İnanmıyosan sana dert bana değil |
Rusya - Ukrayna Savaşı 2022 (94. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Bu güzel ve uzun anlatım için çok teşekkür ederim. Geçen seneye kadar Amerika hayali kurarken yavaş yavaş ben de yönümü farklı ülkelere çevirecek gibiyim. Sırf çocuklar insan gibi yaşasınlar diye niyetim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hala askeri harcamaların tek başına savaş kazandırdığını düşünenler var.
ABD'nin askeri bütçesi Vietnam'ın askeri bütçesinin belki 100 belki 400 katıdır. Buna rağmen ABD ordusu darmadağın olmuştur.
Savaş sadece ekonomik güç ile kazanılmaz. Yüzlerce farklı etken vardır.
Bir de diyelim ki Çin 500 milyar dolar askeri harcama yaparken ABD 800 yapıyor. Çin her şeyi çok daha ucuza mal ediyorsa ABD'den çok daha fazla teçhizat üretebilir.
Ben bir konu hakkında konuşmadan önce saatlerce araştırma yapıyorum. Herkese de araştırma yapmalarını tavsiye ederim.
-
arkadaş ne vietnam mış her 3 kelimeden birisi vietnam. yeter be yeter.saçma sapan şeyler söyleyip duruyorsun. insna biraz kendini toparlar. 1 ay ban yedin yine aynısın.
-
Ukraynaya helal olsun ülkesini her ne pahasına olursa olsun teslim etmedi, hala savaşa devam ediyor ve rusyayı bertaraf etmek için elinden geleni yapıyor, putin bu toprak zaten bizimdi deyip elini kolunu sallaya sallaya alacagını sandı ama yanıldı, bizde rusya gibi düşünecek olursak önceki osmanlı toprakları bizim diye her yere girmemiz lazım. Ukraynayı bu mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum ülkeleri için kanını döküyorlar forumda görüyorum mücadeleyi bırakıp teslim olması için heyecanlı arkadaşlarımız var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
amerikalılar bile vietnamı bu kadar korumuyor bizim amerikancıların koruduğu kadar
biri de yazmış "kolunu sallaya sallaya girdi" ...
keşke bizim de yerli sanayimiz rusya'nın gibi olsaydı da ege'de adalarına çöken amerikaya kafa tutabilseydin, kıbrısta güneye üs kuran amerika'ya ağzını açabileydin
sanırım emekliler iyice azaldı. artık azov, ukri gençleri yataklarından alıp askere götürüyor
What the media hides. on Xtwitter
‼️ 🇺🇦 POV: you wake up and you’re surrounded by conscription officers in your own room Welcome to Ukrainehttps://twitter.com/narrative_hole/status/1698007897882390534"ruzya rezil oleyyah yeghenım"
Gazprom Ocak Haziran dönemi 3.2 milyar dolar net kar açıklamış. bu kadar sanction'a rağmen hala karla kapatıyorlar.
Sprinter on Xtwitter
Last week, Gazprom published financial results for the last six months and reported a profit of almost 300 billion rubles. The figure is huge, even though there have been more before. And it is largely connected with the unfulfilled promises of the EU to get off Russian “gas…https://twitter.com/Sprinter99800/status/1698320746693496915Abiniz ne dediyse o!
"Ukrayna'da 400.000 den fazla ölü var". Rusya desteklilerde ise bu rakamlar 45.000 civarı.
Contrarian on Xtwitter
Zelenskyy idea of winning is a 10-1 ratio of men lost. 🇺🇦 Over 400,000 Ukrainians dead with losses increasing. How much longer can his “winning” streak last? 🤔https://twitter.com/i/status/1695604899898368331
-
Hocam zaten Ukrayna Bakanlar Kurulu Kiev'de 400-600 bin arası kapasiteli mezarlık inşaatına onay vermiş. Gönderdiğiniz son videodaki adamı da Netflixte Age of Tanks belgeselinde görmüştüm. Kendisi Amerikan Abrams Tanklarıyla Irak'a giren üst düzey askerdi.
