Şimdi Ara

Rusya mi? Polonya mi? neden

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ailemi ikna ettim lakin simdi üniversite arayışlarına başladım.
    Benim için önemli olan orda ki sosyal hayati eğitimi yaşami,kalitesi ve diplomasinin geçerliliği, tabiki birde dil

Evet Rusya mi Polonya mi? Veya başka alternatifler var mi ? Varsa neden
    Lütfen sadece bilgili kişiler cevaplasin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtrkmn61 -- 19 Temmuz 2014; 3:19:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ikisinide tavsiye etmem ama illa biri olacak diyosan Polonya derim en azindan AB uyesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Pedro

Ikisinide tavsiye etmem ama illa biri olacak diyosan Polonya derim en azindan AB uyesi.

Peki sebep nedir ? Nereyi tavsiye edersin ?

• Sebebi cok acik Rusya da okumaniz Rusca ogrenmenizi saglar ama Rusya denilen yeri cok iyi arastirmanizi oneririm halki dazlak olup erkeklerin hemen hepsi alkoliktir ve kislari akil almaz derecede soguk olur -40 lara kadar soguk gorulmektedir. Polonya bi nebze daha iyi Rusya'dan cunku dedigim gibi hem AB birliginde hem o tarz ulkelere konum olarak daha yakin. Bana kalsa maddi durumunuz varsa elbet Ingiltere,ABD,Kanada tarzi ulkelere kapak atmaniz cunku oralar emin olun bu dediginiz 2 ulkeden kat kat her bakimdan iyi konumdalar.

• Rusya gerçekten pahalı bir ülke. Gece hayatı vs. çok oluyor ama tabi parası olana. Açıkçası Polonya hakkında pek bilgim yok. Ama Rusya'da okuyan liseden arkadaşım var. Hem çalışıp hem okuyor + dayısıgilde kalıyor yinede zor para yetiştiriyorum diyor. Öyle pek para harcayan bir tip de değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Pedro

Sebebi cok acik Rusya da okumaniz Rusca ogrenmenizi saglar ama Rusya denilen yeri cok iyi arastirmanizi oneririm halki dazlak olup erkeklerin hemen hepsi alkoliktir ve kislari akil almaz derecede soguk olur -40 lara kadar soguk gorulmektedir. Polonya bi nebze daha iyi Rusya'dan cunku dedigim gibi hem AB birliginde hem o tarz ulkelere konum olarak daha yakin. Bana kalsa maddi durumunuz varsa elbet Ingiltere,ABD,Kanada tarzi ulkelere kapak atmaniz cunku oralar emin olun bu dediginiz 2 ulkeden kat kat her bakimdan iyi konumdalar.

Hocam maddi durum sıkıntılı. Ben St.Petersburg Moskova da değil daha çok öğrenci yerleşim yeri olan voronezhe gidecegm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neto_

Rusya gerçekten pahalı bir ülke. Gece hayatı vs. çok oluyor ama tabi parası olana. Açıkçası Polonya hakkında pek bilgim yok. Ama Rusya'da okuyan liseden arkadaşım var. Hem çalışıp hem okuyor + dayısıgilde kalıyor yinede zor para yetiştiriyorum diyor. Öyle pek para harcayan bir tip de değil.

Hocam maddi durum sıkıntılı. Ben St.Petersburg Moskova da değil daha çok öğrenci yerleşim yeri olan voronezhe gidecegm
    Okul yıllık 2 bin dolar yurt ise yıllık 300 dolar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum aynı sorunu ben de yaşadım. Aynı ikilemde kaldım ve rusyayı tercih ettim. Bunun sebeplerini yazayım sana.
    1. sebep Polonya'nın dili Lehçe. Lehçeyi öğrensen bile ki zor bir dilmiş, dünyada başka hiçbir yerde kullanılmıyor.
    2. sebep olarak Polonya daha pahalı.
    3. sebep Rusya bir dünya gücü. Kim ne derse desin adamlar dünya üzerinde bir güç. Rusça öğrenmen çok daha fazla işine yarar. 20+ ülke rusça konuşuyor ve 60+ ülke kiril alfabesi kullanıyor.
    4. sebep ben mezun olunca türkiye'de iş bulmayı düşünüyorum. Kim ne derse desin Rusyadan mezun birinin türkiyede iş bulması polonyadan mezun birinin bulmasında çok daha kolay olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sylar2

Dostum aynı sorunu ben de yaşadım. Aynı ikilemde kaldım ve rusyayı tercih ettim. Bunun sebeplerini yazayım sana.
    1. sebep Polonya'nın dili Lehçe. Lehçeyi öğrensen bile ki zor bir dilmiş, dünyada başka hiçbir yerde kullanılmıyor.
    2. sebep olarak Polonya daha pahalı.
    3. sebep Rusya bir dünya gücü. Kim ne derse desin adamlar dünya üzerinde bir güç. Rusça öğrenmen çok daha fazla işine yarar. 20+ ülke rusça konuşuyor ve 60+ ülke kiril alfabesi kullanıyor.
    4. sebep ben mezun olunca türkiye'de iş bulmayı düşünüyorum. Kim ne derse desin Rusyadan mezun birinin türkiyede iş bulması polonyadan mezun birinin bulmasında çok daha kolay olacaktır.

