Şimdi Ara

S-400'ler kaç taneymiş ve inanılmaz önemliymiş-araştırdım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
488
Cevap
6
Favori
38.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OnurFB1453

Benim merak ettiğim şey x bize denizden 300-500 füze yollasa kaçına yeteceğiz?
    hocam ne yapıyorsun haritadan mı sildiriceksin bizi
  • Bize 400 km olan füzeler verilmeyecek ve f35 i de vurabildigi yok yanlış yazı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rektangular

s400 alıp füzesini alacak para bulamazsak ne olur acaba düşünüldü mü hiç? en son rahibi salmadığımızda bile 1 lira arttı dolar. hem fetöcü ajan rahipten olduk hem ekonomi rezil oldu. kafasının dikine gidince ne olduğunu gördük. umarım doğru adımlar atılır.
    97 milyar dolar değerinde MB rezervi var geçen yıl yapılan savunma sanayii ihracatta 2.5 milyar dolardı ekonomik olarak devlet değil millet sıkıntıda devlet için hava hoş ilk defa ihracat ithalatı geçti Avrupa'ya cari fazla verdik ithalat %50 kadar düşüyor geçen yılki aylara göre .

Zaten S-400'lerin parasını Ruble-TL ile ödeyeceğiz S-400'leri üreten firma ABD ambargosu altında bir nevi bu bir gözdağı bakalım ilginç olacak...

S-400'ler bence gelmiş olmalı bataryalar kurulduktan sonra oldu-bittiye gelebilir.

• Yav yazmak istemiyorum ama sen tek başına s-400 ü tam kapasite ile kullanıcağımızı mı sanıyorsun?

ABD salak yada İsrail salak s-400 bataryaları nı vurmadan uçaklarını yollayacak...

Şu görünmezlik olayı tam olarak görünmezlik değil ki.Sen f-16 yı 300 km de görüp 150 km de ne olduğunu anlayabiliyorsan bu f35 de 100 km de görüp 50 km de ne olduğunu anlıyorsun.Rakamlara takılma.

S-400 truva atından başka bir özelliği olmayan bir silah.Abd den patriot almak zorunda değilsin gidersin aster sampt vs proje ile yoluna devam edersin.

Abd ye muhtaç değildik ama şimdi yine geri vitese geçilicek seçimler bir bitsin ondan sonra ne bedeller verilecek Allah bilir.

• Regardy sth. kullanıcısına yanıt
    Amerika dan sonra Rusya'ya el pençe olacağız.

• Bir saniye ruble tl olarak alınca dolar ile etkilenmeyeceğimizi mi savunuyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parsbey

Araştırdım dediğiniz bu mu? Teknik özellikler nerede? Hayalet uçakları nasıl görüyormuş? Kaç km den görüyormuş? Peki bu s400 radarları bizim erken uyarı uçaklarımızla veri alışverişi yapamayacağı için bunun ne gibi sonuçları olur biliyormusunuz?

Rusya bu füzeleri nasıl kullanıyor biz nasıl kullanacağız?

Bizim uçaklarımızın IFF si nato standardında. S400 lerin iff si ile nasıl aynı dili konuşmaya ayarlayacaksınız? Bunu rus mühendisler yapacak peki nato siz natonun iff kodlarını rus mühendislere açmanıza birşey demeyecek mi sanıyorsunuz?

Neyi araştırdınız merak ediyorum. Buraya magazin programlarında yazanları, anlatılanları paylaşmakla araştırmış olmuyorsunuz.
    Peki o zaman hava savunmasını nasıl sağlayalım? Hurda patriotla mı ki nato'nun vereceği bile kesin değil?
    S-400 almamızın sebebi S-400'ün bize açık bir şekilde gelmesi, yani kodları ve mühendisliği bizimle paylaşılacak. Böylece ilerde biz de kendi hava savunma sistemimizi bu kadar iyi seviyeye getirebilelim.

@RElS
    S 400'ÜN Üretildiği tarih: 2007
    Pattriot Üretildiği tarih: 1982

S-400'ler kaç taneymiş ve inanılmaz önemliymiş-araştırdım

• Valla onu bunu bilmem. Amerikası İngilteresi Yunanı İsraili Akdeniz kıyılarımıza çökmüşken, dolar 100 tl de olsa o S400 lerin alınması lazım. Biz seçimle uğraşırken aşağıda suların ısındığından haberimiz bile yok. Yani en azından halkın büyük kısmı bilmiyor. Tvler bundan bahsetmiyor. İnşallah devletimiz tedbirini almıştır veya alıyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

bir muhalif olarak s-400 alımını sonuna kadar destekliyorum.

