Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (497. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.456.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 495496497498499
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    konuda gercekten cok emeginiz var hocam eksik olmayın inşAllah...sarım şeması varsa ii olur aslında hocam..bobinajcı hesaplarken 24 oyuklu oldugundan 1 boşluk kalıyo demişti o zaman yanlış söylemiş bir yandanda. bu arada gecmişte bir fotograf yayınlamıssınız sanırım resimdeki 36 oyuklu. 24 oyuklu içinde mi aynı sekil yapıyoruz yani bir bobin arasında 2 oyuk boşluk kalmalı.
     Rüzgar türbünü yapıyorum

• Aynen bu resim gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 9 Mayıs 2014; 16:36:15 >
  • malisert32 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler hocam süper anlatım olmuş. aşamaları fotograflayıp yayınlayacagım İnşallah yardımlarınız sayesinde bittiginide yayınlarız nasip olursa..
  • Bende teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 9 Mayıs 2014; 16:36:41 >
  • Neyin pesindesiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesici61

Neyin pesindesiniz

Arkadasim merhabalar , inanin bende anlamis degilim yazilar yukarda duruyor zaten..
    ilk yazimdan beri konuyu kapatmayada calisiyorum ama sagolsun arkadasimiz kapattik diyor
    sonra yine devam ediyor fikir alisverisi diyelim :-)
  • ustalarım malisert32 şu şekilde sarmaya başladım doğrumu sizce bide bi oyuk boş kalıyo 3 faz sardıgımda
     Rüzgar türbünü yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: alone_child26

ustalarım malisert32 şu şekilde sarmaya başladım doğrumu sizce bide bi oyuk boş kalıyo 3 faz sardıgımda

Profilinize baktım da orada birde oto alt. resmi gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 9 Mayıs 2014; 16:37:19 >
  • Bu adam son birkaç yılda ticari reklam yaptı, "elektrik faturalarınız sıfırlanacak" gibi başlıklar atarak Türkiye'de yasal olmayan cihazları satmaya çalıştı. Foyasını ortaya çıkarmaya çalışan insanlara saldırdı. Bu kadar yeter, uzaklaştırın bu adamı forumdan!
  • quote:

Orijinalden alıntı: McDaim

quote:

Orijinalden alıntı: nedium

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

mesajı silsen de kalacak artık yazdıkların pişmanlığın da fayda etmeyecek...

Rüzgar türbünü yapıyorum

yaptigim hic biur seyden pismanlik duymam. koyarim iki kasinin arasina ondanda pismanlik duymam yavsak oglu yavsak

İnternetten iki kaşın arasına koymak ne kadar kolaymış, koydun gitti valla. Sayende bir şey öğrenmiş oldum, bundan sonra ben de koyarım

ver lan iletisim bilgilerini. Gelip koymayan orospu cocugudur

100€ daha kazıklayamadın diye adam öldüreceksin öyle mi? İnanırım, korkarım. Çoluğum çocuğum, karım var korkarım onları yanlız bırakmaktan.

Lan bana bak göt oglani. Kimseye zorla bisemi satiyoruz. Ben satiyorum zaten. Bana gelen mailleri görsen sasarsin. Önce numune yolla bakalim begenirsek cok alcaz. Aha iste. sizin gibi götten yemisler. Belese nerden bulurum. SIktirin gidin lan yavsakj oglu yavsaklar

kanunuda sikerim kuralida sikerim senide sikerim ananida sikerim

Beni küfrederek sinirlendiremezsin, ha gerçekten anneme tacizde bulunmak istiyorsan Karacaahmet mezarlığında, yerini tarif ederim.

Olum bak git

30 yaşında mühendise ve onun mezardaki annesine küfür ediyorsan, "olm bak git" diyemezsin, senin gitmen gerekir.

