Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) (145. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Nicholai Hel
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.922
Cevap
80
Favori
82.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
25. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynı hocam. Şimdi siliyorum komple. Diskte boşa yer kaplamasın bu kod yığını.
  • Oyun çok pis akıcı olmuş çatışma bf2042 kadar zevk vermeye başladı.

• Ben bir fark göremedim zaten son çıkan iki ara yama çökme sorunu yaşayanlar içinmiş.

• 20 gün tatile gidip geldim 100gb üzeri yamalar gelmis ama oyun daha gölgelendirmeleri islerken cöküyor hic acilmaz oldu. Bol bol sövüyorum  

• Her açılışta olan kısa derleme işlemi önceden 1dk sürüyordu şuan 28 saniyeye düşmüş.
    Bu sefer tüm özel silahlar toplamayı düşünüyorum şimdilik liste.
    S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI)
    Çantalara votka koyma görevini verenler baya buga düşmüş yukarda Dalin yerine onlardan biri vardı Dalin görünmez olmuştu ve onlarla içtiğim bardak her silah çıkardığımda ekrana geliyor.
    Bunun dışında grafikler yine büyülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 21 Aralık 2024; 3:35:49 >

• https://overclock3d.net/reviews/software/stalker-2-patch-1-1-tested-has-performance-improved/

İlk gün ve bugün arasında benchmark yapmışlar 1080p %1 testinde cpu performansı açısından %12 artış var kullanılan işlemci 13900K yani oyun sadece 8core kullanabiliyor bu işlemcide.
    Bende oyun 14core kullanabiliyor bu yüzden akıcılıkta gördüğüm fark daha fazla olabilir arena etrafında koşmam lazım en kısa sürede.

Gpu açısından bir değişiklik yok malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 21 Aralık 2024; 4:21:23 >

• sukrullex kullanıcısına yanıt

Ah be hocam. Ben oyunu bitirdim. En son gecen sene starfield'i bu kadar oynamıştım. Benim sevdiğim oyunlar hep bozuk çıkıyor. Performans sorunları harici konuşuyorum çok sevdim diyebilirim.

Bu sorunlar oynama sevkinizi kırıyorsa düzelmesini bekleyip öyle oynamak en iyisi.

Beni de baya zorladı. Ama modlarla falan biraz adam ettim oynadım.

• Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

hangi modları kullandınız

• HARBINGER kullanıcısına yanıt

Gölgelendirme kısmında çöken ve çok uzun süren arkadaşlar için bu mod o aşamayı geçiyor. Bir deneyin belki işinize yarar.

nexus mods :: s.t.a.l.k.e.r. 2: heart of chornobyl
    No Shader Warmup
    https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/97?tab=files
  • LastStand L kullanıcısına yanıt

Pc basında değilim yoksa hepsini liste halinde atabilirdim

1-Nexus modda stalker2 mod aramaya Responsive Input - No Input Delay yazıyoruz. İnput.ini dosyasını DESCRIPTION sekmesinde belirtilen yere kopyalıyoruz. Ordaki dosya ile değisecek. İnen dosya icinde engine.ini de var ama ben o kısmı kullanmadım. Eger kullanmak isterseniz önerecegim 2. moddaki engine.ini dosyasını not defteri ile acarak bunun engine.ini dosyasındaki komutları en alta ekleyebilirsiniz. Böylelikle 2 moddaki engine.ini dosyası ile birletirmis olursunuz.

2-8 GB VRAM LAG Fix diye aratın mod aramada. 1.3 sürümünü indirin. İnput.ini dosyasını kopyaladığınız yere kopyalayın. Bu 8gb vram icin düzenlenmis. 11gb icin r.Streaming.PoolSize= satırını 8192 yapabilirsiniz.

3-Oyun grafik ayarları epic ayarlarda olmasın. High ve daha düsük ayarlar tercih edin. Optimize etmek icin youtubeda videolar mevcut. Ben genelde high medium arası ayarlar yaptım.

4-Bir de r.OneFrameThreadLag=0 bu kodu engine.ini belgesine ekledim. Engine.ini'nin nerede olduğuna dair bilgi burada mevcut. Bu kod Frame gen açınca oluşan fare gecikmesini düşürüyor. Fg acık halde iken bir 10 fps civarı düşüyor ama oyun daha oynanabilir hale geliyor. Bu kod olmazsa fg açıkken gecikme çok artıyor. https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/17

teşekkür ettim başka atmadığınız varsa müsait olduğunuzda atarsanız çok makbule geçer

• Her yamada iyice bozuluyor oyun. Yamalardan önce çok rahat oynadığım oyun, 2-3 denemede açılıyor fps düşüşleri daha sık oluyor. Şu oyunun böyle harcanması çok üzücü.

Deneyecegim tesekkürler.

İşe yarıyor direk atlıyor.

• Cpu kullanımı yönelik iyileştirmeyi sanal çekirdekler üstüne yapmışlar daha önce HT on/off yaptığım denemelerde off bariz şekilde üstündü gpu kullanımı sanal çekirdekler kapalıyken %10 daha yüksek kalıyordu %1low da 8fps daha yüksekti. Şimdi sanal çekirdekler açıkken de aynı değerleri alıyorum.
  • 90 saat ile bitirdikten sonra new game açtım karşılaştığımız ilk kan emici çok kolay öldü kolaylaştırmışlar onu. Birde başlarda bir görevde binanın içindeki yeşil gaz dolu odanın yanındaki havada cam kırıkları olan odada SSP-99 zırh buldum başlarda bulduğumuz tüm zırhların 3 katı iyi birşey güzel oldu.
  • La gardaş gece ne güzel steam açıp güncelleme indirmeye bırakmıştım. Cumartesi sabahlarım diye hayal ediyordum. Lanet Elektrik Firması elektrikleri kesmiş pc kapanmış. Haliyle %10'da kalmış. Şimdi tekrar başlattım 5 saat diyor. Gel de sövme.

• alex59 kullanıcısına yanıt

O nasıl İnternet Hacım S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) 

• Bu oyun donduğunda masaüstüne geçmeyide engelliyor pratik bir çözüm olarak windows tuşu+TAB basıp aşağıdan ikinci bir masaüstü oluşturun ama ilkinde steam bildirim çubuğunda olsun araç çubuğunda açık olmasın yani ikinci masaüstünden steam açıp oyunu durdurun yada görev yöneticisinden. Derleme sırasında yine donmaya başladı bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 21 Aralık 2024; 17:45:11 >
  • Oyunu kaldırıp sıfırdan temiz kurulum yaptım ve yeni oyuna başladım. Hala 5 fps ye düşme sorunu olduğuna inanamıyorum. 150 gb patch yapmışlar güya. 30 dk sonra falan 5 fps ye düştü oyun, mecbur çık gir yapmak zorunda kaldım. Girmekte işkence, gölgelendiricileri beklemekten ağaç oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 21 Aralık 2024; 18:25:33 >
  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.