Ankara'ya İstanbul'a atılacak bir füzeyi engelleyecek bir hava savunma sistemimiz yok, bir düşünün yani.

Amerikalılar o kadar istekli olsalardı Patriot almak istediğimizde verselerdi.
    Hatırlarsanız hava savunma sistemi için bir ara Çin ile de görüşmeler yapmıştık.Abd ona da çok karşı çıkmıştı.
    Türkiye vazgeçmişti. Zaten HQ-22 yetersizdi, Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde bir anlaşma olmayacaktı.

Şu anki duruma düşmemizin sorumlusu iktidar olsa da mesele güvenlik oldu mu muhalefeti bırakmak gerekir.
    Siyasi görüşten ziyade aklı başında ve bilinçli bir insanla zaten hiç kimse böyle konularda kısır siyasete girmez bu konuyu okuyan her görüşten insan var hepimizin ortak paydası ülkemiz .

Güzel ve saimimi mesajınız için teşekkür ederim keşke herkes sizin gibi olsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Redeemertr

Bu mesaj silindi.
    Hocam siz ürettiniz biz mi almadık ?

Dünya bizi kıskanmıyor kıskanan diyende yok sadece sümsük Yunanistan kıskanıyor onalrda malum küçük bebe gibiler.
  • Yahu bırakın bu palavraları s400 alma nedenimizin tamamen iç siyasi bir hamle.hükümet iktidarda kalmak adına öyle bir anti Amerika propagandası güttü kü çıktığımız merdivenler bizi buraya taşıdı.Neymiş f35 leri vuracakmışız, ulan bir Rus uçağını vurduk haklı nedenlerle cumhurbaşkanından tut Başbakan’a kadar devlet Erkanının girmediği şekil kalmadı en son ihale Başbakan ile vuran subaylara kaldı biri istifa ettirildi diğerleri hapise atıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fluox -- 7 Haziran 2019; 15:14:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sürattrage

Valla onu bunu bilmem. Amerikası İngilteresi Yunanı İsraili Akdeniz kıyılarımıza çökmüşken, dolar 100 tl de olsa o S400 lerin alınması lazım. Biz seçimle uğraşırken aşağıda suların ısındığından haberimiz bile yok. Yani en azından halkın büyük kısmı bilmiyor. Tvler bundan bahsetmiyor. İnşallah devletimiz tedbirini almıştır veya alıyordur.
    Yabancı devletlerden 200 savaş gemisi ve 3 müfreze uçak taşıyan gemiler var,son 2 senede de 13. tatbikatı yaptık 3.05 trilyon dolar doğalgaz ve o kadar da petrol var zaten Suriye sınırında da 200 bin asker var petrolü sondajlayacaksak tek başımıza olmaz bize yedirmezler çok para var ....

İngiltere ve Rusya ile beraber yapacağız gibime geliyor. Gazprom'la beraber olabilir.
  • S-400'ün maksimum menzili 380 km. Yani düz bir geometride 380 km. Dünyanın şeklinden dolayı 380 km'den her hava soluyan cismi vuramazsınız.

S-400, erken uyarı radarları ile desteklendiğinde F-35'i 34 km'den görebiliyor. Kendi radarı ile standalone çalıştığında ise bu rakam 15 km'ye kadar düşüyor.

Yine de hava soluyan hedeflere karşı çok iyi sistem. Ama bence Hisar projesine daha fazla kaynak ayırmalıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B6E2676F0 -- 7 Haziran 2019; 15:23:13 >

• Bazi noktalar gözden kaciyor.F-35'i veya F-22'yi s200'le bile vurabilirsiniz,önemli olan hava sahaniza girmeden tespit edebilmek.Örnegin eurofighter typhoon'un ir sensoru stealth ucaklari gorebiliyor.Suan tüm F-35'ler radar reflektörleriyle uçmakta,yani tüm radarlardan takip edilebilmekte,bu su demek oluyor f-35'in kabiliyetlerini savaş ciktigi takdirde gorebilecegiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: fluox

