Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.658
Cevap
13
Favori
48.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    Daha önceki mesajda yazdığım gibi 1.35 yemiyorsa (Asus'ta + tuşuna bastığında bir üst değere otomatik alıyor, 1.3612 atıyorum) +'ya bir kere basıp yeniden açıp deneyin, olmadıysa birdahaki sefere yeniden aynısını tekrarlayın, sorunsuz açılana kadar. Sorunsuz açıldıktan sonrada cinebench'le testedin, kapanıyorsa birdaha +'layın voltajı kapanmayana kadar deneyin doğru değeri bulmaya çalışın. İşlemciyi kaç GHz değerinde çalıştırıyorsunuzki 1.5V civarında dolaşıyor?
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Stock Hocam Zerre Oc Yok Core Voltaj 1.48 149 larda sonra hoopppp 1,22 lere aniden 149 lara Oc Yapsam Derdime Yanmıycam Zaten
  • İşin ilginci o zaten, oc yapmıyorum diyor. Defaultda 1.3 ile bile sistem sçılır nofmalde. En mantıklısı clearcmos yapması, hiçbir ayara dokunmadan sadece işlemci voltajını manuel 1.35 yapsa sorunsuz açılması lazım.

    Eğer yukarıda yazdığım olmuyorsa, ve Bios update sonrasında bu durum olduysa biosflashback ile önceki bios versiyonuna dönmekte fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    Anlık yükselme düşme auto vcore ayarında olabilir, ama sürekli 1.4 ve üzerinde değişiyorsa sıkıntı. Powerplan ne windowsda seçili olan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    Burda verilen öneriler güzel. Bende bir ek yapayım ryzen gigabyte anakartta sorun yaşayan bazıları garipte olsa aynı son biosu tekrar yükleyerek çözüm bulmuşlardı.

    Baktın burda verilen öneriler sana yetmiyor. Yarın anakart distribitörün kimse(kutudan çıkan garanti belgeciğinde yazar) telefonla ara teknik serviste görüş bu bordların uzmanı kimse ulaş. Durumu aktar. Onlar sana anakartı gönder diyebilir, beta bios gönderebilir, şunu ayarla diyebilir.
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Bios Düşmesi Yapmak İçin Pili Söktüm Taktım Bios Düşmedi 1,50 Kaldı 15 Saniye Bekledim Hmede Psu Yu Komple Kapattık Sonra, Bios Sıfırlanmıyor Bu Anakartta Hocam Msı X370 Pro Caron

    Clear Cmos Yapacam Artık Müsait Zamanda

    Güç Planıda Yüksek Performansda.
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Msı Son Biosu Sistemi Delirt Hocam İşlemci Voltajı Sürekli 1,40 larda Msı X370 Pro Carbon, Oyun Oynasan İşlemci Kendini Yüksek Isıdan Korumak İçin 2,8 Ghz lere Çekiyor nE Kıymeti Kaldı Şimdi Çoğu Kişi 4Ghz Stabil X Serili Ryzenlerda Kullanıyor, Bizde de Stockda Bile Randuman Yokk Hocam Boşta Sistem 45 50 Derece Olurmu
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    1600X'te öyle zaten anormal bir durum yok, bizim amacımız sadece VCore voltajınızı kontrol altında tutmak. 1.425 üstüne çıkarmamaya özen göstermek. X serisi işlemcilerde 20°C offset koymuş AMD, yani boşta normal sıcaklığınız 30°C normalde. Siz voltaj ayarını tutturduktan sonra bu çok değişmeyecek, canınızı sıkan buysa. Gördüğünüz "boşta 50°C" sıcaklık Ryzen Master'daysa durum farklı tabiki, o sıcaklığı görmemesi gerekiyor, ama diğer türlü normal. Canınızı çok sıkacaksa işlemciyi değiştirebiliyorsanız R5 1600'le değiştirin aldığınız yerden.
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    Sistemindeki sorun için üzgünüm. Sadece çözüme kavuşman için aklıma gelenleri sıraladım.
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Boşta Ryzen Masterde Bütün Verdiğim Değerler Hocam Buna Canım Sıkılıyor Zaten Boşta Ne İşi Var 45 ler 50 ler Bunlar Çok Fazla
    Voltaj Tutulmuyor 1,49 lar ,1,45 lerde geziyor Biosu Kurcalıycam Daha Bir Yerde Hata Var Ama
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Tşker Hocam ,Sağ Olun Düşünmeniz Yeterli
  • Bu Sıcaklık Artışın Sebebini Buldum Arkadaşlar

