Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (496. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.456.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 494495496497498
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 9 Mayıs 2014; 16:33:44 >
  • Motora bakın arkadaşlar ne kadar temiz.,,,,,,,,,,,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 9 Mayıs 2014; 16:34:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: McDaim

quote:

Orijinalden alıntı: Sahmeran-D

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sahmeran-D

quote:

Iyi haber. Teknoloji durmak bilmiyor.
    1kw Grid Tie 3 Faz inverter piyasada. Akü kontrol ünitesi gereksinimi olmadan.
    http://nepasun.com/netzeinspeisung/668-1000w-wind-grid-tied-inverter-with-wind-controller-3phase-.html
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum

Arkadasim Linkte vermis oldugun ürünüde , pazarlayan firmayida iyi biliyorum
    Almanyada Aschaffenburg sehri yakinlarindadir Frankfurt ile Würzburg arasinda kalir
    o bölgede 9 sene kalmistim.
    Bu ürün bir yenilik yada gelisme degildir Almanyadaki fiyatiyla 1 KW icin bu ürünün
    Türkiyeye nakliyesi gümrügü KDV ve aracilarin kar imajini hesaplayinca % 120 TR icinde
    fiyat ve maliyet hesaplari cikacaktir.
    Kaldiki rüzgar 1 dakika durmamasi gerekiyor bu tür sistemlerde.
    1 yil rüzgar kesintisiz esip 1 saat dursa Buzdolabi TV yada hayati baska cihazlarda
    durmus demektir. Bu sistemler pek tercih edilmiyor .
    En saglami Hybrid yani Günes Rüzgar ortak calisan ve bataryalama sistemleridir.
    Bu sistemlere güvenipde sürekli enerjim var demeniz pek güvenli degildir.
    ayrica ucuzda degildir bu sistemler digerleriyle mukayese ederseniz.

O dediginiz Aschaffenburg yakinlarindaki firma benim. Bendeniz Ahmet Demirbas. Almanyanin önde gelen rekabetci firmalarindan biriyim. Bir cok üründe oldugu gibi bu ürün halihazirda benden baskasinda bulunmamaktadir. Övünerek belirtmeliyim ki 1000W rüzgar grid tie cihazi Almanya piyasasina ilk sokanda benim
    Cihaz hakkinda yaniliyorsunuz. Bu cihaz sizin bildiginiz veya tahmin ettiginiz özellikte degildir.
    Bu cihat rüzgar tribun 3 faz cikisi direk baglanir. 220V cikisi evinizin veya mekaninizin herhangi bir prizine takilir, Yani rüzgardan gelen enerji sebekeye verilir. Kullanim üretimden düsük ise elektrik saatini geri sayar. Yani rüzgarin olmasi veya olmamasi bir seyi degistirmez. Rüzgar varsa ne ala, evinizdeki alet edavatlar rüzgardan beslenir fazlasi sebekeye gider, rüzgar yok ise sebekeden kullanmaya devam edersiniz. Avantaji akü vs gereksinimi olmamasidir.
    Türkiyeye nakliyesi yaklasik 35€, faturayi 75€ alti keserim gümrüge takilmadan kapi teslim olur.
    Fiyati 530€ Ihracat nedeni ile KDV %0 oldugundan 400,07€ + 35€ toplam kapi teslim 435€
    Solar icin 500W 230€ -%19= 187+35€

Ahmet bey merhabalar
    Bu ürünün sebekeye baglanabilirlik belgeleri Almanya icin gecerli elinizde varmi ?
    Dijital veya analog hangi tür sayaclari geri cevirebiliyor ? Ülkelerdeki sayaclara uygunluklari nedir ?
    Eger kayda deger bir gecerliligi varsa ben 3 haftaya kadar Almanyaya birkac haftaligina geliyorum.
    Zaman durumu uyarsa teknik ekibimizden mühendis arkadaslarimizlada mesleki ve teknik konularda
    yüzyüze sohbete ugramaya calisiriz.
    Türkiyede sebekeye Almanyadaki aktuel ve belgeli ürünleri bile simdiki sartlarda baglayamiyorsunuz.
    Yani eksik fatura ederek gümrükten postayla gecmesi sadece sorunun cözümü degil kullanicilara
    agir ceza durumlarina yol acabilir bu alet Türkiyedeki mevcut yasalarla.