Conflict on Xtwitter
#SONDAKİKA 🔴 Ukrayna bakanlar kurulu Kiev’de 266 hektarlık 400.000-600.000 mezar kapasiteli dünyanın en büyük askeri mezarlığının inşaatına onay verdihttps://twitter.com/ConflictTR/status/1694054167076131038/photo/1 -
ukrayna'da şimdi toplum iki kutuplu. bir taraf; ruslar ile biz biriz neden savaşıyoruz. Diğer taraf ise ; Amerika özgrülük elçisi, avrupa'da zenginlikten ölecez.
yazmayacaktım ama burada urkaynalı bir aile vardı. tabi ilk başta kadın tek başına gelmiş annesi ve babası buradaymış. neyse 2 hafta oldu babası geldi, sonra işte bunun kızı benim kızımla oynuyordu ki araplar sarı kafalı diye bu ukraynalı kızla oynamıyordu; neyse dün galiba adam kendi kızını yanına çağırmış benim kızla oynarken. bu akşam üstü bu sefer çocuğunu zorla çekerek almış. sanırım Türküz diye bunu yapıyor. ama burada hala ukrayna yalayanlar var. ukrayna'yı kendilerine bayılıyor sananlar var. umrumda mı? hayır. benzer tipleri ben bulgarda da gördüm. türk düşmanıydılar falan ama kaç tane türk düşmanlığı yapan bulgar hatun da götürdüm... ayıptır söylemesi bir tanesi 450 km öteden veliko tarnova şehrinden ayağıma gelmişti. oturduk ön muhabbet yapalım diye , gittim masaya jack koydum falan ... 5. dakikada kız bana "sen Türk değilsin". ben "neden?". kız "Türkler kara oluyor. sen beyazsın. demek oluyor ki dedelerin zorla müslümanlaştırılan yeniçeri (bulgar, sırp, hırvat, daçyan)".
yani bu kadar nefret ediyorlar.
alttaki resim Bulgaristan'da nazi özentisi, Türk düşmanı kendini bulgar (ön türk) sayanlardan ki Bayrağın rengine dikkat et
alttaki resim de ukraynalı nazi olan azov gurubunun gösterisinden. bayrakların rengine dikkat et.
işin kötüsü, savaşa azovlar gitmiyor. masum halk gidiyor. azovlar şu anda orduyu ele geçirmiş, polis teşkilatını ele geçirmişler ve kafalarına göre sokaktan savaşmak istemeyen ukraynalıları, macar kökenlileri ve besarabyan kökenlileri zor gönderiyorlar. Rus kökenlileri gönderemiyorlar çünkü güvenmiyorlar.
ama bizim mahmut'a sorsan burada Amerika özgürlük elçisi, ukrayna'da "GÖNÜLLÜ" direniş var falan filan. O mezarlık da dolacak. macar, sloven, polonya sınırlarında donduruculu vagonlarda cesetleri saklıyorlar, gizlice gömüyorlar. macar medyası olayı gün yüzüne çıkarmıştı.
-
"evroba coh ögzhür yeghenım ".
Sprinter on Xtwitter
More than 160,000 Ukrainian men of draft age, who fled the war to Germany, may be sent back to Ukraine, writes the German Bild.https://twitter.com/Sprinter99800/status/1698392692084851101haber içeriği: yehud zelensky : "almanya'ya kaçan 160.000 ukraynalı erkeği geri gönderin". "parlamento dikkate alacak" ... parlamento dediği de liberal sol görüşlü hile hurda ile seçilen koalisyon hükümet.
