Şimdi Ara

Rusya'nın B2 uçaklarını vuracak teknolojisi var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Amerika ve rusya bugün bu kadar askeri teknolojiye sahipse bunu nazi almanyasına borçlular özellikle abd savaştan sonra bir çok alman bilim adamını zorla alıkoydu ruslardan önce davranarak bir çok projeyi ve gizli dökümanları ülkelerine kaçırdılar ss son bir hamle ile evrakların bir çoğunu imha etmeyi başarsada kalanlar ruslar ve amerikalılar tarafindan ele geçirildi.



    Bunlara örnek olarak amerika dora gustav ağır demiryolu topunu sökerek ülkesine götürdü 50'li yıllarda M65 atomic topu üretti doranın kopyalanmış versiyonudur daha sonra dünyanın ilk akıllı bombası fritz-x i kopyaladılar bunu temel alarak günümüzde ki nokta atışı yapan lazer güdümlü bombaları geliştirdiler Me 163 ve Me 262 gibi dünyanın ilk modern jet uçaklarına ruslarla birlikte el koydular ve bu uçakları baz alarak modern savaş jetleri geliştirdiler.



    Ruslar ise tüfek ve daha küçük çaplı silahlarda bu işin kaymağını yedi almanların stg 44 tüfeğinin tüm projesini ülkelerine kaçırdılar üzerinde bir kaç değişiklik yaparak ak-47 adı ile seri üretime geçtiler ilerleyen yıllarda dünyada ki en popüler tüfeklerden biri haline geldi hala bir çok askeri birlik tarafından tercih edilmekte ruslar bunlarla yetinmeyip panzerfaust,panzerschrek gibi tank savar silahlarını da kopyalayıp yine populer hale gelen rpg serisi silahları piyasaya sürdüler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 17 Ağustos 2017; 20:45:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Amerika teknoloji olarak Rusya'dan öndedir. Herhangi bir ülkeyle savaşsa ağ destekli sistemleri olduğundan çok büyük avantaja sahipler şöyle söyliyeyim. F-22 Raptor'dan atılan bir AAM füzesinin güdümlenmesi için F-22'nin radarına ihtiyacı yok bölgede görev yapan AWACS veya yer radarı AAM füzesini güdümleyebilir. BF savunmasında yine önde THAAD SM-3 GBI gibi sistemlere sahipler. Donanma gücü olarak açık ara önde hava gücü olarakta önde. Hatta kimsenin beğenmediği F-35 Ağ destekli olduğundan ileride çok işimize yarayabilir düşman radarına girmeden aam füzesini ya da agm füzesini ateşler bölgede olan AWACS veya yer radarı güdümler. Artık hava savaşları dog fight tarzı olmuyor radarı iyi olan füzesi yüksek manevra kabiliyetine sahip ve ağ destekli olan ülke kazanır. Artık yeni nesil aam füzeleri hem IIR ile hem radar ile güdümlenebilecek şekilde tasarlanıyorlar.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.