Şimdi Ara

S-400'ler kaç taneymiş ve inanılmaz önemliymiş-araştırdım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
488
Cevap
6
Favori
38.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

S-400'leri araştırdım kısaca anlatmak istedim forumda bazı arkadaşlar 3-5 füzeye 2.5 milyar dolar yani 13 milyar TL mi verdik demiş,arkadaşlar tabii ki de öyle birşey yok size neden bu kadar önemli olduğunu anlatayım.

ilk olarak bu füze 1.8 ton ağırlığında ve 370-400 kilometre menzile sahip,savunma füzesidir,hayalet uçak denilen F-35'leri ve ağır bombardıman B-52'lerden UAV'lere kadar çok sayıda jet ve İHA/SİHA'yı vurabilmektedir.

Ülkemiz ise 2.5 milyar dolara tam 4 batarya S-400 aldı,her bataryada 8 adet füze taşıyıcı Lançer denilen vasıta var,her Lançer 4 füze taşıyor ve her bataryanın 600 kilometre menzilli Radar sistemi ve mobil kontrol ünitesi var.

4 bataryada toplam 32 lançer ve 128 adet S-400 füzesi var,her batarya ülkemizin 4 tarafına yerleştirilecek füzelerden zaten HİSAR yerli üretim füzeleride aynı efektiflikle kullanılabilir ama önemli olan radar diye düşünüyorum.

Ve her füzeye 1 adette yedek füze veriyorlar yani 256 füze alıyoruz,32 lançer 4 radar,4 mobil kontrol ünitesi alıyoruz kıta sahanlığımızın 2 katı uzaklığı radarlar ile tespit edebileceğiz.

1 adet Lançer ve 4 adet S-400

S-400'ler kaç taneymiş ve inanılmaz önemliymiş-araştırdım.

http://kokpit.aero//image/data/s400/s400-fayda-2.jpg

F-35'le mukayese etmek saçma,F-35 ,F-22'lerden ağırkanlı bir uçak ve tek motorlu asıl ABD H.K. uçağı F-22 zaten .

www.armyrecognition.com
    S-400 Triumf SA-21 Growler air defense missile system data | Russia Russian missile system vehicle UK | Russia Russian army military equipment vehicles UK
    https://www.armyrecognition.com/russia_russian_missile_system_vehicle_uk/s-400_triumf_sa-21_growler_missile_russia_air_defense_system.html

Vurabildiği uçaklar :
    takvim.com.tr
    S-400 tüm Amerikan silahlarını vurabilecek güçte
    https://www.takvim.com.tr/guncel/2017/09/20/s-400-tum-amerikan-silahlarini-vurabilecek-gucte

@Parsbey yazmış.

400km menzilli reklami yapilan s400 radarı ve fuzenin ana hedefleri buyuk govdeli ve surekli yuksek irtifa ucan yuksek RCS'ye sahip AEW, Tanker, ISR(IHA, KESIF) ucaklari gibi ozel gorev ucaklari olabilir. Seyir fuzesi veya cok alcak irtifa ucan hedeflere 30kmdir ancak.

Taktik muharip jetlerin dusk RCS degeri, hiz ve manevra kabiliyetlerinden dolayi 92N6 Grave Stone radarini onlari takip edebilecegi menziller ve dolayisiyla 40N6 fuzesinin angajman menzili daha dusuk olacaktir. Radar menzil denkleminde de maksimum menzil hedefin RCS degerinin 4. koku ile dogru orantilidir. 92N6 Grave Stone radari buyuk govdeli (20m2 RCS mesela) sahip hedefleri 400km den teshis/takip edebiliyorsa (gercek deger daha dusuktur muhtemlen), F16 gibi ortalama 2m2 RCS sahip hedefi ancak 225km'den yakalayabilir. F35 gibi 0.0001m2 RCS oldugu soylenen bir hedefi ise ancak 19km'den.

Bu mesaja ilaveten zaten radar bozucu ve radar üretiyoruz S-400'ler hem know-how için hemde biraz sembolik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 7 Haziran 2019; 13:41:30 >

• NATO Genel Sekreteri mutabık olunduğunu belirtti daha ötesi berisi var mı ?

Stoltenberg yakın zamanda ülkemize de geldi.

