Bildirim
RX 580 vs Yeni GTX 1060 9 GBPS Rekabette Son Durum !!!
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
AMD güzel iş çıkarmış anlaşılan.
RX 470-480 sahipleri de kendi kartlarını OC yaparak denk performans elde edebilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
DX12'de neredeyse tüm oyunlarda AMD öne geçmiş. Hatta geri kaldığı tomb raider nvidia optimizasyonlu olmasına rağmen arayı kapatıp azda olsa öne geçmiş. . Uzun vadede RX 580 kesinlikle daha vantajlı gibi duruyor şu anlık. Onun dışında ben 2 sene geçmeden kart değiştiririm diyenler 1060'a yönelebilirde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 5 Mayıs 2017; 11:14:51 > -
Cok guc tuketmese guzel kart 580
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu 9gbps 1060'ları neden çıkarttılar peki?Daha iyi performans için değil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 5 Mayıs 2017; 11:35:5 > -
Savun şimdi, savunabiliyorsan... Nvidia çok kötü bellek performansına toslamış durumda. Titan Xp'nin yarısı bellek veriyüzü ama çekirdekler üçte biri. Boşa yatırım. -
Üretimde verimlilik gibi bir şeydi aynı fiyatta olacaktı. GTX 1080'de 11 gbpsler bir fark koymuş ama 1060'da durum niye böyle cereyan etmiş anlamadım
RX580'in de 9gpbs 1060'ın da tek vasfı 480 ve 1060 fiyatlarını düşürmek olacak.Her iki kartın da başka bir faydası yok kullanıcıya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 5 Mayıs 2017; 12:23:20 > -
Şuna 9 deyişine çok fena gülüyorum. Pek o kadar kolay değilmiş bellekleri kırpmak demek! 128-bit, 192-bit diye kendi topuğunuza sıkarsınız işte böyle. -
RX 580 bekleneni verdi. Zaten RX 480 üzerine çokta bir şey koymuyordu. RX 480'de olması gereken 580'de oldu.
AMD rx470 aldım pişmanım. Üstelik ryzen 1700 üzerine kurdum. Beklentim uyumlu çalışmaydı. Sistemimde son sürücüler son anakart biosu olup arkaplanda sistemi yoran hiçbir uygulama yok. Sistemin dpc latency testine kadar yapıldı bir problem yok. Sistemin güç profilide yüksek performans ve ryzen balanced olarak denendi.
Sorun şu. Oyun GTA V. VSYNC açık. Görüntüde kırılma olmaması ve animasyon akış düzeni için vsync gerekli olmassa olmaz. Haritanın uygun yerlerinde isen 60 FPS de isen görüntü yağ gibi akıyor. Microstuttering animasyonda garipleşme falan hiçbir sorun yok. Nezamanki bazı yerlerde fps 40-45 civarına düşüyor animasyon tuhaflaşıyor microstutteringden çok frame akış dengesizliği oluyor ve hemen toparlayamıyor. Bulduğum garip çözümü anlatayıp oda sadece gta V için geçerli olacak oyun içinde ekran tazeleme hızını 50 ye almak. Max fps oyunda 50 olunca 40-45 fps lere düşülen yerlerde animasyon akış kalitesi sağlanıyor ve en fazla 1-2 microstuttering oluyor ama sonuç 60hz den çok daha iyi. Bu olayı başka bir oyunda da gördüm. Yani fps monitor tazeleme hızının vsyncin hedef aldığı hızın (genelde 60) altına düşmesin.... Microstuttering yada animasyon tuhaflaşması. VSYNC kapanınca bahsi geçen problemler kalkıyor ancak animasyon akışı tüm oyun genelinde dengesiz oluyor ve tabi klasik olarak görüntüde kırılmalar meydana geliyor.
