Şimdi Ara

Rusyaya gitmek hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba bir arkadaşım tarafından rusyaya çağırıldım gel beraber çalışalım dedi buradan daha iyi kazanırız dedi.ben şimid oraya gitsem en fazla ne kadar kalabilirim.ayrıca bende pasaport falanda yok nasıl olacak bu işler bilen biri var mı.öğrencilik bir işe yara mı?



  • Rusyaya gitmek için sanırım Turk vatandaslari icin vize uygulaniyor 80-90$ civari bir meblağ yanlis hatirlamiyorsam. Arkadasin sana calistigi yerden calisma vizesi cikartabilir daha kolay olur gitmen. İsci lazimsa benide gotur :)) Ruscam da var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aliadgzl A kullanıcısına yanıt
    sıkıntı zaten çalışma vizesi onu bulsam giderim.peki bu çalışma vizesi için ne gerekiyor nasıl alınır biliyor musun?
  • Çalışma vizesini sana sadece şirketler gönderebilir. Arkadaşın gel beraber çalışalım demiş. Çalıştığı yerde söylesin sana davetiye gondersinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öyle yapmayı düşünüyorum .peki bu davetiyenin ekstra masrafı olurmu?
  • Merhaba, gelecek ay ıcınde muhtemelen kalıcı olacak sekılde rusya ya gıdıyorum. Fakat sana gore bıraz avantajlıyım cunku esım rus vatandası. Benım gıbı olanlar ıcın ıs bıraz daha kolay oluyor. Ornegın sen sadece rusya nın ızın verdıgı sektorlerde ve bellı bır kota dahılınde calısma vızesı alabılıyorsun.( yapacagın ıse gore kota durumunu, gıdecegın sehrın durumunu ve ne kadar kota verıldıgını ogrenmenı tavısıye ederım)turıst ıcın davetıye ısı ıse cok zor degıl, orada kı arkadasının eger gecerlı bır oturum ıznı var ıse ya da vatandaslıgı, konsolosluga gıdıp senın adına davetıye gonderıyor. fakat bu ıslem 21 ıs gunu suruyor.(araya gıren yılbası ve rusların ocak 10 a kadar tatıllerını de hesaba katmanı onerırım). tum bunlar olup bıttıkten sonra senın davetıyen konsoloslugun ekranına dıjıtal olarak dusuyor(bunu arkadasının talep etmesı lazım yoksa ıslak ımzalı halını ıstıyorlar, eksta kargo vs ıslerı ıle ugrasmaman ıcın) sonrasında konsolosluga gıdıp seyhat suren ıcın ozel vıze alıyorsun. tek gırıs 70 usd ve bır hafta da cıkıyor. 3 gunden fazla konaklayacagını dusunerek gıttıgınde 3 gun ıcınde kayıt yaptırman gerekıyor. bunu sakın ola atlama sonra deport olursun. bu sadece oraya gıdıs ıcın olan. harıcınde calısma vızesı almak ve davetıye cıkartmak ıs yerının ve oradakı muhasebe vs ıslerıo kısmını oraya gıttıgınde halletmenı onerırım. bunun da bır garantısı yok cunku ruslar dısarıdan ıscıye cok sıcak bakmıyor( bu benım arastırmalarım sonrasında cıkarttıgım nacızane gorusum). bu arada bunu buradan yasa dısı sekılde yapanlarda varmıs. sana ordan bır devetıye hazırlıyorlar. x bır yerde y ısı yapıyor gıbı gorunuyorsun fakat baska bır yerde calısıyorsun(2000 -3000 usd lerden bahsedılıyor bu ıslem ıcın ınternette orneklerı var). bunu sana tavsıye etmem cunku deport olup hatta rusya da ceza evıne gırme ıhtımalın var. para cezalarını saymıyorum bıle. bıraz moral bozucu bır cevap oldu belkı bunun ıcın kusura bakma. ve arkadasının soyledıgıne gelınce haklı olabılecegını dusunuyorum. ornegın en basıt bır ısı yapıp gunde 2000 2500 ruble kazanabılıyorsun(moskova ıcın konusyorum). bununla da 4 5 aylık telefon faturanı odeyebılırsın. bırım olarak bakınca orada kazandıklarına bırseyler gelıyor.

    onemlı not: vızenı dahı alırken gıdecegın yerlerı belırtıyorsun. ornegın moskova, st petersburg yazdın. orenburg da olmaman lazım.




  • atilla.kilic A kullanıcısına yanıt
    cevap için çok teşekkür ederim tam istediğim cevaplardı.

    Sağlıcakla kalın...
  • Silver_Code kullanıcısına yanıt
    hakkında hayırlısı olsun, ama soyledıklerım gozunu korkutmasın, negatıf seyler soyledıgımın farkındayım fakat nıyetın varsa kımler gıdıyor ve ne ısler yapıyorlar. mesajında ogrencı oldugunu belırtmıssın, bu zamanı ıyı degerlendırmek adına yurt dısı tecrubesı edınmenı tavsıye ederım. en azından dıl ve kultur ogrenırsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atilla.kilic

