Şimdi Ara

RX 570’in halefi bu ay geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son dönemde işlemci kanadında getirdiği performans artışı ve rekabetçi fiyatlandırma politikasıyla rakibi Intel’i soğuk soğuk terleten AMD ne yazık ki aynı başarıyı henüz GPU cephesinde gösterebilmiş değil. Gelen haberlere göre firma bulunduğu durumu toparlamakta kararlı.

Sızdırılan detaylara göre yarı iletken devi bu ayın ortaları gibi Polaris 30 GPU’lu çözümlerini piyasaya sürmeye başlayacak. İlk örnek RX 570’in yerini alacak 2048 shader üniteli bir model olacak. Onu takiben önümüzdeki kasım ayında ise RX 580 yerini yeni karta bırakacak.

Performans artışı ne kadar olacak? 

Yeni Polaris 30 GPU’lu kartların performans getirisi kayda değer düzeyde olmayabilir. Zira Polaris 30 halihazırdaki mimarinin 12 nm ile güncellenmiş ve saat hızlarında yükseltmelere gidilmiş hali olacak.

AMD yeniden F/P odaklı strateji izliyor 

Tanıdık geldiği üzere AMD Polaris 10’dan Polaris 20’ye geçişteki stratejisini yeniden uygulacağa benziyor. Peki bu strateji firmanın yüzünü güldürecek mi? Bu sorunun cevabını zaman gösterecek ancak Nvidia’nın şu günlerde 300 dolar altı bir kartının bulunmadığını düşündüğümüzde ve asıl oyuncu kitlesinin bu fiyat segmentinde yoğunlaştığını göz önünde bulundurursak belki de AMD’nin ilk Polaris neslinde yaşadığı yükseliş tekrar edebilir.

• Umarım 2.5 GHz olur.

• 1070 gücünde kart çıkartsınlar

• 1080 gücünde kart çıkartsınlar
  • Bu kartlar çıkınca Rx 570 ve 580'e ucuzlayacak, bu sayede şu aralar bir normal oyun Pc'si toplamak hayalken en azından fiyatlar biraz daha düşececek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cebimizi yakmayan bir kart çıkartsınlar, ortanın üstü güzeldir

• 1080 ti gücünde kart çıkartsınlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2080 ti gücünde kart çıkartsınlar
  • Yine Polaris, yeniden Polaris, hep Polaris... İyi güzel üründü Polaris zamanında. GTX 980 performansını çok ucuza kitlelere sunuyordu. Örneğin bugün AMD'nin GTX 1080 performansında bir kartı 200 USD'den verdiğini düşünsenize? Ancak aradan 3 yıl geçti ve AMD hiçbir şeyi yenilemeden sürekli Intel gibi refresh yaparak bir yerlere varmaya çalışıyor. RX 670 falan yaparlarsa yazıklar olsun. Esasen bu kartlar Rx 480-RX 480X ve RX 485 olmalıydı. Her şey birebir aynı. Sadee saat hızı farklı ancak 3 kez isim değişiyor... İlginç. Radeon Technologies Group'taki cin fikirli arkadaşlara bu saçmalıkları sormak isterdim. Neyse 200 USD'ye 1 performans alacakken 1,1 performans almak da üzülünecek bir şey değil ancak, insanlar artık AMD'den yeni bir şeyler bekliyor.
  • Peki bu olaylar olası Marmara depremini nasıl etkiler

İkinciel piyasası düşer biraz da olsa mutlu olurum

• Rx570 ucuzlasa da fayda etmezki bu 300 dolara çıksa bile sıfırı 2kyı bulacak en aşağı yine 1000 civarına gider rx570 değişen bi şey olacağını sanmıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Artık bırakın bu hayalleri rx500 serisi çıkınca 400 serisi ucuzladı mı tabi ki hayır rtx serisi çıkınca GTX 1000 serisi ucuzladı mı tabi ki hayır o zaman şimdi nasıl fiyatın ucuzlamasını bekliyorsun ezbere yazmakla olmuyor o işler

