Merhaba, iyi akşamlar diliyorum. Bugün oyunlara girmeye çalışırken bilgisayarım kendi kendine restart atmaya başladı. Daha öncede wattman'a benzeyen bir hata alıyordum bilgisayarım arada çöküyordu ama hiç bu kadar kararlıca beni oyunlara sokmamazlık yapmamıştı. Sorunum PSU dan mı yoksa Ekran Kartından mı çözemedim bu konuda yardım istiyorum. OCCT Power Testini Ekran Kartım takılıyken Start tuşuna bastığım anda restart atıyor pc fakat ekran kartını söküp APU üzerinden görüntü alıp OCCT Power testi yapınca sağlıklı bir şekilde testi geçiyor. Sistemimin özellikleri: Asus B450M-A Ryzen 5 5600G 32 GB DDR4 Ram XFX RX 580 8GB Gamepower GP-750 750W PSU |
RX 580 Occt Power Test Sorunu
-
-
Powerla alakalı bir sorun değil hocam. Ekran kartı driverlarını silip yeniden kurduktan sonra furmark testine sokun. eğer sıcaklıklar normalse bir de oyun açmayı deneyin. sorun devam ederse yazın
-
Merhaba hocam, dedğiniz gibi DDU ile en yeni Driver'ı kaldırıp çok eski olan crimson-relive-17.11.4 sürümünü indirdim ve OCCT power testi başladı 5 dakika boyunca da çökmedi. 140 watt ekran kartı değerini gördüm. OCCT 3D tesini 87 dereceyle devam ederken furmark testinde 85 fps sabit alıp minimum 36 maximum 88 dereceyle bitirdi.
Phasmophobia oyunu açıldığı gibi restart atıyordu bilgisayar bu sefer açıldı ve bir oyun attım sabit 88 derece oynattı daha önceden de bu derecelerde oynatıyordu maalesef ne yaparsam yapayım dereceyi sorunu başlamadan önce de düşürememiştim termal macunu yenilememe rağmen bu dereceleri veriyor. Ben kartın eski olmasına ve en yüksek grafiklerde oynadığım için kaldıramadığını düşünüyorum. Şimdi anladığım üzere sorunum ekran kartında, psu değiştirmeden ekran kartını değiştirsem sorunum kökten çözülür mü?
-
downclock yapmanız lazım hocam internetten araştırıp kartın hızını düşürüp sıcaklıkları makul seviyeye alabilirsiniz.
-
Bahsettiğiniz sorunu 10 yıllık highpower element 750w +80bronze psu da yaşadım. Occtde anında kapatırdı kendini, sistem boşta veya internette gezerken çat diye kapatırdı. Güç kaynağını değiştirdim tüm sorunlarım çözüldü. Gördüğüm kadarıyla psunuz pek kaliteli değil ama yeni ise servise yollayabilirsiniz. İmkan varsa çevrenizden farklı bir psu ile test edin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X