Şimdi Ara

S-400 Temmuz 2019’da geliyor, Patriot’lar için top ABD’de (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xgny58x

    Çünkü en büyük tehdit bf. Amerika kadar bf savunmasına yatırım yapan yok.

    Onun farkındayım da neden hava soluyan hedeflere karşı yatırımları yok onu merak ediyorum. AMRAAM ve Patriot'lara mı bakıyorlar tamamen?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wernher von Braun


    quote:

    Orijinalden alıntı: ressi1


    quote:

    Orijinalden alıntı: transverse


    quote:

    Orijinalden alıntı: urugakhina

    Esas sorulması gereken sorulardan birisi bence şu;

    Malum F4 ler yavaştan emekli oluyor. Onun yerine alınacak olan F 35'ler kullanılacak gibi. Bana birisi açıklayabilir mi acaba, S400'ler ve F 35'ler nasıl aynı anda kullanılabilecek, bunlar birbirlerini nasıl dost veya düşman olarak ayırabilecek?

    Herkesin merak ettiği soru da bu zaten. F-35'i, F-35 yapan en önemli unsurlardan biri ağ merkezli muharebe yeteneği. Geçen yıl olması lazım ABD'deki bir tatbikatta F-35'in aydınlattığı hedef SM-6 hava savunma füzesi ile denizden vurulmuştu. Yani geminin radar menzili dışındaki bir hedef bu data alış verişi sayesinde vurulabilmişti. Gelecek artık bunun üstüne kuruluyor. Radar denklemlerine ve coğrafi yapıya göre S-400 radarının tek başına alçaktan uçan bir seyir füzesini tespit etmesi, akabinde atış kontrol ünitesinin zamanında aksiyon alması neredeyse imkansız. NATO standardında olmadığı için radar ağına entegre edemiyorsun, 5. nesil savaş uçağınla kullanamıyorsun, teknoloji transferi alamıyorsun. İlerleyen zamanlarda daha da baş ağrıtacak bu durum.

    Haklısınız, aynı zamanda patriot ve aster30 bloğunun alımı gündemde bunun yanında aster30 dan elde edilen tecrübe ile hisar-u geliştirilecek. Bu kadar sistem aynı zamanda nasıl aktif olacak? Birbirlerine nasıl uyum sağlayacaklar tam bir muamma...

    2020'lerde Aster'in (Aster 30 Block 2) THAAD ayarında bir ABM olması hedefleniyor. Şahsen, böyle bir şey olursa S-400 yerine keşke Aster hazır alım/ortak geliştirme yapalım derdim.

    S400 alımını acil ihtiyacı karşılamaya yönelik bir yatırım olarak görüyorum. Ayrıca Rusya ile her ne kadar ortak üretim ve bilgi paylaşımı olacağı söylensede S500 leri hizmete almadan kayda değer işler olacağını sanmıyorum.

    Ayrıca TBF ler konusunda ülkemizde aşırı bilgi kirliliği var, Sıtkı Egeli'nin 1993 MSB basımı "TBF ve Türkiye" ve gene onun tarafından yazılmış bir kaç ORSAM makalesi mevcut.

    Ayrıca İFF i nasıl halledicez bilmiyorum, kendi unsurlarımıza ateş riski doğabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 5 Nisan 2018; 21:59:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • transverse T kullanıcısına yanıt
    Kanımca S400 acil durum için alındı ki onun alınmış oluşu bir çok başka kapıyı açtı mesela Patriot ve Aster. Zira artık güçlü bir hava savunma sistemimiz olunca bize kendi ellerindekileri satmamaları için bir neden kalmadı. Bu siyasi bir koz olarak kullanılıyordu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence sürü saldırısı gelişinceye kadar şimdilik bir güncellemeye gerek yok. S400 36 hedefi takip edebiliyor yüzlerce minik hedef ile saldırılması bekleniyor ilerde bakın en dandik sürü drone saldırısı ile Rusya, Suriye’de kayıp verdi daha yeni.

    Biz alacağız ama kendi geliştirmemiz çok önemli çünkü 30 yıldır ilk defa değişim rüzgarı esiyor hava saldırı sistemlerinde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ressi1 kullanıcısına yanıt
    S400 yazılımını tamamen bizim kendimiz geliştireceğimize dair bilgiler vardı şu şekilde zaten NATO uçaklarına kitleniyordu.

    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/896775/S-400_lere_yeni_yazilim.html

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • topu ABD'ye verdikçe kendi kalemize gol yiyoruz, milletçe bi anlayamadık gitti yanına koyim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: redoracle

    Elinde onca verimli toprak,imkan varken samanı,buğdayı vs bile dışardan alıyorken, bu yerli milli konularına hiç inanmıyorum.