-
Ukraynalılar yense de yenilse de ruslardan çok daha adamdırlar. Güçsüz diye savaştan kaçmıyor. Savaşın bu zamana kadar sürmesi, rusların savunmaya geçmesi bile iyi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazık Ukraynalı gençlere ki kazanamayacakları bir savaşta Emperyalistlerin palyaçosu tarafından kendi ırklarına düşman edilmiş, Amerikan babalarının emperyal amaçlarına ölerek hizmet ediyorlar. Tankla, bombayla, ölümle, binlerce masumun kanıyla orta doğuya on yıllardır demokrasi getirenlerin hâlâ kendi faydaları dışında bir amaçları olduğunu düşünüp de ölenlere helal olsun demek deyim yerindeyse züğürt tesellisidir. Ulan bu adamlar ki koskoca Amerika kıtasında meta uğruna Kızılderili bırakmamış. Sömürdükleri toprakların üstünde güneş batmazmış. Ukrayna'nın tamamı ölse gülüp geçerler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvete -- 4 Eylül 2023; 0:51:43 > -
Öyle mi? Rusya emperyal değil sanki. Elinde rus olmayan bölgeler bayağı büyük bir yer kaplıyor. Sonra güçlü olup emperyal olmayan ülke var mı?
Ortadoğulular abd kadar güçlü olsaydı avrupa, abd kaynaklarını ellemeyecekler miydi? İnsan her yerde aynı. Bugünün zayıfına güç ver zalim dediğinden beter olur.
-
Ukranya'da dağıtılan afişler: "eğitim alman ülkeyi kurtarmayacak. ukrayna ordusuna katıl"
Ukrayna artık öğrencileri bile askere zorla almaya başlamış. Taze görüntü.
tek başına mevzisini koruyan rus asker. eğitimsiz adamları gönderiyorlar ukrayna tarafı
Almanya'da savaşın etkisi ile gerileyen ekonomi, AfD için yükseliş getiriyor. Saxonya bölgesinde AfD oyları %35leri aşıyor
Resimdeki kişi amerkalı politik yazar ve danışman. lakin transeksüel. Konuşmasında: Ukraynalı askerler ile ilgilenildiğinden bahsediyor. O sırada ayağını kaybetmiş ukraynalı askerin bakışı
ukrayna: bayraktar ile Herson'da mühimmat kamyonunu vurduk
Kherson'da vurulan ukrayna ordusuna ait sığınak ve komuta merkezi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
artık son kozlarını oynuyor zelensky. lakin putin hala barışa hazır... putin barış vs kabul ederse tekrardan mallık yapar. çünkü amerika süreli barış istiyormuş. he zelensky bu arada artık 20lik öğrencileri toplamaya başladı. bu ayağına sıkması demek oluyor. milletin çocuklarına dokunacak kıvama geldiysen, birkaç aya patlarlar.
bu arada ukraynaca nasıl bir dil yahu. hiç benzemiyor diğer slav dillerine.
kağıtta yazan mesajı ben anlamadım, ama rusçasını anladım.
образование не спасет вашу страну, ходите в армию => obrazuvanie ne spaset vaşu stranu, hodite vıf armiyü" - Rusça
bulgarcası => obrazuvanie ne spasi vaşa-ta strana, hodete vıf Armiya
sırpçası => obrazovanje neće spasiti tvoju zemlju, učestvovaj u vojsci.
boşnakça=> obrazovanje vam neće spasiti državu, uđite u vojsku.
ukraynacaya dilleri bu kadar benzemiyorken, putin boşa kasıyor gibi geliyor. muhtemel adamlar başka milletten karışma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 4 Eylül 2023; 5:21:12 >
-
Benim tarih bilgim zayıftır. Bilmiyorum sen ne olarak gördün ama ben emperyalizmi, kapitalist ülkelerin askeri gücünü kullanarak, başka ülkelerin kaynaklarını sömürmek, topraklarını elinden almak, insanlarını köle yapmak amacıyla kullanıp, acaba daha öldürülecek, elinden malı alınacak insan, talan edilecek maden dolu yeni topraklar var mıdır diye arayış içine girmesi olarak gördüm. Emperyalizmin çıkış kaynağı kapitalizmdir. Rusya'nın madenlerini sömürmek için insanlarını kitlesel hastalıklarla yok ettiği, üretim yaptırmak için köle yaptığı, toprağını almak için soykırım yaptığı örnekleri yazarsan bilgilenmiş oluruz. Ben yanlış bilmiyorsam kapitalizmin tam karşısında duran anlayış ilk Rusya'da uygulandı.
