Şimdi Ara

Rusya'nın B2 uçaklarını vuracak teknolojisi var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • B-2 Stratejik bombardıman uçağıdır. Bu uçak göreve gönderilmeden önce mutlaka uydular önceden gideceği alanı tarayıp hava savunma bataryası var mı yok mu, en yakın hava üssünü, uçağın hava sahasında kalacağı bütün olasılıkları hesaplar. Ardından risk analizine göre operasyona gönderilir.

Mesela dünyanın en hızlı uçağı olan Sr-71 blackbird, 1986 yılında 6 Mig-31 tarafından tespit edilip önleme yapılmıştı. O yüzden her zaman kesin konuşmamak gerek.
  • s400 lerin bu uçakları tespit edebileceğini nereden biliyorsun hocam

daha önce karşılaşmışlar mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flight Of Icarus

quote:

Orijinalden alıntı: Wernher von Braun

Rusya'nın elindeki en gelişmiş karadan havaya füze sistemi olan S-400ler, 30-35KM'den B-2'yi görebilir.

Zaten tek başına operasyon yapmaz yanında F-22 Raptor yada F-18 Super Hornet olur.

Rusya'nın B2 uçaklarını vuracak teknolojisi var mı?

o zaman daha kolay tespit edilmezler mi ?

F-22 zaten radarda görünmüyor. F-18'li gruplar da dağılıp AGM-158B ile hava savunma sistemlerine saldırı yapar. O sırada Arleigh Burke sınıfı destroyer ve Los Angeles sınıfı denizaltılarda da Tomahawklar bekliyor. Böyle karışık sistemler birbirini destekler genelde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asil Türk Kanı

s400 lerin bu uçakları tespit edebileceğini nereden biliyorsun hocam

daha önce karşılaşmışlar mı

Testi yok fakat radar denklemleri ile bu sonuçları çıkarıyorlar. Tabi bu en iyi ihtimal. Her an radarlarla desteklenemeyeceği için 5-10 km'ye bile bile düşebilir bu mesafe.
  • Phantom II kullanıcısına yanıt
    O sadece pasif tespit radari 50kmden tespit etse bile hedef kilitlenme yapamiyor sadece tespit 50km ise ucak için kisa bir mesafe o zamana kadar bombalar hedefe iner.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şurayı oku; (http://www.muharebetarihi.com/u-2-casus-ucagi-ve-1960-yilinda-yasanan-abd-sscb-casusluk-krizi/) o zamanın teknolojisi ile karşılaştır karar ver

u2 cesedi 1960 ;

https://media.licdn.com/mpr/mpr/AAEAAQAAAAAAAA3nAAAAJGRlNTI0ZTc3LWRiMzMtNDQ4Ni04YTFiLTY5ODg4ZDYwNzI3Mg.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 15 Ağustos 2017; 22:38:3 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Flight Of Icarus

quote:

Rusya'nın elindeki en gelişmiş karadan havaya füze sistemi olan S-400ler, 30-35KM'den B-2'yi görebilir.

Zaten tek başına operasyon yapmaz yanında F-22 Raptor yada F-18 Super Hornet olur.

o zaman daha kolay tespit edilmezler mi ?

F-22 zaten radarda görünmüyor. F-18'li gruplar da dağılıp AGM-158B ile hava savunma sistemlerine saldırı yapar. O sırada Arleigh Burke sınıfı destroyer ve Los Angeles sınıfı denizaltılarda da Tomahawklar bekliyor. Böyle karışık sistemler birbirini destekler genelde.

teşekkür ederim . bilmiyordum öğrendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ESOES1981TR

şurayı oku; (http://www.muharebetarihi.com/u-2-casus-ucagi-ve-1960-yilinda-yasanan-abd-sscb-casusluk-krizi/) o zamanın teknolojisi ile karşılaştır karar ver

u2 cesedi 1960 ;

https://media.licdn.com/mpr/mpr/AAEAAQAAAAAAAA3nAAAAJGRlNTI0ZTc3LWRiMzMtNDQ4Ni04YTFiLTY5ODg4ZDYwNzI3Mg.jpg

U-2 ve B-2 çok farklı sistemler. U-2'nin radarda görünmemesi için RCS değeri düşürülmeye çalışılmıştı fakat o zamanın teknolojisi buna izin vermedi. U-2'nin düşürülmesinden sonra SR-71 projesi başladı. Çok yüksek irtifada ve 3+ mach hızda uçan bir keşif uçağı yaptılar bu sayede hava savunma sistemlerini geçebiliyordu.

