Şimdi Ara

## RV770 Destekli Rivatuner 2.10 Kullanıma Sunuldu ## (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Catalyst 8.8 kullanıyorum,riva tuner da algıladı ama sürücü ayarlarına giriş yapamıyorum,neden olabilir?
  • Bende 209 versiyonu vardı biraz yapıyım dedim oda biraz ama fazla değil o/c ters tepti ne olduğunu anlamadım oyunlarda grafik bozulması takılmalar oldu defaults yaptım bende birde bu sürümü deneyeyim.. (Ekran kartım 8800 gts)
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydahm

Merhaba arkadaslar,

ben de bu programi indirdim ve kurdum ancak ayarlarla baya ugrasmama ragmen bir turlu istedigim sonucu alamadim, o yuzden size sormak istiyorum.

Ben su ana kadar hep ATITool kullanirdim, ancak Sapphire 4870 aldim ve ATITool (henuz) desteklemedigi icin bu kartlari son cikan 2.10 rivatuner kullandim. Amacim fan hizini kontrol etmek, zaten fix hizda bir sorun yok, ancak ben ATITool'daki gibi otomatik bir kontol semasi olsun istiyorum, yani 60 derecenin uzerinde 30% hiz, 70 derecenin uzerinde 40% hiz vs gibi.

Internetten arastirdim ve auto modunda hizlari kendim belirleyebildim ancak kart buna cok tepki vermiyor, ben ne hiz yazarsam yazayim kendisi 35% civarinda calisiyor.

Bu auto hiz olayini yapabilen ve duzgun calistirabilen biri varsa 48xx serisi kartlarda anlatabilirse cok sevinirim. Eger 2.10 surumu icin bir yontem forumu zaten varsa ve ben gormediysem ozur dilerim.

Cok tesekkurler simdiden herkese...

Fan'ın Auto ayarlarına erişebilmek için RivaTuner'ı açtığımızdaki ekranda, yukarıdaki Power User sekmesinden Rivatuner/Fan (Rivatuner/Nvidia/Fan değil) kısmını açıp AutoFanSpeedControl karşısına 3 değeri giriyoruz. Ardından AutoFanSpeedControl'un sol tarafında yer alan ampül ve tik işaretlerini seçiyoruz uygula (apply) yapıp kapatıyoruz (her şeyi doğru yaptıysak Rivatuner kendiliğinden kapanıyor). Tekrar açtığımızda Fan Auto ayarlarına erişebiliyoruz. Buradaki ayarları değiştirdikten sonra windows başladığında ayarlarımızı korumak için "save" ve ayarlarımızı hep bu şekilde tutmak için "apply" yapmayı unutmuyoruz

• Güzel haber, Ati tray Tools'ta OSD açıldığında performans düşüşü oluyordu, eğer riva'da böyle bir sorun yoksa ATT yerine bun kullanabilirim.
  • Öncelikle ben Arctic Cooling Accelero S1 sipariş ettikten sonra çıkması çok iyi oldu bu programın, zaten saçacak param çoktu. Riva yı kurdum ve direk fan kontrol bölümne daldım. İnanılmaz derecede işe yarar bir çözüm; ATI mühendislerini buradan kınamak istiyorum. Fanı %60 değerine fixlediğimde masa üstünde 75-80 derecelerde çalışan kart 1-2 dakika içerisinde 43 dereceye düştü. Üstelik fan sesi kasanın diğer fanlarının arasında kayboldu.

Eğer baştan böyle bir fan kontrolüne izin verilseydi bu kartlar çok daha az eleştiri alırlardı. "Sessizlik" sağlayacam diye kartları pişirmenin alemi yok. Sonuçta herkesin bilgisayarı kedi gibi mırıldamıyor, aslan gibi kükreyeni de var ve bu kullanıcılar biraz daha yüksek fan devirlerine katlanabilirler üstelik fanın sesini duymayacaklardır. Bu da daha serin çalışma ya da daha yüksek saat hızları demek.

Neyse çok kızdım ben bu işe o yüzden giriştim biraz asıl şunu yazacaktım: HIS 4850 nin fanı %100 değerinde tam 8250 devir dönüyor!!!

• Hemen indirelim bakalım.
  • Ya arkadaşlar birisi bana rivatunerla ati kartımda nasıl fan ayarı yapacağımı anlatabilir mi acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: msw

Ya arkadaşlar birisi bana rivatunerla ati kartımda nasıl fan ayarı yapacağımı anlatabilir mi acaba?

## RV770 Destekli Rivatuner 2.10 Kullanıma Sunuldu ##

Sağda pencere var oraya gir yukarıda Fan Diye yazar oradan da Ayarla...
  • tmm buldum saolasın peki şimdi benim önceden ayarladığım ccc daki user profile lar dursun mu sileyim mi onları
  • arkadaşlar,
    RivaTuner'da kullandığınız otomatik fan ayarı değerlerini paylaşırmısınız lütfen?
    kartım Powercolor HD4870 PCS+ 512MB...
    şimdiden teşekkürler...

ayrıca fanı RivaTuner ile ayarlayınca OC de yapmazsam, Catalyst Control Center'a ne gerek var?
    silebilirmiyim bu durumda?
    zaten 8.8 sürücülerini extra kurmuştum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 6 Eylül 2008; 11:43:51 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.