Şimdi Ara

RX 6700 Psu Yeterliliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Evet kart 3 fanlı ilk attığınız linkte ki.Dediğiniz gibi yeni bir psu da aynı sonuç çıkarsa boşa masraf ve moral bozukluğu olur.Deneyeceğim bir psu bakıyım ilk iş.

Msı afterburner dışında oyunlarda ki güç tüketimini izleyebileceğim bir program biliyor musunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Amd Ryzen 5 5600---Msi b450 Gaming Plus---Corsair Vengeance Rgb Pro (4x16) 64 Gb---Xfx Rx 6700 swft 309 10 Gb---Wd Green SN3000 Nvme M.2---Team Vulkan Z 256 Gb Ssd---8 Tb Seagate Exos---8 Tb Wd Purple---Rampage Castle Full Tower---High Power Element Revo 850w---Acer 24.5 1ms 100hz İps
  • arno.mdr kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Teşekkürler hocam ilginiz için bugün epey bir araştırdım birinde karar kılarım bugün

rica ederim. sıkıntımız kesinlikle kartın çok çekmesi ya da psunun yetmemesi değil tek kablodn iki girişe takmak. zaten çok çekmeyen bir kart o yüzden iki kablolu 650w düzgün bir psu işinizi görecektir. aynı sonuçlar çıkabilir performans olarak ancak kart daha düzgün çalışacaktır. tek kablo 150w verir iki kere bağlamanız 300w yapmaz. kart sürekli 138w çekiyorsa ki normal 160w çekebilecek değil zaten ama zaten 175w demiş modele göre değişen bir şey daha az çeken 6700 modelleri de vardır ve 75w da zaten pcie portundan aldığı için aslında günü kurtarmışsınız 150 75 225w zaten işi görür ama tekten bağlayın ama birini takın öteki formalite olsun ama burada bütün olay burada yazan arkadaşlar zaten o kart çok çeker psunuz kötü demiyorlar tek kablo ile iki bağlamak iyi değil diyorlar ki haklılar. 175w TDP değil 140w TDP bile olsa adamlar iki giriş koydularsa iki ayrı kablo ile takmak gerekir bu kartı rahatlatmak içindir. birden asılma diyelim anlık güç tüketim için bir kablo yetmiyor demek ki? şu anda bir sorununuz varsa 2 kablo takınca olmayacak ama şu anda bir sorununuz yoksa iki kablo takınca gönül rahatlığı olacak ve kart daha rahat çalışacak. ben eski tip atx 3.0 olmayan psuya yurt dışından seasonic kablo getirttim 16pin ve 9070 nitro'ya taktım. bir sıkıntı var gibi görünüyor mu psu phanteks marka 750w ve seasonic üretimi olunca kablo uydu. sonrasında atx 3.1 psu aldım yine 16pin giriş ama kart oyunlarda mhz düşürmemeye başladı çünkü atx3.1 demek sadece 16pin giriş demek değil onun iç yapısı da farklı eskilere göre ki bendeki 3.0 bile değil daha eskiydi ama burada söz konusu olan kart 8pinli ve atx3.1 gerekmiyor. ilerisi için lazım olabilir ama ilerde lazım olursa alın pahalı çünkü. bunu psu karta fark eder onun için anlattım. mhz nasıl düşürmedi mesela uv oc yapıyorum 3.1 ghz çakılı olması lazım ama sürekli 2.7 ghz'ye düşüyordu spiderman2 gow2 gibi oyunlarda ama 3.1 psudan sonra mhz 3 ghz altına düşmedi yani kısaca daha kararlı çalıştı. bizim de bu konuda olayımız bu zaten kartı daha kararlı çalıştırmak yoksa watt yetirmek değil.

https://ibb.co/JFcsQyQL

• Ayni karta sahibim. Kartın güç limiti bu, sorun yok. Başka modelde başka güçler çekebilir ama xfx in bu modeli bu kadar çekiyor. Konuda konuşulmuş anlaşılmış durumlar ama yine de bizzat aynı kartı kullanan biri olarak, iciniz rahat olsun diye yazmak istedim. Tam yükte 138 watt geçmiyor bu kart. Benim de gördüğüm maks bu. Ben 1080p 60 fps kullanıyorum genelde, % 45-50 yük kullanim orani ile o zaman da 70 watt ortalama kullanıyor. Çözünürlükten bağımsız olarak 1080p ya da 2k farketmeksizin oyunu 80-90 fps üstünde oynarsanız tam performans çalışıyor. %98-99 ile 135-138 watt. Durumlar böyle.

