Şimdi Ara

Ryzen 2400G Gpu Görüntü Sorunu (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Harici ekran kartımı söküp monitör çıkışını "dvı-d to vga" dönüştürücüyle X470 anakarta taktım.2400G Grafik sürücüsünü yükledikten sonra ekran görüntüsü hiç sinyal almayan televizyonun karıncalı ekranı gibi oluyor ama 3 saniye.
    Sonra görüntü düzeliyor yine 3 sn.Biostan 2gb bellek ayırdım yine olmadı.Aygıt yöneticisinden "görüntü bağdaştırıcıları" "AMD Radeon Vega 11 Graphics" "cihazı devre dışı bırak" yapıyorum.O zaman sorun düzeliyor.
    Ama PC yi yeniden aç kapat yapınca sürücüsüz ekrandaki simgeler büyük büyük olur ya. O zaman da öyle oluyor.
    Bu sorunu yaşayan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi düzgün17 -- 13 Ekim 2018; 21:49:3 >

• aktif dönüştürücü kullanıyorsun değil mi ? onlarda sıkıntı bol oluyor. en iyisi hdmi dvi veya dp destekli monitöre geçmek. yapamıyorsan muhtemelen ekran kartı sürücüsünü yükleyince artan çözünürlüğü yada tazeleme frekansını dönüştürücü desteklemiyor. önce sisteme hdmi dvi neyse monitör veya tv ye bağlayıp çözünürlüğü düşürüp daha sonra dönüştürücü ile vga monitöre bağlayıp denemen lazım. aktif dönüştürücü hiç kullanmadım kullananlar iyisi kötüsü hakkında da yardımcı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 2 Ekim 2018; 21:28:16 >
  • Aktif dönüştürücü evet.
    www.hepsiburada.com
    Alfais 4578 Dvi - D VGA Aktif Dönüştürücü Kablo 24+1 Active Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/alfais-4578-dvi-d-vga-aktif-donusturucu-kablo-24-1-active-p-HBV000004DXJS
    burdaki ürün.Baktım herkes memnun. Bunu aldım. 3 sn ekran düzelme aşamasında çözünürlüğü düşürdüm.Ama aynı .Yarın başka bir PC de deneyeceğim.

• düzgün17 D kullanıcısına yanıt
    Senin sistemide bir hdmi/dvi/dp monitörde yada evde hdmi girişli tv varsa tv de deneyebilirsin. Sistemde bir problem olmasında.
  • Direk dvi çıkışlı monitör bağladım.Bırak biosu hiç görüntü gelmiyor.Aç kapat yap yap yine olmadı. Denemeye devam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hdm kablosu olan bir arkadaşinın monitörune takıp denermisin ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI RX560 Görüntü Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu problem bende de var ama biraz daha farklı.

Öncelikle ben de 2400g kullanıyorum. Ama bende 3 saniye falan değilde flaş patlar gibi gidip geliyor bazı günler hiç olmuyor. Bazı günler ara ara oluyor. Bazen mesela oyunun ortasında lak diye monitör simsiyah oluyor.

Ben bu zamana kadar kablodandir zannettim. Sizde görünce işkillendim. Acaba ramle alakası olabilir mi ben tek kanal kullanıyorum siz de mi tek kanal kullanıyorsunuz?

Ayrıca benim bağlantım dvi, dönüştürücü falan yok. Bu sorun olduğunda kabloyu çıkarıp takıyordum sorun düzeliyordu.

• x470 anakart için 2.bir cpu güç girişi varmış.Onu da takınca düzeliyormuş.Sorun burası bence.4 pini 8 e çeviren çoğaltıcı sipariş ettim.Sonucu yazacağım.Resimde benim anakartın 8 girişli olan yer de soket takılmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi düzgün17 -- 4 Ekim 2018; 10:45:47 >
  • Harici ekran kartın neydi ?

Birde yani anakart beslemesi yetersiz olabilir. Giiriş çıkışları tam kontrol etmek lazım.
  • os_lnx kullanıcısına yanıt
    Hocam harici ekran kartım çalışıyor.Sadece HDMI çıkışıyla görüntü alamıyordum.
    Benim esas sorun, Dahili ekran kartında (Ryzen 2400G işlemci grafiği) görüntü sıkıntısı oluyordu. Onu da tespit ettim.
    Anakartta cpu güç soketi 2 tane.Onun sadece 4'lü olanı takılıymış.Zaten PSU 'da 8'li çıkış yok.Çoğaltıcı takılıyormuş.Nihayeti yine buraya yazacağım.
    Bu tarz çeviricilere pek güvenmiyorum. Bütçen varsa 8 pin güç kaynağı almanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 4 Ekim 2018; 12:8:58 >
  • Hocam bunu yeni aldım zaten.600 watt. Yeniden alamam artık.Umarım çalışır.
    Markası ve modeli nedir? Sorunun oysa çalışır ama pek güvenli bir yöntem değil. Ben riske girmem açıkçası.
  • Bende onu diyorum anakart.

Bir güç kaynağında neden anakartı tam olarak besleyecek çıkışlar bulunmaz anlamıyorum. Belli standarta cevap vermeyen güç kaynakları bilgisyar güç kaynağı olarak satılamamalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: düzgün17

x470 anakart için 2.bir cpu güç girişi varmış.Onu da takınca düzeliyormuş.Sorun burası bence.4 pini 8 e çeviren çoğaltıcı sipariş ettim.Sonucu yazacağım.Resimde benim anakartın 8 girişli olan yer de soket takılmamış.
    8 pini(PWR1) doldurman gerekli.

4 pini taktığın güç girişi(PWR2) opsiyonel orayı doldurmak zorunda değilsin.

Yani yanlış takmışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 4 Ekim 2018; 21:35:28 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.