• quote:

Bu adam son birkaç yılda ticari reklam yaptı, "elektrik faturalarınız sıfırlanacak" gibi başlıklar atarak Türkiye'de yasal olmayan cihazları satmaya çalıştı. Foyasını ortaya çıkarmaya çalışan insanlara saldırdı. Bu kadar yeter, uzaklaştırın bu adamı forumdan!

ustam öbürünü yapamadım sizede ulaşamadım o yüzden buna geçtim
  • Öbürünü yani oto alt.üburadan beraber yapalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 9 Mayıs 2014; 16:37:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alone_child26

ustam öbürünü yapamadım sizede ulaşamadım o yüzden buna geçtim

Tabi pek etkilemekte istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 9 Mayıs 2014; 16:38:22 >
  • Duruyo Ustam elimde tmm onu sokup fotograflarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetizmir2

Bu modifiye inverterler tv leri bozuyormu ?

elimde güzel bir sanyo tv vardı 37 ekran 14 sistem dbk inverter wm150 model bunu perişan etti.

kullanım kılavuzundada belirtmemişler tv bağlamayın diye şimdi firmaya dava açıcam.

Kardes merhabalar...

Modifiye inverterler hassas elekronik cihazlariz icin bir CELLAT katliam vesilesi olarak düsünebilirsiniz.
    Avrupada bu isi bilenler bu tür cihazlardan cikan enerjiyi BOZUK ENERJI olarak isimlendirirler...

Caresiz durumlarda Klasik Edison türü ampul , cesitli isitma yada kisa devre prensibiyle calisan
    isitici ütü kahve makinasi yada kettel türü cihazlarda kullanabilirsiniz pek bir yan etkisi olacak
    durum bu tür cihazlarda parca olarak yoktur ... ancaaakkkkk..., TV Labtop, watt ayarli süpürge
    yeni nesil elektronik buzdolabi camasir makineleri ve her tür hassas cihazlara ve icerisindeki
    Entegre Transistor kondensator ve tristor MOSFET ve tüm hassas yari iletken parcalara agir hasar
    verdigi bircok testlerde kanitlanmistir.. Bircok cep telefonunu sarj esnasinda bozdugu bircok Alman forumunda konu olmustur.

Bu sebeble kisisel tavsiyem KESINLIKLE MODIFIYE YANI
    KARE DALGA YADA UCUZ MERDIVENALTI IMALATLARI INVERTERLERI HASSAS ELEKTRONIK CIHAZLARINIZDA KULLANMAYINIZ...

Gercek SINUS ve kaliteli inverterler evet pahalidir ama modifiye inverterlerin kisa sürede bozacagi ev aletlerinizle
    Bu bozuk enerji üreten aletler size kaliteli 1 inverter parasindan mislince pahaliya gelecektir bunuda hesaplayiniz.

Sözde kaliteli oldugu iddia edilen kare dalga inverterler bile zaman zaman buzdolabi motorlarini calistirmadigi yaktigi olmaktadir.
    Yani diyelim 5 ay sorunsuz calisti 1 kez calismadi buzdolabinizdaki yiyeceklerde gitti genellikle motoruda yakiyor ..

• Merakla Bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetizmir2

tamam teşekkür ederim kullanma kılavuzundada uyarı yoktu tv gitti ama mahkemeye başvuruyorum ne koparsam kardır tv yi satsan 50 tl etmez ona sinirlenmedimde hatırsı olan bir tv idi durduk yerde bozuldu bu cihazdan dolayı

Televizyonun kılavuzunda kare dalga ile çalıştırmayın yazıyormu ? Bu davadan bişey çıkacağını sanmam.
  • Forumda "Grid Tie" konusunun konuşulması zamanı geldi.

Bu 50 kW, 500 kW altında lisanssız üretim konusu başladığından beri rüzgar türbinleri konusuna ilgim olduğunu bilen yakınlarım bana bu nasıl oluyor diye soruyor, bende bilenlere soruyorum. Sonuçta daha doğru dürüst olan bir şey yok. Çünkü "Grid Tie" olayının nasıl yapılacağının yasal kısmı, teknik yönetmeliği hazır değil. Yanılıyor olabilirim ama benim anladığım bu.

Geçen hafta forumda "Grid Tie" lafını duyunca ilgimi çektiği için konuya dahil oldum. Maalesef olay teknik ve yasal derinliği olacak bir diyalogdan çok farklı boyutlara ilerledi. Bu konu şimdilik böyle kapanacak. Yinede benim son olarak eklemek istediğim birkaç şey var.