    Biosda "Performas Core Boos"t Auto Core Voltaj Sekmesini ,Disable Konuma Getirdim
    Malum Stock Ta Bile Voltaj 1,49 Lara Fırlıyordu,Disable Yapınca Anakart Kendini 0,99 VOlt İle 1,37 Voltaja Çekti,İşin İlginç Olan Kısım Anakartım Msı X370 Pro Carbon 44 Dereceden Aşağı İnmiyordu Sıcaklığı ,Boşta Yüksüz Bile Hep 44 Derece İdi Şimdi Bu Sıcaklık 34 Derece İle 38 Derece Arsında Gidip Geliyor Yüksek Voltaj Anakartıda Yoruyormuş

    Şuan 3,8 Ghz sıcaklık Boşta 38 ile 40 derece Arası Gidp Geliyor Aslında Bu Bile Fazla Bence
    Yükte 70 Dereceye Çıkıyor Birde Yukarda 14 Cmlilk Egzoz Fanı Dönüyor
    Yine 1600x Soğutamıyorum Ama Eskisinden İyi,
    4Ghz Çekip Deniyorum Makina Açılıyor Prime 95 Testi Başlayınca Sıcaklık Bir Artıyor Direk Makina Gidiyor
    Anakarttanmıdır, İşlmecidemi Şansımız Yok Anlamadım Bizde 4Ghz Yalan Oldu Çok Aşırı Isınma Yapıyor 1600X Aşırı Agresif Voltajı Var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa Zoro -- 15 Mayıs 2017; 12:27:47 >




  • İnternette incelemelerde 1600x için genelde 1.38v ile 4ghz ya da 4.1ghz oc yapılabildiğini görüyorum ama soğutma kritik tabi. Belki bir aio soğutucu ile 3.8 den daha iyi sonuçlara ulaşılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 Tane 12 cM lİK fAN Yukarda 14 Cm Lik Fan
    1600x 3,8 Oc Vaziyette 65 70 arasında Zor Tutuyorum Prime 95 Testinde

    Termal Macunu Dün Çektim Vidalara Abandım Sıktım Montajı Kontrol Edildi+3,9 Da Sistem Aşırı Isınıyor Makina Knedinden Geçiyor Isınmadan,Şans Yok Hocam Ben Daha Ne yapim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa Zoro -- 15 Mayıs 2017; 14:0:52 >




  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    Sizin hava akışınızı değiştirmeniz gerekiyor. Yukarıdaki pervane hava akışına düz konumlu değil, üstelik egsoz fan yuvanız boş. Kasa içi hava akışını arttırmak için üstelik en önemli unsur egsoz fanların güçlü olmasıdır. Bileşenleriniz çalıştıkları sürece, bu soğutucularının yeterli iş yapabildikleri demektir. Oysa, kasa içi sıcaklıkları düşürmek için kasa fanlarınıza dikkat etmenizi öneririm. İsterseniz kasa fanı da önerebilsek de, sizin bir kere o kasaya el atmayı gözünüze kestirmeniz gerekiyor; çünkü yanlış düzenlemişsiniz.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Deniycem Hocam Fanları Pull Push Kullanıyorum Yukardaki Egzoz Fanı Bunu Değiştircem,İşlemci Fanı 1100Rpm Bunda Sıkıntı Yok
    Fanlarla Uğraşalım Bakalım Birazda Ne Olacak Sonuç Yine Yazarım Buraya
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    Ekran kartınız anakart girişini esnetmeye başlamış ve aşağı eğiliyor. En ufak bir oynatmada kart girişi yarılabilir, karta da zarar verebilirsiniz. Onun boşta kalan ucunun altına destek yerleştirerek seviyesini dengelemenizi tavsiye ederim.
  • Eleman kasaya herhangi bir intake fan takmamış sonra neden çok ısınıyor diyor, hadi intake fanı geçtim, kasada ana egsoz fan bile yok Bide üstüne çok gerekli gibi heatsinki push/pul yapmış. Geçen bir konuda ki arkadaş gibi, tam olarak para bende ama bilgim yok sistemi olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 15 Mayıs 2017; 15:7:14 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Eleman Sensin
    Gel Okadar Çok Biliyorsan Gel Öğret Samsuna
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    Tarz yanlış belki ama dediği doğru, kasanın önde intake fanları yok mu? Intake fanlar olmadan sıcaklığı düşürmek çok zor.

    Ayrıca arka tarafta, cpu soğutucudan çıkan sıcak havayı dışarı atacak fan da gerekiyor mutlaka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 15 Mayıs 2017; 15:26:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.