Şimdi Ara

ryzen sonrası 7700k alinir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
1
Favori
4.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben bilgisayar oyuncusuyum.konsol falan bilmem. sistemimi yine oyun üzerine güncellemek istiyorum. test sonuçlarına baktığımda tek çekirdek skorunda 7700k nin çok iyi olduğunu gördüm. oyun icin de tek çekirdek gerekli imiş. benim render, vidyo falan isim olmaz. bu durumda 7700k benim için hala iyi bir tercih olur mu? 1700 x fiyatı bana biraz yüksek geldi. ikinci el veya şahıslardan sifir 7700 k çok daha uygun fiyatlı şu an. 1700'un test sonuçlarını gördüm. harika, evet. ama dediğim gibi sadece oyun oynamak için pc kurmayı planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iori_yagami -- 23 Şubat 2017; 12:8:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Asil oyun islemcisi olacak modeller daha cikmadi bence. Bunlar daha cok performans render canli yayin islemcisi falan. Kaby lake dusuk ryzenler cikinca çöp olacak gibi geliyor bana da belli olmaz. Bu arada esit frekansta ryzen kaby lakeden guclu single coreda. Ama bu cikan islemciler 8 cekirdek 16 izlek. Tek cekirdek agirlikli degiller yani. Hizlari dusuk her cekirdegin o yuzden. Bu arada o islemciyle 1070 le sikinti yasiyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 23 Şubat 2017; 12:8:27 >
  • Oyun oynayıp alacağın kayıt seviyesi ile alakalı. Eğer işlemcide kayıt yapacaksan alınmaz, eğer ekran kartında ise alınabilir ama şimdi sadece 16-çekirdek modelleri tanıtıldı diye 4, 8, 12 çekirdekliler yokmuş gibi tercih yapmak yanılsatabilir. 12 çekirdekli en yüksek model 3.7GHz'e çıkacak, 8 çekirdekli ise 3.9GHz... Üstelik bu daha ilk parti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 23 Şubat 2017; 12:15:9 >
  • 1600x serisi hazirana cikacak diye okudum. o kadar sure beklemek de.. bilemedim. r yzen gelsin dedik. yüksek sürümleri geldi. 1600x hemen gelse çok iyi tercih gibi. fiyatı hakikaten ucuz. 256 usd gördüm bazı sitelerde. 7700k nin 1600x ile kıyaslamasi nasıl acaba?

• R7 1700'ü de bekleyin bari beklemişken. Bu biraz daha oyunculara hitap edecek. Bu çıkanlar oyun performansı olarak i7 7700K'dan düşükler. Render odaklı işlemciler. R7 1700'ün tek çekirdek performansı ve total'deki performansı düşük olursa zaten i7 7700K alırsınız. Dediğiniz gibi tek çekirdek performansı olarak gayet iyi. Ama AMd severlerin dediğine göre R7 1700, i7 7700K'yı yerle bir edecekmiş. Bakalım hayırlısı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 23 Şubat 2017; 12:14:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • canlı yayın veya kayıt alacaksan artık 4c 8t işlemcileri tercih etmen mantıklı olmayacaktır. ayrıca intelin fiyatı aşağı düşmeden alınmaz bu saatten sonra. yerinde olsam r5 1600x modelini beklerdim. tahmini fiyatı i5 7600k dan daha aşağıda olacaktır.

