Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.658
Cevap
13
Favori
48.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Şunu Keşfettim Hocam Yan Cam Paneli Takınca Sıcaklık 9,10 Derece Artıyor,Cam Panel Isıyı Artırıyor,Egzoz Fan Bile Kesmiyor Bunu Yeni Keşfettim.

    Kasanın Hava Akışıda Çok Zayıf Zaten Bunları Düzeltip Tekrardan Bakacam
  • Yeni yeni sistemleri düzeltiyordum bakalım artık
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    İşte onun nedeni kasa içi hava akışının yetersiz olması. Yer Varsa ön tarafa iki intake fan, cpu soğutucu arkasına çıkış fanı ile daha iyi bir iç hava akışı olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi sıcak hava yukarı doğru hareket ediyor. işlemci üzerine soğutucu (ramlere yada anakartta biryerlere falan takılmıyorsa) aşağıdan yukarı doğru hava vericek şekilde yani fan aşağı bakacak şekilde de takılabilir. kasanın üstüne dışarı hava verecek şekilde fanlarda eklendiğinde bu yapı tamamlanıyor. isteğe bağlı kasanın önüne yada kasa kapağına havayı içeri verecek şekilde fan takılabilir. yani sistem normal havayı içeri pompala soğutucudan çıkan sıcak hava dik şekilde hareket ederek kasayı terketsin.
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    arka egzoz fanı neden çıkardınız anlamadım? ilginç ilk kez görüyorum böyle bir şey artı öne fan takılıyorsa ve yoksa takın ve içeri üflesin üst ve arka dışa üflesin yan kapağı da kapatın açık olması içerdeki hava akışını bozar anakart 40 c civarı demişsin bu fazla ben 7 yıllık anakartımda en fazla 35 c gördüm şayet yeni biosdan sonra bunlar olduysa önceki biosa dönün
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Arka Egzoz Fan Taksam Sıcaklık Düşmüyor Hocam,Bir Tek Ön Fanım Yok Yukarısı Tamam Camlar Takılı Sıcaklık Yüksek,Yüksek Isınının Nedeninde Kasanın Fan Akışı Çok Zayıf Uğraşıyorum Elimdede Fan Yok Fazladan Bir Müddet Böyle Duracak Artık 3 Günden Beri Ne Yaptıysam Tam İstediğim Gibi Olmadı Malesef,
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    hocam arka egzoz fan çıkarılmaz işin kuralı desek yanlış olmaz. sıcaklık dediğim gibi bios güncellemeden sonra bu olduysa önceki biosa dönüp denemek gerek yine düzelmezse anakart sorunlu derim çünkü voltajlar garip
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Aynen Hocam Egzoz Fan Olacak Bende Aynı Görüşteyim,Şuan Kasa Değiştirib Deniycem,Olmassa Olmaz Uğraşamıycam Yorululdum Baya
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    problem son bios güncellemesinden sonra olmuş. garanti belgesinde görünen distribitör firmanın teknik servisi ile bir görüşsen. kullandığın fan stok fandan iyi. işlemcin bir 1700x 1800x kadar ısınmaya müsait bir işlemci değil. anakart ısınması sorunu yaşamıyorsun.
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Bakacaz Hocam Durums Göre 70 leri 75 Dereceleri leri Kabullendim zaten yukarsında Reseti Yiyor Sistem
    Artık Ne Olur Bilmiyorum Uğraşıyorum
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    distribitör servisi seninki gibi pek çok msi anakartı ile ilgileniyor uzmanlaşıyor ve msi onlara çözüm sunabilmeleri için ekstra destek veriyor. normalde piyasaya sürmedikleri bioslar falan servisin elinde bulunabiliyor. düzgün bir dille durumunu anlatırsan yardımcı olmaya çalışırlar. hatta kimileri msi, gigabyte, gskill, corsair gibi firmaların sorumlu maillerine posta atıp çözüm önerileri alabiliyor. teknik servisle görüşme seçeneğini boşlama enazından dene.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 15 Mayıs 2017; 17:27:57 >
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    İşlemcinizin normal çalışma sıcaklığı zaten bu. 1.37 voltaj potansiyelinde siz ne yapsanız 70 dereceden aşağısını göremezsiniz. Siz nasıl 74 görüyorsunuz aslında hayret bir başarı...
    Tabii, şunu yapabilirsiniz; rahatsız oluyorsanız, fanları yavaşlatıp voltajı biraz daha düşürebilirsiniz. Buna binaen bekleyeceğiniz performans şu tablodaki şekilde değişim gösterecektir.
    Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!




