1.2 ile başlyan bioslarda var sanırım bu durum bir sene olmuştur usb problemi diye ortaya çıktıkları.eski nesil ryzen ve win10 kullanıyorsanız anakartta da bios flashback özelliği varsa başka türlü dönemezsiniz çünkü eski biosa dönülebilir ya da yeni bios beklenebilir ama ryzen 5000 ise bence dönmeyin eski biosa. |
Ryzen işlemciler ile problem mi yaşıyorsunuz? (1.2.0.7 beta denendi) (2. sayfa)

-
-
senden sonra bir arkadaş link vermiş ama başkasına alıntı olmuş ben de sana yapayım.
- Windows Hello Sign-in Features
- Ability to run certain VMs
- Windows Subsystem For Android and consequentially all Android Apps
- Future games and secure apps with anti-cheat or tamper utilities: Such apps and utilities are expected to take full advantage of this hard requirement as seen by Valorant’s Vanguard lately.
- Bitlocker
- Other encryption tools, security software, admin utilities, and remote management systems.
- Some games (Valorant, for example)
bu adamlar bile sayamamış bu bu diye çünkü bu TPM aynı ms store gibi.ne işim olur len diye silersin sallamazsın falan ama ses kartının yazılımı store'den inmeye kalkar inmez ya da steam'den forza almışsındır ama çalışması için store'dan xbox uygulaması ve doğrulayıcısı gerekir store'n perttir çalışmaz yani bilemezsin nerede karşına çıkacağını ya da sana demez ki abi TPM'yi kapatmışsın o yüzden yani diye.ha kapatırsın sorun çıkmazsa kullanırsın ayrı o da bir çözüm ama ben tam bir çözüm değil dedim.tam çözüm bios artık ne isimlerle gelecek ben 1.2.0.7 dedim ama bu 6'dan da devam edebilirler.ben 1.2.0.3'e göre çok memnunum bu 6 biostan onu da tekrar söylemiş olayım yani ölüp bitmiyoruz böyle bir başlık ya da konu var diye ama saçma sapan işler oluyorsa önceden olmayan sebebi buymuş yani işlemci değilmiş.biz 3700x'leri 2019'da kullandık böyle sorun mu vardı yoktu ama çok ısınma vardı onu da biosla çözmüşlerdi bu da onun gibi bir durum.
-
Aynı sorun benim laptopda da var, laptoplara anakart gibi düzenli güncelleme gelebilir mi acaba ,🤔
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hayır notebooklara masaüstü gibi düzenli güncelleme gelmek zorunda değildir çünkü notebook bir bütündür üreticisi de bu bütüne göre hareket eder normal durumlarda ama bu durum işlemci ve yonganın üreticisinin yaptığı bir düzeltme, keyfi bir performans arttırma falan değil o yüzden notebooklarda da anakart güncellemesi diye değil sistem güncellemesi adı altında gelmesi gerekir teoride.dell başka lenovo başka olabilir bu konuda o yüzden cevap biraz muallakta kalıyor.biostan tmp kapatılabiliyor mu bi bak şansını dene belki sorun yaşamazsın tmp ile alakasız şeyler kullanıyorsun bu da genelleyemediğimiz kullanıcıya göre değişen bir şey ama kapanmıyorsa bekle tabi bir güncelleme.bence ne marka olursa olsun eninde sonunda bu işin çözüldüğü bir güncelleme verecektir ama anakartlar kadar hızlı olmaz bunun için bu kadar uzattım anakart tek parça bir ürün çıkar dur güncelleme ama notebookta anakarta her şey bağlı adam o modeli yaparken ses kartı şöyle çalışmalı bu böyle çalışmalı diye ayarlayıp koymuş düzgün sorunsuz çalışan notebook yapmak zor bir şeydir yoksa herkes pc toplar gibi olan monster alırdı.bu güncelleme işlemci anakartı düzeltirken başka bir şeyi bozuyor mu adam ona bakar dener öyle çıkarır bu yüzden daha geç olur ama bu da kesin değil belki amd yapıştırın ben kefilim diyecek.
-
Nitro 5 an 515 44 var, umarım gelir 4600h işlemci.
3700x ve prime pro x570 asus
var mı sıkıntı şu anda?hangi biosu kullanıyorsun?bakmadım ama prime prolarda bios flashback olmaz strixlerde olur yani buldun eski biosu biosa girdin ez flasha gösterdin bu bios eski der yapmaz.sıkıntı yoksa şu anda beklersin kullananların bu falan filan sürüm bios olmuş dediğini ona göre kurarsın sıkıntı yok.