Ha diyorsan ki Rusya sömürgeci değil ama diğer ülkeleri askeri gücüyle etkisi altına alıyor. Etkisi altına mı alıyor yoksa almak zorunda mı kalıyor orasını bilmek için Amerikan köpeklerinin dünyayı bir rahat bırakmasını görmemiz lazım. Ondan sonra deriz ki askeri bir tehdit olmamasına rağmen Rusya diğer devletlere baskı uyguluyor. Üstten Polonya, yandan Türkiye, Bulgaristan, Romanya, kenardan Finlandiya, İsveç etrafını sarmışsın ve hala sarmaya devam ediyorsun her yandan, sen haklısın. Ama Ruslar bu NATO Sovyetler Birliğine karşı kuruldu, Sovyetler dağıldı, hala neden etrafımızı sarıyor dediğinde haksız olacak. Bu NATO en son ne zaman savunma savaşı yapmış? Kim tehdit etmiş NATO'yu? Adamların kardeş bildiği ülkeye gireceksin, Rusya'yla dalga geçer gibi düşman edip NATO'ya alacağım sizi diyeceksin onlar da saygı duyuyorum, Ukrayna bağımsız bir ülkedir, Sovyetlerden sonra kendilerini kardeş gördüğümüz için Kırım'ı verdik, nükleer santraller yaptık ama sorun yok alıp hepsini Amerikan kardeşleriyle bize karşı kullanabilir diyecek öyle mi? Siz rüya görüyorsunuz. Aynısını Azerbaycan bize yapsa gücümüz varsa hıncımızdan yerle bir ederiz, ne kardeş kalır ne Türklük. Kendini hançerlenmiş hisseden kardeş, en azılı düşmanından daha beter olur. Biz bile NATO üyesi olmamıza rağmen Ege'de aynı tarafta olduğumuz Yunanistan ve onunla birlikte adalara toplanan Amerikan ve Fransızlardan rahatsız olup güvenliğimizi tehdit altında hissediyoruz, her yanı sarılmış Rusya'ya gelince sorun yok.
Ayrıca Rusya'nın emperyalist olup olmamasının Ukrayna'daki durum ile alakası da yok. Bir tarafta seninle hiç bir bağlılığı, geçmişi, ortak yanı olmayan Emperyalist bir ülke, diğer tarafta seni kardeş bilen, en emperyalist ülkelerden biri bile olsa nasıl ki bizim Azerbaycan ya da Kıbrıs'ı amaçlarımızın karşısına ve dışına itemeyecek şekilde kardeş bildiğimiz gibi kardeş bilen bir ülke var. Ve sen bu durumda Amerika'yı seçiyorsun. O zaman sonuçlarına katlanmayı göze almışsın demektir. Ama ne yazık ki sonuçlarına masum insanlar katlanıyor.
Bugünün zayıfına güç ver zalim dediğinden beter olur falan boş sözler. İnsan herkesi kendi gibi zannedermiş. İnsanın doğasını tartışmak ne konuyla alakalı ne de bir kaç cümleyle açıklanacak kadar dar bir kapsamda.
-
Hocam barış kaçınılmaz. Putin bu işin sonunda barış anlaşması imzalamak zorunda. İster Zelensky hükümeti ile ister başka bir hükümet ile. Başka bir sonucu yok olamaz. Anlaşma imzalamayacak da napacak? Ukrayna'yı işgal mi edecek? Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi demek dünyayı karşısına alması demek. Bugün Ukrayna'yı işgal eden yarın canının istediği başka bir yeri işgal eder. Kuralları olmadan savaşan bir ülkeyle kimse ittifak olmaz.