Konuyu teknik özelliklere boğmanın anlamı yok kısaca değindim detaylı bir konuyu sonra yazacağım zaten S-400'leri ben üretseydim komuta bölümünden SS yada Selfie atardım.
    Cevap basit: Gökyüzüne S400 füzesi yollayacaksan etrafta uçağın vs olmamasına dikkat edecen. Kendi kendini de vurabilirsin. O yüzden bu S400 meselesi ilerde torunlarınıza anlatacağınız güzel bir masal olarak kalacaktır. Türkiye yeni nesil bir sistem almıyor ki 90 lardan kalma eski teknolojili bir sistem. Rusya son kullanma tarihi dolacak olan muhimmatı elinden çıkarma nakite dönüştürme, birde Türkiye ile Nato arasını açma derdindeydi. Adım adım da mesafe katediyorlar.

Eğer hava savunma sistemi ihalesini kazanan Çinliler ile devam edilseydi Türkiye yeni nesil kendi sistemini oluşturabilir sinsi düşmanlara daha büyük tehdit olurdu ama ABD/NATO baskısı sonuç verdi. İhaleyi iptal etti AKEPE geri adımlayarak..
    Bulgaristan ve Slovakya Nato üyesi olmadan önce S300'lere sahiptiler. Yunanistan ise S300 almadı, güney kıbrıs aldı. Türkiye vururuz diye tehdit edince mecburen Girit'e transfer ettiler. Orada hiçbir sisteme entegre olmadan kendi halinde takıldı.
    Bu zamana kadar hiçbir ülke Nato üyesi iken ne S300 ne S400 alımı yapmamıştır.

İlla Patriot alacaksın diye bir şey de yok. Gidersin avrupadan Samp-t alırsın. Nato sistemi olduğundan radar ağına bağlarsın, havadaki barış kartalı uçaklarınla iletişim kurdurur etkin bir şekilde kullanırsın.
    Bu durumda ne Abd bir şey derdi ne de yaptırım yapabilirdi.

İstedik vermediler o yüzden S400 aldık diyenlerde yalan söylüyor. Adamlar ihaleye girdi, bizimkiler seçmedi. Kaç defa teklif yapıldı. En son Pac3 mse teklif ettiler. Suudiler sürekli bu füzeyle kısa menzilli balistik füze vuruyor.

Edit: @Coffee Lake @Parsbey gibi birkaç kişi dışında konuda söylenenler hep yalan yanlış bilgiler. Ama ülkenin genelinde olduğu gibi çoğulcu cahillik burada da üstün geliyor laf anlatamıyorsun.
    Konuyu açan arkadaş kendini Varşova Paktı üyesi sanıyor galiba..
    Neyi araştırdın ki ? Dış siyasetteki yanlış adımlar sonucu maddi olarak bize giren bu kazığı kendi halkına güzelleme yaparak anlatan bir iki kişinin yazısına bakıp araştırdım demek biraz eksik kalmış.
    Nato ülkeleri için ortak belirlenen hava kuvvetleri işaret ve dost bildirim sistemini kendi uçakların da kullanıyor. Araştırdığın o kaynaklarda bu yazıyor mu ? Sen hangi Nato ülkesinden ciddi hava tehdidi bekliyorsun da bundan korunmak için RUS hava savunma sistemini alıyorsun ?
    1950'lerden beri içinde olduğun Nato'nun müttefik koruma mantığına inanmıyorsan , bir Nato ülkesinden saldırı bekliyorsan o zaman Nato içinde neden varsın ? Hava savunma sistemi stratejik planlamalar kapsamında alınır.
    Bu sistemler aktifken kendi uçaklarını kendi hava sahanda nasıl uçuracaksın ?
    Bu olay, ABD'ye karşı diklenme sonucunda rusyaya kaptırılan büyük paradan başka birşey değil.İki gün sonra Rusyaya diklenince ABD sistemine yine dönersin.
    Bu füzeler, Nato istemedikçe ülkemize giremez, oldu ki geldi, depolarda çürür gider ya da rusyanın izin vereceği bir ülkeye hibe edilir gider..
    Büyük devletlere asla güven olmaz, aralarına girersen , seninle böyle pinpon topuyla oynar gibi oynarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan..

Mesajınız için çok teşekkür ederim kısır siyasetten sıyrılıp gerçek sorunlara odaklanan insanlar görmek çok güzel.

• Karadan karaya yerli üertim saldırı füzesi Bora mesela

S-400 saldırı füzessi değil.

S-400 ya da kısmen S-300 diyebileceğimiz HİSAR .

