Şimdi Ara

RX 470 Nitro | Bu sıcaklıklar normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaslar bu ara sistemin sıcaklıklarına kafayı taktım (CPU nun 100 derece de calısıtıgını görüp baska soğutucu aldığımdan beri)

Sistemimde Sapphire RX470 4GB Nitro modeli bulunmata; GTA 5 oyunun da aşağı yukarı 2-3 saat aralıksız oynadım sanırım.

Sıcaklıklar genelde 65-73 derece değişti. 70+ dereceler sıkıntı mı? Kaç dereceden sonra endişe etmeliyim?

Bu arada i5 4460 kullanıyorum GTA5'de full ayarlar FullHD çözünürlük (MSAA kapalı - bir farkını göremedim) FPS 70-130 arası değişiyor) Ortalama 85 ancak. GPU%100 kullanım yani darboğaz falan yok. Bazıları olur demişti de.

• fan dönüş hızı önemli 70derece normal değerler mesela a markası fanı %90döner 60derecedir b markası fanı %40 döner 70derecedir önemli olan derece değil burada fan dönüş hızı amd wattmanden istersen %100 döndür fanları 45dereceden yukarı çıkaramazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

fan dönüş hızı önemli 70derece normal değerler mesela a markası fanı %90döner 60derecedir b markası fanı %40 döner 70derecedir önemli olan derece değil burada fan dönüş hızı amd wattmanden istersen %100 döndür fanları 45dereceden yukarı çıkaramazsın

Ona dikkat etmedim. Yarın konuyu uplarım o zaman.

O değilde işlemcim için su sğotucuyu aldım bugün Vatan'a gidip:
    www.vatanbilgisayar.com
    Zalman Cnps7000c-Alcu 775/1156&754/939/940/am2 İşlemci Soğutucu fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-cnps7000c-alcu-7751156754939940am2-islemci-sogutucu.html

Süper soğutuyor iyi hoş ancak çok sesli yahu. Oyun oynamıyorken falan sesi battı açıkcası. GTA5 'de 60 dereceden yukarı çıkmadı bakımdan güzel o ayrı. ANCAK SORMAK İSTEDİĞİM:

Simdi sistem boştayken deviri düşürMÜYOR halen ayı gibi dönüyor fır fır borozan gibi sesi ile. Devirini nasıl düşürebilirim hocam? İşlemci 25 derece mesela suan. Devirin düşürmesi lazım değil mi otomatik?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 24 -- 3 Ekim 2016; 2:40:32 >

• 70 derece oyunda yük altında gayet normal değerler rx serisine bu sıcaklık değerleri baya yukarı tırmandı hatta
  • 24 kullanıcısına yanıt
    Sıcaklıklar normal.Darboğaz olur diyenleri zaten...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşta fanı manuel olarak kısabilirsin kanımca benim kart boşta 34 derecede fan açmıyo bile

• 73 derece ise iyiymis. Bendeki 8GB modeli auto modda 79 derece manuel ayarda 69 derece görüyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtreme28

Boşta fanı manuel olarak kısabilirsin kanımca benim kart boşta 34 derecede fan açmıyo bile

CPU fanı için mi konusuyorsunuz hocam? CPU fanında sıkıntı var benim çünkü. Hangi program ile bunu yapabilirim?
  • Bendeki 470 İzmirin Ağustos sıcağında tam yükte 78 dereceyi geçmedi, zayıf havalandırmalı bir kasada 80-85 i görebilir, hiç sorun olmaz, eski serilerin üst seviye radeon kartlar bunun yaktığının iki katı elektrik yakar ve tam yükte 95-105 arası dereceleri görürdü ama sorunsuz yıllarca çalışırdı, kafan rahat olsun.
  • Ekran kartı sıcaklığı normal. MSI R9 280X kullanıyorum GTA 5'de 69 derecede kalıyor very high ayarlarda Fps 90 - 120 arası.
    Öte yandan işlemcin 100 dereceyi gördüyse eğer eski soğutucun ya işlemciye temas etmiyordu(yani yerinden çıkmış olabilir ya da macunu yenilemek gerekebilir) ya da fan bozulmuştur.

Stok fanda sorun olmadığına eminsen görüp görebileceğin sıcaklık en fazla 70-75 arası olur.
  • Ref 480 i yaz gunu 80 e sabitlemistim.
    Wattman dan fani hizlandirinca sorun cozulmustu.
    Kisin ise ayari resetlerim odayi isitir

• +15 Power Limit Verdim Kasanın Her yeri Kapalı İskence Testinde 80 Derecede Zor Tutuyorum Uçmaya Hazır 90lara Sikinti Yok Merak Etme

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YveJhin Y kullanıcısına yanıt
    yaş kaç?:D Hertürlü odayı ısıtıyor ki 150watt çekiyor mu çekiyor elektrik enerjisi ısıya dönüşüyor yani oda sıcaklığını fan hızına bağlı olmaksızın ısıtıyor

fanın amacı ısıyı uzaklaştırmak sadece...
  • quote:

yaş kaç?:D Hertürlü odayı ısıtıyor ki 150watt çekiyor mu çekiyor elektrik enerjisi ısıya dönüşüyor yani oda sıcaklığını fan hızına bağlı olmaksızın ısıtıyor

fanın amacı ısıyı uzaklaştırmak sadece...

Once sunda bir karar kilalim.
    İsi yayar ama 80 derecede yaydigi isi ile 85 derecede yaydigi miktar farklidir.

