Şimdi Ara

Ryzen'i Kötüleyince İşlemcisinin Değeri Artanlar Klübü (RKİDAK) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Serkandrgn

quote:

Orijinalden alıntı: jedi39

Oyun performansına göre karar verdiğimi defalarca belirttim. SADECE OYUN.

SADECE OYUN için incelemeniz gereken şey bilgisayar işlemcileri değil oyun konsollarıdır siz komple yanlış yerdesiniz.

Tabi tabi bu kadar pc de oyun oynayan insanlar saf bi siz akıllısınız. 144HZ nedir bilir misin? Freesync nedir? Gsync nedir? FPS nedir? FXAA MSAA TXAA nedir? Grafik ayarı yapmak nedir? Gerçekten bu kafada olanlarla tartışmam bile hata ama insanlar sizin saçma sapan mesajlarınıza kanmasın diye uğraşıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Serkandrgn

quote:

Oyun performansına göre karar verdiğimi defalarca belirttim. SADECE OYUN.

SADECE OYUN için incelemeniz gereken şey bilgisayar işlemcileri değil oyun konsollarıdır siz komple yanlış yerdesiniz.

Tabi tabi bu kadar pc de oyun oynayan insanlar saf bi siz akıllısınız. 144HZ nedir bilir misin? Freesync nedir? Gsync nedir? FPS nedir? FXAA MSAA TXAA nedir? Grafik ayarı yapmak nedir? Gerçekten bu kafada olanlarla tartışmam bile hata ama insanlar sizin saçma sapan mesajlarınıza kanmasın diye uğraşıyorum.

İmzama bakarsan zaten o sorduğun soruların cevabını alırsın. Medicore bir sistem kullanıp burada ahkam kesmekle sadece kendini komik duruma düşürüyorsun. Sahip olmadığın ya da olamadığın şeyleri kötülemek sana hiçbir şey kazandırmaz. Bilgisayar sadece oyun oynamak için kullanılan bir platform değildir öncelikle bunu idrak etmen faydana olacaktır. Senin o OOOooooo 144hz 00000oooo gsync fresync dediğin şeyleri oyun oynayarak değil çöp dediğin işlemcilerin üzerinde tasarım, mühendislik, kodlama vb işlemlerini gerçekleştirerek yapıyorlar. Dediğim gibi herhangi bir işlemciyi sadece oyun performansını baz alarak "çöp" diye sınıflaman cahilliğinin en büyük göstergesidir bence bundan sonra ergen ergen yorumlar yapmak yerine biraz evrimini tamamlamış insan seviyesinde yorum yap.

• KnoCKout kullanıcısına yanıt
    Bana 3 5 yillik islemcilye yeni kartlari darbogaz yapmadan kullanan birisini gostersene bf1 de 6600K nin bile yetmedigi kartlar oluyor neyden bahsediyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intelin cekirdek farketmesizin butun islemcilerde kullandigi transistor yapisi ayni. Bunun 6950x te yada g4400 de olmasi fark etmez.

Kendi ekosistemi icerisinde oyun,gunluk kullanim ve extreme serileri ayrilmis olmasi transistorlerin hizi ile alakali.

Temelde hepsi ayni dedik, peki bu kaniya nasil variyoruz; 6900k yi 4.5hhz e yukselttigimiz zaman ayni hizda calisan 6700k ile benzer performans veriyor. Bu oyunlarda da 6700k ile ayni fps yi vermek demek oluyor. Burda temel sorun 6900k yi gunluk 4.5ghz de calistirabilmek icin bize gerekli olan yatirim masrafidir. H100i ile soguttugunuz 6700k islemciyi 4.5 ghz de gunluk kullanirsiniz ama 6900k yi kullanamazsiniz. Bu 1000 dolarlik islemciyi oyun icin kullacagim dediginiz zaman 1000 dolar minimum masrafla sogutmaya para harcamaniz gerek demek oluyor.

Kaldiki 4.5 ghz de calisan 7700k nin cpu-z de aldigi puan 2100 kusur iken amd nin transistoru bu puani 3.7ghz ile aliyorsa kimse kusura bakmasin amd iyi is cikarmis demektir.

