Şimdi Ara

Rusya’da yaşanır mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ekim ayında Rusya’da tıp eğitimine başlayacağım ve eğer Rusya’nın ortamı beni cezbederse Rusya’da hekimlik yapmayı düşünüyorum.Artık çoğu gencimiz beyin göçü yapıyor ve ben de bu gençlerden biriyim.İnternette maalesef Rusya ile ilgili diğer ülkeler kadar bilgi yok.Rusya’da yaşayanlar Rusya’ya neden gittiler ve memnunlar mı?Avanta/dezavantaj olarak tecrübelerinizi anlatırsanız çok sevinirim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Rusya'da nereye gideceğine bağlı şimdi Moskova ile vladivostok bir değil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kamikaze23 K kullanıcısına yanıt
    Hocam,hazırlık eğitimi Kazan’da olacak ve gitmek istediğim eğitim ise Obninsk diye bir şehirde(normalde üni Moskova’da ama tıp kampüslerinden biri bu şehirde ve daha ucuz)

• halitcandemir kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç bilmiyorum eğitimi hakkında ama Moskova'nın pahalı olduğunu duymuştum aynı zamanda galiba parası olan kişiler burada tıp kazanamadığı zaman gidip orada paralı okuyup denklik alıyor ve buraya doktor olarak geliyor diye biliyorum

Hocam paralı okuyanlar ya bölümü bırakıyor(yapamadıkları için) ya da Türkiye’ye yatay geçiş yapıyor.Ben parayla okuyan tayfada değilim(umarım olmam).Ha yine parayla okuyacağım ama torpil vs yok.Bu yüzden Rusya’daki köklü üniversiteleri tercih etmeye çalışıyorum.

İnşallah çok güzel bir doktor olursunuz hocam hem dil ve yeni bir kültür de öğrenirsiniz hakkınızda hayırlısı olsun

İnşallah hocam🥰🥰🥰
    İyi forumlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sırbistan'da Yaşayan Var Mı ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rusça bilmeden Rusya'da yaşamak...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    Hocam,hazırlık okuyacağım

Tahmin yürütüyorum, Türkiye'de tıp kazanabilecek kapasitede olsan bence Rusya düşünmezdin. Genelde burada tutunamayanlar Rusya, Ukrayna gibi ülkelere gidiyor, ondan sonra denklik menlik uğraşıp duruyorlar.

Belki de özel istedin, paran çok, macera aramak geldi içinden, ...

Şunu unutmamak gerek, iyi anladığın bir dilde alacağın eğitim ile bilmediğin bir dilde alacağın eğitimin farkı devasa olur. Eğitimi alacağın dil Latin harfleri kullanan bir ülkenin dili olsaydı belki işin biraz daha kolay olurdu ancak Kiril alfabesi... işin çok zor.

Para varsa daha mantıklı kararlar alınabilir de... her neyse.

Umarım mutlu olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 21 Nisan 2025; 9:57:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam ama sırf matematiğim iyi olmadığım için başarısız sayıldığım bir sınavda kendimi bir kalıba sokmak istemem.Bu arada Türkiye’de ilk sene tıp fakültesi ile derslerinin bir kısmı ortak olan fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümünde ilk senemi bitireceğim yani fakülteye başlarken az çok bir temelim olarak gidiyorum.Bu arada üniversite çok pahalı değil(yaklaşık 100.000₺):D
    Yani ben Bulgaristan’da para döküp uzaktan eğitimle tıp okumayacağım için belki de paralı okuyanlara göre 1 tık hardcore başlayacağım bu eğitime:D

• quote:

Orijinalden alıntı: halitcandemir

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam ama sırf matematiğim iyi olmadığım için başarısız sayıldığım bir sınavda kendimi bir kalıba sokmak istemem.Bu arada Türkiye’de ilk sene tıp fakültesi ile derslerinin bir kısmı ortak olan fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümünde ilk senemi bitireceğim yani fakülteye başlarken az çok bir temelim olarak gidiyorum.Bu arada üniversite çok pahalı değil(yaklaşık 100.000₺):D
    Yani ben Bulgaristan’da para döküp uzaktan eğitimle tıp okumayacağım için belki de paralı okuyanlara göre 1 tık hardcore başlayacağım bu eğitime:D
    Aslında İtalya’daki tıp sınavına(IMAT) hazırlanıyordum ancak hem vize almanın zor olması hem de maddi olarak ailemi çok zorlayacağı için vazgeçtim.Şu an gidebileceğim en f/p ülke Rusya

• soğuk olmasa yaşanır. tecavüzcü yok suriyeli yok afgan yok vs. orada sorun çıkaran iki millet var çeçen ve dağıstanlılar.

ama mafya olarak rus ve azerbaycanlılar var.

Almanya'da ortalama 2 günde bir artık mülteci temelli yaralama veya cinayet yaşanıyor :)

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim hocam

yalnız orada önemli olan nasıl ortamlarda olacağın. bir tane 1m takipçisi olan yt'ber bir Türk ve rus arkadaşı ile obştejitiya ve bölgesini geziyordu. eleman zaten otçuydu gözlerden belliydi de ... kız da otçuydu.

ruslar o konuda biraz katılar. yani şehirli ve etil takılanları. benim başıma bir olay gelmişti oradan biliyorum. kız benim Türk olduğumu söyleyememişti ailesine.

• Ufayı dene

• 5 sene yaşadım halen senede 2 ay falan oradayım.

Rusça öğrenmeden hayır yaşanmaz, doktor olarak ise olmaz uzmanlık almadan. Onun dışında yaşam kalitesi iyidir lakin ozgurluk konusunda Türkiye daha iyi halen gerisini siz düşünün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğu avrupayı araştırmanızı öneririm. eski doğu bloku ülkeleri. onların durumları rusyadan daha iyi.

• Yaşanacak bir Ülke değil ama Moskovayı bilmiyorum benim akraban 12 yıl Rostov da yaşadı Türkiyenin değişik bir vesyonuymuş.Hak hukuk keyfi işleniyor Hastanelerde falan doktorlar Rüşvetle iş yapıyormuş.3. Dünya Ülkesi bizim gibi he iyi yanları varmı var Alkol ucuz birde ilegal aşk çok çok kolay bunlar senin ilgini çekiyorsa bilmem onun dışında bir Ülkenin yaşanabilir olması tamamen birazda kişiye göre değişklik gösterir.Bir Ülkenin gerçekden yaşanabilir olduğu göstergesi Ülkenin kurumları bağımsızsa adalet hızlı ve sorunsuz işliyorsa yoksa ordada öyle putin istesin bir gecede hertarafı kapattırımiş hak yok hukuk yok söyledikleri bu.

• aykut291 A kullanıcısına yanıt
    E bu Türkiye V2.1(Hristian sürümü gibi)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.