Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (495. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.456.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 493494495496497
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cengizumur

quote:

Orijinalden alıntı: McDaim

Arkadasim olmasa nasil satacagiz ya. Gecen yaz sezonunda bunlari peynir ekmek gibi sattim. Su ana kadar herhangi bir itiraz veya sikayet gelmedi.

Cihazınızın sahip olduğu EN61000-6-1 ve EN61000-6-3 sertifikalarının bir jeneratör'ün lokal elektrik şebekesine (grid) bağlanmasının uygunluğu ile bir alakası yok. Bu sertifikalar eve takılacak bir ampul için bile istenirse verilebilir.

Almanyadasınız, DIN V VDE V 0126-1-1 nin ne olduğunu duydunuzmu ? Sizin cihazınızın orada şebekeye bağlanabilmesi için (grid tie) bunu istemiyorlarmı ?

Eeee, biz Almanyada napiyoruz? Makarami yapiyoruz veya milletimi kandiriyoruzP Pakede Grid Tie cihaz yerine sunta parcalarimi koyuyoruz?

• quote:

quote:

quote:

Arkadasim olmasa nasil satacagiz ya. Gecen yaz sezonunda bunlari peynir ekmek gibi sattim. Su ana kadar herhangi bir itiraz veya sikayet gelmedi.

Cihazınızın sahip olduğu EN61000-6-1 ve EN61000-6-3 sertifikalarının bir jeneratör'ün lokal elektrik şebekesine (grid) bağlanmasının uygunluğu ile bir alakası yok. Bu sertifikalar eve takılacak bir ampul için bile istenirse verilebilir.

Almanyadasınız, DIN V VDE V 0126-1-1 nin ne olduğunu duydunuzmu ? Sizin cihazınızın orada şebekeye bağlanabilmesi için (grid tie) bunu istemiyorlarmı ?

Eeee, biz Almanyada napiyoruz? Makarami yapiyoruz veya milletimi kandiriyoruzP Pakede Grid Tie cihaz yerine sunta parcalarimi koyuyoruz?

Bu tarzda bir diyalog benim ilgimi çekmiyor.

Eğer Grid Tie'ın ne olduğu veya olmadığı ve bahsettiğiniz cihazın Grid Tie özelliğine ne kadar sahip olduğu konusunu konuşmak isterseniz ben bir süre daha buradayım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sahmeran-D

quote:

Iyi haber. Teknoloji durmak bilmiyor.
    1kw Grid Tie 3 Faz inverter piyasada. Akü kontrol ünitesi gereksinimi olmadan.
    http://nepasun.com/netzeinspeisung/668-1000w-wind-grid-tied-inverter-with-wind-controller-3phase-.html
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum

Arkadasim Linkte vermis oldugun ürünüde , pazarlayan firmayida iyi biliyorum
    Almanyada Aschaffenburg sehri yakinlarindadir Frankfurt ile Würzburg arasinda kalir
    o bölgede 9 sene kalmistim.
    Bu ürün bir yenilik yada gelisme degildir Almanyadaki fiyatiyla 1 KW icin bu ürünün
    Türkiyeye nakliyesi gümrügü KDV ve aracilarin kar imajini hesaplayinca % 120 TR icinde
    fiyat ve maliyet hesaplari cikacaktir.
    Kaldiki rüzgar 1 dakika durmamasi gerekiyor bu tür sistemlerde.
    1 yil rüzgar kesintisiz esip 1 saat dursa Buzdolabi TV yada hayati baska cihazlarda
    durmus demektir. Bu sistemler pek tercih edilmiyor .
    En saglami Hybrid yani Günes Rüzgar ortak calisan ve bataryalama sistemleridir.
    Bu sistemlere güvenipde sürekli enerjim var demeniz pek güvenli degildir.
    ayrica ucuzda degildir bu sistemler digerleriyle mukayese ederseniz.