Websitenizi en son nezaman aktualize yaptiniz acaba ? Almanyadaki ürünleri marka ve fiyatlari mesleki olarak
    cok iyi biliyor yakindan takip ediyorum , websitenizdeki bircok ürün 3 - 4 kat yüksek fiyat tasiyor farkindamisiniz ?

Sanirim gözümden kacmis. Sebekeye baglanabilirlik derken bu cihat sebekeye baglayip devlete elektrik satisi icin degil. Sadece akü kontrol ünitesi gerekmeden kendi enerjini kendin kullanman icindir. Bir prizden girip diger prizden üretilen elektrigi kullanmak icindir. Cuhat kisisel sebeke baglanti sartnamelerine uygundur
    Web sitemizle ilgili olarak, Mesela hangi ürün 3-4 kati fiyatta? Internetten takip ettigim kadari ile Türkiye'de fiyatlar yüksek. Ayrica biz Türkiye sartlarina göre degil Almanya ve Avrupa sartlarina göre pazarlamamizi yapiyoruz.

Ahmet bey tekraren merhabalar
    ticari polemiklere karismaktan pek hoslanmam ancak
    bu yada diger firma diyerek pozitif yada negatif reklam olayinada karismamak icin
    sayfalarinizdaki ürünler ve emsallerini en basit misal ile tarafsiz pazar alman eBay indan
    arastirirsaniz fiyatlar hakkindaki yazimin ciddiyetinden sahsen bilginiz olur.
    Bu veya diger üründegil neredeyse tüm klasse deki ürünlerde yazan fiyatlardan dolayi
    websitenizin uzun süredir aktualize edilmedigi fikrine kapilmistim.
    Solarpanel Aydinlatma inverterler , meinst ich überall an alle artikel.

Sadece 1 örnek olarak rastgele sayfanizdan buldugum 1000/2000 W sinus inverter 245 € karsiligi ürüne emsal

Ingiltereden saticisi yani gümrük yada kalite belge sorunu yok EU lander icin üretilen versiyon ve belgeli ürün

ASAGIDAKI LINKE TIKLAYIN 1000 / 2000 W gercek sinus inverter ve fiyati 114,83 €

http://www.ebay.de/itm/1000W-2000W-Watt-Uninterruptible-power-supply-Inverter-Pure-sine-Wave-for-UK-EU-/360633219422?pt=UK_Gadgets&var=&hash=item53f76a395e

TIKLA

Rüzgar türbünü yapıyorum

Websitenizi ve Sayfalarinizi kim düzenliyor bilemiyorum ama sitenizdeki fiyatlar Almanya icin bile cok yüksek ve misli fiyatlar tasiyor Bilgilerinize. MfG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahmeran-D -- 23 Kasım 2013; 14:17:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Ahmet bey,bu konu enine boyuna başka bölümde tartışıldığında Cengiz bey yoktu,zannediyorum haberi de yoktu.
    Araya girmekten öte tatlıya bağlamınızı istememden dolayıAhmet bey size diyorum ki;
    Cengiz bey,ilgisini çekmediği ürün hk. zaten yorum yazmaz.İlgisini çeken teknik yapımlarda yazar.Ben anlıyorum ki o belgeyi sormasının baş nedeni;
    Siz akımı bastığınızda şebeke hattında parazit,harmonik oluşturmuyormu?Bunun delili olan belgesi varmı demek istiyor,bence çok yerinde,teknik bir istek.Çünkü her önüne gelen belgesiz,izinsiz şebekeye akım basarsa sadece ölçülen frekans sayısı 300-500 Hz.i geçerdi.
    Bu devirde bu paraziti,kötü oluşumu yapmıyor demek belge ile olur.

Cengiz bey,hocam bu cihaz şebekeye bağlı değil iken çalışamıyor,voltaj çeviremiyor illa şebeke hattı kendisini uyarmalı Çünkü on-grid sistem.Yani görünen o ki,şebekeye senkron çalışan tam sinüs inverter bozması.Ama kıyıcı katını şebekeden kopyalıyor.
    Bence belgeden de öte Sayın Mcdaim bu cihazla bir teknik kuruluşa gidip çalışma anındaki kendi üretimi ve şebeke hattının uyuşması,ahengi,uygunluğu kısaca A'dan Z'ye fark varmı yokmu incelettirip sonuçlandırması gerekir.
    Belki de bahsettiği belgelerde bu konu da belgeli ama Almanya hukukunu bilmediğimizden yorum yapmak zor gibi.