  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Bu tabloların kaynağı konusunda bilgi alabilir miyiz?

    Aşağıda gayet ciddi bir OC ve voltaj ile sıcaklıkların tablodakilere uymadığı aşikar olarak gözüküyor, bu yukarıda paylaşılan tablodaki sıcaklık değerleri offsetli ölçümlerin bile üzerinde gözüküyor.

    Zenstates OC / Full yükte Stablite ve Sıcaklıklar
    Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

    Günlük kullanımda zaten zenmates ile Pstates OC yaptığım için sürekli bu değerlerde kullanmıyorum ama Ryzenler çok ısınıyor gibi bir durum olmadığını da rahatlıkla söyleyebilirim. İyi bir kasa havalandırması ve işlemci soğutucusu ile OC yapılsa bile sıcaklık değeri olarak gayet normal sınırlarda çalışıyor işlemciler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 15 Mayıs 2017; 19:57:59 >




  • Ryzen 1700 overclocksuz. Prime95 smallfft yükü altında işlemci 5-10 dakika sonra 44c yi buluyor. vrm ise 75 dereceyi buluyor kullandığım anakart serisinde böyle o çipler 120c lere kadar falan dayanabiliyor overclockla deneyenler var.
  • Beyler rahatsız ediyorum da, benim işlemci (R7 1700) M.2 Slotunu GEN3 yapınca işlemci XFR çalışmıyordu. Tekrar Auto yaptım. Fakat tuhaftır yine çalışmıyor. Çekirdeklerin bazıları yük altında 3.7 Ghz oluyor ama genelde 3.2 GHZ olarak çalışıyor. Bu normal bir durum mudur?
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Hocam senin anakart resimlerine baktım. Doğru anakarta baktıysam vrm entegrelerinin bir grupta soğutucu var diğer grupta yok. Büyük ihtimalle ısınan seni engelleyen sıkıntı orda.



    Piyasada yoğun kıvamlı termal macunlar var. Onların üstüne alüminyum bir parça uydurup dediğim macunla yapıştırsan sorunun çözülür bence..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    R7 1700 standart hızı 3ghz, turbo ile 3.7ghz oluyor. XFR ile soğutma yeterli ise 3.8 ve üzerine de çıkabilir tabi ki. (sadece bir kaç çekirdek tabi, tamamı değil)

    Sıcaklık konusunda bir sıkıntı yoksa işlemciye yüklenildiğinde soğutma yeterliyse xfr devreye girecektir. Cpu-z bench ile deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trewdx kullanıcısına yanıt
    Anakartta bulunan vrm-mosfetlerin kod numaralarını bulup fabrika manuallerine baktım. 150c ye kadar çalışma sıcaklığından bahsediyor. overclock sonrası 120c leri görenlerde gördüm. benim vrm'ler şimdi bu ısıda yazın en fazla 100 olur 105 olur.(hava sıcaklığı şimdiden 30 c birdende artmayacak okadarda olmaz aslında...) (oda sadece prime95 smallfft de) Çipin dayanımı buna yettiği için bende ısınma var ama ısınma problemi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 15 Mayıs 2017; 21:26:35 >
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Overclock yapmıyorsan sıkıntı yok tabi. Ama yapacaksan yazın 120 yi geçer sınıra dayanır bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trewdx kullanıcısına yanıt
    Overclock yapmıyacağım. Bu haliyle bana fazlasıyla yetiyor.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.