O dediginiz Aschaffenburg yakinlarindaki firma benim. Bendeniz Ahmet Demirbas. Almanyanin önde gelen rekabetci firmalarindan biriyim. Bir cok üründe oldugu gibi bu ürün halihazirda benden baskasinda bulunmamaktadir. Övünerek belirtmeliyim ki 1000W rüzgar grid tie cihazi Almanya piyasasina ilk sokanda benim
    Cihaz hakkinda yaniliyorsunuz. Bu cihaz sizin bildiginiz veya tahmin ettiginiz özellikte degildir.
    Bu cihat rüzgar tribun 3 faz cikisi direk baglanir. 220V cikisi evinizin veya mekaninizin herhangi bir prizine takilir, Yani rüzgardan gelen enerji sebekeye verilir. Kullanim üretimden düsük ise elektrik saatini geri sayar. Yani rüzgarin olmasi veya olmamasi bir seyi degistirmez. Rüzgar varsa ne ala, evinizdeki alet edavatlar rüzgardan beslenir fazlasi sebekeye gider, rüzgar yok ise sebekeden kullanmaya devam edersiniz. Avantaji akü vs gereksinimi olmamasidir.
    Türkiyeye nakliyesi yaklasik 35€, faturayi 75€ alti keserim gümrüge takilmadan kapi teslim olur.
    Fiyati 530€ Ihracat nedeni ile KDV %0 oldugundan 400,07€ + 35€ toplam kapi teslim 435€
    Solar icin 500W 230€ -%19= 187+35€

Ahmet bey merhabalar
    Bu ürünün sebekeye baglanabilirlik belgeleri Almanya icin gecerli elinizde varmi ?
    Dijital veya analog hangi tür sayaclari geri cevirebiliyor ? Ülkelerdeki sayaclara uygunluklari nedir ?
    Eger kayda deger bir gecerliligi varsa ben 3 haftaya kadar Almanyaya birkac haftaligina geliyorum.
    Zaman durumu uyarsa teknik ekibimizden mühendis arkadaslarimizlada mesleki ve teknik konularda
    yüzyüze sohbete ugramaya calisiriz.
    Türkiyede sebekeye Almanyadaki aktuel ve belgeli ürünleri bile simdiki sartlarda baglayamiyorsunuz.
    Yani eksik fatura ederek gümrükten postayla gecmesi sadece sorunun cözümü degil kullanicilara
    agir ceza durumlarina yol acabilir bu alet Türkiyedeki mevcut yasalarla.

Websitenizi en son nezaman aktualize yaptiniz acaba ? Almanyadaki ürünleri marka ve fiyatlari mesleki olarak
    cok iyi biliyor yakindan takip ediyorum , websitenizdeki bircok ürün 3 - 4 kat yüksek fiyat tasiyor farkindamisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahmeran-D -- 21 Kasım 2013; 3:30:00 >

• Iste orada durunuz. Yaklasik birkac ay önce tanitimini yaptigimiz solar grid tie cihazimizin detayindada belirttigimiz üzere, sorumluluk aliciya aittir. Almanya'daki yasalarda saatin geri saymasina mani, ancak haksiz kazanc veya zarara ugratma gibi bir durum olmadigindan elimizde mahkeme kararlari vardir. Yani elektrik kurumunun dava etmesini alman mahkemeleri reddetmistir.
    Sertifikaya dayali mahkeme izin ve karar sayisi:
    Die neue VDE-Anwendungsregel (VDE-AR-N 4105)
    Das Thema 50,2 Hz
    Einspeisemanagement gemäß EEG 2012

Türkiye sartlarinda ise sizinde belirttiginiz gibi standart sistemleri elektrik kurumuna kabul ettirmenin zorlugunu hesaba katarsak bu cihazi kabul ettirmek dahada imkansiz hale gelmektedir. Gerek TEDAS gerekse EPDK nezdinde birtakim girisimlerimizden sonuc alamadik. Zira henüz ne nedir ne degildir bilinmemektedir.
    Sadece söyleyebilecegimiz bu cihaz ile devlete elektrik satisi mümkün degildir. Ancak kullanici sayaci takip etmek sureti ile sayacin eksiye düsmemesine dikkat etmelidir. Fakat bir diger husuta enerjisini kendi saglayan konutlara devlet tesvigi vardir. Tesvikten yararlanilmasa bile bu yönetmeligi referans gösterip kendi elektrigini üretmeninde idare acisindan sakincasida gözükmemektedir.
    Son olarak söyleyebilecegim bu Wind Grid Tie 1000W stogumuzda tükenmistir yeni gelecek mallarimizi beklemekteyiz. 10-15 gün icinde yeniden depomuzda yeralacaktir. Yani Almanya'da satisi mükemmel ve tatmin edicidir. Su an icin Almanya genelinde ürün bir tek bizim firmamizda mevcuttur. Yakin gelecekte diger firmalarda bu cihaza atlayacak ve rekabet nedeni ile fiyatlarda bir düsüs yasanmasi beklenilebilir.
    Ne hikmetse bir cok cihazi Almanya ve Avrupa pazarina ben soktugum halde kisa sürede bir yigin firma üstüne atlamaktadir. Örnegin solar mobil cantanin patenti bendedir ve Alman piyasasina ilk sokanda benim. Su anda bir takim degiusiklikle patent engelini asmak sureti ile bir cok firma bu ürünü pazarlamaktadir hatta Türkiye'de dahi pazarlanmaktadir
    http://nepasun.com/patent.jpg
    Not: Ziyaretiniz beni memnun edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McDaim -- 21 Kasım 2013; 3:39:23 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eğer Grid Tie'ın ne olduğu veya olmadığı ve bahsettiğiniz cihazın Grid Tie özelliğine ne kadar sahip olduğu konusunu konuşmak isterseniz ben bir süre daha buradayım.