Önce işin tekniği;

Şebekeye, şebekeden ne kast ettiğim açık değilmi ? bu evdeki tesisat değil, binamıza inter-konnekte hattan elektrik getiren ve elektrik saatimizde son bulan hat..... Evet şebekeden enerji almak yerine tersine şebekeye enerji basmak esasen çok zor değil. Aynı frekans ve fazda ama biraz daha yüksek voltaj üreten bir cihazı (jeneratör) şebekeye bağlarsak şebekeye enerji basmaya başlarız, bu kadar basit.

Faz ve frekansı tuttursakta bunu yaparken eğer bizim sağladığımız elektrik üzerinde parazit, harmonik vesaire taşıyorsa, bir gelip bir gidiyorsa bunlar aynen şebekeye yansıyacak, şebekenin kalitesini bozacak ve en yakındakinden başlayarak komşularımızın cihazlarını etkileyecektir. Hemen yukarıda bir arkadaş kalitesiz inverterin bozduğu televizyondan bahsetmiş.

Daha tehlikeli durumlarda olabilir. En tehlikelisi şebekede muhtemelen bir arızadan dolayı elektrik kesildiğinde biz hala daha şebekeye elektrik basmaya devam edebiliriz. Bu şebekede elektrik yok diye düşünecek olan teknisyenler için büyük tehlike. Bununda bir dereceye kadar çaresi var. Çeşitli yöntemlerle şebekede elektrik olup olmadığı bizim "Grid Tie" inverter tarafından algılanabiliyor fakat bu yöntemlerin herbirinin yetersiz kaldığı bazı durumlar olabiliyor. Mesela hattın kesildiği noktadan sonrasına sadece bizim ev ve bir iki komşu bağlı ve o anda bu hat üzerinde çokta yük yoksa bizim jeneratörün gücü hattın bu kısmında voltajı gereken değerde tutabiliyor. Kendi yarattığı voltajı geri okuyup şebeke sağlam zannediyor. Birde komşudada aynı jeneratör ve "Grid Tie" inverter olduğunu düşünün. Biri öbürünü ana şebeke zannediyor, ana şebekenin gittiğini iki cihazda anlayamıyor enerji basmaya devam ediyorlar. Buraya şebekeyi tamire gelen, buradan öte elektrik yok diye düşünen teknisyene allah yardım etsin.

Bu duruma "islanding" diyorlar. Türkçesi adalama veya elektrik olan bir ada gibi. Bunun önlenmesine ait önlemlerde "non-islanding" olarak adlandırılıyor. "Grid Tie" inverterlerde non-islanding olması şart.

Çeşitli senaryolar için "Grid Tie" inverterlere çeşitli non-islanding fonksiyonları yerleştiriliyor FAKAT şebeke yani grid'de çalışan teknisyenin en büyük güvencesi hangi evde "Grid Tie" inverter olduğunu bilip, şebekede yapacağı bir tamirat öncesinde bunun bağlantısını kendi eliyle kesebilmektir. Bunu yapabilmek içinde böyle bir cihazın, tesisatın varlığının elektrik şirketine bildirilmiş olması lazımdır. Teknisyen bağlantıyı evde kimse olmasa bile evin dışında bulunan, şartnameye uygun bağlantıyı kapalı pozisyonuna getirerek kesebilmelidir.

Yasal mecburiyetler ve bunların önemi;

Yukarıda bahsettiğim teknik gereklilikler sebebiyle "Grid Tie" olayının detayları bu işi iyi beceren ülkelerde bu işin nasıl yapılacağı, elektrik şirketi, cihaz imalatçı ve satıcı, bunu kuracak tesisatçı ve kullanıcının sorumluluk ve yetkileri net şekilde bellidir.

Bu cihazların "non-islanding" özellikleri başta olmak üzere diğer teknik gereklilikleri test edilmiş ve belgelenmiş olmalıdır. cihazın üzerindeki herhangi bir ilgisiz CE işareti, ilgili CE onayı ve sertifikaların yerini tutamaz.

Müşteri sertifikalı bir cihazı alıp yetkili bir elektrikçiye taktırıp elektrik şirketini haberdar eder. Şirket elemanı gelir cihazı, tesisatı kontrol eder, şebekenin onayını verir.

Almanya bu işi dünyada en ileri şekilde yapan en tecrübeli ülkelerden biridir. Bizde büyük ihtimalle almanyanın yasa ve yönetmeliklerini aynen kopyalayacağız.

Ben bunların hepsini internetten öğrendim.

