Şimdi Ara

Ryzen 1600 Başarılı Overclock Sonuçlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
2.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar Ryzen 1600 işlemcimle overclock denemeleri yapıyorum. Stok voltajla 3.7ghz stabildi kılı kırk yarmadım belki daha yüksek frekanslar da olurdu. 3.8 için 1.220 olan stok voltajı 1.275'e çektım ve o da stabil çalıştı kimi oyunlara az kimilerine çok oldu daha çok min. fpsler arttı ve sıcaklıklar boşta 28'e kadar düştü yükte max 63 civarıydı. 3.9ghz'yi 1.350v ile stabil kullanıyorum şu an ama sıcaklıklar arttı boşta 42-46 arası yükte 76-77 gördü bu sıcaklık bana göre biraz fazla olduğu için muhtemelen 3.85-3.8ghz'ye çekip kullanırım. Bir ara 1.4v'a kadar çıkıp maksimum kaç alabileceğimi deneyeceğim muhtemelen 3.95'i geçemez ve sıcaklıklar gereksiz hale gelir.

Tek bir teste bakmak yanlış olsa da Cpu-z testinde 3.8ghz'lik 6850k'yı geride bırakmış işlemci. Overclock yaptığım haliyle o işlemcinin stok halini geçmiş olmak bana göre başarı değildir ama ryzen 1600 850 liralık işlemci diğeri 2000 liralık işlemci.

Video için çok uğraşmadım bilgilendirici olsun diye yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7416DD784 -- 2 Ekim 2017; 15:32:25 >

• Bios pili sökmeye gerek olmaması lazım.
    Clear cmos yani clear bios. Anakart kitapçığında nasıl ve nereden yapılacağı yazar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ayarlarım da bu şekilde. Hiç voltaj denemesi yapmadım. Direk başkasından gördüğüm bir ayarı uyguladım. Farklı olarak sadece 3.8 ghz yaptım. Stres testinde bende 70 decere gördüm maksimum. Stok soğutucu kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkuba -- 30 Eylül 2017; 4:42:19 >

• ben 1200'e 1.4v vererek 4ghz yaptım ama prime95'de bir süre sonra hata verdi,ince ayar yaparak stabil hale gelebilir,daha üstünüde denemedim
  • onkuba kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlis anlamadiysam 1.330v ile almissin sonucu. bende 1.275 ile çalışıyor arada bayagi fark var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ryzen 1200 3.95 ghz ve sadece 1.35v buyur bu voltajda 3.95ghz görebilirsen işlemcimi sana hediye edicem
  • Islemciler farkli ama deniyorum birazdan etmeyenin?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Karsilastirma olaylari farkli sekilde isliyor hocam.simdi 6850k ile karsilastirma sentetik testlerde ayni yada yakin cikarken oyun testlerinde ozellikle min fps de fark aciliyor.

Avg fps aslinda kriter degil ben benchmarklara bakarken avg fps ye degil min fpslere bakarim.ryzenler min fps de kotu ne yazikki intellere gore.bende ryzen kullanicisiyim ama durum bundan ibaret

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    oyunlarda haklisiniz intelin gerisinde ben saf islem gucu olarak konustum bu arada 6800k 3.6 6850k 3.8ghz oyunlarda ayni olabilirler denemek bakmak lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: TallMan

Islemciler farkli ama deniyorum birazdan etmeyenin?

Mümkün değil hocam o yüzden bu kadar garanti konuşuyorum

3.95 ghz ve 1.35v da ryzen 1600 masaüstünü bile görmez belki yada gördüğü an prime 95 i başlatır başlatmaz kilitlenir
  • bir turke imkansiz diyip seyredin...

• quote:

bir turke imkansiz diyip seyredin...

İmkansız diyorum belki 100 tane 1600 den biri olabilir ama o da sizinki değildir
  • Evet hocam o yuz taneden biri degilmis benimki :( 3.95 1.35v masaustunu göremedim ama windows loading ekrani geliyor o da basari bence :)

• 3.9 1.35v ama su an test yapıyorum

• quote:

3.9 1.35v ama su an test yapıyorum

Prime 95 yada OCCT ile test edin zaten büyük ihtimal donup reset atar
  • cpuz stress testi yapiyorum sorun yok su an Ryzen 1600 Başarılı Overclock Sonuçlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7416DD784 -- 30 Eylül 2017; 13:30:42 >
  • Anakartınız nedir? Konuyu okudum ama göremedim.
  • lofer_freud kullanıcısına yanıt
    Evet yazmamıştım MSI B350 PC MATE
  • setek01 kullanıcısına yanıt
    Clear cmos buldum açtım teşekkürler
  • quote:

Hocam yanlis anlamadiysam 1.330v ile almissin sonucu. bende 1.275 ile çalışıyor arada bayagi fark var

Çok anlamıyorum. Direk ayarları uyguladım o kadar. 1.33v olduğunu nereden anladınız? Daha dün oc işine başladım. Reddit forumunda gördüğüm bir ayardı bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.