Savaşın sonunda olacak olan şu bence: Özerk bölgeler ya tamamen özerk olacak ya da dış siyasette Ukrayna'ya bağlı iç içlerinde bağımsız olacak. Kırım Rusların olacak. Ukrayna NATO'ya katılmayacağını beyan edecek. Katılması halinde Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini haklı kılacak bir madde bile koyabilirler belki ama Rusya'nın müdahalesinin olacağı bir madde mutlaka olacaktır.
-
ben bütün ukraynayı işgal etsin yazmadım. bu hataya tekrar düşserse aptallık yapacağını yazdım. çünkü iyi niyetli davrandılar ama hep kazıklanan oldular. medvedev açık açık "şeytanın başı ebedi düşmanımız ingiltere" demedi mi? putin'e mesaj mıydı bu. ama putin daha istanbulda yapılan "taraflar arası görüşmede" çekilmeyi "iyi niyet" olarak anlaşmaya uyarak imzalamış. ee ne oldu? amerika uydu mu? avrupayı yöneten yahudiler uydu mu? şeytanın başı siyonistlerin ini ingiltere uydu mu?
merkel dalga geçer gibi "minsk1 ve minsk2 anlaşmalarını biz ukrayna'yı silahlandırmaya zaman kazanmak için teklif ettik" demedi mi? putin bu anlaşmaları da "iyi niyet" olarak imzalamışdı.
tüm bu sebeplerden putin bunların "süreki" anlaşmasına uyarsa, artık 5. aptallığı olacak. çünkü hata dediğin 2 defaya mahsustur.
-
Ben sizin gibi düşünmüyorum hocam. Siz bence karar alma süreçlerini çok hafife alıyorsunuz. Ana düşünce haklı olmasına rağmen sonuna kadar en az kırgınlıkla bu işi bitirmekte. Çünkü bu ülkeleri düşman edenlerin amacı o NATO'ya girsin, topraklarını kurtarsın falan değil bu iki devletin sıcak çatışmaya girmesi, vatandaşları birbirine düşman olmasıdır. Rusya zaten çok önceden Ukrayna'nın girdiği yolu görmüş askeri önlemler almış. Anlaşmalar sadece Ukrayna'ya zaman kazandırmadı Rusya'ya da hem planlama hem de vicdanını rahatlatma için zaman verdi. Biz Ermeniler'in bizi katlettiler deyişlerini neden kabullenmiyoruz mesela? Tarih kitapları katletti yazsa nolur yazmasa nolur? Öyle olmuyor işte insanda ahlaki bir duygu mekanizması işliyor. Rusya da bu mekanizmayı işletiyor. İleride tarih kitapları biz elimizden geleni yaptık bize savaşmaktan başka yol bırakmadılar yazacak. Savaşın nedeni Ukrayna'yı ele geçirmiş neo nazilerdir diyecek.
Mesela Rusya bu savaşa özel operasyon diyor. Neden öyle diyor? Çünkü ben bir ülkeyle bu şekilde savaşmam mesajı veriyor. Bu bir savaş olsaydı Rusya'yı savaşın başında Kiev'den çıkaramazdılar. Ne ikmal hattı, ne asker tecrübesi Kiev'i füzelerle dümdüz eder, tanklarla moloz yığınlarının üstünde poz verirlerdi. Ama aynı zamanda katliam yapmış olurlardı ve tarih bunu da yazardı. Kendi ırkını katleden adam diye. Onun yerine önce Kiev'i sivil nüfustan arındırmaya çalıştı, baktı olmuyor geri çekilip arındırılmış bölgelere çekti savaşı.
Yani demem o ki anlaşma imzalıyor imzalamasına ama bunu yapmasının nedeni karşısındaki insanların zeki olup Rusya'nın aptal olması değil. Kendi vicdani muhasebelerini yapıp, kendi düşüncelerinin haklılığına ve başka çarelerinin kalmadığına, bu şekilde sonlanmaması için elinden geleni yaptığına inanmaları gerek. Bazı insanlar vardır ki onları hareket ettiren şey kendi düşüncelerinde haklı olmalarıdır.