• Şu ana kadar yapılan en güzel hamle bu olacak. S 400 bizim gibi düşmanı çok ülkeler için çok önemli. Keşke biz yapabilsek ama bu zihniyetle çok zor maalesef.
  • S400 anti-bombardıman hava savunma sistemidir. 4 adet mobil yani taşınabilir araçtan oluşuyor. Seyir Radarı, Angajman Radarı, Komuta merkezi, Füze Ateşleme rampası. 400 kilometre menzili Trakya ya yerleştirilme durumunda Türkiye ile savaş hazırlığındaki Yunanistan ın, Malatya yada İncirlik yakınına yerleştirilme durumunda Ortadoğudaki ABD/Fransa üsleri ile İsrail'in tamamını gözetleyebiliyor. Yani bu demek oluyor ki Yunanistan-İsrail tek bir uçak uçuramayacak hale gelecek havada. Ancak ABD uçurmaya devam eder uçak gemileri ve donanmadan koruma sağlayarak.

3. dünya savaşı çıkması durumunda Türkiye karşısında ittifak bulabilir. ABD-Fransa-İngiltere-İsrail-Yunanistan-Kıbrıs-Mısır ve Arap emirlikleri.

ABD den ilk yaptırım da geldi. F35 eğitimlerine yeni Türk pilotlarının dahil edilmeyeceği açıklanmış. Bundan sonraki adımları mevcut eğitim alanların eğitimlerini sonlandırma, F35 leri teslim etmeme ve Türkiye yi projeden çıkarma adımları gelebilir sırasıyla. Çünkü S400 caydırıcı bir güç unsuru ve F35 gibi bombardıman uçakları için tehdit.

AKP bizi savaşa mı sürüklüyor... Oylar CEHAPE ye o halde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 7 Haziran 2019; 12:40:50 >

• Araştırdım dediğiniz bu mu? Teknik özellikler nerede? Hayalet uçakları nasıl görüyormuş? Kaç km den görüyormuş? Peki bu s400 radarları bizim erken uyarı uçaklarımızla veri alışverişi yapamayacağı için bunun ne gibi sonuçları olur biliyormusunuz?

Rusya bu füzeleri nasıl kullanıyor biz nasıl kullanacağız?

Bizim uçaklarımızın IFF si nato standardında. S400 lerin iff si ile nasıl aynı dili konuşmaya ayarlayacaksınız? Bunu rus mühendisler yapacak peki nato siz natonun iff kodlarını rus mühendislere açmanıza birşey demeyecek mi sanıyorsunuz?

Neyi araştırdınız merak ediyorum. Buraya magazin programlarında yazanları, anlatılanları paylaşmakla araştırmış olmuyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Parsbey P kullanıcısına yanıt
    Cevap basit: Gökyüzüne S400 füzesi yollayacaksan etrafta uçağın vs olmamasına dikkat edecen. Kendi kendini de vurabilirsin. O yüzden bu S400 meselesi ilerde torunlarınıza anlatacağınız güzel bir masal olarak kalacaktır. Türkiye yeni nesil bir sistem almıyor ki 90 lardan kalma eski teknolojili bir sistem. Rusya son kullanma tarihi dolacak olan muhimmatı elinden çıkarma nakite dönüştürme, birde Türkiye ile Nato arasını açma derdindeydi. Adım adım da mesafe katediyorlar.

Eğer hava savunma sistemi ihalesini kazanan Çinliler ile devam edilseydi Türkiye yeni nesil kendi sistemini oluşturabilir sinsi düşmanlara daha büyük tehdit olurdu ama ABD/NATO baskısı sonuç verdi. İhaleyi iptal etti AKEPE geri adımlayarak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 7 Haziran 2019; 12:53:17 >

• Araştırma falan yapmamışsınız broşürünü okuyup buraya yazmışsınız. Bu konuya girenler eli boş dönmesin gerçek teknik ve doğru bilgi isteyenler s-400 ve diğer askeri teknolojik bilgiler için Ayhan tarakçı ya bakabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Marksman84

Şu ana kadar yapılan en güzel hamle bu olacak. S 400 bizim gibi düşmanı çok ülkeler için çok önemli. Keşke biz yapabilsek ama bu zihniyetle çok zor maalesef.
    Esasen çok iyi gelişmeler de oluyor hocam ama 15-20 senede yerli üretim ağır sanayii hiçbir şey yapılmamış bir ordu için herşey birden olmuyor.

Altay tankında proje geliştirme 2 sene motor ve namlu projesi sonucu üretim 10 sene sürdü,Gazi Mustafa Kemal Atatürk 2.Dünya Savaşını önceden tahmin etmişti ve açık açık söylemişti bizimde girme ihtimalimiz vardı ama ondan sonra bile 2000'li yıllara kadar savunma sanayii için çok birşey yapılmadı sadece Atatürk'ün bir lafı bile silahlanmak için doğru bir nedendi halbuki.

