Şimdi Ara

RX570 RENKLİ EKRAN SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyun oynarken ekran aniden tek renke bürünüyor(renkler değişiyor) ve bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum.

Bilgisayarımda bir ekran kartı arızası yaşadım ve yeni bir ekran kartı aldım aynı zamanda anakartımın ekran kartı girişi de arıza.
    Yapmış ama anakartımda 2 tane giriş olduğu için yeni ekran kartımı (ASUS ROG STRIX RX570) oraya taktım.

Güç kaynağım 500W fakat sorununu bu olduğunu düşünmüyorum.

Ekran kartımı takan bilgisayarcı biraz acemi gibi davrandı yanlış bir şey yapmış olabileceğini düşünüyorum.

Oyun oynadığım sürede çok yüksek FPS'ler alabiliyorum. Fakat oyun bir anda gidiyor. Ani renk değişimlerinin veya patlamalarının buna sebep olabileceğini düşünüyorum.

PC özellikleri.
    Anakart: MSI 970 Gaming.
    Ekrankartı: ASUS RX570.
    Güç kaynağı: AerOCOOL500W.
    İşlemci: AMD FX 8320.RX570 RENKLİ EKRAN SORUNU

KABLOLAMAMDA BİR SIKINTI OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.

Ekran kartıma 8 pin ile bağladım. Fakat bağladığım kablo ekran kartı çıkışından sonra ikiye ayrılıyor ve bir kısmı boş. Diğer kısmı ise soyulmuş gibi duruyor. Bağlamayı bilgisayarcı yaptı. Biraz acemi bir bilgisayarcı. İlk olarak 6 pin ile bağlamaya çalıştı. bağlamada bir sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Ve kasada 6 pinlik bir kablo boşta duruyor. Hepsini fotoğraflarda gösterdim.RX570 RENKLİ EKRAN SORUNU
    RX570 RENKLİ EKRAN SORUNURX570 RENKLİ EKRAN SORUNURX570 RENKLİ EKRAN SORUNU

• Öncelikle hangi sürücüyü kullanıyorsunuz ? 500 watt psu o ekran kartı İçin yeterli değil, ekran kartı güç kablonuzu değiştirin , kısa devre yapabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 500w rx570 için yeterli
  • Güç kaynağının markası nedir hocam?
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    aerocool 500w

fakat bilgisayarcı kablolamayı yaparken güç kaynağını açık unuttu ve güç kaynağının içerisine bir kablo girdikten sonra ufak bir patlama meydana geldi.Ardından bana güç kaynağının sigortasının
    attığını söyledi ve gecesinde güç kaynağını tekrar çalıştırmayı başardı ondan sonra kablolmayı tekrar yaptı ve aynı kabloyu kullandı fotoğraflarda göründüğü gibi kabloda bir hasar var bu bir sebep olabilir diye düşünüyorum.
    RX570 RENKLİ EKRAN SORUNU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep.okutnn -- 16 Ocak 2020; 23:26:22 >

• TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    sürücü olarak işlemcimin bir sürücüsü yok
    ekran kartımın sürücüsü rx570in kendi driverı
  • Hocam belli ki güç kaynağı haşat olmuş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LAPTOP SARI EKRAN SORUNU !!!
    13 yıl önce açıldı
    Laptop Siyah Ekran Problemi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam teşekkür ederim ama kabloda ufak bir sıkıntı var gibi duruyor ve güç kaynağı olduğundan nasıl emin olabilirim güç kaynağında sıkıntı varsa oyun aniden kesilir mi eskiden oyunları daha yüksek düzeyde oynuyordum bu kaliteyi gittikçe düşürmem gerekti çünkü bilgisayar hatayı veriyordu şimdi ise neredeyse hiç bir oyun açılmıyor eğer güç kaynağının arızalı olduğundan emin olabilirsem bir güç kaynağı alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: recep.okutnn

Hocam teşekkür ederim ama kabloda ufak bir sıkıntı var gibi duruyor ve güç kaynağı olduğundan nasıl emin olabilirim güç kaynağında sıkıntı varsa oyun aniden kesilir mi eskiden oyunları daha yüksek düzeyde oynuyordum bu kaliteyi gittikçe düşürmem gerekti çünkü bilgisayar hatayı veriyordu şimdi ise neredeyse hiç bir oyun açılmıyor eğer güç kaynağının arızalı olduğundan emin olabilirsem bir güç kaynağı alacağım.
    Konuyu incelemeni tavsiye ederim hocam.

https://forum.donanimhaber.com/ani-fps-drop-lutfen-yardim--141622714-2#141654824

Hocam konuyu inceledim ve kafama yattı ama son kez emin olmak istiyorum yani oyunum bir anda pat diye gidiyor ekrana tek bir renk geliyor ve bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum güç kaynağı buna sebep olur mu?
    Paramın boşa gitmesini istemiyorum.

• quote:

Hocam konuyu inceledim ve kafama yattı ama son kez emin olmak istiyorum yani oyunum bir anda pat diye gidiyor ekrana tek bir renk geliyor ve bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum güç kaynağı buna sebep olur mu?
    Paramın boşa gitmesini istemiyorum.
    Hocam linktekilerin hiçbiri. O konuda da yazdığım gibi; Seasonic, Corsair, BeQuiet öneririm. Bütçeniz ne kadar?
    400 diye düşünüyorum

cooler master 600w yetmez mi?
  • quote:

400 diye düşünüyorum

cooler master 600w yetmez mi?
    Bütçeni biraz yükselt hocam, ömürlük olsun.

Bakacağım hocam teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.