RX 5600 XT termal macun değiştirmek zor mu? Daha önce hiç ekran kartımı açmadım. Bugün işlemci soğutucumu değiştirirken fark ettim termal macunu kupkuru olmuş, bu yüzden ekran kartının da değiştireyim dedim. Ekran kartım MSI RX 5600 XT Mech OC. Kendim becerebilir miyim yoksa bilgisayarcıya götüreyim mi? Termal macun ve termal pad öneriniz varsa onu da alırım. |
RX 5600 XT termal pad değişimi nasıl yapılır?

-
-
Daha önce yapmadığınız işlemse bulaşmayın. Ama elektronik cihazları açıp geri toplamada tecrübeniz varsa halledebilirsiniz.
Ekran kartlarında biliyorsunuz gpularda termal macun bulunur. Vram, vrm ve mosfet gibi bileşenlerde termal padler bulunur. Termal pad değişimi uzmanlık ister. Her kartın kendi içinde farklı kalınlıklarda termal padler bulunur. Örneğin vramleriniz 2mm kalınlığında termal pad kullanıyordur. Diğer bileşenlerde 1 mm kullanmış olabilirler. Burada sadece termal pad kalınlığı dışında orijinal termal padlerin yumuşaklığına da dikkat etmeniz gerekir. Karttan çıkan orijinal termal padlerin kalınlığını ölçüp aynı kalınlıkta termal padler alırsınız ama esneme farkından ötürü gpu soğutucu bloğu gpu ya yeterli baskı yapamayabilir. Sonra her şeyi yeni kullandım ama kart hala yanıyor diye düşünceler alır sizi.
Sadece termal macun değiştirmek kolaydır. Ama kartı açtığınızda termal padlere zarar vermeden kartı açmaya özen gösteriniz. Termal padlerde zamanlar kuruyup sertleşebilir ve demontaj anında kırılabilirler. Bunun önüne geçmek için kartı biraz çalıştırırsınız, ısındıktan sonra kart ılıkken sökebilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X