Simdi hava sirkulasyonu diye birsey var.
    Kasa icindeki hava degismez ise kartin fani %100 de calissada farketmez cunku icerideki sogutma amacli hava zaten sicak ve sicak hava ile sogutma yapamazsin.

Peki sirkulasyon olursa ne olacak.
    Odayida bir kasa olarak farzet.
    İcerideki hava isinmadigi surece kartin derecesi artmaz.
    Cunku Kasa havayi odadan alicak.
    150 wat cekmesi hep ayni isiyi yayacagi anlamina gelmez.
    1 birim hizdaki fanlar ile 1 birim hava sirkulasyonu oluyorsa
    2 birim hizdaki fanlar ile 2 birim hava sirkulasyonu olur.

Peki bu nedemektir.
    Hizli fan hizli hava degisimi demektir.(Kart ve Kasa fani)
    Hizli hava degisimi ise isinan havanin isisinda ve miktarinda dusus demektir.
    Bu normal custom kartlardaki sistemdir.

Peki benim gibi ref tasarim kullananlar havayi direk kasadan atiyor zaten
    Burada da ne onemli peki,Kasa ya havayi ceken ,kasanin fan sistemi . Disaridaki soguk havayi cekecek.Kasa icindeki fan onu isitip geri odaya atacak.Fan hizli calistigi icin.
    Hem isinan havanin yogunlugu hemde isinan havanin isi derecesi az olacak.

Ayni mantik insan vucudundada islemekte.
    Kisin ellerini isitmak icin ne yaparsin.
    Yavas olarak ellerine hava uflersin.
    Yani 37 derecede calisan vucutta hem sicak hava
    Hemde hizli ufleyerek soguk hava salabilirsin.

Peki senin mantigina gore 37 derece sicakligi olan bir insanin yavas da uflese ,hizli da uflese disariya 37 derece veya ayni isiyi yaymasi gerekir.
    O yuzden Yaş kac derken iyi dusunup iyi tartmak gerekir..!

Umarim ben ayni isiyi yayar demedimki zaten odayi isitir dedim demezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YveJhin -- 5 Ekim 2016; 15:07:47 >

yazıyı okumadım bile fan dönüşünün bir önemi yok oda hertürlü aynı oranda ısınır hatta fan yavaşlarsa kendi üzerinde ısı tutacağından daha az ısıtır odayı :)

150watt/s=150joule bitti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 5 Ekim 2016; 17:43:40 >
  • quote:

yazıyı okumadım bile fan dönüşünün bir önemi yok oda hertürlü aynı oranda ısınır hatta fan yavaşlarsa kendi üzerinde ısı tutacağından daha az ısıtır odayı :)

150watt/s=150joule bitti...

Okumadan iyi muneccimlik yapiyorsun
    Bence oku 85 derece 1 birim ile 80 derece 2 birim arasinda fark vardir.
    1 birim 80 ile 1 birim 85 de oldugu gibi.
    Senin mantigina gidersek Sicak hava ile soguk hava ayni olmalidir.
    Lakin sicak hava yukselir .
    Simdi sen diyorsun ki

Oda
    1 birim 80 derece ile
    1 birim 85 derecelik hava aynidir.
    Simdi kardes 80 ile 85 derecelik sicakligin ayni anda sogudugunu soyluyorsan bir daha yazmayacagim.

Ayni anda soguyorsa ayni sicakligi yayar.

Senin mantigina gore 60 derece ile 150 derecede aynidir.
    Cunku sen kullandigi enerjiye gore konusuyorsun.
    Cay bardagi ile Su bardaginin kaynama suresi farkli ise havaninda farklidir.
    Her birim kendine ozgu deger verir oyle duz mantik is yurutulmez.
    Gene okuma ama cevapda verme cunku olmuyor ,boyle okumadim ama muneccimim deme yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YveJhin -- 5 Ekim 2016; 18:55:40 >

• Ben plastik kasa acer laptopda gpu 80, cpu 90 derecede oyun oynuyorum adam 70 dereceden rahatsız olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne konuştunuz bee

Dereceden rahatsız olmadım da merak edip sorma gereği duydum CPU'yu 100 derece olarak görünce her şeyin sıcaklığını ölçer olduk Monitörde arada sırada "tıssss" diye ses çıkarıp duruyor bu ekran kartını aldığımdan beri baktım o da sıcak bayagı Ama sıcaklığına nasıl bakarım bilmiyorum

Arkadaşlar her şey çok güzel kartı almak isteyen varsa düşünmeden alsın rahat, kullanışlı ve denediğim kadarıyla 1080p'de her oyunu full ayarlarda oynayabilirsiniz.

Overclock yapmalı mıyım? Bir yerler de overclock ile rx480 oluyor yazmışlar da

rx460 75watt güç tüketip 80derece
    rx480 150watt güç tüketip 80derece sen diyorsun ki bu ikisi aynı ısıyı yayıyor odaya verimlilik nedir elektrik nedir ısı kapasitesi nedir hiç bilmediğin belli

hiç bilmeden lise bilgileriyle herşeyi çözemezsin yaşını buradan anlamış oldum...Lisede okuyorsun yada mf okumuyorsun kafadan atıyorsun birşeyleri...
  • 24 kullanıcısına yanıt
    overclock yapmayı düşünüyorsan yaptırırız ama fan sesi %100de rahatsız ediyor ve watt kullanımı arttığından oda ısınıyor üstteki arkadaş her ne kadar inanmasada
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.