Geçenlerde almanyadaki bir satıcının forumumuza katılımı vasıtası ile TEG-1000W-WAL-LCD kodlu cihazdan haberdar olduk.

Bu cihaz ve değişik isim ve kutu içindeki benzerleri bütün dünyada "Grid Tie" inverter olduğu iddiasıyla 350-400 dolar arası fiyatlarla satılıyor. Bu cihaz ve benzerleri maalesef yukarıdaki teknik ve yasal gereklilikleri karşılamıyor. İlk bakışta bağlantı şeklinden bile bu görülüyor. Sertifikaları yok. Bu haliyle yetkili bir elektrikçi kurulumun altına imza atamaz. Bu olmayan imza ilede elektrik şirketine haber verilip bu bağlantıya OK alınamaz. Bu kaçak bir kurulum olur. Bundan doğacak zararlardan müşteri ve bunu "Grid Tie" diye satan esnaf sorumlu olur. Esnaf istediği kadar şahsi kullanım içindir, şebekeye geri satış için değildir desin. Satıcı esnaf eğer başta "Grid Tie" dedi ise sorumluluktan kurtulamaz kalan hesabı ise mahkeme görmek zorundadır. Olay daha hiç buralara gelmeden bir ihbar veya dışarıdan yapılacak bir teknik çalışma sırasında evden şebekeye elektrik basıldığı anlaşılırsa almanyada elektrik şebekesi o evin elektrik bağlantısını direk kesiyormuş ve geri bağlatmak çok zormuş. Bu cihaz hala daha almanyada yasal olarak satılabilir fakat "Grid Tie" kullanım amacı ile değilde gümrükte deklare edildiği diğer fonksiyonlarının kullanımı amacıyla.

Plug and Play "Grid Tie" denilen bu cihazlar bir şekilde "OFF-GRİD" yani şebekeye bağlı olmayan bir kurulumda kullanılabilir, işe yarayabilir diye düşünüyorum. Fakat ben bunu satıcının söylediği gibi kullanmaya korkarım, gözümü üzerinden ayıramam, komşum kullansın istemem.

Son not olarak bunlarda var olduğu söylenen MPPT fonksiyonundan bahsedeyim. Bu cihazların rüzgar türbini ve güneş paneli versiyonlarının ikisindede aynı (sözde) MPPT fonksiyonunun kullanıldığından eminim. Bu rüzgar türbininde gerçek MPPT yapamaz. Bunu burada bırakıyorum.

Çinliler son olarak bu tür cihazları ortaya saldı ileride bunlar çok konuşulacak.

•  Rüzgar türbünü yapıyorum

bu motorun etiket gücünü nasıl bulabilirim üzerindeki etikette 252538mw yazıyor

konu ile alakası yok ama yakın
    cevaplarsanız sevinirim satılık ama satamıyorum devir belli değil kw
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

Forumda "Grid Tie" konusunun konuşulması zamanı geldi.

Arkadasim sebekeye neydigi belirsiz aletlerle elektrik vermek Yurtdisinda agir cezalar almaniza
    o bölgede hasil olan arizalarin sizle alakasi olmasa bile acaba bundanmi diye agir arastirma ve
    bu arastirmalarin maliyetleri en ufak kanit bulurlarsa tüm zararlari ödemenize sebeb olur.

1 - 5 - 10 KW bile enerjiden kar etmek icin cok büyük bir risk ve avrupada bu riske girmek icin keriz olmak gerek.
    Alacaginiz cezayi yillarca 10 KW geri basarak bile amorti etme sansiniz yoktur cezalar avrupada agir, yasalarda calisiyor.

Sebekeye elektrik verdiginizde bir bakim durumunda teknisyenleri tehdit durumu asikardir.

Belgeli ve bu is icin yapilmis müsadeli aletler eger sebekede mevcut olan elektrik kesilmisse ÜRETIMI DERHAL DURDURUR SEBEKEDENDE AYIRIR.

Ayrica kullanildiklari yerde kayitlari dagitim sirketlerinde kayitlidir.

Bu tür sistemleri illa kendi evinde kullanacaklara tavsiyem ADA denilen sistemi otomatik yada manuel salterle sayacla sigorta arasina giris yapilmasi
    Kendi üretiminizi Sebekeden ayirarak sebekeyi ve baskalarini riske atmamanizi tavsiye edebilirim. Elbette karar ve uygulama herkezin kendi kararidir.

