Şimdi Ara

RWTH aachen VS İTÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ekşide itü makine mezunu ve aachen da yüksek lisans yapan birini gördüm itü ye göre bi üstünlüğü olmadığını söylüyordu aachen ın hatta itü de hocalar öğrenci ile daha ilgiliymiş o yüzden daha bile avantajlıymış. Zorluk açısından aachen bir türk öğrencisini bi tık zolayabilir bence almanca olmasından dolayı ama eğitim olarak itü nün pek aşağı kalır yanı yoktur bence zorluk anlamında sizce aşırı bir fark varmııdır kafam karıştı ekşide yazılanları görünce lisans için belki gidebilirim nc puanıyla bende ytü deyim bu arada bi sadece itü ile aachen arasındaki kıyası merak ediyorum bizim en iyi teknik üniversitemiz itü(ODTÜ ile aynı sayılır bazı bölümlerde itü en iyi bazı bölümlerde odtü),Almanyanın en iyi teknik üniversitesi aachen.sizce kıyaslanabilir mi bu iki okul?




    1. almanyanın en iyi teknik üniversitesi aachen falan değil, çünkü aachen zaten bi üniversite değil (technische hochschule)
    2. itüyle aachen ı kıyaslamak gençlerbirliği oftaşla psg yi kıyaslamak gibi falan olur herhalde.
    3. şizofreni başlangıcı da var arkadaşta belli, bu ülkede hocaların ilgili olması gibi bişey söz konusu olamaz.
  • Almanya’nın en iyi teknik üniversiteleri TU münchen ve TU Berlindir. RWTH Aachen kötü bir okul değil birçok Türk öğrenci şartlı kabul için o okulu tercih eder ilk başta. Eğitimi sert ve kaliteli. İtü ile kıyaslanması saçma bence zira bir tarafta dünyanın en iyi okulları bir
    tarafta Türkiye’nin en iyi okulları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pilotless -- 17 Aralık 2020; 19:11:52 >
  • kırk yıllık bundesliga iddiacısıyım aachen'i ilk defa forumdan duydum RWTH aachen VS İTÜ 

  • küçükken maçına gitmiştim o yüzden diyesim geldi :)

  • Öncelikle
    1.Aachen Türkiye nezdinde bir Üniversitedir sen böyle bir şey nasil diyebilirsin dersen önceklikle Hochschule ile Universität arasîndaki farklar neler gel beraber iki kavramla inceleyelim
    Universität--->Araştırma ağîrlıklı Eğitim verir.
    Hochschule--->Teorik Ağîrlıklı Eğitim verir.
    Simdi Türkiyede sadece Üniversite kaynadîğî için ve sadece ÜNIVERSITE Kavramı üzerinde BASILA BASILA durulduğu için insanlar köreltilmiştir, Almanyada ise öyle değil çünkü Bilimsel ÇALIŞAN Yapıları olması gerektiği gibi TEORIK eğitimden ayîrt edebilme yeteneğine sahiptir.Daha fazla Ayrìntì girerdim ama bence bukadar delil yeter tabi kanımca.
    2.itü world ranked 648 Aachen 145 Evet haklîsíniz itüyü Aachen ile karşîlastìrmak akîl kãrı değildir.Normalde Araştırma yapan Ünilerin Önde olmasî gerekmiyor mu cünkü daha avantajlîlar yoksa ben mi yanlış biliyorum
    3.şizofreni siz olmayasınız
    RWTH aachen VS İTÜ RWTH aachen VS İTÜ RWTH aachen VS İTÜ




  • Bu arada çok boş yapasım tutdu ciddiye almana gerek yok simdiden teşekkür ederim anlayışîn için.
    Edit---> dediğin her şeyde haklısın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alamankurdu -- 17 Aralık 2020; 21:30:44 >
  • AACHEN üniversite değil demek kelime oyunu yapmak oluyor biraz. Wikipedia'dan direk alıyorum: Hochschule is the generic term in German for institutions of higher education, corresponding to universities and colleges in English.





  • Alamankurdu kullanıcısına yanıt

    krdş bana mı öğretiyon hayatımın yarısı orda geçti zaten bi zahmet bileyim neyin ne olduğunu

  • Yazmadan önce zaten biliyordum az cok bir bilgiye sahip olduğunu benim de hayatımın 4te 3ü Almanyada geçti amacîm sana bir ders vermek değildi ve zaten ciddi almamani yazdım neden tersliyorsun ki ama Aachene Üniversite değil demenin yanlışlığînî vurgulamadan es geçemezdim kusura bakma.
    edit imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alamankurdu -- 17 Aralık 2020; 23:56:45 >
  • Alamankurdu kullanıcısına yanıt

    o yazdığını görmemişim kusura bakma, da şöyle diyim sana türkiye şartlarındaki üniversite anlamına bakınca almanya şartlarındaki üniversitenin burdan ne kadar farklı olduğunu anlamak zor değil, ordaki hs ler burdaki üniversiteler, ordaki üniversiteler ise amerikadaki mit, harvard, stanford, caltech gibi ağır teorik ve araştırmaya odaklı üniversiteler. arada büyük anlam farkı var, o yüzden aachen üniversite değil demek istedim.

  • itü daha iyi bir okul muymuşRWTH aachen VS İTÜ RWTH aachen VS İTÜ 





  • Trde bir uniden egitim beklemek sacma olur. Universitelerin tek yarari prestij saglamasi. Rwth'nin prestiji de itu'yu ona katlar. Soyle dusun, almanya'da itunun adini bilen var mi?

  • GTÜ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstteki arkadaşın analojisinden yola çıkarsak bu kıyaslama 4 büyüklerle, ajax porto benfica sevilla gibi takımları kıyaslamaya benzer. arkadaşın kıyaslaması ise ancak MIT ve gazi üniversitesini kıyaslamak olabilir.

  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

    Üstteki arkadaş benim sanırım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam hiç o açıdan düşünmemiştim xd tr nin genel eğitim sistemine kötü diyebiliriz ama aachen da hoca yüzüne bile bakmıyomuş öğrencinin dersi anlatıp çıkıyor. öğreticilik açısından itü daha ön plana çıkabilir diye düşünüyorum o yüzden, bende ekşide gördüğüm bazı yorumlar üzerine açtım konuyu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tıpadayıbirmatematikçi -- 18 Aralık 2020; 11:30:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.