Yahu bırakın bu palavraları s400 alma nedenimizin tamamen iç siyasi bir hamle.hükümet iktidarda kalmak adına öyle bir anti Amerika propagandası güttü kü çıktığımız merdivenler bizi buraya taşıdı.Neymiş f35 leri vuracakmışız, ulan bir Rus uçağını vurduk haklı nedenlerle cumhurbaşkanından tut Başbakan’a kadar devlet Erkanının girmediği şekil kalmadı en son ihale Başbakan ile vuran subaylara kaldı biri istifa ettirildi diğerleri hapise atıldı.
    Suriye harekatlarını Rusya'nın desteğiyle yaptık,S-400'leri de ondan alıyoruz ABD ve saz arkadaşları kadar bu ülkeye çakan devlet yok diyebilirim haklı olarak bizde Rusya ile ilerliyoruz bunun iç siyasetle alakası yok S-400'leri gündeme getiren geri adım attırmaya çalışanlarda ABD'nin finansörü olduğu medya kuruluşları ve silah şirketleri zaten pastan çürümüş Patriot'u 3 milyar dolara satmaya çalışan ABD.

Hatta Rusya ile Türkiye ilişkileri çok iyi gidiyor,F-35 diye o uçağıda göklere çıkarmayın Locheed Martin'deki gözüaçıklar tarafından 3.Dünya ülkelerini söğüşlemek için yapılmış bir uçak biraz araştırırsanız bunu sizde anlarsınız Rusya beraber uçak üretebiliriz dedi,İngiltere ile TF-X yapıyoruz yakın coğrafyamızdaki silahlanma ortada Yunanistan'da bile S-300 varken S-400'ler çok önemli bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: Parsbey

Araştırdım dediğiniz bu mu? Teknik özellikler nerede? Hayalet uçakları nasıl görüyormuş? Kaç km den görüyormuş? Peki bu s400 radarları bizim erken uyarı uçaklarımızla veri alışverişi yapamayacağı için bunun ne gibi sonuçları olur biliyormusunuz?

Rusya bu füzeleri nasıl kullanıyor biz nasıl kullanacağız?

Bizim uçaklarımızın IFF si nato standardında. S400 lerin iff si ile nasıl aynı dili konuşmaya ayarlayacaksınız? Bunu rus mühendisler yapacak peki nato siz natonun iff kodlarını rus mühendislere açmanıza birşey demeyecek mi sanıyorsunuz?

Neyi araştırdınız merak ediyorum. Buraya magazin programlarında yazanları, anlatılanları paylaşmakla araştırmış olmuyorsunuz.
    Ne yapalım birader ? Rusya bizden istihbarat kasabilecek bizim savunma saldırı techizatımızla irtibatı kısıtlı olacak diye almayalım mı ? Düşman günün birinde gelirse Allaha avuç mu açalım bizi vurmasınlar diye. Yıllarca amerikaya israile dünyanın parasını verip her türlü teçhizatı alan bizim ülkemiz değil mi bizim bu aldığımız malzemeler bizim çok mu kontrolümüzde idi ? Sen burdan şurayı vur desen israiledeki adamlar ona iptal komutu bile verip iptal ettirebilecek düzeyde bizim dedinilen teçhizat üreticisine bağlı idi. Yerli üretim olmadığı sürece hiç bir şekilde bağımsız savunma saldırı YAPAMAYIZ. Kim ne derse desin s400 500 600 isterse 1000 alalım bizim üretiminiz olmadığı sürece asla kontrol bizde olmaz ama buna rağmende almamak olmaz. Nato bilmem ne diyecekmiş sanki nato çokta bizim yanımızda idi çok destekliyordu ülkemizi şu an yapılan 10 işten 9 tanesini hiç bir ülke desteklemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B6E2676F0

S-400'ün maksimum menzili 380 km. Yani düz bir geometride 380 km. Dünyanın şeklinden dolayı 380 km'den her hava soluyan cismi vuramazsınız.

S-400, erken uyarı radarları ile desteklendiğinde F-35'i 34 km'den görebiliyor. Kendi radarı ile standalone çalıştığında ise bu rakam 15 km'ye kadar düşüyor.

Yine de hava soluyan hedeflere karşı çok iyi sistem. Ama bence Hisar projesine daha fazla kaynak ayırmalıyız.
    B-52'leri tespit edebilecek mi orası önemli bence 9 ton bomba taşıyor 2 tane Nükleer alıyor B-52.

Radardan tespit edince uçaksavar bataryalarını yönlendirmek gerçekçi olabilir mi ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.