    Üstelik yerli ve milli birçok kurumumuz başkalarının elindeyken.

    size güzel ezberletmişler. sorgulamadan böyle devam et. rezil olmak size yakışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MustafaC53

    Ne samanmış be, bi bitmedi muhabbeti.

    Bu bu köşe yazısını oku. Oku ama.

    http://www.karar.com/yazarlar/mete-yarar/neymis-kardesim-bu-saman-6572#

    Çok güzel bir yazı.Okumamıştım.İyi oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    S400 yazılımını tamamen bizim kendimiz geliştireceğimize dair bilgiler vardı şu şekilde zaten NATO uçaklarına kitleniyordu.

    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/896775/S-400_lere_yeni_yazilim.html
    Öyle bir şey söz konusu dahi olamaz. Safsata
  • Ne simdi? S400 tamam degilmi? Tamamsa nedir bu Patriot teklifi? Hicbirsey anlasilmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Patriot'un kontrolü abd savunma bakanlığında s400'lerin kontrolü Rusya'da şimdi Rusya bize saldırsa s400'ler çalısmaz abd saldırsa patriotlar bizde kendi sistemimizi geliştirene kadar ikisindende alırız ki kim saldırırsa diğerinin sistemiyle engelleyebilelim. Ama i.b.n.e.l.e.r pazarlık yapıp beraber girmeye kalkarsa kendi savunma sistemimizi yapmadan o zaman eski duzende savunmaya devam 😂



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaaydemir -- 6 Nisan 2018; 17:55:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet.

    Yerli ve milli durumları yok zaten.Birini ABD birini Rusya üretiyor. Biz de birazcık bir şeyler öğrenip de kendi projelerimizde çalışacak mühendislerimizin tecrübe edinmesini azami ölçüde nasıl sağlarız hesabını yapıyoruz. Her şey net aslında.
    MeaşaALLAH .Banda Ak Parti diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuriyalıAHMAD -- 7 Nisan 2018; 15:52:41 >
  • SuriyalıAHMAD kullanıcısına yanıt
    nerelisin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halaycibasi

    nerelisin
    Ne önamı var. Bura artık bizim memlakat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SuriyalıAHMAD kullanıcısına yanıt
    aynen hoş geldin
  • Gelsin nasıl olsa envanterde çürüyüp çöp olacak. Rusyaya hoş gözükmek ve Rusya suriyede gezmemize izin versin diye aldığımız gereksiz sistem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mustafaaydemir kullanıcısına yanıt
    Aslında bence pek öyle tehditler yok. ABD bize saldıramaz. Ordumuz hafife alınacak bir ordu değil, ABD belki bizi mahveder ama kendisi de çok büyük yaralar alır fakat iş bununla da kalmaz üyesi olduğumuz Nato komple dağılır böyle bir durumda. Rusya saldırırsa da Nato devreye girecektir. Yeter ki Nato'da kalmaya devam edelim.
    Yapacakları tek iş şu an da yaptıkları gibi PKK, YPG gibi terör örgütleriyle başımızı ağrıtmak.
    Tabi ki yine de dünyada neler olacağı hiç belli olmaz, her şeye hazırlıklı olmakta fayda var. Hava savunma konusunda özellikle de balistik füze savunması önemli ama 30 km maksimum irtifa ile S400'den bu konuda pek beklentim yok maalesef. Balistik füzeler uzay diyebileceğimiz kadar yüksek irtifadan hedefine ilerliyor. S400 de bunları ancak son aşama olan dalış aşamasına geldiğinde vurabilir ki o zaman da geç kalınmış olabilir. Bu füzeler saniyede 6-7 km gibi hayvani hızlarla hedefe dalış yapıyor.




  • Rusya, Suriye'ye S400 kurduğundan bu yana hava sahasını kontrol altına aldı. bizimkiler bile Suriye operasyonu için Rusya'nın radarları kapatmasını bekledi. Hafife almayın, kendi sınıfında dünyanın en iyi HSS'lerden birisi ve Türkiye'nin acil ihtiyacı var.

  • Balistik füzeler için geliştirilen sistem S500'dür. S500'de şuan Rusya'nın hiç kimseye satmadığı bir sistemdir. Bildiğim kadarıyla balistik füzeler için hava savunma sistemi sadece ABD ve Rusya'da var. Çin'de HQ-19 adlı böyle bir sistem geliştiriyor. Ee bizim daha kısa ve orta menzil savunmamız yokken sen dünyada 3 ülkenin sahip olduğu sistemi mi istiyorsun :) Bilgisiz, yazıyorsunuz cidden. Kusura bakma o sistemi stratejik nedenlerle satmıyorlar, parasıyla bile alamıyorsun..

  • Yalnız harita çok havalı lan acayip hoşuma gitti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.