• çıkarsa ekime çıkmazsa seçime kadar bekleriz
  • Yeni seri çıkınca resmi olarak bir indirim yapılmasa da firmalar ellerinde kalan stokları eritmek için olduka uygun fiyatlardan satışa sunarlar, tabi yurtdışı piyasasından bahsediyorum. Bizim firmalar ise genellikle eski seriyi aynı fiyatta tutarken yeni serileri daha yüksek fiyattan piyasaya sürerler. En son Ryzen 2000 serisinde birebir yaşandı maalesef.
  • umarım rx580-gtx 1070 arasında bir kart yaparlarsa alırım.tabi fiyatı da makul tutmaları lazım.gtx 2050 ti veya gtx 2060 alırım diyordum ama rtx 2070 fiyatını gorunce yeni seri nvidia almak hayal artık.hatta rx680 bile alırım.
  • 2080Ti SLI gücünde kart çıkarsınlar.

İşin trollü bi yana fiyat performans 1070 gücünde bir kart çıkarsınlar. Tamamdır.
  • Yeni 570 1070 e yaklaşır 580 de 1070 e denk olur, fiyatı da iyi olursa ıs yapabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Yine Polaris, yeniden Polaris, hep Polaris... İyi güzel üründü Polaris zamanında. GTX 980 performansını çok ucuza kitlelere sunuyordu. Örneğin bugün AMD'nin GTX 1080 performansında bir kartı 200 USD'den verdiğini düşünsenize? Ancak aradan 3 yıl geçti ve AMD hiçbir şeyi yenilemeden sürekli Intel gibi refresh yaparak bir yerlere varmaya çalışıyor. RX 670 falan yaparlarsa yazıklar olsun. Esasen bu kartlar Rx 480-RX 480X ve RX 485 olmalıydı. Her şey birebir aynı. Sadee saat hızı farklı ancak 3 kez isim değişiyor... İlginç. Radeon Technologies Group'taki cin fikirli arkadaşlara bu saçmalıkları sormak isterdim. Neyse 200 USD'ye 1 performans alacakken 1,1 performans almak da üzülünecek bir şey değil ancak, insanlar artık AMD'den yeni bir şeyler bekliyor.
    Dostum Polaris ilk çıktığında da kötüydü. Doğru düzgün beğenen olmadı. Kartı test edenlerin ağzında ekşi bir tat bıraktı. En yakın olarak dh'nin incelemesini izleyebilirsin. Kart çıktığında Amd bile üzerine konuşmadı. Söylenen laflar yutuldu. Çıkışında garip garip sorunlar yaşandı. Sorunları giderildiğinde bile performansı 970-980 arasında kaldı, enerji verimliliği bir nesil önce 28nm ile üretilmiş Maxwell'ler düzeyinde kaldı. Karşısındaki 1060 çok daha fazla iş yaptı. Zaten Amd de 9 ay içinde kartların adını değiştirdi. Başarılı olsa daha uzun süre devam ettirirlerdi aynı isimle.

Şimdi Polaris, 12nm ile yenilenip performansı %20-25 kadar yükseltilirse, hazır Nvidia da performansı yeni nesil kartlarıyla çok yükseltmemişken iş yapabilir. En azından 250 dolara 1060'ı %20 kadar geçebilen bir kart görsek kârdır. Çok kişiyi de mutlu eder. Çünkü Nvidia tarafında onu da göremeyecek gibiyiz.

• Hele bir kart çıkartsınlar

Üste segmente yatırım yapacağını sanmıyorum. En fazla GTX1080 ayarında bir kart gelir. GTX1080Ti gücünde bir kart biraz şaşırtır beni.
  • mamad kullanıcısına yanıt
    Hocam sizinle bu konuda ilk etaptan beri anlaşamıyoruz. Rx 480 ilk çıktığında GTX 970 ile 980 arası bir yere oturuyordu. O dönem 200 USD'lik bir GPU için harika bir olaydı. GTX 1060'tan daha fazla gelecek vaat ediyordu ve bugün de aynı gibi performans veriyor, 2060 ve 2160 gibi kartlar ciktiginda rx 480 daha da öne gececektir. Bir sonraki nesil icin ise ben 12nm sürecinden maksimum %10 bir artış bekliyorum. High performance üretim nodu olduğundan ötürü biraz daha iyi bir verimlilik seviyesi gösterebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.