B-2 ise rcs değerinin çok düşük olmasından dolayı, radarlarda görünmeyen bir uçak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1DFD8C17B -- 16 Ağustos 2017; 0:1:59 >

• Amerikanın nazi almanyasından çaldığı uçak temeli Horten Ho 229'a dayanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prinz Eugen

Amerikanın nazi almanyasından çaldığı uçak temeli Horten Ho 229'a dayanır.

fake mi gerçek mi bunlar?

• Asil Türk Kanı kullanıcısına yanıt
    Gerçek horten ho 229 diye aratırsanız gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.
  • B-2'nin atası Northrop N-9M'dir. İlk uçuşunu 1941'de yapmıştır.

Horten Ho 229 ise ilk uçuşunu 1944'de yaptı.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackGhost12

Bu uçağa hayranım. Yapısı tam itibariyle bu. Uçağın çok sessiz olması methediliyor.

Keşke canlı bir tane görebilsem. Bombalamamak şartıyla. :)

Bunu atmaya geldim. Şimdi gidiyorum.

• s-500'ün geliştirilmesi tamamlandı, 2020'ye kadar önemli noktalara yerleştirilecek diye biliyorum, bu uçak Rusya'nın üzerinde dolanırsa rusya haberdar olur bundan, radarlar görmese istihbarat alır ve ilişkiler kriz yaratır, ABD iyice oyun oynama niyeti varsa başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 17 Ağustos 2017; 17:0:40 >
  • GreyParrot kullanıcısına yanıt
    S-500, Rusya'nın ilk balistik füze savunma sistemi olacak. Stealth uçaklar konusunda S-400'den fazlası olmayacaktır.

• quote:

S-500, Rusya'nın ilk balistik füze savunma sistemi olacak. Stealth uçaklar konusunda S-400'den fazlası olmayacaktır.

S-500 ilk balistik füze savunma sistemi değil, Rusya'nın atmosfer üzerinde seyreden füzelere karşı geliştirdiği yani uzun menzilli füzeler için imha sistemi ancak uzak mesafelerdeki hedefleri tespit etmek için s300-s400'e kıyasla çok daha gelişmiş radar sistemlerine sahip, S-500 gibi savunma sisteminin becerileri gerçekten çok yüksek olacağı konuşuluyor, F-22, F-35 gibi uçakların etkili menzilde cepte olduğu, B-2 gibi savaş uçaklarının gizliliğinin tehlikede olduğu söyleniyor, fazlasını bilemem projede çalışmadım ancak s300-s400 farksız demek mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 17 Ağustos 2017; 16:52:50 >
  • GreyParrot kullanıcısına yanıt
    S-500, Rusya'nın ilk anti balistik füze korunma sistemi olacak derken ana görevi bu olacak anlamında söyledim.

Menzil olarak 400-600 km, irtifa olarak 100-150 km konuşuluyor. THAAD benzeri özellikleri var fakat EKV bulundurmazsa ben balon sistem olacağını düşünüyorum.

Edit: S-500, F22 ve F35'e karşı bu kadar etkili olsaydı ABD, yeni bir sistem geliştirmeye başlardı. F117'nin düşmesinden sonra üretim hattını kapatıp yeni projelere başlaması gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1DFD8C17B -- 17 Ağustos 2017; 17:6:26 >
  • Dikkat ederseniz jet motorlu b2 ile ho 229 birbirine benziyor yabancı kaynaklarda amerikanın b2'yi geliştirirken ho 229'dan fazlasıyla örnek aldığından bahsediliyor savaşın sonunda tüm alman teknolojisi ve gizli belgeler amerika ve rusya tarafından kaçırıldı amerikanın uzay programı bile nazilerin v1,v2 balistik füze projesine dayanıyor.
  • Operation paperclip'den bahsediyorsunuz sanırım. Evet V-1 ve V-2'den baya şey almıştır ABD. Kullanıcı adım o füzeleri tasarlayandır ayrıca

• Mevcut teknoloji kullanımı açısından Amerika'nın kesin üstünlüğü mevcut lakin Ruslar her zaman şaşırtıcı işler yapabilir. Zira bu adamlar 1945 yılından beri roket,füze, jet motoru, radar gibi konularda 72 yıldır tecrübe sahibi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.