Devletimiz her sene 90 milyar dolar vergi topluyor,2.5 milyar dolar Savunma Sanayii ihracatı yapıyor ve 41 MİLYAR DOLAR'a el değmeden doğrudan savunma sanayiine gidiyor yani 2 lira vergi veriyorsak hemen hemen 1 lira vergiyle de devlet çok rahat geçinebiliyor Milli Hasılaya oranla inanılmaz bir silahlanma içindeyiz Aselsan Akkor 2021'de hazır olacak deniyordu 2018'de M60A3 ve M60T'lere yerli füze savunma sistemimizi monte etmeye başladık ve bitti .

2021'de bitecek demişlerdi halbuki 3 sene önceden proje bitmiş işin içinde milli güvenlik çoğu şey medyaya yansımıyor birde tüm projelerde yüzde 30 oranla yabancı mühendis çalışıyor o mühendisleri koruyoruz,adları,kökenleri görevleri bilinmiyor belkide bir proje başına yüzlerce milyon dolar alıyorlar .

Onlar olmasa bunların hiçbirini de yapamazdık kilit noktalarda yine yabancılar da var yani .

• quote:

Orijinalden alıntı: S A M C R O

Araştırma falan yapmamışsınız broşürünü okuyup buraya yazmışsınız. Bu konuya girenler eli boş dönmesin gerçek teknik ve doğru bilgi isteyenler s-400 ve diğer askeri teknolojik bilgiler için Ayhan tarakçı ya bakabilirler.
    Konuyu uzun uzun yazınca millet okumadan geçiyor onun için sayısına ve önemli kıstaslara değindim herkesin anlayacağı bir şekilde.
  • bir muhalif olarak s-400 alımını sonuna kadar destekliyorum.

Ankara'ya İstanbul'a atılacak bir füzeyi engelleyecek bir hava savunma sistemimiz yok, bir düşünün yani.

Amerikalılar o kadar istekli olsalardı Patriot almak istediğimizde verselerdi.
    Hatırlarsanız hava savunma sistemi için bir ara Çin ile de görüşmeler yapmıştık.Abd ona da çok karşı çıkmıştı.
    Türkiye vazgeçmişti. Zaten HQ-22 yetersizdi, Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde bir anlaşma olmayacaktı.

Şu anki duruma düşmemizin sorumlusu iktidar olsa da mesele güvenlik oldu mu muhalefeti bırakmak gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parsbey

Araştırdım dediğiniz bu mu? Teknik özellikler nerede? Hayalet uçakları nasıl görüyormuş? Kaç km den görüyormuş? Peki bu s400 radarları bizim erken uyarı uçaklarımızla veri alışverişi yapamayacağı için bunun ne gibi sonuçları olur biliyormusunuz?

Rusya bu füzeleri nasıl kullanıyor biz nasıl kullanacağız?

Bizim uçaklarımızın IFF si nato standardında. S400 lerin iff si ile nasıl aynı dili konuşmaya ayarlayacaksınız? Bunu rus mühendisler yapacak peki nato siz natonun iff kodlarını rus mühendislere açmanıza birşey demeyecek mi sanıyorsunuz?

Neyi araştırdınız merak ediyorum. Buraya magazin programlarında yazanları, anlatılanları paylaşmakla araştırmış olmuyorsunuz.
    NATO Genel Sekreteri mutabık olunduğunu belirtti daha ötesi berisi var mı ?

Stoltenberg yakın zamanda ülkemize de geldi.

Konuyu teknik özelliklere boğmanın anlamı yok kısaca değindim detaylı bir konuyu sonra yazacağım zaten S-400'leri ben üretseydim komuta bölümünden SS yada Selfie atardım.

• Benim merak ettiğim şey x bize denizden 300-500 füze yollasa kaçına yeteceğiz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buyurun ben sizi bilgilendireyim.

400km menzilli reklami yapilan s400 radarı ve fuzenin ana hedefleri buyuk govdeli ve surekli yuksek irtifa ucan yuksek RCS'ye sahip AEW, Tanker, ISR(IHA, KESIF) ucaklari gibi ozel gorev ucaklari olabilir. Seyir fuzesi veya cok alcak irtifa ucan hedeflere 30kmdir ancak.