Bunun için freesync var diyenler olacak. Çeşit çeşit oyunda ayrı sorun çıkarıyor hatta bunlar amd driver loglarında da var. En basitinden bir örnek vereyim GTA V de FXAA açık olursa freesync çalışmıyor muş. Gitti grafik kalitesi. Freesync monitör kullandığımızı ve oyunda sorunsuz çalıştığını varsayalım monitöre göre değişen bir çalışma bandı var. Misal bir kısmında yanlış bilmiyorsam 47-75 arasında. Oyunda fps 47'nin altına düşerse ne olacak acaba ?
Oyunda fps vsync frekansının altına düşmesinde sıkıntı olmasına çözüm aramaya başladım. Nvidia kullanıcıları driverdan adaptic vsync zorlamışlar ve maximum prerendered frames'i 1 e düşürmüşler genelde pek çoğuda mutlu olmuş. AMD de bir dynmaic vsync var yalan olmuş. Regedit ten aktif ettim bir işe yaramadı. Kimisi diyor ki bazı oyunların iç vsync yapısı sorunlu oluyor oyundan değil control panel profilinden zorla. Yani oyundan kapat amd control centerdan oyun profiline "dikey yenileme için bekle" yi "herzaman açık" yap. Ama harika bir süpriz bu özellik aylardır ( belki 1 yıldır belki fazla ) AMD control panelinde çalışmıyor !!! İnternette düzeltin şunu diye 1 senedir defalarca yazanlar var yok yapmamışlar.
Radeon pro ile dynamic vsync v.s açmayıda denedim. 2013 te sonlanmış bir yazılım ve oyuna profil tanımlamaya kalkınca oyun açılışta hata verip çıkıyor. Regedit içinde ayarların bulundup çoğu başlanıp sonradan geliştirilmesi bırakılmış pek çok özellik var hiçbiri radeon control panelinde yok. Bunun dışında control panelde en basit force vsync çalışmıyor.
Benchmarklara bakarsan rx 470'in kesinlikle rakibi olmayan gtx 960 60 altı fps lerde animasyon tuhaflaşması vsync stutteringi olmadan (bendeki aynı gta sürümü dikkat. korsandır v.s. dir olayıda değil) oyunu bahsettiğim sorunlar olmadan çalıştırıyor. İşlemciside i5 6600k idi.
Rx 480'im olsaydı minimum fps daha yüksek olurdu ekran tazeleme frekansının fazla altına düşmez bahsettiğim sıkıntılar belki olmazdı belki az olurdu.Multaka bazı Oyunlarda 60 fps'nin (monitör tazeleme frekansı kabul edelim) altına düşmek mümkün. A oyunda olmassa yarın B oyunda olur. Her seferinde bu mu olacak. Ki testettiğim başka bir oyundada aynını yaşadım.
AMD radeon relive ile video çekmeye çalış oyun çıkışı makineyi donduruyor. Bu yazılım herkes anlatıyor çok sorunlu. Madem sorunlu beta de bişi de yada düzeltene kadar iptal et.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 5 Mayıs 2017; 12:59:19 >
-
Ayrıca rx 470 e bios atıp rx 570 yaptıklarını yada rx 480 e bios atıp rx 580 yaptıklarını nette okudum. Bir voltaj verip overclock yapıp yeni model çıkarmak bana kısa yoldan para kazanma çabası gibi geliyor. -
Fps limitini keşfetmişsiniz. Tebrikler! Bu kadar büyütülecek birşey yok. LCD tepkiniz iyileşir, fps limitinizle monitör üstü kare sayınız artarken altına düşen kareleriniz azalır, imge gecikmeniz buna bağlı olarak bekleme yapmaz, siz de aynı tepki süresinde kullandığınız için bulantı hissetmezsiniz. Bu kadar araştırana kadar iki tavsiyeye uysanız, hiç başınızı ağrıtmamış olurdunuz.
Dahası, dikey eşitlemeyi niye açmaya uğraşıyorsunuz? Sizinkisi gecikme, bunu önlemek için de kapatmanız gerekir. Dinamik vsync zaten budur; vsync ayarının monitörden yavaşken kapalı olmasıdır.