Hocam aslında şu anda ülkemizde buna da ihtiyaç yok çünkü ülkemizdeki aktif elk. sayaçlarının geriye dönme olasılığı yok.
    Bu durumda cihazın gözdeliği düşüyor.Yani güneş ve rüzgâr ile üretim varken evde kullanım yoksa bütün üretim boşa gidiyor...
    Ama ülkemizde şebekeye geri basma önü açık olsaydı(ki olmalı bence asrın icadı sayılır)mükemmel olurdu.

İşte bu yüzden bu cihaz ülkemizde çalışırken no problem,,bir problem varsa akım vermede bozukluk vb. varsa kullanıcıya zarar,şebekeye hiç bir şey yapamaz,çünkü sayaçlarımız geri dönmeye engelli bizde.

Sayin malisert32 bey. Konuya gercekten aciklik getirilmesine yardimci oldunuz. Benim anlatamadigim veya anlasilamayan olay, bu cihat devlete elektrik satimi icin degil. Kisisel kullanim amacli. Haliyle üretim fazlasi bosa gitmektedir. Bunun önüne gecmek icinse tahmini kullanim örnegin saatte 200W, 150W solar panel ile 200W kullanimda bu cihaz ile elektrik faturasina yansayacak olan 50W bedeldir. Türkiyedeki sayaclari bilemem ancak buradaki digital sayaclar geri saymaktadir. Bunu video cekimi ilede uygulamali paylasmistim.
    Yani SMA gibi inverterler profesyonel devlete elektrik satisi icin tasarlanmis inverterlerdir. Benim belirttigim ise solar icin 500Watta kadar rüzgar icin 1000Watta kadar ve ben bu cihazlari peynir ekmek gibi satiyorum. Ben sebekeye basiyor derken bazi arkadaslar cift yönlü sayac olmazsa ise yaramaz dediler. Bu cihaz cift yönlü sayac icinde uygun degil zira kullanim amaci devlete satis icin degildir. Örnegin evinizin catisinda 300W güsünde solarpanel var. Kontrol ünitesi, akü gerekmeden bu üretilen enerjiyi evinizin elektrik aginda kullanmak. kontrol ünitesi aküde mümkün, bu durumda aküler doldugunda evinizin elektrik agina dagilacaktir. Üretim fazlasi ise farketmiyor ki örnegin solar paneller ile akü sarz ediyorsunuz. Aküler doldu ama solar paneller yine elektrik üretmeye devam ediyor. Bu durumdada tüketim fazlasi bosa gitmiyormu. Bu cihazin avantaji kontrol ünitesi akü gibi maliyeti artirici unsurlari ortadan kaldirilmasi. Yoksa bu cihaz ve akü sarz olayi ayni anda kullanilmaktadir

• quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

quote:

Sizin anlayamadiginiz husus, Alman hukukuna göre birtakim gerekli sertifikasyonlar olmadigi takdirde (buna VDE de dahil) bu mali degil pazarlamak gümrükten sokmamiz bile mümkün olmadigidir.

Bu söylediğinizi zannederim daha öncede biliyordum.

Bana, siz bu cihazı almanyaya sokarken farklı bir amaçla kullanmak üzere deklare ettirdiniz gibi geliyor. Mesela dump load controller, rüzgar türbin kontrol cihazı filan gibi. Grid Tie inverter olarak değil.

Malumunuz bir çok medeni ülkede mesela amerikada gidip dükkandan ağır katliam silahlarını yasal olarak alabilirsiniz, hayvan avında kullanmak üzere tabiiki.

Burası teknik bir forum. Hukuk, gümrük olayları benim o kadar ilgimi çekmiyor. VDE 0126 yı cihazınızın teknik özelliklerini anlamak üzere yapabileceğimiz bir diyaloğun başlangıcı olsun diye vermiştim.

