Şimdi Ara

Rusya'dan Sütaş'a ihracat yasağı! Zararlı madde tespit edildi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
31.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yazım yanlışları cirit atıyor. Türkçe dersi almadınız mı? Bu memleketin Türkçe öğretmeni yok mu yahu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rusya olmassa hangi firmaların dandik olduğunu öğrenemeyeceğiz vay halimize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omega Speedmaster

Ulan dünyanın suç merkezi Rusya bile gıda konusunda hassas davranıyor.
    Bize de nerede GDO'lu, Katkılı ürün var onu yediriyorlar.
    Dünya'nın suç merkezi Rusya mı? Hocam sen 90lardan bahsediyorsun galiba. Şuan Rusya'da yüksek bir suç oranı yok her yıl gittikçe düşmekte. Rusya'da yaşadığımdan dolayı biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bağımsız laboratuvar testlerine bakmak lazım. Anlaşılıyor ki Rusya , daha önce domates te yaptığı gibi , süt ürünlerinde de ithalatı azaltma peşinde. Kendi domates üretimini arttırmak için en ufak sebepten Türkiye den giden domatesleri geri gönderişlerdi. Teşbihte hata olmaz ama bu biraz bizim Nataşalara sahte AİDS raporu verip sınırdışı etmemiz gibi. Bu iş ancak bağımsız laboratuvar testleri paklar. Sütaşın veya Tarım bakanlığının (ya da sağlık artık kim karışıyorsa) testleri değil.
  • Kankkunen kullanıcısına yanıt
    link icin tesekkürler..

buna göre; icim süt, golf dondurma, pinar, tat ve algida güvenle yenebilinir.
  • artık ürünleri direkt yurt dışına gönderip onlara test ettiriyoruz maliyetleri düşürmek için çaktırmayın durumu
  • Dolabın içinde unutulmuş ve son kullanma tarihi 20 gün geçmiş yoğurdu ilk günkü tazeliğini koruyarak durduğunu gördüm. artık nasıl bir katkı maddesi katıyorlar sa yoğurtlar bozulmuyor bile.

• Brotha B kullanıcısına yanıt
    90'lara göre suç oranında düşüş olduğu kesin de yine de dünyada iz bırakan olayların çoğu hep orada yaşanıyor.(Pedofililer,cannibal-yamyamlar,seri katiller vs...), siber suçlarda da adından söz ettiren bir ülke.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hep laktozsuz süt içtiğim bana bişi değişmedi pardon o cümle böyle değildi dimi

• Geçmiş olsun yine bize geçirmişler pardon kitlemişler
  • webbie kullanıcısına yanıt
    tecavüz kaçınılmaz değil..
  • DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt
    Var, var olmasına da torpilli girdikleri için bu kadar oluyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: asepam

arkadaşlar hayvanların yeminde antibiyotik-depresyon ilacı felan yok, bunu aklınızdan çıkarın.(çümkü ilaçlar ithal geliyor maliyeti kurtarmaz :D )
    Ilık süt içince uyku gelmesi olayı taaaaa bilinç altından geliyor. (bebeklerin annelerinin memelerinden çıkan ılık süt sebebi ile )

süt üreten işletmeleri aile işletmleri ve büyük işletmeler diye ayıralım.
    2-3 sığırlı aile işletmesi kendi kendini döndüremez zaten hayvanlar hasta olmadığı müddetçe ilaç kullanmaz.
    8-10 ve daha fazla sayıda hayvan besleyen aile işletmeleri bilinçlidir. TV de tarım kanallarını izler, internetten araştırır, bilgililere sorar. ve bu işletmeler yem sektöründeki hileleri ((avrupa da 13-14 döl alınan sığırdan ülkemide 3 döl alınıyor, hayvanların yumurtalıkları öldüğünden dolayı kesime gidiyor.bunun da en büyük sebebi kesif yemlerin hayvanların karaciğer, rumen vs. tüm organlarını yorması)) farketmiş olacak ki kesif yemi minimum seviyeye indirdi kaba yeme ağırlık veriyor.
    dev şirketler ise hayvan refahına uygun ahırlar yapar, yem rasyonlarını özenle ayarlar. amaç karlılıktır.

ilaç alan hayvanların sütleri diğer sütlere karışmaz çünkü bozar (halk arasında kesilme olayı). ilaç alan hayvanların sütü ayrı sağılıp dökülür. (küçük işletmler hile yapmak isterse peynir yapar satar.)

sütaş, pınar hangi firma olursa olsun işledikleri sütün tamamını kendi üretmiyor. birçoğunu da piyasadan topluyor.

mahalle sütçünüze de çok güvenmeyin, onlarda hidrojen peroksit dökerler süte. bakterisini kırar fakat yoğurt mayayı zor tutar. zararı var mıdır bilemem.