Arkadasim, Solar Grid Tie cihazi hakkinda forumdan bazi arkadaslar beni gereksiz tartismanin icine cekmeleri nedeni ile cihazi bizzat kendim calistirip sonucu video halinde paylasmistim. Hatta digital sayacin geri dönüsünü bile video ile gösterdim. Eger istenirse videolari yeniden yayinlarim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadasim, Solar Grid Tie cihazi hakkinda forumdan bazi arkadaslar beni gereksiz tartismanin icine cekmeleri nedeni ile cihazi bizzat kendim calistirip sonucu video halinde paylasmistim. Hatta digital sayacin geri dönüsünü bile video ile gösterdim. Eger istenirse videolari yeniden yayinlarim.

Video istemiyorum,

VDE 126 ile ilgili söyleyecekleriniz varsa dinlemek isterim.

• Makaminizi mevkinizi ögrenebilirmiyim. Bir sirkette CEO veya yöneticimisiniz? Beni sorgulayacak veya test edecek kisinin benimle ayni mevkide olmasini tercih ederim. Bir sirketin sahibi isem ve bu sirket 5 yildir faliyetini sürdürüyorsa sizinde mevkinizin ne oldugunu bilmem gerekir. Googleden bir takim bilgiler elde eden 17- 18 yasinda zibidilerle kisir döngü tartismasina girmek istemem.
    Zira bu gibi kisir döngü tartismalari yasadim tekrar yasamak istemem.
    Bana VDE'nin ne oldugunu soracak kisinin benimle denk mevkide olmasi gerekir.
    Bana sormak yerine googleye müracaat ediniz.
    http://www.eigenerzeugungsanlage.de/Richtlinien___Co/DIN_VDE_V_0126-1-1/din_vde_v_0126-1-1.html
    Yada ben cok bilgiliyim diyerek is istiyorsaniz Türkiye büromuz Serdar bey ile görüsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McDaim -- 21 Kasım 2013; 13:14:08 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

http://nepasun.com/netzeinspeisung/668-1000w-wind-grid-tied-inverter-with-wind-controller-3phase-.html
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum

Almanyada Aschaffenburg sehri yakinlarindadir Frankfurt ile Würzburg arasinda kalir
    Bu ürün bir yenilik yada gelisme degildir Almanyadaki fiyatiyla 1 KW icin bu ürünün
    Türkiyeye nakliyesi gümrügü KDV ve aracilarin kar imajini hesaplayinca % 120 TR icinde
    1 yil rüzgar kesintisiz esip 1 saat dursa Buzdolabi TV yada hayati baska cihazlarda

O dediginiz Aschaffenburg yakinlarindaki firma benim. Bendeniz Ahmet Demirbas. Almanyanin önde gelen rekabetci firmalarindan biriyim. Bir cok üründe oldugu gibi bu ürün halihazirda benden baskasinda bulunmamaktadir. Övünerek belirtmeliyim ki 1000W rüzgar grid tie cihazi Almanya piyasasina ilk sokanda benim
    Cihaz hakkinda yaniliyorsunuz. Bu cihaz sizin bildiginiz veya tahmin ettiginiz özellikte degildir.
    Bu cihat rüzgar tribun 3 faz cikisi direk baglanir. 220V cikisi evinizin veya mekaninizin herhangi bir prizine takilir, Yani rüzgardan gelen enerji sebekeye verilir. Kullanim üretimden düsük ise elektrik saatini geri sayar. Yani rüzgarin olmasi veya olmamasi bir seyi degistirmez. Rüzgar varsa ne ala, evinizdeki alet edavatlar rüzgardan beslenir fazlasi sebekeye gider, rüzgar yok ise sebekeden kullanmaya devam edersiniz. Avantaji akü vs gereksinimi olmamasidir.
    Türkiyeye nakliyesi yaklasik 35€, faturayi 75€ alti keserim gümrüge takilmadan kapi teslim olur.
    Fiyati 530€ Ihracat nedeni ile KDV %0 oldugundan 400,07€ + 35€ toplam kapi teslim 435€