Tekniğe gelince;

Daha önceden google ettiğimde sağlıklı bir Grid Tie olayının çok komplike bir olay olduğunu öğrenmiştim. Bu bilgilerime dayanarak sizin cihazınızın Grid Bağlantısı teknik olarak biraz problemli. Bu tür cihazlar Elektrik saati ile ev arasına özel bir şekilde bağlanıyor. Cihazı evde bir prize takmak şeklinde değil. Bu yapıldığında evdeki diğer cihazların evdeki tesisat üzerindeki etkisi sebebiyle sizin cihazınız ve benzerleri grid'den yani şebekeden gelen elektriği doğru okuyamıyor. Faz tutturmak zorlaşıyor, hatta evdeki cihazların empedansı uygun değerde olursa sizin cihazınız gibi cihazların şebekedeki elektrik kesintisini algılaması tamamen imkansız oluyor. Bu durumda şebekeye güç basmaya devam edilmesi can ve mal güvenliği yaratıyor. Non-Islanding özelliği lafta kalıyor. En azından bu tür cihazlar sık sık FET, trafo yakıyor. Google dan bakarsanız bu cihazların nasıl tamir ve modifiye edileceği ile ilgili çok müşteri şikayeti, tecrübesi, bilgisi var. GTI 1000 vesaire gibi çeşitli değişik isimlerde dünyanın heryerinde satılıyor.

Bu cihazı almanyada aynı dediğiniz gibi fişe takarsınız, elektrik saatide geriye döner. Bunun için elektrik şebekesi idaresinin haberi ve izni gerekmiyebilir. Bu herşeyin yasal olduğu anlamına gelmez.

Gerekli sertifikaların olmaması bence sadece şebekeye bastığınız elektrik için size para ödenmemesi değil aynı zamanda bunu yapmanızın yasal olmadığı anlamındadır, cana ve mala karşı yarattığı tehlikeden dolayı.

Bu cihazı alırmıyım ? evet bu fiyata olabilir. Ama diğer aldığım her ucuz çin malı cihaz gibi verilen özelliklerine inanmadan, ne olduğunu kendim anlayıp, birazda modifiye edip, uygun gördüğüm şekilde kullanmak için. Bu fiyata derken bu cihazı çinden çok daha ucuza temin etmek mümkün görünüyor. Çinden önce almanyaya gümrüğünü filan orada ödeyip sonra Türkiyeye göndermek masrafı biraz arttırıyor galiba.

Arkadasim. Ya ben anlatamiyorum ya siz anlamiyorsunuz. Evet bu cihaz fisi ile birlikte. Yani direk evin herhangi prizine takiliyor. Saat ile ev arasina degil.
    Dump Load Resistor, Bu bir aparat. Rüzgar tribunu eger 1000W üzerine cikarsa gerilimi 1000Watta sabit tutmak icin. Max. 1300W gerilim olmalidir.
    Henüz 1000W üzeri cihaz üretilmedi. Eminim yakin bir zamanda üretilecektir
    Dump Load resistor resmi:http://nepasun.com/668-1801-thickbox/1000w-wind-grid-tied-inverter-with-wind-controller-3phase-.jpg
    Cihazin daha detayli resmihttp://nepasun.com/548-1751-thickbox/einspeisewechselrichter-wsn-500w-48.jpg
    Basit baglanti resmihttp://nepasun.com/548-1522-thickbox/einspeisewechselrichter-wsn-500w-48.jpg
    Kullanima yasal gerekce:

Die neue VDE-Anwendungsregel (VDE-AR-N 4105)
    Das Thema 50,2 Hz
    Einspeisemanagement gemäß EEG 2012

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McDaim -- 23 Kasım 2013; 22:04:29 >

• Sahmeran-D S kullanıcısına yanıt
    Arkadasim ben Ingilterede satici degilim. Sizin icin farketmeyebilir ha almanya ha ingiltere uygun fiyata olsunda nerden olursa olsun diyebilirsiniz. Ancak Almanya icin özellikle garanti konusunda müsteri almanya ici satici tercih ediyor. Ben sitemi Ingiltere sartlarina göre düzenleyemem.Benim pazarim tüm dünya ülkelerinedir. Paraguaydan Israile, Kibristan Afrikaya kadar bu uzak ülkelere kadar satisim vardir. Her ülkeye hitabeden site yapamam herhalde. Önceligimiz Almanya pisayasina göredir siuz bana gitmissiniz Ingiltere saticisindan örnek veriyorsunuz ve sitenizi güncellememisiniz diyorsunuz. Tavsiyeniz benim sitemi Ingiltere piyasasina göre güncelmemem gerektigimi?
    Ayrica Almanya ile Ingiltere arasinda gümrük olayinda yaniliyorsunuz. Ingiltere AB'ye üye ancak sinirlarini korumaktadir. Bunun anlami gümrügünü korumaktadir. Yani gümrük olay var. Ingiltereye mal satisi yaptigimizda gümrük deklerasyon belgesi düzenliyoruz.
    Bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McDaim -- 23 Kasım 2013; 22:12:21 >