    hakkında hayırlısı olsun, ama soyledıklerım gozunu korkutmasın, negatıf seyler soyledıgımın farkındayım fakat nıyetın varsa kımler gıdıyor ve ne ısler yapıyorlar. mesajında ogrencı oldugunu belırtmıssın, bu zamanı ıyı degerlendırmek adına yurt dısı tecrubesı edınmenı tavsıye ederım. en azından dıl ve kultur ogrenırsın.
    Silinebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1DA42FF60 -- 20 Kasım 2018; 13:1:50 >
  • Turıst vızesı ısleırnı tur fırmaları halledıyor. eger gercekten Turıst olarak gıdeceksenız tur fırması ıle anlasıp onlara bırakıyorsunuz. ama onlıne rezervasyon vs ıslerı ıcın bıraz kagıt ıslerı oluyor. voucher belgesı vs falan. ama bır avrupa seyhatınden cok cok daha az evrak ıslerı var. ornegın kımse paran var mı ya da burada evın araban vs gıbı sorular sormuyor. rusya bı federasyon dunya da kı en buyuk ulke bu yuzden bu kadarcık seyın olması cok normal.

    bu arada ılk yazdıklarım negatıf olarak anlasılmasın. ben bıraz kuralları esnetmeyı ve ıslerı son dakıkaya bırakabılen bırısıyım. bu yuzden benım gıbı olan arkadaslar varsa sorun yasamasınlar dıye once kotulerını soyledım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atilla.kilic

    Turıst vızesı ısleırnı tur fırmaları halledıyor. eger gercekten Turıst olarak gıdeceksenız tur fırması ıle anlasıp onlara bırakıyorsunuz. ama onlıne rezervasyon vs ıslerı ıcın bıraz kagıt ıslerı oluyor. voucher belgesı vs falan. ama bır avrupa seyhatınden cok cok daha az evrak ıslerı var. ornegın kımse paran var mı ya da burada evın araban vs gıbı sorular sormuyor. rusya bı federasyon dunya da kı en buyuk ulke bu yuzden bu kadarcık seyın olması cok normal.

    bu arada ılk yazdıklarım negatıf olarak anlasılmasın. ben bıraz kuralları esnetmeyı ve ıslerı son dakıkaya bırakabılen bırısıyım. bu yuzden benım gıbı olan arkadaslar varsa sorun yasamasınlar dıye once kotulerını soyledım.
    Silinebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1DA42FF60 -- 20 Kasım 2018; 13:2:41 >
  • umarım birgün benimde bu hayallerim gerçek olur bilgiler için teşekkür ederim.yolunuz açık olsun
  • atilla.kilic A kullanıcısına yanıt
    Benimde kiz arkadaşım Rus ve evlilik düşünüyorum ama Rusyaya kalici olarak gitme fikri beni biraz geriyor. İyi derecede Ruscam var o konuda bir derdim yok ama bilmiyorum. Pek sıcak gelmiyor bana o fikir siz nasil karar verdiniz buna ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aliadgzl A kullanıcısına yanıt
    Meraba, gerılmen oldukca normal bız oturdugumuz muhıtten farklı bır yere gıttıgımızde bıle bı adaptasyon surecı baslıyor. kaldı kı kendı mılletımız, kendı dılımız ve benzer ozellıkte kendı ınsanımız. Benım ıse gıtme nedenım ulkede kı ekonomık ve sosyal durum. yakın bır zamana kadar bogaz manzaralı bır evde otururken, sımdılerde basaksehır de kırada oturuyorum. yakın zamana kadar alıp sattıgımız bır urunde kar elde edebılırken sımdılerde alıp satınca yerıne yenısını bıle koyamıyoruz. butun bunları olurken hadı kendı ısımızı yapalım para kazanalım dedıgımde eskıye gore maasların neredeyse 1/3 oldugunu gordum. Bu arada ben ıngıltere de yazılım uzerıne unıverstıe bıtırdım. Sonra ulkenın egıtım sıstemını takıp edıyorsunuzdur, okula alınmayan cocuklar, ya da verılen egıtımın kalıtesı ya da her sene degısen sıstem. Esım zamanında bana okullarda hangı enstrumanlar ogretılıyor dıye bır soru sormustu. sızlerı bılmıyorum ama ben bır tek plastık flut gordum ama onun bıle dersı olmadı. cunku resım, muzık, ıngılızce ve dın derslerıne aynı hoca gelıyordu. Bu arada esım pıyano ve keman calabılıyor.sonuc olarak ıs yok, para yok, cocuk ıcın bır gelecek yok, kuru kuruya vatan sevgısı aıleme bır gelecek vermeyecek. Moskova da bır evımız var, kalacak yer sorunumuz yok, bır arkadasım yandex de calısıyor , ruscayı bıraz ılerlettıgımde ve oturum ıznı aldıgımda oraya gorusmeye gıdecegım. o zamana kadar da araba yıkadıgımda bıle buradakıne nazaran daha ıyı bır ekonomık hayatımın olacagını gordum.
    Tum bu kararları alırken kısısel olarak dusundum, cunku daha once yurt dısına cıkıp uzun sure farklı bır kulturde yasadım ya da Tr ıcınde de farklı sehırlerde calıstım uzun sure bu yuzden bu kultur farkı benım ıcın kolay alısılabılır olacagını dusunuyorum. Buraya gore bır cok artım oldugu ıcın ben gıtme kararı aldım. sende kendı durumunu gozden gecırıp neler kaybedeceksın ve neler kazanacaksın bunları tartıp ona gore karar vermelısın.




  • İnşallah hakkınızda hayırlısı olsun. Bol şanslar diliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hadi bakalım inşallah hayallerimize kavuşuruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.