Ahmet bey merhabalar
    Bu ürünün sebekeye baglanabilirlik belgeleri Almanya icin gecerli elinizde varmi ?
    Dijital veya analog hangi tür sayaclari geri cevirebiliyor ? Ülkelerdeki sayaclara uygunluklari nedir ?
    Eger kayda deger bir gecerliligi varsa ben 3 haftaya kadar Almanyaya birkac haftaligina geliyorum.
    Zaman durumu uyarsa teknik ekibimizden mühendis arkadaslarimizlada mesleki ve teknik konularda
    Türkiyede sebekeye Almanyadaki aktuel ve belgeli ürünleri bile simdiki sartlarda baglayamiyorsunuz.
    Yani eksik fatura ederek gümrükten postayla gecmesi sadece sorunun cözümü degil kullanicilara

Websitenizi en son nezaman aktualize yaptiniz acaba ? Almanyadaki ürünleri marka ve fiyatlari mesleki olarak
    cok iyi biliyor yakindan takip ediyorum , websitenizdeki bircok ürün 3 - 4 kat yüksek fiyat tasiyor farkindamisiniz ?

Sanirim gözümden kacmis. Sebekeye baglanabilirlik derken bu cihat sebekeye baglayip devlete elektrik satisi icin degil. Sadece akü kontrol ünitesi gerekmeden kendi enerjini kendin kullanman icindir. Bir prizden girip diger prizden üretilen elektrigi kullanmak icindir. Cuhat kisisel sebeke baglanti sartnamelerine uygundur
    Web sitemizle ilgili olarak, Mesela hangi ürün 3-4 kati fiyatta? Internetten takip ettigim kadari ile Türkiye'de fiyatlar yüksek. Ayrica biz Türkiye sartlarina göre degil Almanya ve Avrupa sartlarina göre pazarlamamizi yapiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McDaim -- 21 Kasım 2013; 13:29:13 >

• quote:

Makaminizi mevkinizi ögrenebilirmiyim. Bir sirkette CEO veya yöneticimisiniz? Beni sorgulayacak veya test edecek kisinin benimle ayni mevkide olmasini tercih ederim. Bir sirketin sahibi isem ve bu sirket 5 yildir faliyetini sürdürüyorsa sizinde mevkinizin ne oldugunu bilmem gerekir. Googleden bir takim bilgiler elde eden 17- 18 yasinda zibidilerle kisir döngü tartismasina girmek istemem.
    Zira bu gibi kisir döngü tartismalari yasadim tekrar yasamak istemem.
    Bana VDE'nin ne oldugunu soracak kisinin benimle denk mevkide olmasi gerekir.

Forumumuza bir mal getiriyorsunuz. Bu malın özellikleri ile ilgili bir müşterinin sorabileceği soruları soruyorum.

Ne sorduğum açıkça belli. Bu cihazın belli bazı sertifikasyonlara sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Siz var diyorsunuz. Ben 17 yaşında bir zibidi olarak google ettiğimde durum biraz daha farklı görünüyor. Bunu sizinle paylaşıyorum. Siz ısrarla ne sorduğumu görmezden gelip konunun çevresinde geziyorsunuz. O zaman sizden cevap alamadıkça ben 17 yaşında bir zibidi olarak daha çok google yapıyorum.

Cihazınızın VDE 126 sertifikası yok galiba, belkide vardırda ben bulamamışımdır, belki bu gereksizdir, belki kötüdür, belki zararlıdır. Sizin işin membaındaki profesyonel, uzman, CEO olarak bu konuda bir fikriniz vardır diye düşünüp soruyorum ama cevap yerine boyumun ölçüsünü alıyorum.

Kusuruma bakmayın büyüyüp CEO filan oluncaya kadar daha çok vaktim var, zaman ayırdığınız için teşekkürler.