• quote:

quote:

quote:

Sizin anlayamadiginiz husus, Alman hukukuna göre birtakim gerekli sertifikasyonlar olmadigi takdirde (buna VDE de dahil) bu mali degil pazarlamak gümrükten sokmamiz bile mümkün olmadigidir.

Bana, siz bu cihazı almanyaya sokarken farklı bir amaçla kullanmak üzere deklare ettirdiniz gibi geliyor. Mesela dump load controller, rüzgar türbin kontrol cihazı filan gibi. Grid Tie inverter olarak değil.

Malumunuz bir çok medeni ülkede mesela amerikada gidip dükkandan ağır katliam silahlarını yasal olarak alabilirsiniz, hayvan avında kullanmak üzere tabiiki.

Burası teknik bir forum. Hukuk, gümrük olayları benim o kadar ilgimi çekmiyor. VDE 0126 yı cihazınızın teknik özelliklerini anlamak üzere yapabileceğimiz bir diyaloğun başlangıcı olsun diye vermiştim.

Tekniğe gelince;

Daha önceden google ettiğimde sağlıklı bir Grid Tie olayının çok komplike bir olay olduğunu öğrenmiştim. Bu bilgilerime dayanarak sizin cihazınızın Grid Bağlantısı teknik olarak biraz problemli. Bu tür cihazlar Elektrik saati ile ev arasına özel bir şekilde bağlanıyor. Cihazı evde bir prize takmak şeklinde değil. Bu yapıldığında evdeki diğer cihazların evdeki tesisat üzerindeki etkisi sebebiyle sizin cihazınız ve benzerleri grid'den yani şebekeden gelen elektriği doğru okuyamıyor. Faz tutturmak zorlaşıyor, hatta evdeki cihazların empedansı uygun değerde olursa sizin cihazınız gibi cihazların şebekedeki elektrik kesintisini algılaması tamamen imkansız oluyor. Bu durumda şebekeye güç basmaya devam edilmesi can ve mal güvenliği yaratıyor. Non-Islanding özelliği lafta kalıyor. En azından bu tür cihazlar sık sık FET, trafo yakıyor. Google dan bakarsanız bu cihazların nasıl tamir ve modifiye edileceği ile ilgili çok müşteri şikayeti, tecrübesi, bilgisi var. GTI 1000 vesaire gibi çeşitli değişik isimlerde dünyanın heryerinde satılıyor.

Bu cihazı almanyada aynı dediğiniz gibi fişe takarsınız, elektrik saatide geriye döner. Bunun için elektrik şebekesi idaresinin haberi ve izni gerekmiyebilir. Bu herşeyin yasal olduğu anlamına gelmez.

Gerekli sertifikaların olmaması bence sadece şebekeye bastığınız elektrik için size para ödenmemesi değil aynı zamanda bunu yapmanızın yasal olmadığı anlamındadır, cana ve mala karşı yarattığı tehlikeden dolayı.

Bu cihazı alırmıyım ? evet bu fiyata olabilir. Ama diğer aldığım her ucuz çin malı cihaz gibi verilen özelliklerine inanmadan, ne olduğunu kendim anlayıp, birazda modifiye edip, uygun gördüğüm şekilde kullanmak için. Bu fiyata derken bu cihazı çinden çok daha ucuza temin etmek mümkün görünüyor. Çinden önce almanyaya gümrüğünü filan orada ödeyip sonra Türkiyeye göndermek masrafı biraz arttırıyor galiba.