Polonya AB ülkesi değil mi diplomasi daha iyi değil mi? Nasil rusyanin geçerli oluyor ? Birde Polonya ile Rusya arasında asiri bir gider farkı yok gibi geldi bana ve hangi üni hangi bolum

• Dostum polonya Ab üyesi fakat ab'nin çöp üyelerinden. Yani şu şekilde söyleyeyim Bulgaristan gibi görüyorlar, ab'nin çöplüğü. Polonyada 3500£ okul, + aylık harcama türkiye ile aynı gibi oluyormuş fiyatlar. Rusyada benim gideceğim okul ki pahalı bir okula gidiyorum yıllık 3500$ yurt aylık 30$ harcama olarak yılda en az 4-5 milyar kara geçiyorsun. Birde türkiyede geçerli olmasının sebebi rusyanın daha fazla, rusça bilen türk sayısı az. Okuduğun bölüme bakmadan bile sadece rusyada okuduğun için işe alan insanlar var. Yakınlarımdan biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sylar2

Dostum polonya Ab üyesi fakat ab'nin çöp üyelerinden. Yani şu şekilde söyleyeyim Bulgaristan gibi görüyorlar, ab'nin çöplüğü. Polonyada 3500£ okul, + aylık harcama türkiye ile aynı gibi oluyormuş fiyatlar. Rusyada benim gideceğim okul ki pahalı bir okula gidiyorum yıllık 3500$ yurt aylık 30$ harcama olarak yılda en az 4-5 milyar kara geçiyorsun. Birde türkiyede geçerli olmasının sebebi rusyanın daha fazla, rusça bilen türk sayısı az. Okuduğun bölüme bakmadan bile sadece rusyada okuduğun için işe alan insanlar var. Yakınlarımdan biliyorum

Peki siz hangi üniversite ve hangi bolumdesiniz ? Birde dünyanın en eski unileri Polonya da değil mi ?

• Ural Federal Üniversitesindeyim ben. Rusya'daki universiteler icerisinde ilk 15 icerisinde 6. sirada ve Dunyada ilk 500 Universite icerisinde yer alir. Biraz da gittiğin okul ile alakalı. Dünyada kurulan ilk 500 üniversiteden birine gidiyorum ben. Hani şöyle düşünün Türkiyede bir odtü var, fakat bir beykent veya ne bileyim Van 100. yıl üniversitesi var. Ben biraz paraya kıyıp daha fazla veriyorum. Fakat aldığım eğitime değiyor diye düşünüyorum.
  • Dostum peki hangi bölümsün ve okulun yillik ücretkeri nedir ?
  • Okulun yıllık ücreti 3500$ Ben de bu yıl gideceğim. Bölüm olarak nanoteknoloji mühendisliği veya nükleer enerji mühendisliği düşünüyorum.
  • Kardesm Ben Rusya nijniy novgoroda gidiyorum. bu forumdan bir arkadas daha buldum oda benle gelcek. bu sehır rusyanın 3. buyuk şehri bir araştır rusyaya karar verırsen bızle gel derım sana.
  • polonyayı tavsiye ederim..öncelikle İngilzce vebazı bölümler için Fransızca ve İspanyolca eğitim de vermektedirler.AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) sayesinde diğer ülkelerde de eğitimine devam edebilme şansın oluyor.Eğitim standartları yüksektir.
    Polonya üniversitelerinin YÖK denkliği vardır.
    Polonya üniversitelerinden alınan diploma, tüm AB ülkelerince tanınmaktadır gibi birsürü artıları var.aklına takılan bişey varsa cevaplayabilirim arkadaşım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezma -- 1 Ağustos 2014; 13:52:46 >
  • konuyu takipteyim fakat anlamadığım rusyada örn: nano teknoloji okuduktan sonra orada kalıp iş buluabilirmiyiz yani orada iyi bir maaşla çalışabilir miyiz ? @Emre-Bang Bang Club @sylar2
  • Tabii ki çalışabiliriz. İyi bir maaştan kastın ne? Örnek vereyim sana, türkiyede inşaat mühendisliği okumuş insanlar moskovada 4000-5000 $ dan çalışabiliyor çok rahat. Ki biz burada nanotek mühendisliğinden bahsediyoruz. Rusyada bulamasan bile eminim ki bir çok gelişmiş ülkede bulabilirsin iş.
  • hocam rusyada nijniy novgoroda da rusya hazırlık sınıfını ünv. bünyesin demi okuyoruz ve okulun yıllık ücreti ne kadar ve yaşam masrafları aylık olarak ne kadar üniv. de mühendislik olarak hangi bölümler var @sylar2 @Emre-Bang Bang Club
  • Ben ekaterinburg de ural federal üni. De okuyacağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.