Şimdi Ara

Rüştü hoca Hayal mi Gerçek mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
4.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cidden rüştü hoca yı dinleyip +35 netlere çıkabilen var mı bana biraz hikaye anlatıyo gibi geliyo 1 cümle okuyup 3 saniyede paragraf sorusunu çözüceksiniz falan diyo gerçek olabilir mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rüştü hoca sacmaliktan başka bir şey değil onu dinlemeden önce 35 civarlarındaydı türkçe denenelerim onun dediklerini yaptım 25e kadar düştüğü oldu 4-5 denemede anca duzeldim su an yine 35 37lere çıktım sakın dediklerini deneme bile.

• swarley- kullanıcısına yanıt
    nasıl çıktın hocam o netlere paragraf için bi önerin var mı
  • Hocam birde kitabı var Rüştü hocanın. Kendi taktiğine uygun soruları toplamış koymuş oraya. Taktikler oluyor diyor. Çok gülüyorum ya. Ama dil bilgisi konuları öğretici ona laf edemem. Oradan izliyorum vallaha

• Paragraf videolarını pek tınlamayın çoğu işinize yaramayacak. Dil bilgisi ve edebiyat bilgileri için Rüştü hoca dinlenebilir.
  • ne önerirsiniz peki paragraf için
  • TYT 2019da Türkçede 37 D 3 Y yapmış biri olarak söylüyorum: Rüştü hoca ve benzeri tüm paragraf taktikleri hayal. Ösym yıllardır farklı farklı sınavlar (KPSS, ALES, YDT vs.) hazırlayan, son iki yıldır da sorularında yeni bir seviyeye geçmiş bir kurum. Böyle bir kurumun yarım sayfalık paragrafın okunmadan çözülmesine izin vereceğini sanmıyorum

Ama dil bilgisinden çok sıkılan biriyim ve dil bilgisi videoları son günlerde işime yaramıştı örnek çözümleri, konu özetleri anlamında kötü bir kanal değil bence dil bilgisini bir kere çalışan arkadaşlar sınava doğru unuttuklarını hissederlerse tekrar için kullanabilirler bence (0dan da kullanılabilir ama videoları daha özete yönelik olduğu için hazır sınava kadar zaman çokken bir kere sağlam çalışmayı tavsiye ederim).

• hocam valla kitap okuyorum eskiden aliskanlik.Cogu kisi soruyo netlerin nasıl böyle diye hep kitap okumak diyorum ancak test kitabı vs. akademik tavsiyeler insanları tatmin ediyor.Ancak yks türkçe sistemi tamamen okuduğunu hizli kavrama ve koca bir kelime dağarcığına sahip olmak üzerine.Zaten kitap okuma alışkanlığı kazandığınız zaman bunlar da geliyor size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swarley- -- 26 Temmuz 2019; 12:23:30 >
  • gösterdiği taktiktler bazı soru çeşitlerinde gerçekten işe yarıyor, özellikle ana fikri bulma sorularında.
    Rüştü Hocayı izledikten sonra türkçe denemelerinde 5 dkya yakın hızlandığımı söyleyebilirim.
    Not: Tyt 2019 Türkçede 39 a 1 yaptım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• paragraf yapamayanda ne biliyim sayısaldır heralde

• Dil bilgisi yararli ama paragraf taktikleri osym sinavlarinda ise yaramiyor.
  • Noktalı virgül vb. bilin başka bir işarete gerek yok demişti !.. gibi adını daha bilmediğim bir işaret çıktı. Paragraf videoları 1900'lü yılların ÖSYM sorularında işe yarıyor çok hakkını yiyorsunuz adamın.
    divan edebiyatı
    tanzimat
    serveti fünun
    fecri ati
    milli edebiyat
    dinledim
    amacm tm çözmekti ama sınavda fikir değiştirip ben sayısalcıyım mf çözeyim dedim
    sadece son 13 dk sosyal 1 çözdüm
    13 dkde 20 soru çözdüm 18 doğru 2 yanlış
    eğer direk tm çözseydim ayt matematiğim de iyi olduğu için ilk 2000 falan gelebilirdi
    sadece 18/20 yaptığım için 7kdayım
    Yani paragraf için öneremicem ama edebiyat için öneririm. Özellikle benim gibi tmci değilseniz.
  • O zaman rüştü hocayı öneririm.
    Ben şöyle yapmıştım
    Önce çalışmak istediğim konuyu belirliyordum.
    Sonra rüştü hocadan özet olarak dinleyip kendime notlar alıyordum.
    Eğer eksik kaldığım bir konu olduğunu düşünürsem de başka sitelerden araştırıyordum.
    Denemelerde sosyal 1 bölümlerine bak hep. Çünkü ösym'nin sormayı sevdiği belli soru kalıpları var ve bunların dışına pek çıkmıyorlar. O soru kalıplarını öğren. Denemelerden de bazı bilgiler öğrenebilirsin ayrıca.

Paragraf çalışması konusu tamamen sana bağlı. Ben kendime geçmişten bu yana çıkmış tüm ales ve dgs türkçe sorularını bastırmıştım. 700 sayfalık iki kitap halinde oldu. Onları bile bitiremedim xd. Yani onlar sana yeter. Başta her gün 20 sonradan da her gün 30 paragraf sorusu çözüyodum ( tabi istisnalar oluyodu ) Yani paragraf çözmede başarılı bile olsan düzenli paragraf çöz. Eğer olur da ales ve dgs yetmezse çıkmış ygs sorularını da çöz tabi.

Dediğim gibi matematiğinin çok iyi olması lazım tmcileri bu şekilde geçebilirsin.
    Tm'de hedefin ne?

• JadeR kullanıcısına yanıt
    tm çözmiyicem hocam sayısaldan giriyorum matım iyi de paragrafta çok zorlanıyorum
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.