• cengizumur C kullanıcısına yanıt
    Sizin anlayamadiginiz husus, Alman hukukuna göre birtakim gerekli sertifikasyonlar olmadigi takdirde (buna VDE de dahil) bu mali degil pazarlamak gümrükten sokmamiz bile mümkün olmadigidir.
    Benden tam yanit alamamanizin sebebi kim oldugu ne gibi mevkisi oldugu belli olmayan kisilerin 5 yildir faaliyette olan sirket sahibi olan beni sorgulamanizdir.
    Sirketim ticaret odasina kayitli vergisini ödeyen uluslar arasi ithalat-ihracat ve pazarlama sirketi olup NepaSun UG olarak sanayii bakanligina kayitli bir sirkettir. Rusya, Reunion, Hollanda, Fransa, Finlandiya gibi bircok ülkelerde sertifikalandirdigimiz bayilerimiz vardir.
    Bir Türk olarak Avrupa pazarinda faaliyet gösterdigimden gurur duyacaginiza beni sacma ve kisir döngü tartismalarin icine cekiyorsunuz. Bugün ki bilisim teknolojisinde artik sunu biliyormusun bunu biliyormusun diye sormak cok anlamsizlasmistir. Pratiktedir önemli olan. Böyle googleden birtakim bilgilerle bilgiclik taslandiginda yanit alamazsiniz. Daha beni tanimadan VDE 126 biliyormusunuz diye sormaniz nekadar sacma ise akil vermenizde okadar sacma.
    VDE nedir diye soracaginiza bu cihazi getirisi götürüsü, avantaji dezavantaji, faydasi zarari nedir diye sorsaniz daha iyi olurdu.
    Tutturmussunuz VDE varmi yokmu. Satiyoruz bunu kardesim, Hemde peynir ekmek gibi. Daha acikcasi mal üreticiden yola cikmadan tamami satiloiyor. Örnegin;
    http://www.dhl.de/de/express/sendungsverfolgung/express-suchergebnisse.cache.html?lang=de&searchType=tracking&trackingEngine=international&AWB=8591586732
    Bu mallar daha yolda ve tamami satildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McDaim -- 21 Kasım 2013; 14:08:43 >

• quote:

Sizin anlayamadiginiz husus, Alman hukukuna göre birtakim gerekli sertifikasyonlar olmadigi takdirde (buna VDE de dahil) bu mali degil pazarlamak gümrükten sokmamiz bile mümkün olmadigidir.
    Benden tam yanit alamamanizin sebebi kim oldugu ne gibi mevkisi oldugu belli olmayan kisilerin 5 yildir faaliyette olan sirket sahibi olan beni sorgulamanizdir.
    Sirketim ticaret odasina kayitli vergisini ödeyen uluslar arasi ithalat-ihracat ve pazarlama sirketi olup NepaSun UG olarak sanayii bakanligina kayitli bir sirkettir. Rusya, Reunion, Hollanda, Fransa, Finlandiya gibi bircok ülkelerde sertifikalandirdigimiz bayilerimiz vardir.
    Bir Türk olarak Avrupa pazarinda faaliyet gösterdigimden gurur duyacaginiza beni sacma ve kisir döngü tartismalarin icine cekiyorsunuz. Bugün ki bilisim teknolojisinde artik sunu biliyormusun bunu biliyormusun diye sormak cok anlamsizlasmistir. Pratiktedir önemli olan. Böyle googleden birtakim bilgilerle bilgiclik taslandiginda yanit alamazsiniz. Daha beni tanimadan VDE 126 biliyormusunuz diye sormaniz nekadar sacma ise akil vermenizde okadar sacma.
    VDE nedir diye soracaginiza bu cihazi getirisi götürüsü, avantaji dezavantaji, faydasi zarari nedir diye sorsaniz daha iyi olurdu.
    Tutturmussunuz VDE varmi yokmu. Satiyoruz bunu kardesim, Hemde peynir ekmek gibi. Daha acikcasi mal üreticiden yola cikmadan tamami satiloiyor. Örnegin;
    http://www.dhl.de/de/express/sendungsverfolgung/express-suchergebnisse.cache.html?lang=de&searchType=tracking&trackingEngine=international&AWB=8591586732
    Bu mallar daha yolda ve tamami satildi.

Ben birçok şeyi bilmiyorum ve anlamıyorum, haklısınız. Ayrıca almancada bilmem ve almanyada hiç bulunmadım, bizi orada sizler temsil ediyorsunuz, kolay gelsin.

Geriye dönüp bakın ben açıkça;

"Grid tie spesifikasyonları nelerdir ? Senkronizasyon, non islanding, sertifikasyonlar vesaire gibi. "

şeklinde bir soru soruyorum. Burada "Grid tie ve sertifikasyonlar terimlerine dikkatinizi çekerim.

Sizde açıkça;

"Üründ etaylarinibu linkten görebilirsiniz.http://nepasun.com/netz...controller-3phase-.html
    Takdir edersiniz ki CE vs sertifikasi olmayan ürünü Almanya pazarina sokmamiz mümkün degildir. "

Diye cevap veriyorsunuz.