Bu kadar savaş yapıldı, insan öldü. Artık yapılacak anlaşmayı kazanan taraf belirler. Ve bence Rusya'nın Ukrayna'ya imzalatacağı anlaşma Ukrayna'nın bu süreci tekrar silahlanmaya yönlendirmeyi göze alabileceği bir anlaşma olmayacaktır.
-
bende böyle diyordum ama bir işe yaramıyor. rusların katlettikleri dedikleri uşi midir nedir, scott ritter çıkıp iki videoda gösterdi. meğer orada öldürülenler rus kökenlilermiş. ayrıca savaş başlayınca "ajan" iddası ile ukrayna tarafından göz altına alınan ve sonradan öldürülenmiş.
bu insanlık suçu. ama BM yani yahudi güdümlü milletler topluluğu ne karar aldı?
bir tane yahudi var. demokratların sosyal ağını yöneten. işte yukarıda hani sakat asker ile poz veren transexüel. kendisi bizzat yazdı; kiev'de rus kökenlileri göz altına alıyorduk, foto çektirip sonra hepsini öldürdük. bunu kendisi twitterdan yazmış. ifşalandı ama BM yani birleşmiş milletler herhangi birşey yaptı mı?
ben olaya artık başka gözle bakıyorum. bu iş biraz da ülkenin imajına oynamaya başladı. ukriler, ingiliz füzeleri ile hastane vuruyor donetsk'te ... ses seda yok. rusya madem savunuyor, o zaman aynı şekilde ukrayna'da bir hasteneyi bombalayacak. bu işler karşılıklı. ama rusya burada cool yapıcam diye bana göre artık kendi halkına (ukrayna'da alınan topraklarda) zulm etmeye başkadı. önceki gün energo diye bizim TEDAş binasını vuruyor drone ile. lakin ölen o anda orada binaya girmeye çalışan yaşlı kadın. bir yerde daha bombalamaya kalkıyorlar parkı vuruyor orada da 10 yaşında kız ölüyor, yanında nenesi ölüyor. bunlar artık hem imajına zarar verir, hem de halkını artık huzursuz eder.
BM'in yahudi yönetiminde çocuk bahçesi olduğu kesinleşti. bu dünya'da bir çok şeyi yediriyorlarmış insanlara. bu savaş bana onu gösterdi. batının yalancı medyasını, yalancı demokrasisini. nato'nun rusya'ya karşı değil sömürgeci yahudi sermayesinin maşası olarak kurulduğunu falan.
bu arada savaşta deli gibi silah gönderen sol alman libearal amerikancı koalisyon bunun parasını bizden zorla alıyor. ama işte gördün yukarıda; afd nerelere tırmanıyor. vatandaş olup ben de afd ye atıcam. belki köklerini sökemiycem ama yapraklarına tükürsem yeter.
Oktan Erdikmenyoutube
4 Eylül 2023 @AVRUPADAN haberler: 📌 Almanya'da çok kazanana vergi artışı kapıda 📌 2 kişiden biri kirasını zor ödüyor 📌 Halka doğal gaz tasarrufu çağrısı 📌 Başbakan Scholz koşarken düşüp yaralandı 📌 Fransa'da çarşaf yasağında geri adım yok 🇹🇷 Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu Abone olmak için: https://www.youtube.com/oktanerdikmen/?sub_confirmation=1 Avrupa ile ilgili diğer her şey @Avrupadan YouTube Kanalında: Avrupadan kanalına abone olmak için: https://www.youtube.com/avrupadan/?sub_confirmation=1 #oktanerdikmen #almanya #vergi #kira #doğalgaz #başbakan #fransa #fileninsultanlarıhttps://www.youtube.com/watch?v=m3YyfU0y5lI
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X