Şimdi Ara

Ryzen İşlemciye Geçiş Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ryzen işlemciye geçmek istiyorum ama tam karar veremedim şimdi geçsem aradaki farka değer mi? Şuanki sistemim:

i7 4790k CPU
    2*8 GB 1600 MHZ DDR3 Ram
    MSI Z97 PC MATE
    GTX 1060 6 GB GPU

Benim için en önemli oyun: Football Manager 2020

Şimdi bu oyun CPU abanan bi' oyun yani CPU ne kadar iyi olursa o kadar fazla lig ve ayrıntı seçilebiliyor ve oyunun zevki artıyor. Ekran kartı açısından bi' süre değişmeyi düşünmüyorum zaten fiyatlar da yüksek. Bu i7 4790k'ı ilk çıktığında almıştım yani üzerinden baya zaman geçti şuan hala hiçbir sıkıntım yok ve oynadığım diğer oyunlarda da fazlasıyla yetiyor ama ben ileriye dönük bi' güncelleme yapmak istiyorum fakat şuan bu değişikliği yapıp aradaki farkı ödemeye değer mi yoksa biraz daha beklemeli miyim karar veremedim açıkçası.

Eğer bi' güncelleme yap derseniz (en az 4-5 sene götürecek bol çekirdekli ve izlekli) Fiyat / Performans açısından ne işlemci / anakart / ram (16 GB olması en az, şart) önerirdiniz? Ve şuanki işlemci - anakart - ram üçlüsü sistemim ikinci elde ortalama ne kadara gider? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• işlemcin gpunla gayet uyumlu oc yapıyorsan o işlemci sana havada karada yeter. ikinci el piyasassını bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

işlemcin gpunla gayet uyumlu oc yapıyorsan o işlemci sana havada karada yeter. ikinci el piyasassını bilemem.
    Anakartım ve soğutmam overclock için yeterli değil, stabil olmuyor. GPU için değilde ileriye dönük ve Football Manager'de performans artışı için arıyorum yoksa bu sistemi uyumlu olduğu için toplamıştım zamanında.
  • önerdiğin işlemci adamın işlemcisinden kötü
  • haklısın hocam gece gece kafa nerde acaba benim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çoklu işlemde yi tekil işlemde kötü. 1-2 oyunda daha rahat eder,geri klan oyunlarda fps dahi düşeiblir. en az ryzen 3600 almaı lazım.
  • acelen yoksa yazı bekle ryzen 4 leri görelim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sisteminiz iyi görünüyor 4790k halen güçlü bir işlemci eğer sisteminizde sorun sıkıntı yok ise biraz daha bekleyip ryzen 4 nesili görüp öyle karar verin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

acelen yoksa yazı bekle ryzen 4 leri görelim
    ryzen 3 ler daha yeni çıktı
    amd nin 3. nesil cpularından birini al geç derim istersen ileride upgrade edersin soketinden dolayı
  • meku kullanıcısına yanıt
    alıntı yanlış konuyu açana demen gerek
  • İşlemci dünyasında her sene yeni seri çıkmasına yetişemiyoruz.
  • Hocam DDR4 ramler hiç bu kadar ucuz olmamıştı. Fırsat varken bu platforma geçilir bence.
  • -Gardiyan- kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı yok açıkçası sanırım Ryzen 4 beklemek daha mantıklı çünkü işlemci aldığımda en az 5 yıl değiştirmem. Sadece RAM ilavesi olur. Anakart soketi sonraki nesilleri desteklese bile her sene işlemci değiştirmek hoş durmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FM çekirdek arttıkça daha hızlı çalışmaya başlıyor. Bu yüzden şu anda 584 liraya satılan ve 11.11'de 500 civarına bulunabilecek 1600 12nm (2600 ile aynı performansta) işlemci bile fark yaratır. Ben 4.1 Ghz'de kullanıyorum ve GTX1080 ile hiç sorun çıkarmadı. 1080'i anakartını servise yollayan arkadaşımdan ödünç olarak aldım ve bu ikili çok memnun etti.

3600'e bütçeniz yeterse daha da geleceğe dönük olur tabii ki. Yine de 500 liraya alınan işlemciden neredeyse hiç zarar etmeyeceğiniz için 1600 12nm alıp 4000 veya 5000 serisi beklenebilir. Belki 3600'ü bile gözden düşürecek kadar iyi gelişmeler olabilir.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Birde 1800fsb yapabilsen onu.. Amd clocktan ölçülü işlemciler ama mimarisi muazzam 2.gen zen+ ların neredeyse skylake ile aynı ipc gücü var.. "İ5 8500" Cinebench single puanı 4.1ghz boost 175 Ryzen 2600 4.1ghz puanı 173-174 Cpu-z Benchmarkında 4.2ghz boostlamış 6700k dan 4.1GHZ Ryzen2600 daha iyi tek çekirdek puanı alıyor. Sadece iyi ram cl si düşük ve FSB NB hızını arttırmak için Yüksek hızda ram gerekiyor handikapı bu.

1600 fsb ye göre bile %10 a varan gained ediyorsun 1080p perfomansını.

Çoklu çekirdekte ise allcore 4ghz 6700k dan %60 a varan oranda daha güçlü.. Eğer football manager çoklu çekirdeği destekliyorsa sizin işlemcinizden %60~80 civarı daha iyi sonuç alacaksınızdır.

Ryzen İşlemciye Geçiş TavsiyesiRyzen İşlemciye Geçiş Tavsiyesi

Buda 2600oc nin yada gizli 2600 olan 1600 işlemcisinin B2 revizyonlu 12nm olan modelinin Oc ve 1800FSB 1080P oyun perfomansı incelemesi:
    https://forum.donanimhaber.com/ryzen-2600-4-1ghz-vega56oc-vs-bf5-multi-9600k-4-3ghz-9900k-8700k-5ghz-1080p-cok-yeni-oyun--140632854

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 6 Kasım 2019; 19:0:41 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.