Bundan benim anladığım bu ürünün almanyada Grid tie kullanımına uygunluğunu gösteren bir sertifikasının olduğunu söylediğinizdir. Yanılıyormuyum ?

Sayenizde google edince, dilim döndüğünce size anlatmaya çalıştığım sertifikanın, galiba, VDE 126 serisi olduğunu öğreniyorum. Bunu size söylüyorum.

Tabiiki VDE 126 nedir diye size sormuyorum. Sorduğum sizin cihazın buna sahip olmamasının muhtemel faydaları veya varsa sakıncalarının ne olduğudur.

Piyasadaki güvenilir şirketlerin benzer ürünleri hep bu sertifikaya sahip gibi görünüyor.

İşlerinizin iyi olduğuna sevindim. Müşterinin yenilenebilir enerjiye öyle veya böyle ilgi göstermesi güzel birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 21 Kasım 2013; 14:34:07 >

Yine ayni soru. Yahu arkadasim gerekli sertifikasyonu olmasa nasi satacagiz bu cihazi. Satmasi bir yana nasil almanya icine sokacagiz. Zaten ürün detayinda VDE standartlarini gösteriyor. Biz bu detaylari kafamiza göre yazamayiz ki. Sonucu cok agir olur.
    Sana bir örnek vereyim. Biz müsteriye gönderecegimiz solar panelleri kontrolden geciririz. Örnegin cerceve kenarlarinda ufak bir centik olsa bunu zimparalariz. Cünkü bu ufacik centik nedeni ile müsteri gider elini kendisi bicakla keser, gider doktora rapor alir ve bu rapor bize 5 bin ile 10 bin euro arasinda bir maliyete malolur. O nedenle burayi Türkiye ile karistirmayin. Görüyorum bazen, fön makinesi ve elektrik süpürge ile vakum yapip panel yapacak devlete elektrik satacak diye düsünen insanlar var. O nedenle bu tartismayi daha fazla uzatmasak iyi olur
  • quote:

Bu söylediğinizi zannederim daha öncede biliyordum.

Bana, siz bu cihazı almanyaya sokarken farklı bir amaçla kullanmak üzere deklare ettirdiniz gibi geliyor. Mesela dump load controller, rüzgar türbin kontrol cihazı filan gibi. Grid Tie inverter olarak değil.

Malumunuz bir çok medeni ülkede mesela amerikada gidip dükkandan ağır katliam silahlarını yasal olarak alabilirsiniz, hayvan avında kullanmak üzere tabiiki.

Burası teknik bir forum. Hukuk, gümrük olayları benim o kadar ilgimi çekmiyor. VDE 0126 yı cihazınızın teknik özelliklerini anlamak üzere yapabileceğimiz bir diyaloğun başlangıcı olsun diye vermiştim.

Tekniğe gelince;

Daha önceden google ettiğimde sağlıklı bir Grid Tie olayının çok komplike bir olay olduğunu öğrenmiştim. Bu bilgilerime dayanarak sizin cihazınızın Grid Bağlantısı teknik olarak biraz problemli. Bu tür cihazlar Elektrik saati ile ev arasına özel bir şekilde bağlanıyor. Cihazı evde bir prize takmak şeklinde değil. Bu yapıldığında evdeki diğer cihazların evdeki tesisat üzerindeki etkisi sebebiyle sizin cihazınız ve benzerleri grid'den yani şebekeden gelen elektriği doğru okuyamıyor. Faz tutturmak zorlaşıyor, hatta evdeki cihazların empedansı uygun değerde olursa sizin cihazınız gibi cihazların şebekedeki elektrik kesintisini algılaması tamamen imkansız oluyor. Bu durumda şebekeye güç basmaya devam edilmesi can ve mal güvenliği yaratıyor. Non-Islanding özelliği lafta kalıyor. En azından bu tür cihazlar sık sık FET, trafo yakıyor. Google dan bakarsanız bu cihazların nasıl tamir ve modifiye edileceği ile ilgili çok müşteri şikayeti, tecrübesi, bilgisi var. GTI 1000 vesaire gibi çeşitli değişik isimlerde dünyanın heryerinde satılıyor.

Bu cihazı almanyada aynı dediğiniz gibi fişe takarsınız, elektrik saatide geriye döner. Bunun için elektrik şebekesi idaresinin haberi ve izni gerekmiyebilir. Bu herşeyin yasal olduğu anlamına gelmez.