Arkadasim. Ya ben anlatamiyorum ya siz anlamiyorsunuz. Evet bu cihaz fisi ile birlikte. Yani direk evin herhangi prizine takiliyor. Saat ile ev arasina degil.
    Dump Load Resistor, Bu bir aparat. Rüzgar tribunu eger 1000W üzerine cikarsa gerilimi 1000Watta sabit tutmak icin. Max. 1300W gerilim olmalidir.
    Dump Load resistor resmi:http://nepasun.com/668-1801-thickbox/1000w-wind-grid-tied-inverter-with-wind-controller-3phase-.jpg
    Cihazin daha detayli resmihttp://nepasun.com/548-1751-thickbox/einspeisewechselrichter-wsn-500w-48.jpg
    Basit baglanti resmihttp://nepasun.com/548-1522-thickbox/einspeisewechselrichter-wsn-500w-48.jpg
    Kullanima yasal gerekce:

Das Thema 50,2 Hz

Başından beri benim ne sorduğumu çok iyi anlıyorsunuz.

Lütfen artık çok satıyorum, ben yaptım oldu örneği vermeyin.

Cihazınız işe yarar. Sizin tecrübenizde bizim için kıymetli. Benim bilmediğim bir sürü şeyi biliyorsunuz eminim.

Cihazın gerçekten ne olduğunu doğru anlarsak kullanıcı çok daha memnun olur, allah için cihaz bile memnun kalır.

Saygılar, sevgiler (gerçekten).

Bu arada ben oralı değilim ama samsunda doğmuşum. Yüzyüze olsak çok daha tatlı konuşurduk ama internette ben ancak bunu beceriyorum.

• Neyse. Bundan böyle bu forumda bu gibi paylasimda bulunmayacagim. Zira sonucunda tipki dolandirici, müsteriyi kaziklayan, ise yaramaz cihaz satain biri olup cikiyoruz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Tekniğe gelince;

Kullanima yasal gerekce:

Das Thema 50,2 Hz

Cihazınız işe yarar. Sizin tecrübenizde bizim için kıymetli. Benim bilmediğim bir sürü şeyi biliyorsunuz eminim.

Cihazın gerçekten ne olduğunu doğru anlarsak kullanıcı çok daha memnun olur, allah için cihaz bile memnun kalır.

Bu arada ben oralı değilim ama samsunda doğmuşum. Yüzyüze olsak çok daha tatlı konuşurduk ama internette ben ancak bunu beceriyorum.

Bende Samsun'luyum. Resadiye mahallesinden. Insallah önümüzdeki zaman icinde samsun ziyaretim olacak, bud urumda yüzyüzede görüsebilriz. Vodafon ile bir enerji projemiz var. O konuda Samsun ziyaretim olacak

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tekniğe gelince;

Kullanima yasal gerekce:

Das Thema 50,2 Hz

Bende Samsun'luyum. Resadiye mahallesinden. Insallah önümüzdeki zaman icinde samsun ziyaretim olacak, bud urumda yüzyüzede görüsebilriz. Vodafon ile bir enerji projemiz var. O konuda Samsun ziyaretim olacak

Ben en son 1965 yılında samsundaydım. bir yıl sonrada sinopta bizim baca yanmış itfaiye söndürmüş. buda itfaiye hikayem. artık samsunla alakam yok. bazen istanbulda oluyorum. belki bir fuarda filan sizi bulurum.

• 2010 yilinda fuara katildim ve dersimi aldim. Birdaha Türkiye'de fuara katilmak gibi bir düsüncem yok.
  • quote:

Arkadasim ben Ingilterede satici degilim. Sizin icin farketmeyebilir ha almanya ha ingiltere uygun fiyata olsunda nerden olursa olsun diyebilirsiniz. Ancak Almanya icin özellikle garanti konusunda müsteri almanya ici satici tercih ediyor. Ben sitemi Ingiltere sartlarina göre düzenleyemem.Benim pazarim tüm dünya ülkelerinedir. Paraguaydan Israile, Kibristan Afrikaya kadar bu uzak ülkelere kadar satisim vardir. Her ülkeye hitabeden site yapamam herhalde. Önceligimiz Almanya pisayasina göredir siuz bana gitmissiniz Ingiltere saticisindan örnek veriyorsunuz ve sitenizi güncellememisiniz diyorsunuz. Tavsiyeniz benim sitemi Ingiltere piyasasina göre güncelmemem gerektigimi?
    Ayrica Almanya ile Ingiltere arasinda gümrük olayinda yaniliyorsunuz. Ingiltere AB'ye üye ancak sinirlarini korumaktadir. Bunun anlami gümrügünü korumaktadir. Yani gümrük olay var. Ingiltereye mal satisi yaptigimizda gümrük deklerasyon belgesi düzenliyoruz.
    Bilginize