• Bence 7700k yerine tercih edilebilir seri çıktı. Daha sonra gelecek olanlar daha iyi olmayacaktır senin adına. Yalnız Mart ayında beklemenizide tavsiye ederim. 7700k da muhakkak bir fiyat kırılması olacaktır o zaman karar verirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu an mevcuttaki 8C/16T Ryzen'i alacaksan Render veya Multitasking için alacaksın. Onun haricinde fazla verdiğin paraya değmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8/16 çekirdekli işlemcilerin 1500 TL ye satılabileceğini gördükden sonra 2017 yılında 4/8 bir işlemciye 1500TL vermeye insanın gönlü elverirse tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 23 Şubat 2017; 20:41:20 >
  • bu arada her ikisinde de ddr4 ram gerekli sanırım. onda da mhz mi cl15 mi cl14 mu. kafam allak bullak oldu. çok mu önemli bu değerler? mhz ı yüksek ankartlarda pahalı zaten. düşük mhzli anakarta yüksek mhzli ram taksak olmuyor mu? sistem toplamak zor iş azizim. son 1 ayda bunu öğrendim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iori_yagami -- 23 Şubat 2017; 13:38:36 >
  • iori_yagami kullanıcısına yanıt
    Render alacaksanız fazlası ile video işleyecekseniz yüksek Mhz değerine ve hızına sahip ramler işinize yarayacaktır. Ama oyun için gereksiz. 2133 ve ya 2400Mhz ramler fazlası ile işinizi görür oyunlarda. Ama overclock yapcak bir işlemci ve anakart aldınız diyelim onların yanına yüksek Mhz değerine sahip ramler yakışır. Bir de oyun için 8 Çekirdek 16 izlek işlemciler şuan için gereksiz. Oyun için 1700X'e falan baktıysanız boşuna bakmayın. i7 7700K'dan fazla performans veremeyecek. Daha az verecek hatta %5-10 gibi. Render falan yapacaksanız i7 1700X güzel bir işlemci olabilir. Bir de Ryzen R7 1700'ü bekleyin bakalım onun da oyun performansı düşük olursa tercih edersiniz i7 7700K'yı. Yok yüksek olursa 1700'ü alırsınız zaten. Şuan önsiparişi alınan Ryzen işlemciler render odaklı. Ha, ama daha çok video işleyip arada da oyun oynuyorsanız 1700X te tercih edilir tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 23 Şubat 2017; 13:34:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun testleri gelmeden şuan hiç bir işlemci alınmaz. Belleğe takılmayın, 2666 / 3000 Mhz alın geçin CL değeri 15'den yüksek olmasn yeterlidir.
    İmzandaki sisteme i7 3770k takarsan gereksiz masraftan kurtulursun.

• 7700k fiyat düşürmezse ve 1600 ve 1600X serisi beklenen performansı sunarsa bence 7700k ya 1500 TL + vermek mantıklı değil. Bakalım AMD ZEN chipsetli anakartlarda nasıl bir fiyatlandırma olacak. Ben ordada daha ucuz anakartlar bekliyorum, beklediğim gibi olursa zaten 7 serisi işlemci ve anakart almak parayı çöpe atmak olur mevcut fiyatlarla.
  • şurayı tam anlamadım. isminde 3000 mhz veya 3200 mhz olmayan anakartlara 3200 veya 3000 mhz ram takılabiliyor mu? takılır ama 2600 de felan mi çalışır. yani üst düzey ram için ödenen tutar gereksiz hale mi gelir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iori_yagami -- 23 Şubat 2017; 15:49:34 >
    Takarsın 2666 hızında çalışır en fazla,şu an asusun kartlarında 3200+ oc var onlarda 3200 e kadar çıkıyor heralde ama biosatarın 2666 yazan kartının bellek desteğinde 3600 hze kadar ramlar var.

Tam belli değil ama şu 2666 olayı sanırım doğal olarak 2666 oc ile ne kadar olduğunu bazı modellerde anlamdım belki biosta xmp gibi bişeyle 2666 üzeri kullanılabiliniyordur ama şu an önsiparişte oldukları için tam net değil tüm özellikler ama kesin olan şu an asusun 3200 yazanları kullanır oc ile.
  • Tak bı 3770k devam et.He ılla degıscem dersende 1700x 7700k arasında oyun ıcın 7700k alınır net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 23 Şubat 2017; 20:13:51 >
  • Fiyatı biraz düşünce alacağın işlemcinin i7 7700k olmasını öneririm.i7 7700k amd ryzen işelmcilerden daha iyi bir tekil çekirdek performansına ve muhtemelen daha iyi bir oc kapasitesine sahir bir işlmecidir..Oyun testlerini bekle göreceksin..Muadili R7 1700 ile yapılacak testleri bekle..
  • Madem bu kadar sıradan bir kullanıcısınız o zaman mevcut sisteminize 3770k alıp geçin.7770kdan farkını hissetmezsiniz bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Oyun testleri gelmeden şuan hiç bir işlemci alınmaz. Belleğe takılmayın, 2666 / 3000 Mhz alın geçin CL değeri 15'den yüksek olmasn yeterlidir.

cl16 3866 mhz bellek almamı tavsiye edermisiniz ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.