Bahsi gecen 6950x,6900k,5960 ve 6850k gibi islemcileri kullanip/deneyen biri olarak burada amd nin islemcilerinin ne oyunlarda nede kurumsal islemlerde geri kalacagini dusunmuyorum. Fiyat olayina hic girmiyorum zaten bu segmentte intelin tutunacak dali kalmadi. Tek olayi 7700k nin oyunlardaki optimizasyon avantaji. Onuda gelistiriciler ve windows ekibi zamanla asacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Galiba anlama probleminiz var. Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum. Ben 6900K ve 6800K işlemcilerini fiyatından dolayı tercih etmem gider r7 1800K alırım NOKTA. Benim karşılaştırdığım her zaman 7700K'nın oyun performansının r7 serisinden üstün olduğuydu. Bunu 150 kere tekrar söyledim yine söylüyorum 7700K sadece oyun oynanacaksa r7 serisinden çok daha iyi bir işlemcidir.

Zaten yaptığın yanlış bu r7 serisi oyun oynamak için tasarlanmadı. Oyun karşılaştırması yapıcaksan r5 serisini bekle. 1800x le 7700k yı karşılaştırmak başlı başına saçmalık. Senin hesabına göre 6950x işlemci değil çöp.
  • soporo kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı şurada forumda algı oluşturuldu r7 serisi sanki oyun içinmiş gibi. Ben ona tepki olarak zaten konu açtım insanlar boşu boşuna para bayılmasın sadece oyun oynamak için Ryzen'e diye.
  • quote:

Sıkıntı şurada forumda algı oluşturuldu r7 serisi sanki oyun içinmiş gibi. Ben ona tepki olarak zaten konu açtım insanlar boşu boşuna para bayılmasın sadece oyun oynamak için Ryzen'e diye.

İyi niyetinden dolayı sana teşekkür ederiz, bizi aydınlattığın için jedi...
    Sahi, sen ne zaman Ryzen'e geçiyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BalistikBomba

quote:

İntel maaşı yatırmadığında

• quote:

quote:

quote:

Espri yapan arkadaşları severim. Kendine güveni olan espri yapar. Bu bakımdan cidden tebrikler.
    İşlemci konusuna gelirsek, bence yazın sonuna doğru, ortalık karışacak, R5,R3 serisi çıkacak, sonra İntel'in Sky Lake-X işlemcleri ve sanırım Coffea Lake serisi işlemcileri, ve tabii markaların rekabet için olası fiyat indirimleri derken, işlemci bölümünün daha zevkli hale geleceği kesin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Espri yapan arkadaşları severim. Kendine güveni olan espri yapar. Bu bakımdan cidden tebrikler.
    İşlemci konusuna gelirsek, bence yazın sonuna doğru, ortalık karışacak, R5,R3 serisi çıkacak, sonra İntel'in Sky Lake-X işlemcleri ve sanırım Coffea Lake serisi işlemcileri, ve tabii markaların rekabet için olası fiyat indirimleri derken, işlemci bölümünün daha zevkli hale geleceği kesin.

Birbirimize takılmazsak zaten tadı çıkmaz forumun.
    Evet, yazın büyük gelişmeler olacak iki kanatta da. Şaka maka rekabeti özlemişim.

• quote:

Tabiki de 5 Fp pardon 25 Fps fark için kötüleyen arkadaşlar 2600k kullansın
    Ryzen'i Kötüleyince İşlemcisinin Değeri Artanlar Klübü (RKİDAK)

i5 3570 k 3,8 ghz de min 30 fps alırken i5 in 7600k oc 4,9 ghz de nasıl 24 kare almış ya. Elektrik falan mı kesildi :) su mu döktünüz kasaya naptınız :DDDDDDD

Edit: Bu arada ikinci birşeyin farkına vardım: Testte 4,9 ile ghz i5 7600k yı ghz olarak geçen yok ama testin en kötü işlemcisi. Noldu ona ya :DDDD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_mania -- 9 Mart 2017; 4:12:53 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.