Sayin Arkadasim
    Ingilizce olan bir sayfayi örnek linkledim cünkü ingilizce yazilari daha cok anlayan olacaktir.
    Ingiltere patagonya degildir bir sorunda Almanyadaki tüm garanti sartlari ingilteredede calisir.
    Limitlide olsa bir AB üyesi ülkedir Bircok farkli ürün getirtip kullandik hatta Araba motorlari ingilterede daha ucuz
    özellikle 2. el motorlar diesel ve benzinli yeni model arac motorlari Almanyadaki fiyatlarinin 5/1 parasina geliyor
    Daha Ingiltereden hicbir ürüne Almanya 1 Euro gümrük talebinde bulunmadi . Buda kisisel tecrübemdir
    Hesabimiza gelen ayni ürünü Fransa Polonya Ispanyadan temin ettigimizde oluyor AB icerisinde hicbir sorun yasamadik.

Garanti yada servis saplantisi olan klasik az sayida kalmis numunelik Almanlardan bahsediyorsaniz haklisiniz.
    Satis bedeli 500 Euro kalmamis arabasini servise verip sözde bakim icin 1850 Euro rechnung ödeyen tiplerde vardi
    Fakat sayilari cok azaldi... Almanlar bile olduki bozulsa yari fiyattan asagiya 1 tane daha alir kullanirim garanti kalmasada diyorlar.

Zaten Bu tür cihazlarda satistan birkac ay süre gectiyse Firma herzaman müsteriyi suclayacak bahane yaratiyor
    Yok hatali montaj yok Gevsek baglanti yok Baglamaya belgeli yetkili biri ve imzasi varmi yada rutubet tespit ettik
    hatta yine bir müsteride Flöresan lamba bagli oldugunu iddia etmisler ve aslinda öyle birsey yok biz biliyoruz.
    Bu Almanyada saticiyimda garanti falan bizde bu islerin icindeyiz bos isler ustam sayfanizda 114 € luk üründe 245 € fiyat var
    Gümrükte ödense kargo parasida eklense islev ve emsal aynidir.

Ingiltere ise Cin yada Kore Taiwan degildir Sanki Konya yada Antep merdiven alti el yapisi korsan imalatci imaji vermissiniz ingiltereye :)

Bir örnek daha vereyim Almanyada vaktiyle tanesi 186 Euro fiyatla satilan solarpanelleri ayni marka ayni güc ve amper ayni garanti sartlariyla
    Ispanyadan 84 Euroya temin edip kullanmistik arada nakliye farki olsada kullanilan meblaglarda nakliye gülünc bir kayip kaliyor.
    Kalkipta Almanyadaki saticidan alalim diye ayni ürüne tanesinde 102 Euro fazlami fiyat ödeyelim sizce ?
    O dönemde Wechselrichter yani inverter diye Türkiyede isimlendirilen alet Almanya fiyati 1650 - 1950 € iken ayni marka ayni ürün Ayni KW yine Ispanyadaki toptancidan tanesini 1080 Eurodan temin etmistik . Sistem 132 KW üzerine kuruldu ve saat gibide 3 senedir calismaktadir . Son wartung yani kontrolde 0 fehle yani sifir hata ölcümü yapilmistir.
    Bendeki ürün ve fiyatlarim budur dersiniz konu kapanir , Ama AB üyesi ülkeleri icerisinde yok garanti yok satici yada baska sebebler bizce bostur kusura bakmayin. Bizde 25 senedir Almanyadayiz.Ne nezaman nerede nedir bizlerde mesleki olarak biliyoruz Ben sahsen 5,5 aydir Türkiyede islerim sebebiyle bulunuyorum ama ekibimizle günlük olmasada birkacgünlük aktuel her gelismeden haberim oluyor .

