Bildirim
Ryzen 1700 Yüksek Sıcaklık

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Su soğutucunuz yetmiyor. Motor hızını ve fanlarını yükseltmeniz lazım. Hep yaşanır: su en iyi ısı taşıyıcısıdır diye işlemciyi serinletecek zannedilir, halbuki petekler daha hava sıcaklığının üzerine ısınmadan soğutucu ısı atmaya başlamaz. ∆10°C ortam sıcaklığıyla fark ile ∆20°C fark oluşumu arasında '2' kat havaya iletim farkı vardır - ya radyatörlerin iki yönüne de fan bağlayacaksınız, ya da aynı fandan iki kat cereyan sağlayacaksınız ki hava akımıyla iki kat gürültü oluşturması gerekir.
Çare: sıcaklık farkından güçlü ısı iletimi kullanmak; faz değişimli soğutucular da tam olarak bu işe yarar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 9 Haziran 2018; 23:45:19 > -
pull pul mu push-pull mu ? sence hangisi tercih edilmeli ? -
corsair ml120 fan takılı ve sıcaklığa göre 1000-1800 rpm arasında çalışıyor. daha fazlasına ihtiyaç yok diye biliyorumquote:
Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan
Su soğutucunuz yetmiyor. Motor hızını ve fanlarını yükseltmeniz lazım. Hep yaşanır: su en iyi ısı taşıyıcısıdır diye işlemciyi serinletecek zannedilir, halbuki petekler daha hava sıcaklığının üzerine ısınmadan soğutucu ısı atmaya başlamaz. ∆10°C ortam sıcaklığıyla fark ile ∆20°C fark oluşumu arasında '2' kat havaya iletim farkı vardır - ya radyatörlerin iki yönüne de fan bağlayacaksınız, ya da aynı fandan iki kat cereyan sağlayacaksınız ki hava akımıyla iki kat gürültü oluşturması gerekir.
Çare: sıcaklık farkından güçlü ısı iletimi kullanmak; faz değişimli soğutucular da tam olarak bu işe yarar.
en,azından ryzen 1700 'ün bu kadar isinmamasi lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eazy-E -- 10 Haziran 2018; 13:24:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sıcaklıklar biraz fazla, tehlikede değil tabi ama, termal macun ve fan yerleşimi kontrol edilmeli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şahsen ben tek fan kullanıyordum radyatörden havayı dışarı çekiyordum sıcaklık 55 lerde geziyordu max taki hava sıcaklığı 25C lere gelene kadar artık dışardaki serin havayı radyöre gönderiyorum 55C lerde seyrediyor. çift fan kullanıldığında dışardan havayı alıp 2. fan ile içeri vererek daha yüksek performans ve düşük sıcaklık sağlanabilir. tabikide kasanın üstünde en az 1 egzos fan olması şartıyla sıcaklık 45 lere kadar düşebilirquote:
Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V
pull pul mu push-pull mu ? sence hangisi tercih edilmeli ? -
Aynı sorun bende de var. BIOS güncelledikten sonra boşta 32-33 derece olan sıcaklık 41-42 derece oldu. Tabi, yine de olabilir ama ben soğutmayla bir alakası olduğunu pek düşünmüyorum hele ki H100i V2 ile. Ben 120mm AIO kullandığım halde sıcaklıklar 32-33 derecedeydi. MSI sağolsun +10 derece ekledi. -
Ryzen'larda sıcaklık ölçümleri tCTL sensörü üzerinden yapıldığı için birçok tanım programı farklı değerler gösterebiliyor. O nedenle öncelikle HWInfo ile sıcaklık değerine bir bakın derim, Ryzen'larda doğru sonuç veren ender programlardan biri. -
Siz 1700'i herhalde en iyi kalitedeki zar sandınız. Korkarım, çok yanıldınız. -
95W 1700X ve 1800X'ten daha az voltaj kaçağı var 1700'ün tabi ki daha az ısınması lazım.quote:
Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan
Siz 1700'i herhalde en iyi kalitedeki zar sandınız. Korkarım, çok yanıldınız.
Konu sahibi; sıcaklıklar o soğutucu ve voltajda Antalya, izmir gibi yerler için bile normal değil. CPU bloğunu yeniden doğru şekilde montajla, veya radyatörün yerini değiştir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X