özetlemek gerekirse süt ürünlerinde hile var ise, bu hilelerin %10'u süt üreticisinde %90'ı süt işleyen firmalardadır.

ben ziraat mühendisi olarak mecbur kalmadığım sürece marketten yoğurt, peynir vs. almıyorum. kendi hayvanlarımız var memlekete gittiğimde getiriyorum. herkesin ailesinin hayvan beslemesi, memleketinden sebzesini meyvesini getirmesi mümkün değil tabi ki, "güvenli" gıdaya ulaşmak zor .
    iyi günler dilerim.

edit: konuya tekrar gelmişken birkaç ekleme de yapayım.

kaşar asla tüketmeyiniz kaşar peyniri süt ürünlerinin çöplüğüdür, son zamanlarda bir de tost peyniri diye birşey çıktı yaklaşmayın bile. süzme peynir aslında peynir değil nişastalı felan bir karışım, kalıp kalıp basıyorlar peynir suyuna koyuyorlar al sana mis gibi peynir !
    hazır yoğurt son yıllarda artan kanser vakalarının sebebi diye gösteriliyor fakat konu hakkında bilimsel bir araştırma yok.
    birkaç arkadaş hayvanlara antidepresan ilaç veriliyor demiş, saçmalamayın yahu. ben bu işin içindeyim. yok öyle birşey. yukarıda da belirttim gibi oluşan hile hurdanın %90 'ı süt işlenirken yapılıyor. firma ayırt etmiyorum hepsi aynı.
    ayrıca bu firmalar süt üreticilerinin asalağıdır. sadece süt işiyle uğraşmazlar yem de satarlar. yemi fahiş fiyattan zorla satarlar süt üreticisine (yem almayanın sütünü almazlar) kıyaklık olsun diye !!! 1,35-1,40 tl den süt alırlar, marketlerdeki fiyatı biliyorsunuz.
    başka uzak durmamız gereken gıdalar neler?

• Yahu niye dert ediyorsunuz Ruslarla bizim bünyemiz bir mi? Biz zararlı maddeyi alırız bize bir şey olmaz rahat olun. Onların bünyesi hassas ondan böyle tedbir alıyorlar(!)
  • asepam kullanıcısına yanıt
    E ne yapsın insanlar peki? Herkesin bu tür gıdalara memleketten ulaşımı yok. Karatay hoca da Dizdar Hoca da hep diyorlar. E yemeyelim. Mayalayalım peki.

Sonra?

Hadi yoğurdu mayaladık, peyniri yaptık evimizde. Ama süt bu yahu. Bahçeye inek alalım. Hadi aldık diyelim. Eee ? Bunun tavuğu var o su var busu var.

Sağlıklı ürünlere erişim çok kolay değil.

Siz türlü hileleri yazmışsınız ama bunu yapmayanlar da olabilir. Belki onlardan bahsetseniz ya da o tür gıdaların ulusal çapta satıldığı yerler ya da internet adresleri vb insanlar için daha makbule geçecek. O kötü bu pis öteki çöp eee ne yapalım. Evdeki halıyı mı yiyelim?
  • akşam akşam keyfiniz kaçacak ama neyse, birkaç birşey mırıldanalım.

hangi tür gıdalardan kaçınmalıyız ?

kısa cevap: kendinizin üretmediği hemen hemen herşey.

normal düşündüğümüz zaman insanlardaki eğitim seviyesi arttıkça gıda da kalite arması gerekir değil mi ? fakat öyle olmadı, eğitim arttıkça gıda da hile-taklit-tağşiş artmıştır.

olay oldukça karışık neresinden tutsak ta anlatsak bilemedim. ben karışık anlatayım siz kendiniz içinizde sentezleyin.

Afrikada gıda yok, gıdaya ulaşmak zor. Bizim ülkemizde gıda bol fakat güvenli değil. . güvenli gıda sağlıklı gıda demektir. tv de orada burada ağzı olan konuşuyor şu sebzeyi yiyin bu meyveyi yiyin sağlıklı beslenin falanda filanda. sağlıklı beslenmek için 1. basağımız sağlıklı gıda, ne demek ? besin değerini korumuş bunun yanında kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan bozulmamış demek.

son teknoloji sulama, gübreleme teknikleri var meyveyi hızlı şekilde albenili ve standart biçimde yetiştiriyoruz fakat besin değeri olması gerekenin 1/3 ü kadar :D bunu da kabul ettiik tamam sıkındı değil dedik.

