Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 ve b450a pro sistem acilmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaz sonunda WAT donusu b450apro ve ryzen5 3600 lu bir sistem toplamistim. Sistemin biosunu flash bios ile guncellememe ragmen anakart uzerindeki cpu ledi yaniyor ve goruntu alamiyorum.
    Farkli boyutta usblerle, cmos sifirlayarak vesaire defalarca denedim fakat bi sonuca ulasamadim.

Sistemi calistirdigimda fanlar calisiiyor ve isiklar yaniyor fakat cpu ledi sonmuyor ve bios ekranina ulasamiyorum
    Izmir veya Ankarada olup da elinde ryzen 1. veya 2. nesil islemcisi olan varsa bios guncellememe yardimci olabilirse cok makbule gecer veya eppron ile nerede guncelletebilirim (yurt disindan aldigim icin garantinin pek bi onemi yok)

Son care olarak yeni bi anakart almayi bile dusunuyorum cunku yeni topladigim sistemi 6 aydir kullanamiyorum.

Cozum onerilerinizi bekliyorum simdiden cok tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• www.msi.com
    Support For B450-A PRO | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global
    https://www.msi.com/Motherboard/support/B450-A-PRO

bu anakart değil mi ? bu anakarta bios atman için 1. veya 2. nesil işlemciye ihtiyacın yok. bios atma tuşu var. işlemci hatta ram takılı olmasa bile bios atabiliyorsun.
    bu işlemi yapabilmen için yanlış anımsamıyorsam en azından ekran kartı takılı olmaması gerekiyordu. yanlız bios atma işlemide epey sürüyor. videoda gösterilen kırmızı ışığı takip edeceksin.

MSI HOW-TO CHANNELyoutube
    MSI® HOW TO use Flash BIOS Button
    https://www.youtube.com/watch?v=iTkXunUAriE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 22 Ocak 2020; 18:12:14 >

• Hocam videodaki islemin aynisini yaptim zaten defalarca isiklar yanip sondu once sonra hizlica yanip sondu ve kapandi. ( videodaki gibi) Ama cpu ez debug ledi hic sonmuyor

• Mojopin M kullanıcısına yanıt
    bunları yaparken ekran kartı cpu ram söküktü değil mi ? özellikle ekran kartı takılı olunca bios güncellemeyi yaptırmıyor. bios güncellemeside epey uzun sürüyor en az 5 dakika falan. düşükte olsa bir ihtimalde ram uyumsuzluğu. iki ram'i ayrı ayrı denersin mümkünse başka bir ramlede denersin.
  • Ramlerini kontrol ettir ramlerde sıkıntı var bu yüzden cpu led yanıyor. 3.5 ay bu sorunu yaşadım. Hynix bellekliydi ramlerim, samsung bellekli rame geçtim düzeldi.

Ram uyumsuzluğu, ramlerin iyi oturmaması, ramin samsung bellekli olmaması gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam cevaplar için

Ramin kodu Corsair vengeance pro CMCW16GX4M2C3000C15 anakart ise Msi B450aPro bu iki parçada uyumluluk problemi olma ihtimali var mı acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RYZEN 5 1600AF VS RYZEN 5 3600 ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakartın sitesinden kontrol ettim compatibility kısmında desteklenen ürünler arasında var Ram
  • Mojopin M kullanıcısına yanıt
    normalde bunu yazmazdım ama bir umut bir umut. daha önce msi'ın listesine gözükmesine karşın sorun çıkaran ram duymuştum ( karalama gibide olmasın sadece bir kez duydum ). yine deniyebilirsen hayrına olabilir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 23 Ocak 2020; 15:45:53 >
  • O zaman montajda bi sıkıntı varmı tekrar kontrol et ve biosu tekrardan bilen birine güncellettir. En iyi ihtimal işlemcide sıkıntı vardır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ben B450 ana kart alacağım işlemci olarak da ryzen 7 3700x alırsam bende bu bios update yapmak zorunda kalırmıyım kasayı ben değil vatan bilgisayar toplucak eğer yapman gerek derseniz ekran kartından kısıp ana kart x570 alayım :(

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arman09 kullanıcısına yanıt
    vatan bilgisayar biosu günceller deneme windows sürümü kurup öyle teslim eder diye düşünüyorum.
  • willyyyyy W kullanıcısına yanıt
    İnşallah yoksa ekran kartından kısmam gerekecek ☹️

• Hocam acaba bios pilini çıkartıp geri takma durumunda düzelme ihtimali olabilir mi böyle bişey aklıma geldi. Düşük bir ihtimal düzelebilir ama denemekten zarar gelmez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.