-
arkadaşlar çok detayından anlamam ama b450m anakart ve 3400g işlemciyle aynı kasma sorununu yaşıyorum. son bios yüklü ve w10 kullanıyorum. bu tpm nedir nasıl kapatılır, oyun falan oynamam kasma sorunumu halleder mi acaba
valla VR kullandığım için bu USB olayları yüzünden bios updatelediydim aylarr öncee. Bi bakıp tekrar yanıtlarım. Sıkıntıdan kasıt ne görmem gerekiyor? Oyunlarda yükleme gecikmesi falan? 😂 Arkadaşlar HDD ile yüklerken benim 2080s,3700x,32gb 3600mhz, 500gb nvme m2 ssd, 1tb crucial sata ssd bx500 pcde değişken şekilde bazen ben hızlıyım bazen çok yavaş anlamıyorum. '' 20k pc alırsın ve beklersin'' meme'leri geçiyorlar benle
crucical crucical sorunlu derler tamam, saglık 98 gozukuyor bi sıkıntı görmedim dier oyunlarda. nvme yi de cod, ow gibi oyunlara ayırıyorum doğal olarak. bi denemek lazım gene de :/
Teşekkürler şimdiden
arkadaşlar siz herhalde konuyu yanlış anladınız.ben amd ile ilgili her türlü sorununuzun sebebi tmp demiyorum burada.3400g alıp ekran kartı almadıysanız ve oyun oynamaya çalışıp verim alamıyorsanız bu seçiminizin bir sonucu.aynı şekilde 970 evo almak yerine dramsız crucial alıp oyunlar yavaş yükleniyor diyorsanız bu da seçiminizin bir sonucu sonuçta ferrariye petlas da takabiliyorsunuz yani gitmiyorsa bu ferrarinin suçu değil.konudaki sorun yukarıda bir arkadaş yazmış kekemelik sorunu bunu işlemci yüzünden oluyor zannediyorduk tmp yüzünden oluyormuş.windowstayken veya oyunda durup dururken caaaart diye takılıyorsa ve bunun sistem gücü ile bir alakası yoksa bahsettiğim sorun bu.
-
970 evo çok fazla :P biraz bütçeyi kıstıydım sağdan soldan. :D sorunu anlamadım ama neyse saol
-
detay vereyim hocam, çünkü çözememiştim bir türlü. 3400g nin oyun performansından memnun değilim ya da oyunda kasıyo diyemem çünkü hiç oyun oynamıyorum. benim pcdeki sıkıntı mouse pili zayıflar da tepkisi değişir, anlık takılır ya, işte tam olarak öyle oluyo. sistemi dizdiğimde tek sürüm bios vardı, sonra güncelleme geldi, her geldikçe yükledim. farklı w10 sürümleri de denedim ancak pcnin arkasına taktığımda sapıtan mouse klavye önüne taktığımda daha performanslı çalışıyo. bende konuyu görünce acaba benim problem bu bahsedilen tmp ile ilgili olabilir mi dedim. yani aman aman performans beklentim yok zaten lakin ortalama bir sistemin de windows gezgininde kasmasını istemiyorum.
bak ben sana başka çeşidini anlatayım masaüstünde simgeler var bir ton ve mouse gezdiriyorsun yavaş yavaş.bunun sistem gücü ile alakası olabilir mi celeron olsa nedir 12900k olsa nedir yani bunda farkediyor mu etmez.ne oluyor gezdirirken tak simgenin birinde donuyor çekiyorsun böyle gel yav diye.işte bu sorun ki seninki de böyle konudaki sorun.tmp'yi kapat biosta fTMP diye geçer advanced'de asus'ta şansını dene ama başına iş gelirse ben karışmam.kesin bios lazım sana takip et.
MordSithh
karşim teşbihte kusur olmazmış evo olmaz dramlı wd blue olur mesela yani sen sistem iyi dalga geçiyorlar dedin diye dedim.sistem pahalı olabilir ama o m2 değil.dalga geçen varsa doğum gününde dramlı bişi hediye etsin.
bekle bakalım bakarsın yapacakları bios sana da çare olur ama oyun yüklemesine olmaz.olur şu anda işlemcin düzgün çalışmıyordur onu düzelterek olur.sadece ssd yüklemiyor işlemci de önemli.işlemciyi 1.7 ghz sabitle bi yükle bakalım nasıl yüklüyor çay demlersin.
-
teşekkürler hocam bakayım o ayara
konusu bu olunca anakart bölümüne yeni konu açmadım.strix-e x570 için 1.2.0.7 beta kurdum iki gündür deniyorum.özellikle ne yapıyordum da takılıyordu dııırrrttt diye onları yaptım mesela biri epic açarken altta mp3 çalarken tarayıcı açarsan kesin yapıyordu.bunun gibi şeyler denedim ve şu ana kadar bir problemle karşılaşmadım bilginize.
-
Sistemi kurmadan karşıma çıkması iyi oldu. Unify’da falan yok di mi bu sorun? Gerçi W10 kuracağım ben
B450m s2h f50 bios ve ryzen 5 2600x ile win11 proyu aylardir sorunsuz kullaniyorum ben.
Biosun eskide kaldi baya
Guncellesem mi acaba?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynı sorun bende de var. Günlük kullanımda anlık çızzz diyor 2 snyelik bir takılma oluyor sonra düzeliyor.
5900x ve asus x570 pro kullanmaktayım.
bios v. 4021 x64
Agesa v. combov2_1203
sürümlerini kullanmaktaydım. Bugün ise...
bios v. 4204 x64
Agesa v. combov2_1206b
...geçiş yaptım. Ek olarak daha yeni bir beta sürümü vardı ona geçmedim. Yakında mesajı güncellerim düzelip düzelmediğine dair.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokıta -- 4 Mayıs 2022; 2:19:4 > -
1.2.0.6b'de sorun devam ediyor.beta 1.2.0.7'yi kurmalısınız sorundan kurtulmak için.burada beta derken daha eksik anlamında değil tam test etmedik anlamında.ben kullanıyorum çıktığından beri sıkıntı yok ama test edilen onaylı sürümü de yakında çıkacaktır.
-
AMD işlemci önermiyorum.
İyice dötü kalktı firmanın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X