Şimdi Ara

RX6800 XT B450 1 uzun 3 kısa bip sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımda Rx590 vardı. Rx 6800xt Nitro SE ile değiştirdim.

Kasanım tüm parçalarını tekrar tekrar kontrol ederek taktım.

Ekran kartına Hdmi veya Dp kablosu bağlı değilken açılışta buzzer 1 uzun 3 kısa bip veriyor. Fakat ekran bagladığımda çalıştırdığımda tek bip sesi ile (normal şekilde) çalışıyor. Rx590 ı geri taktığımda ekran kablolarını bağlamadan çalıştırdığımda tek bip sesiyle açılıyor.

Başlarda 144hz monitoru taktığımda rx6800 xt takılıyken de 1 uzun 3 kısa bip veriyordu sonra tv yi hdmi ile taktığımda normal tek bip ile çalıştı. Şuan her iki ekran ile de tek bip ile acılıyor ancak ekranları söküp boş çalıştırdıgımda veya bir süre kapalı kaldığında kasa calisirken monitore bagliyken 1 uzun 3 kısa ses veriyor.

Görüntü ve benchlerde sorun gozukmuyor.

Yardımınızı rica ederim.

Bileşenler

Gigabyte B450 gaming x
    Ryzen 5 3600
    Rx 6800xt nitro+ se
    Id cooling x240 sıvı sogutma
    Cougar gex 850w gold psu
    Corsair 2x8 3000mhz ddr4 ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmgl60 -- 1 Nisan 2023; 20:15:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Biosdan csm supportu kapatıp dener misiniz?

• esenercelik kullanıcısına yanıt
    Csm kapalı,
    Ddu ile tamamen driverlerı kaldırdım.

İlginç şekilde çözemiyorum.

• mhmgl60 M kullanıcısına yanıt

Bence windows ile uğraşmayın, aldığınız bipler kart tanınırken oluyor sonuçta driver ile alakası yok. sadece bilgisayar monitörünüz ve monitör takılı olmadığı zaman biplediği için bipler normal olabilir. Monitörünüz de geç yanıt veriyordur belki o yüzden takılı değilmiş gibi bipliyordur.

Bende böyle düşünüyorum artık sadece titizlendim.

Yani garip gelen neden bir sure acilmayinca veya ekran kablolarını sökünce veriyor anlamadım.

• mhmgl60 M kullanıcısına yanıt

Görüntü veremediğini söylemek için yapıyordur, Bir süre bekleyince olmasının sebebi de büyük ihtimalle monitör soğuduğu için geç cevap veriyordur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • %99 ram ile ilgili cikarip silin slota giren yerlerini yada buri tam gitmiste olabilir

• şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    Çıkarıp slot yerlerini değiştirdim ancak rx590 taktığımda yapmıyor yani ekran kartı degistirdigim anı mı bekledi ramın bozulması hani ihtimal olarak aynı anda gitmesi bana cok mantıklı gelmiyor. Pc yi reset attğmda tek bip ile alıyor.

• technopat sosyal
    Çözüldü: Sistem "1 uzun 3 kısa bib" sesi veriyor
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/sistem-1-uzun-3-kisa-bib-sesi-veriyor.1527459/
    Evet baktım ancak burda da bir çözüm göremedim. Benim biosumda Ami ona göre hata bellek hatası 1 kısa 3 uzun bip ancak net kanıtlı bir sorun veya çözüm şuana kadar olmamış sanırım.

Windows bellek testi yaptım. Herhangi bir sorun bulunamamıştır sonucu geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmgl60 -- 2 Nisan 2023; 3:15:29 >
    https://forum.pchocasi.com.tr/konu/bios-sesleri-hata-ve-cozumleri.28919/

Burada ki kaynakta "Ekran kartınızın monitör ile bağlantısını kontrol edin" yazıyor. Yani monitör tepkisi almayınca uyarı verebilir anlamı çıkıyor burdan da.

Ama hala araştırıyor ve test yapıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.