Gerekli sertifikaların olmaması bence sadece şebekeye bastığınız elektrik için size para ödenmemesi değil aynı zamanda bunu yapmanızın yasal olmadığı anlamındadır, cana ve mala karşı yarattığı tehlikeden dolayı.

Bu cihazı alırmıyım ? evet bu fiyata olabilir. Ama diğer aldığım her ucuz çin malı cihaz gibi verilen özelliklerine inanmadan, ne olduğunu kendim anlayıp, birazda modifiye edip, uygun gördüğüm şekilde kullanmak için. Bu fiyata derken bu cihazı çinden çok daha ucuza temin etmek mümkün görünüyor. Çinden önce almanyaya gümrüğünü filan orada ödeyip sonra Türkiyeye göndermek masrafı biraz arttırıyor galiba.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum

Ahmet bey merhabalar

Sanirim gözümden kacmis. Sebekeye baglanabilirlik derken bu cihat sebekeye baglayip devlete elektrik satisi icin degil. Sadece akü kontrol ünitesi gerekmeden kendi enerjini kendin kullanman icindir. Bir prizden girip diger prizden üretilen elektrigi kullanmak icindir. Cuhat kisisel sebeke baglanti sartnamelerine uygundur
    Web sitemizle ilgili olarak, Mesela hangi ürün 3-4 kati fiyatta? Internetten takip ettigim kadari ile Türkiye'de fiyatlar yüksek. Ayrica biz Türkiye sartlarina göre degil Almanya ve Avrupa sartlarina göre pazarlamamizi yapiyoruz.

Pardon benimde gözümden kaçmış siz zaten bu cihaz şebekeye bağlanmaya uygun değildir demişşiniz. O zaman "Grid Tie" olayında neden bu kadar ısrarcısınız ?

• McDaim bey,

Biraz teknik dışına çıkacağım ama şunuda belirtmek istiyorum.

Yaban ellerde gösterdiğiniz faaliyetler sebebiyle ülkemiz adına sizinle gurur duymak yerine başka bir şey yaptığımı söylemişşiniz.

Siz bunu söylüyorsanız benimde şunu yazmama müsaade edin.

Ben Türkiye Cumhuriyeti devletimizin gümrüğünü nasıl kazıklayabileceğinizi burada ilan etmenizden rahatsızlık duydum. Orada saydığınız, vergi verdiğiniz avrupa ülkelerine gösterdiğiniz saygıyı devletimizden esirgemeyin lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clausius

Arkadaşlar selamlar, uzun bir aradan sonra bakıyorum ki herkes eskisi gibi yine burda maşallah. işimim yoğunlugu nedeniyle bir türlü elime bir proje almış değilim. ancak insallah bundan sonra başlamayı düşünüyorum. ilk olarak ekteki resimlerle baslayayım. bu normalde 1800 devirli bir motordan modifiye edilmiş alternatordur. 4 cıkısı var. ben pancar motordan söktüm ve bunu rüzgar veya su türbini olarak değerlendirmek istiyorum. sizlerin yorumlarını almam benim için çok önemli. teşekkürler saygılar herkese...
    https://store.donanimhaber.com/9a/c1/db/9ac1db796a0a3a087daefa8c2d697a71.jpg
    https://store.donanimhaber.com/fb/b6/80/fbb68010a7a957b560908b35d417a154.jpg
    https://store.donanimhaber.com/a9/3a/bc/a93abcc5e6eb7651b09022baa134c2ad.jpg
     Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum

Güncell..! bırakın ikili polemikleri arkadaşlar. forum yardımlaşma forumu olmaktan çıkıyor...

Nerde yazmisim sebekeye baglamaya uygun degildir diye?
    Ben sadece 'bu cihaz sebekeye baglayip devlete elektrik satma amacli degildir' dedim. Sahsi kullanim icin üretilmistir dedük.
    Ille sebekeye baglicam dersen verirsin 2500€ alirsin bi SMA veya Danfos
    En iyisi bir sekilde üretici ile irtibata gec, siz bilmiyorsunuz ben biliyorum de, belki seni dolgun bir ücret ile ise alirlar.
     Rüzgar türbünü yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McDaim -- 21 Kasım 2013; 20:19:59 >

• quote:

Nerde yazmisim sebekeye baglamaya uygun degildir diye?
    Ben sadece 'bu cihaz sebekeye baglayip devlete elektrik satma amacli degildir' dedim. Sahsi kullanim icin üretilmistir dedük.
    En iyisi bir sekilde üretici ile irtibata gec, siz bilmiyorsunuz ben biliyorum de, belki seni dolgun bir ücret ile ise alirlar.
     Rüzgar türbünü yapıyorum

Yani şimdi sizin cihazı şebekeye bağlasak ne olur, SMA veya DanfosS un farkı nedir, onlar dahamı kötü ? onlar 2500 euro sizinki 250 dolar. Bizi onlara kazıklattırmayın, anlatın bilelim.