Tarım ilaçlarının etiket kısmında ilaçladan sonra xx gün hasat edilemez yazar. örneğin 14 gün. fakat üretici buna dikkat etmez bu gün ilaçlama yapar 2-3 gün sonra meyveyi-sebzeyi toplar satar. siz de alır eve koyarsınız. yenge hanım tv'de bilmem hangi uzmandan duyar meyveyi leğenvari birşeye suyun içine koyar içine de birkaç damla sirke damlatır, bu sirke meyve üzerindeki bakterileri ve ilaç kalıntılarını temizleyecektir. evet bakterileri kırar fakat ilacı nah temizler. çünkü kullanılan ilaçların birçoğu "sistemik" yani bitkilerin stoma denilen yapılarından giren ve bitkinin içinde gezen ilaçlar, istersen sabaha kadar yıka, geçmez. üretici bunu bazen bilerek isteyerek yapar neden-nasıl ? domates diyelim örnek olarak, raftaki sürede mantari hastalıklara yakalanmaması için çiftçi fungusit uygular hemen ertesi gün toplar ve meyve rafta hastalanmadan cillop gibi bekler, biz de taş gibi domatissss diyerek alırız.
    ben domates diye örnek verdim fakat bunu hemen hemen tüm meyve-sebzeler için düşünebilirsiniz. bundan nasıl sıyrılabiliriz ? ?
    "organik sertifikalı" ürünleri bulabilirseniz güvenle yiyebilirsiniz, fakat fiyat olarak çok çok farklıdır tabi. organik ürün sertifikasını almak kolay birşey de değildir. hasattan sonra üründen örnekleme yolu ile numune alınır gıda laboratuvarında analiz edilir. sonuç temiz ise sertifika alır.

"iyi tarım sertifikalı" ürünleri de güvenle tüketebilirsiniz (*) bu ürünler fiyat olarak organik sertifikalıdan daha ucuzdur, her ilacı kullanamazlar, kullanılan ilaçların Tarım ve orman bakanlığı BKÜ tavsiyelerine uygun olan lisanslı ilaçlar olması gerekir. her üretim parseli için reçeteleri vardır, ilacı tavsiye eden, uygulayan, uygunluğunu onaylayan görevlilerin ayrı ayrı imzalarını alırlar. aldığınız ürünün hangi köyde hangi ada parselde hangi ilaçları kullanılarak üretildiği hangi tarihte hasat edildiği vb. tüm bilgileri öğrenebilirsiniz. migrostaki sebze meyvelerin çoğu iyi tarım sertifikalıdır.
    (*illaki hile yapan birileri çıkacaktır)
    hayvansal işlenmiş ürünlere kesinlikle tüketilmemeli, örneğin sosis-salam-jambon vb. bunların beyni küçülttüğüe dair araştırmalar var. kaliteli sucuk ve pastırmada şahsen sakınca görmüyorum.

meyve suyu olayını bilmeyen kalmadı zaten.

tavuk eti olayını ben de tam bilmiyorum, üreticiler ve veteriner hekimler zararı yok diyorlar, beslenme uzmanları zararlı diyorlar.

gelelim gdo olayına; gdo sebze-meyve şöyle anlaşılır böyle anlaşılır şurası şöyle olur böyle olur hepsi hikaye, hiçbir şekilde çıplak gözle anlaşılmaz. gdo olduğunu bilmemiz için onun hakkında yazılı bir şey olması gerekir. örneğin tohumun paketinde yazması gerekir veya o çeşit için çalışma yapılmış ve bunu herkesin biliyor olması gerekir ki biz de bilelim. şu anda piyadaki domatesin %90 (tahminimce) gdo, tatlı mısır zaten gdo sektörünün ürünü.
    GDO zararlı mıdır ? hayır !
    faydalı mıdır ? hayır !
    GDO hakkında ki en büyük sıkıtı faydalı veya zararlı olduğu bilinmemektedir. zararı belirsizliğindedir. falanca uzman şu hastalığa neden olur felan diyor hihayeeeee. dediğim gibi belirsizlik var, belki de hiçbir zararı yok. fakat bunu zaman gösterecek.

bunları yazdım, ben manavdan meyve-sebze almıyor muyum ? tabi ki alıyorum, mecburiyetten bile bile alıyorum. çünkü "güvenli gıda"ya ulaşmak zor. çok zaman memleketime gidip kendi ekip-diktiğimiz meyve-sebzeden getiriyorum fakat her zaman mümkün olmuyor. herkesin bir köyü yok ne yazık ki mecbur alacağız, yiyeceğiz.

uykunuzu kaçırdım rahat rahat zıbarıp yatabilirim :D vesselam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asepam -- 19 Kasım 2018; 0:46:0 >

• Merkur M kullanıcısına yanıt
    Avrupa ve Türkiye gıda kodeksine göre olan alt sınırı 200 ile 50 olan bi maddeyi 1,5 buldu diye red edebiliyorsa yaptığın anlaşmaları kontrol etmeniz gerek. Rusyaya gönderiyorsan rus gıda kodeksine bakmak lazım. Boş yere markanın adı kötülendi durduk yere
  • PKK ile bir olmuş, Türkiye'ye saldırıyor sosyalistler. Ama gerçekleri söylüyorlar. PKK'da o zaman ülkemizi kötülediğinde "demek ki gerçekleri söylüyor" diyelim. Oldu mu yani? Evet, bir oy HDP'ye bir oy CHP'ye diyerek oy kullananlar için çok iyi oldu, çok da güzel oldu.

Kısaca siz CHP'yi PKK'ya eşitlemek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Atatürk ile APO posterlerinin yan yana olduğu günleri hatırlayın ve özlemle yadedin.
  • Sütaş PKK mıymış?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.