Üstüne, çok biliyormuş gibi fxaa açmaya uğraşıyorsunuz. SweetFX kullanın siz de. MLAA+SMAA beraber işleyince çok farklı bir görüntüye ulaşılıyor. Pürüz bulana kadar kendi kendinize hatanızı sorun.
Son olarak ATi Tray Tools kullanın. Çok daha iyi. Radeonpro'nun eksik veya çalışmayan ayarları var. Nedense bende lod değeri çalışmıyor. Narrow tent seçeneği de yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 5 Mayıs 2017; 13:8:18 >
-
Fiyati en uygun olan alinir.
75hz bir freesync monitoru hesaba katarsak kesinlikle AMD karti alinmali. İsterse ortalama 3-5 fps geride olsaydi bile.
Ortalama fps 2.planda olmali (onemsiz demiyorum), on planda smooth dedikleri bir oyun deneyimi olmali.
Ayrica rx serisinin guc tuketimi iyi seviyede, sadece nv serisininki cok daha iyi. Masaustunde en onemli tercihi (cogunluk icin) olmayacagini dusunuyorun.
Teknik olarak bunun genel bir problem olduğunu söylüyorsun. VSYNC'in çalışma mantığı budur bu koşullarda bu olur diyorsun. Bunu demiyorsan kesin olan şu ben yaşadığım koşullarda hep olan birşeyi keşfetmişim.
Ozaman bende sana şunu sorayım.
FPS limitinin daha düşük seviyelerine inen gtx 960'da niye benim yaşadığım sorun yok ? Bütün oyun içi detaylar ve ayarlar aynı.Kullanılan oyun sürümüde aynı. Benim sistem haritada bazı yerlerde 45-50 fps'lere düşüyor animasyon akışı sorunu bariz hissettiriyor. GTX 960 35-40 fps'lere düşüyor animasyon akışı hatta mükemmel benden bariz güzel microstuttering yok oyun zevk veriyor. Bu genel kural bi tek amd ye mi işliyor ?
60fps de ikimizin akış animasyon kaliteside eşit. Ama Adamdaki 40 fps bendeki 45 fps den çok daha iyi sonuç veriyor. Buyur burdan yak. Nvidia'ya hiçbir optimizasyon düzeltme ayarı v.s. yapılmadı denenmedi.
Ek not: monitör farkı diyebilirsin ikiside aynı monitörde denendi. Makine farkıda diyebilirsin ikiside aynı makinede denendi sadece ekran kartı değiştirildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 5 Mayıs 2017; 13:46:36 >
-
nvidia gt1030 çıkarsa da amd benim rx550 yi 640 a çitlese -
Gta 5 en düşük kalitede çalışan eser. Sorununuz sürücü desteğinin tek izlekten olması ile ilişkili. Ayrıca deferred render bir eser. Forward rendering, AMD'de %50-100, Nvidia'da ise %22 daha yüksek performans veriyor. İki şekilde de sürücü darboğaz eşiğinizi aşağıya çekmenin yanında dikey eşitlemeyi zaten kaldırmış olmanız lazım. 30 kare saniyede gtx 960'ın akıcı olduğunu söylemeniz de çok abes. -
quote:
Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan
Şuna 9 deyişine çok fena gülüyorum. Pek o kadar kolay değilmiş bellekleri kırpmak demek! 128-bit, 192-bit diye kendi topuğunuza sıkarsınız işte böyle.
Yaw ne saçmalıyorsan beni alıntılamadan saçmala -
Yani 9 ghz belleğin hiçbir getirisi olmamış öyle mi? Sesli güldüm kusura bakmasınlar.
Techspot her zamanki techspot işte. Konuşulacak bir tarafı yok.
Siz bir de hardware.fr'ye bakın bakalım ne diyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 5 Mayıs 2017; 14:16:33 >
Sonunda delirdiler.
Benzer içerikler
- gpu 100 kullanıyor
- intel iris xe graphics
- gpu hotspot nedir
- palit ekran kartı alınır mı
- g sync nasıl açılır
- 5090 ekran kartı
- vsync nedir
- nvidia rtx
- fsr 4
- ekran kartı güncelleme
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X