Taktik muharip jetlerin dusk RCS degeri, hiz ve manevra kabiliyetlerinden dolayi 92N6 Grave Stone radarini onlari takip edebilecegi menziller ve dolayisiyla 40N6 fuzesinin angajman menzili daha dusuk olacaktir. Radar menzil denkleminde de maksimum menzil hedefin RCS degerinin 4. koku ile dogru orantilidir. 92N6 Grave Stone radari buyuk govdeli (20m2 RCS mesela) sahip hedefleri 400km den teshis/takip edebiliyorsa (gercek deger daha dusuktur muhtemlen), F16 gibi ortalama 2m2 RCS sahip hedefi ancak 225km'den yakalayabilir. F35 gibi 0.0001m2 RCS oldugu soylenen bir hedefi ise ancak 19km'den.

Tabii insanlar ne bilsin, fizik kurallarini, radar ufuk denklemini, radar menzili hedefin RCS'nin 4. koku ile orantili oldugunu. 400km menzilli fuze deyince haritalari acip kocaman daireler ciziyorlar.

Artı olarak hayalet uçak dediğimiz f22, F35, B2 tarzda uçakları görmek için s400 radarı değil ruslar vhf bandında çalışan daha farklı bir radar kullanıyorlar ve bu radar bilgilerini de kimseye vereceklerini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parsbey -- 7 Haziran 2019; 13:22:39 >

• s400 alıp füzesini alacak para bulamazsak ne olur acaba düşünüldü mü hiç? en son rahibi salmadığımızda bile 1 lira arttı dolar. hem fetöcü ajan rahipten olduk hem ekonomi rezil oldu. kafasının dikine gidince ne olduğunu gördük. umarım doğru adımlar atılır.
  • Benim anlamadığım bu 256 füze bitince füzesiz mi kalıyor bu araçlar nasıl oluyor. Yeniden füze mi sipariş ediliyor. Yani düşman 300 tane atarsa 34 tanesi bize mi düşmüş oluyor. Bu füzelerin bir sürekliliği var mı acaba. Sonsuz olmalı ki başa çıkılabilsin.

• TSAR BOMB

moscow victory day

Navy day

Türkiye bu seviyeye hiç gelemicek ama ne kadar yaklaşsa iyidir s400den vazgeçilmemeli http://https://m.youtube.com/watch?v=kJhAocXNge8
    China balls deep

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 7 Haziran 2019; 15:54:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Parsbey

Buyurun ben sizi bilgilendireyim.

Tabii insanlar ne bilsin, fizik kurallarini, radar ufuk denklemini, radar menzili hedefin RCS'nin 4. koku ile orantili oldugunu. 400km menzilli fuze deyince haritalari acip kocaman daireler ciziyorlar.

Artı olarak hayalet uçak dediğimiz f22, F35, B2 tarzda uçakları görmek için s400 radarı değil ruslar vhf bandında çalışan daha farklı bir radar kullanıyorlar ve bu radar bilgilerini de kimseye vereceklerini sanmıyorum.
    ilk mesaja ekledim ve cüzzi bir miktar aydınlandım teşekkürler.

• Konuyu açan arkadaş kendini Varşova Paktı üyesi sanıyor galiba..
    Neyi araştırdın ki ? Dış siyasetteki yanlış adımlar sonucu maddi olarak bize giren bu kazığı kendi halkına güzelleme yaparak anlatan bir iki kişinin yazısına bakıp araştırdım demek biraz eksik kalmış.
    Nato ülkeleri için ortak belirlenen hava kuvvetleri işaret ve dost bildirim sistemini kendi uçakların da kullanıyor. Araştırdığın o kaynaklarda bu yazıyor mu ? Sen hangi Nato ülkesinden ciddi hava tehdidi bekliyorsun da bundan korunmak için RUS hava savunma sistemini alıyorsun ?
    1950'lerden beri içinde olduğun Nato'nun müttefik koruma mantığına inanmıyorsan , bir Nato ülkesinden saldırı bekliyorsan o zaman Nato içinde neden varsın ? Hava savunma sistemi stratejik planlamalar kapsamında alınır.
    Bu sistemler aktifken kendi uçaklarını kendi hava sahanda nasıl uçuracaksın ?
    Bu olay, ABD'ye karşı diklenme sonucunda rusyaya kaptırılan büyük paradan başka birşey değil.İki gün sonra Rusyaya diklenince ABD sistemine yine dönersin.
    Bu füzeler, Nato istemedikçe ülkemize giremez, oldu ki geldi, depolarda çürür gider ya da rusyanın izin vereceği bir ülkeye hibe edilir gider..
    Büyük devletlere asla güven olmaz, aralarına girersen , seninle böyle pinpon topuyla oynar gibi oynarlar.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.