BUYURUN BUDA YUKARIDA LINKLEDIGIM ÜRÜNÜN GECERLI SERTIFIKA VE BELGELERI

Rüzgar türbünü yapıyorum

Calismalarinizda basarilar diliyorum Ticari polemikleri sevmem demistim , Konudan amacindan uzaklasiyoruz iyice
    Teknik sohbetleriniz olursa devam ederim Ticari yazilar eminim benim gibi bircok arkadasida biktirmistir, kalin saglicakla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahmeran-D -- 24 Kasım 2013; 0:19:02 >

• Sen al sen sat kir parayi.
    84€ aldim diyelim, ben kaca satacagim, %19 KDV (MwSt) %30 gelir vergisi, %15 bayii provizyonu, diger giderler ve kazanc ekleyin ve siz bir fiyat belirleyin. Madem uyaniksiniz..
  • Arkadasim ben ne yaptigimi biliyorum. Akliniza ihtiyacim yok.
    Ekteki faturadaki mala, fiyat ve tarihe dikkat edin.
    Ben kime nerde ve nasil satis yapacagimi bilirim. Bilmesem 5 yildir ayakta kalamazdim degilmi?
     Rüzgar türbünü yapıyorum
  • quote:

Birde bu faturaya bakiniz..
    Diyecegim o ki herkes isine baksin ve bildigi isi yapsin
     Rüzgar türbünü yapıyorum

Arkadasim 1 - 2 panel yada 120 - 130 € luk faturalarda
    Ebayda satilmis paypal kullanilip yollanmis bir ürün faturasiyla ne yapmak istedigini anlamadim.
    Ayrica bunlar kisisel ve özel bilgilere girer Alenen forumlarda yayina alman hos degil.

Ben özel belge yayinlamamda , mesela Sen 132 KW , 57 KW 1 MW icin yazdigimiz faturalari görsen demekki :)
    Su anda tam 3,5 MW solar sistem icin ihaleler devam ediyor ugrasiyoruz demekki ordaki rakam yada belgeleri görsen sapkan ucar.

Umarim 25 yil daha ayakta kal ama bu fiyatlarda ismini cikartirsan yok olursun uyarim dostanedir.
    eBaydan yada yoldan gecen piyasayi bilmeyen birinin 2 misli fiyata satin aldigi birkac ürünü kalte olarak temel alamazsin.

Parayi sen al sat kir falan yazmissin Bir konuya dikkatini cekeyim 5,5 aydir Türkiyedeyim ondan 3 ay öncede yine 4 Ay Türkiyede kaldim ve yaptigim isi söylemeyecek kadar isim yogun kaliteli ve sorunsuz yürüyor websitemde Türkce ne is yaptigimizi bile yayinlama biten referanslari bile aciklama
    ihtiyaci duymadigima zamanimin ve ihtiyaciminda olmadigina dikkatini cekeyim , Bu potansiyelde bir isin yada memnun müsterin varsa ozaman benle bu konuda sohbete gir.

Dayanisma yardimlasmaya calistim ama konu farkli boytuta tasidin Yukardaki linkledigim Firmanin Sefini sahsen tanirim
    Onlar o fiyata satarken yazdigin vergi ve giderlere ragmen iyi para kazaniyorlar Firma sefinin Rus esinin altinda bile Audi Q7 var
    Yani 84 € ya sattiklari senin ayni panelle bile cok iyi kazaniyorlar .....Bol sanslar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahmeran-D -- 24 Kasım 2013; 1:54:51 >

• arkadaşlar elimdeki bu motoru modifiye etmek istiyorum..değerli ustalarım sayesinde basarmak istiyorum..motor tahminen 1 kw felan 24 oyuklu 1,5 bobinden tekrar saralım diyoruz..sizce mıknatıs dizlimi en iyi nasıl olur..şimdiden cevaplar için teşekkürler.. resimler asagıd
  • bahsettiğim motor.
     Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum

• Bu motoru;
    ,,,,,,,,,,,,,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 9 Mayıs 2014; 16:35:12 >
  • malisert32 kullanıcısına yanıt
    peki hocam ustanın dediği gibi mi saralım bir boş bir dolu mantığı ile yani.bobinaj bilgim fazla yok hatalı anlatıyorsam afedersiniz..bana oto alternatörleri gibi saracagını söylemişti. birde hocam bu 40*20*5 mıknatısları noehobi den baska nerden bulabilirz acaba baktım orda yoktur artık.sadece 40*25*5 var..burdan cevap vermeniz daha iyi bence hocam belki bir kaç arkadaşımız faydalanır.
  • Bobinajcı usta demek ki işi biliyor,oto alt.leri gibi saracağız dediğine göre doğru olanı biliyor demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 9 Mayıs 2014; 16:35:46 >
  • 
Sayfa: önceki 494495496497498
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.