• Bandogge kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam furmarkta da oyunlarda da 138 watt.Kartta da psu da sıkıntı olmadığı belli

Amd Ryzen 5 5600---Msi b450 Gaming Plus---Corsair Vengeance Rgb Pro (4x16) 64 Gb---Xfx Rx 6700 swft 309 10 Gb---Wd Green SN3000 Nvme M.2---Team Vulkan Z 256 Gb Ssd---8 Tb Seagate Exos---8 Tb Wd Purple---Rampage Castle Full Tower---High Power Element Revo 850w---Acer 24.5 1ms 100hz İps
    Bu arada ben de tek kablodan giden 2x 8 pinli kabloyla kullanıyorum. Sağlıksız ama çalışıyor mu çalışıyor. Eskiden olsa içim içimi yer psu yenilerdim. Yaş ilerledikçe insan bazı şeyleri boş veriyor. Amerika'da bir söz vardır herkesin bildiği; çalışıyorsa kurcalama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam furmark sonucu bu sizde yapabilir misiniz rica etsem.

RX 6700 Psu Yeterliliği

yani işi psudan furmark skoruna getireceksen sana çok kötü haberlerim var.RX 6700 Psu Yeterliliği 

7900xtx için 850w yeter mi xpg core reactor marka model? yetmiyormuş sitesinde 900w öneriliyor. şuradan baksan 750w öneriyorlar ama bendeki red devil.

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-7900-xtx.c3941

eee sonuç dersen atx 3.0 bile değil eski tip 1200w cougar taktım o 850w'ın yerine furmark puanı arttı. bulursam atayım linklerini. çok çekmesi ile de alakalı değil 30w mıydı fazla çekmiş ama kart daha rahat çalışmış ben anlatamamışım sana onu rahat çalışması ne demek? 880w istiyormuş ondan 900w önermişler bile desek ben bu kartı 750w seasonic ile de kullandım 850w takınca bir değişim olmamıştı şimdi niye oldu 1200w bol bulunca araplar gibi oooh mu yaptı kart artık o kadarını ben de anlamadım?RX 6700 Psu Yeterliliği 

RX 6700 Psu Yeterliliği
    RX 6700 Psu Yeterliliğidonanımhaber forum
    Seasonic 750w vs XPG 850w (7900xtx içerir) | DonanımHaber Forum
    https://forum.donanimhaber.com/seasonic-750w-vs-xpg-850w-7900xtx-icerir--157531859

bak buldum şu 850w

https://www.gpumagick.com/scores/734591

bu da 1200w'a oc yapılmış hali sürücüden +15 power.

https://www.gpumagick.com/scores/767219

diyeceksin oc yapmışsın. aslında oc değil karta diyorum ki daha da çekebileceksen al karşim sana güç yoksa gpu vram hızı aynı. daha da çekebiliyormuş yani ki 3x8pin bu kart 3 ayrı kabloyla. şubat'ta yapmışım tekrar deneyip oyunlarda başlık açmadım bunda böyleyse illa ki oyunda da bu artık daha çok çekebilecek diye ki zaten 450+ üzeri görmüştüm 850w varken. bu kartta watt limiti olmadığı için 650w çektirmiş der8eder.

özetle bu iş karışık bu kadar detaya girme. çalışsın sıkıntı yok diyorsan elleme ama ben oyunlarda takılma yaşıyorum diyorsan işlemciden olabilir. 5600 kullanıyorsun 1080p'de. online oyunlarda olmaz o işlemci o çözünürlükte yani psu alarak çözemezsin o sorunu anca x3d ki onu da tray 7 bine satmıyorlar geçen sene kasım'daki gibi 5700x3d alman lazım 12 bin lira. o kadar para verdikten sonra am5 sistem toplarsın elindekileri satıp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 13 Temmuz 2025; 17:3:59 >

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Emeğine uğraşına sağlık hocam.Biraz bakındım bu kartla furmarkta 10 bin civarı puan alanlar var.Furmark tek başına bir belirleyici değil anladığım.

Katılıyorum size hocam kurcalamaya niyetim yok artık kullanmaya devam.Şimdilik dursun bakalım ilerde anakartımın desteklediği x3d bir işlemci yada AM5 sisteme güncellerim.