Bu tür cihazlar alacak ve illa sebekeye verecem diye takilanlar varsa Sebekeden gelen elektrik kesilirse Üretimi durduran ve sebekeye verdigi akimi kesen tiplerinden
    bulmaya calissinlar en azindan ama tekrar ediyorum sebekeye aklinca neydigi belirsiz aletlerle müdahaleden uzak durmaniz ilk tavsiyemdir..

Not: Arkadaslar 1 KW 500 Euro yada Dolar diye satilmaya calisilan bu aletler 500 Euro birininde dedigi gibi Maliye Gümrük dolandirilip eksik fatura ettirip aldiniz diyelim.
    Panel yada Türbin parasi daha yok icerisinde bunun Yaklasik olarak 500 Euro , 1350 - 1400 TL yapiyor 1 KW 30 - 40 kurus olan elektirigi OKADAR RISK ALARAK KAY AY KAC YIL SEBEKEYE KACAK OLARAK GERI VERECEKSINIZDE MASRAFINIZ SIZE GERI DÖNECEK SIZCE ? Yakalanma , Ceza , Bu aletlerin ariza riskleri ve bir Teknisyeni Öldürme riskide bu yazdiklarimin yaninda promosyonlu sorun hediyesi olarak düsünüp bu tür islere öyle girmeyi hesaplayiniz son karar herkezin sahsi düsüncesine kaliyor. Haaa bu aletler öyle 500 Euro yada dolarda degil fiyati 135 - 175 Euro Almanyada satilmaktadir 1 KW olan modelleri ve bildigim 5 KW olan büyük modelleride vardir. Örnek vermistim silinmis.

Buyrun ALMANYADA 1 KW ALETIN GERCEK SATIS FIYATI 145 Euro Alman saticidan ve her türlü garantisi ile birlikte...

Rüzgar türbünü yapıyorum

Bu Aletler Birilerinin cebini doldurmaya yaradigi kesin bu sebeble üretilmisler Fakat 500 Euro ödeyipte kullanan siz tüketicilerin cebine bence zarar verir.

Bence Gereksiz Risk , Bu risk icin degmeyecek maliyet , Baskalarina zarar verme ihtimali ve agir cezalar alma ihtimali yüksek ölü bos yatirimdir.
    Kaldiki Bircok analog ve Dijital sayaclar geri saymaya karsi artik teknik olarak engellidir , Bir video yada resimle eski tip yada artik kullanilmayan bir sayacin videoya cekilmis olmasida sizlerdeki sayaclarin geri döneceginin kaniti degildir , okadar riski aldiniz Sayaciniz geri dönmüyor ozaman ne yapacaksiniz bunlari hesapladinizmi ?
    Kaldiki Türkiyedeki Elektrik sebekesine ve hatlara devlet Kanuni olan sistemlerin bile baglanmasina halen müsade etmiyor.Buna baslica sebep hatlarin ve sebekenin durumlaridir. Türkiyedeki mevcut yasalar eger müsade edilmis ve uygunsa sebekenizdeki Trafoya extra hat cekilmesini mecbur tutuyor.buda cok agir maliyet gerektiriyor.
    Almanyada böyle bisey yoktur Yasal sistemi evinize elektrigi getiren sebekeye kanunun belirttigi sekilde geri verir 2 yönlü sayac kullanirsiniz.
    Bu sistemide kendiniz kuramazsiniz Mühendisler projelendirir Kurulacak Cati o yükü cekermi , Uygun malzemeyle fislerle kablolarla kurulmusmu,Paneller Türbin kanatlari birilerinin basina düsermi Yangin cikmasina sebeb verirmi ve daha bircok sartlar yerine getirilmismi, kac tane uzman imzasi ve sorumlulugu belgelenir en sonda Sebekeden yani dagitim sirketinden birileri yollar uygunlugu onaylanirsa sisteminiz resmen üretime ve satisa baslar Evinize elektrigi getiren sebekeye belli güclere kadar geri elektrik verebilirsiniz ... Gerisi Bostur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahmeran-D -- 28 Kasım 2013; 14:16:46 >

• 
Sayfa: önceki 495496497498499
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.