Şimdi Ara

RYZEN 3 3200G İŞLEMCİ VEGA 8 GRAFİK BİRİMİ ÇALIŞMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ryzen 3 3200g vega graphicin grafik birimi çalışmıyor bende harici ekran kartı takıp bilgisayarı açtım sürücü hakkında sorun var galiba. fotoğraflarda belli olan code 43 hatası.RYZEN 3 3200G İŞLEMCİ VEGA 8 GRAFİK BİRİMİ ÇALIŞMIYOR

• Ryzen ankartlarda bios chipi boyutu ufak yani 16 mb olduğundan yeni işlemcilere yer açmak için bazı eski işlemcilere desteği kestiler. Sizin anakartnız ve bios sürümü nedir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    f50 en son bios. İşlemci çalışıyor ama dahili grafik birimi çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüktasimateknisyeni -- 24 Haziran 2020; 1:22:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rerererara

Ryzen ankartlarda bios chipi boyutu ufak yani 16 mb olduğundan yeni işlemcilere yer açmak için bazı eski işlemcilere desteği kestiler. Sizin anakartnız ve bios sürümü nedir.
    hocam varsa bi öneriniz lütfen söyleyin en olmadı 1500 masraf yapıp ekran kartı alçağım çünkü.
  • yüktasimateknisyeni kullanıcısına yanıt
    Abi model sordum söylemedin. Eski bios yüklemen lazım. Anakartın ne bios numarasını felan bulmamız lazım. Anakart ve işlemciyi kimden aldınız onlar biosu değiştirebilir bilmiyorsanız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 24 Haziran 2020; 14:27:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3200g cok eski islemci degil. o yüzden destegi vardir fakat siz onboard grafik için hiç biosunuzu resetlediniz mi? resetleyip bi deneyin. Aynı anakartın 5 wifi modeli var bende de .
  • quote:

Abi model sordum söylemedin. Eski bios yüklemen lazım. Anakartın ne bios numarasını felan bulmamız lazım. Anakart ve işlemciyi kimden aldınız onlar biosu değiştirebilir bilmiyorsanız
    anakart GA a320m-h bios ise f50. görmemişim hocam grafik ayarları saptığı için ekran kaymış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

3200g cok eski islemci degil. o yüzden destegi vardir fakat siz onboard grafik için hiç biosunuzu resetlediniz mi? resetleyip bi deneyin. Aynı anakartın 5 wifi modeli var bende de .
    normalde bu işlemci ile çalışsın diye biosunu güncelleştirdim çünkü eski biosu ile 3. nesil ryzenleri açmıyordu bu ga 320m-h anakart. resetlersem yine aynı duruma dönüşür mü hocam?
  • Normalde f50 bios sizin işlemcinizi destekliyor anladığım kadarıyla. Benim aklım ermedi bu işe. Bios güncellerken orda yazılanları yaptınız mı. Karmaşık biraz. Ram nedir bu arada. Sakın çok eski bir bios yüklemeyin. Yoksa başka işlemci takmak zorunda kalırsınız. Bios reset derken biosa girip f7 basınca fabrika ayarı yapar. F10 ile kaydedip çıkarsınız yeni bios aktif olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 24 Haziran 2020; 17:34:41 >
  • quote:

Normalde f50 bios sizin işlemcinizi destekliyor anladığım kadarıyla. Benim aklım ermedi bu işe. Bios güncellerken orda yazılanları yaptınız mı. Karmaşık biraz. Ram nedir bu arada. Sakın çok eski bir bios yüklemeyin. Yoksa başka işlemci takmak zorunda kalırsınız. Bios reset derken biosa girip f7 basınca fabrika ayarı yapar. F10 ile kaydedip çıkarsınız yeni bios aktif olur.
    ramlerim 3200 MHZ ripjaws 5 8+8 16 gb. bi bilgisayarcıya verdim onlar bios update yaptı sorun bu olabilir mi bende bakmıştım ilk f32 yi yükleyin falan diyor orada galiba
  • Anakartın versiyonu 1.1 ise f40 biosundan itibaren destekliyor görünüyor.
    F32 yi yüklerseniz açılmaz bir daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 24 Haziran 2020; 18:26:37 >
  • Orda f40 ve üstü bios yüklemeden önce f32 yükleyin sonra yenisini yükleyin diyor. Ama o işlemci ile olmaz. Herhalde kafeci yapmıştır.

• Dahili ekran kartı bios ayarlarında kapalı olabilir mi? Hariciyi çıkartıp biosa girebiliyorsanız bir kontrol edin.

• quote:

Dahili ekran kartı bios ayarlarında kapalı olabilir mi? Hariciyi çıkartıp biosa girebiliyorsanız bir kontrol edin.
    yaptım hocam onboard açınca böyle oluyor. mesela birkaç kez onboard dan format amaya çalıştım tam kurulum sonlarında merhaba diyen siyah ekrandan sonra görüntü gidiyor. Öncesinde bilgisiyarcı format atmıştı o zaman onboard çalışıyordu driverları yüklerken ekran gittimişti.
  • yüktasimateknisyeni kullanıcısına yanıt
    O zaman işlemci bozuk. oyalanmadan iade edin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.