Alıntı

metni:
    Şimdilik dursun bakalım ilerde anakartımın desteklediği x3d bir işlemci yada AM5 sisteme güncellerim.

sonuç cümlene katılıyorum ve tebrik ediyorum çoğu kullanıcı kabul etmez ve bu sonuca varamazdı. sinir stress'e gerek yok psu alacaktın hiçbir şey değişmeyecekti eee ben nerede yanlış yaptım diyecektin? aracın 95 oktan benzin istiyor sen de son düzenlemeyle ne oldu Allah bilir v-power'i kaldırdlar falan ama alıyorsun 95 oktan diye. diyorsun ki ben buna ethanol koyarsam 140 beygir araç 200 beygir olur mu? olmaz tabi ama daha hızlı fırlar vs. psu alsan bir faydası olurdu belki ama kartın zaten benimki gibi 375w default çeken bir kart değil 130 140w çeken bir kart. senin sorunun başka 260 ile gitmek istiyorsun mesela ama motor uygun değil o hıza.

sana çok iyi ekran kartı da gerekmiyor online oyunlar için çok bile o kart ben 1050ti ile valorant oynamıştım ama 5.3 ghz intel işlemciyle. ikinci el 5700x3d al başka bir şey almadan b450 bile olsa anakart olur ya da ilerde am5 al canından mı kıymetli? bil diye anlatıyorum ve dediğim gibi kullanıcı bunu anlamaz hala 750w mı alayım ne marka alayım böyle konular çok gördüm ben ama sen direkt kendin verdin sonucu o yüzden tebrik ettim.

Teşekkür ediyorum hocam.Birçok forumda da araştırdım hep 138 watt çekmiş.Demektir ki benlik bir sıkıntı yok onu anladım o yüzden çokta takmıyorum artık bana fazla bile bu sistem imzamda görmüşsünüzdür.Bu süreçte birçok oyunda test ettim kartı.(Rdr2, gow2 ve bunun gibi oyunlar) Bazı gereksiz ayarları kısarak yüksek ve ultra karışık 1080p çoğu oyunda 100 fps sabit alıyorum.

genel olarak RDR2 gow2 gibi oyunlar oynanıyorsa ve fps sabitse x3d işlemciye de gerek yok ama online oyun varsa o zaman para eder x3d 1080p'de. yani bence şu anda yapman gereken bir şey yok oyna keyfine bak kart yanmaz ya da iki kablo taktın diye 138w değil 170w çekip 100 değil 120 130 fps vermez önemli olan sabit mi? kart gücünü alamasa sıkıntı yaşıyor olman lazım şu anda takılma gibi ya da anlamsız çok yüksek ısınma gibi. ha 1080p diye bütün oyunlarda texture vs her şeyi sona dayayamazsın zaten kart 12gb olduğu için. ben 1080p'de 5600x ile 4070s kullandım bir süre ve 12gb'yi dolduran oyun 16gb'yi bile doldurdu 9070'te. işlemci 5700x3d olmuştu çok da bir şey değişmedi hepsi aaa oyun yani dediğin oyunlar gibi olup hiç online oyun olmayınca. bazı oyun motorları seviyor x3d ubi gibi onun haricinde fark bile olmamıştı daha çok pcie3 4 farkı olmuştu belki anakart da değişince x470'ten b550'ye. 550w da FSP vardı en başta sonra 750w oldu şimdi 850w atx3.1. yani benim bu anlattıklarım hep denediğim şeyler iş yerindeki sistemimde.

Gittiği yere kadar kullanırım x3d ye hiç gerek bile yok anladım.Boşa masraf olur şuan.Online olarak ta sadece CS 1.6 ve CS 2 den başka oynamam.Onlarada zaten fazlasıyla yeterli.Bu sıcaklarda ortalama 65 derece kart ve anlamsız takılma olmadı çok şükür.

• Herhalukarda kaliteli bir psuya sahip olmak yararınızadır. Bende Gigabyte 6700xt aorus var. 230W çekiyor. XPG Core Reactor 650W ile şimdiye kadar sıkıntı çekmedim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aynı GPU'nun Pulse modelini kullanıyorum. Senin üreticin BIOS'da kartını orada kısıtlamış. Pulse modeli 160-170W'larda tıkanıyor ama ben undervolt ve OC ile kullanıyorum. 1050MV, 2100 Memory 2500 Core min 2600 core max clockta kart 110W ile 50 dereceyi geçmeden varsayılan ayarlardan daha yüksek FPS veriyor. Sana da undervolt öneririm.

biz hep tek kablo çift kablo diye konuştuk bu da var tabi katılıyorum undervolt yap zararı olmaz. YT'de vardır ve sürücüde var zaten voltaj ayarı afterburner nvidia gibi zor değil.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.