Bana iş bakıyorsunuz galiba, sağolun takdir ettiğiniz için.

• Ahmet bey,bu konu enine boyuna başka bölümde tartışıldığında Cengiz bey yoktu,zannediyorum haberi de yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 9 Mayıs 2014; 16:33:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Ahmet bey,bu konu enine boyuna başka bölümde tartışıldığında Cengiz bey yoktu,zannediyorum haberi de yoktu.
    Araya girmekten öte tatlıya bağlamınızı istememden dolayıAhmet bey size diyorum ki;
    Cengiz bey,ilgisini çekmediği ürün hk. zaten yorum yazmaz.İlgisini çeken teknik yapımlarda yazar.Ben anlıyorum ki o belgeyi sormasının baş nedeni;
    Siz akımı bastığınızda şebeke hattında parazit,harmonik oluşturmuyormu?Bunun delili olan belgesi varmı demek istiyor,bence çok yerinde,teknik bir istek.Çünkü her önüne gelen belgesiz,izinsiz şebekeye akım basarsa sadece ölçülen frekans sayısı 300-500 Hz.i geçerdi.
    Bu devirde bu paraziti,kötü oluşumu yapmıyor demek belge ile olur.

Cengiz bey,hocam bu cihaz şebekeye bağlı değil iken çalışamıyor,voltaj çeviremiyor illa şebeke hattı kendisini uyarmalı Çünkü on-grid sistem.Yani görünen o ki,şebekeye senkron çalışan tam sinüs inverter bozması.Ama kıyıcı katını şebekeden kopyalıyor.
    Bence belgeden de öte Sayın Mcdaim bu cihazla bir teknik kuruluşa gidip çalışma anındaki kendi üretimi ve şebeke hattının uyuşması,ahengi,uygunluğu kısaca A'dan Z'ye fark varmı yokmu incelettirip sonuçlandırması gerekir.
    Belki de bahsettiği belgelerde bu konu da belgeli ama Almanya hukukunu bilmediğimizden yorum yapmak zor gibi.

Hocam aslında şu anda ülkemizde buna da ihtiyaç yok çünkü ülkemizdeki aktif elk. sayaçlarının geriye dönme olasılığı yok.
    Bu durumda cihazın gözdeliği düşüyor.Yani güneş ve rüzgâr ile üretim varken evde kullanım yoksa bütün üretim boşa gidiyor...
    Ama ülkemizde şebekeye geri basma önü açık olsaydı(ki olmalı bence asrın icadı sayılır)mükemmel olurdu.

İşte bu yüzden bu cihaz ülkemizde çalışırken no problem,,bir problem varsa akım vermede bozukluk vb. varsa kullanıcıya zarar,şebekeye hiç bir şey yapamaz,çünkü sayaçlarımız geri dönmeye engelli bizde.

malisert32,

Bu konuya teknik boyut getirdiğiniz için sağolun. Benim merakım bu forumda sadece budur.

Dediğiniz gibi ilgim olan birkaç konuda, kısıtlı şekilde fikir beyan etme ve cevap arama aktivitem oluyor.

Öncelikle profesyonellerden biraz daha bilgi ve sorumluluk sahibi olup bizi ona göre yönlendirmelerini bekliyorum. Sonunda onlar para kazanıyor, bizde en azından paramızın karşılığını alalım.

Şimdi kendi imkanlarımızla türbin yaptığımızda amatör olarak bundan gelecek voltaj amper belli. Bunu yapan adam zaten bunun önlemini alacak kadar akıllı. FAKAT tutup şebekeye (grid) çengel atmaya kalkınca olay değişiyor. Şebeke çok güçlü hata affetmiyor.

Ürüne vereceğimiz 3-5 yüz euro'nun dışında ve ötesinde kayıplar olabilir. Her müşteri bunu bilemiyebilir. Hatta satıcı bile neden bahsettiğini bilmeden kendine göre sözler güvenceler verebilir. Satıcıda insan, oda başka cahil bir satıcının müşterisi sonunda.

Lütfen şebekeye dikkat arkadaşlar.

• 
Sayfa: önceki 493494495496497
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.