Şimdi Ara

RUSÇA NASIL ÖĞRENİLİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
11.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler harfleri bile okuyamıyorum. Kaldıki harfleri bilmek hiçbir işe yaramıyor. Kitaptanda çalışılmyor. Bu dil nasıl öğrenilir bilen var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Rusça Nasıl Öğrenilir

Rusça öğrenmek, zorlu ancak ödüllendirici bir yolculuktur. İşte Rusça öğrenme sürecine başlamanıza ve başarılı olmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu:

• Temellerle Başlayın: Alfabe, temel kelimeler ve dilbilgisi kurallarıyla başlayın. Bu sağlam bir temel oluşturacaktır.
    • Düzenli Olarak Uygulama Yapın: Rusça öğrenmek, tutarlılık gerektirir. Her gün en az 30 dakika uygulamaya ayırın.
    • Dinleme ve Okuma Becerilerinizi Geliştirin: Podcast'ler, filmler ve Rusça kitaplar dinleyin ve okuyun. Bu, dilin sesini ve akıcılığını anlamanıza yardımcı olacaktır.
    • Konuşma Uygulaması Yapın: Mümkün olduğunca Rusça konuşmaya çalışın. Ana dili Rusça olan kişilerle iletişim kurmaya çalışın veya konuşma gruplarına katılın.
    • Bir Dil Kursu veya Öğretmen Alın: Yapılandırılmış bir öğrenme ortamı, dil öğrenme sürecini kolaylaştırabilir.
    • Sabırlı ve Azimli Olun: Rusça öğrenmek zaman ve çaba gerektirir. Sabırlı olun ve pes etmeyin.
    • Dil Ortamına Girin: Mümkünse, Rusça konuşulan bir ülkeye seyahat edin veya online dil değişim platformlarını kullanın.
    • Rusça Kültürüne Dalın: Rusça filmler izleyin, müzik dinleyin ve kitaplar okuyun. Bu, kültürel bağlamı anlamanıza yardımcı olacaktır.
    • Teknolojiyi Kullanın: Dil öğrenme uygulamaları, sözlükler ve çeviri araçları gibi teknolojiyi kullanarak öğrenme sürecini destekleyin.
    • Motive Kalın: Rusça öğrenme hedefleri belirleyin ve ilerlemenizi takip edin. Motivasyonunuzu yüksek tutmak için başarılarınızı kutlayın.

Bu ipuçlarını takip ederek, siz de Rusça öğrenme yolculuğunuzda başarılı olabilir ve bu güzel dili konuşmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • seviyorsan git konuş bence
  • Harfleri öğrenme basit iş önüne alıp 1-2 saat vakit ayır rahat öğrenirsin. Kitaptan çalışılmıyor haklısın çünkü sondan eklemeli bir dil. Kursa gitmek iyi bir fikir olabilir fakat bence Rusça sondan eklemeli bir dil olduğu için en iyi fikir imkan varsa Rusya'ya gidip öğrenmek. Yani dili duyup bol bol konuşacaksın kulak aşinalığı olacak.
  • imkan yok işte hocam bu yüzden kesin bir şekilde türkiyede öğrenmem gerekiyor. Hatta yaşadığım şehirde
  • quote:

Orijinalden alıntı: pilot5858

Harfleri öğrenme basit iş önüne alıp 1-2 saat vakit ayır rahat öğrenirsin. Kitaptan çalışılmıyor haklısın çünkü sondan eklemeli bir dil. Kursa gitmek iyi bir fikir olabilir fakat bence Rusça sondan eklemeli bir dil olduğu için en iyi fikir imkan varsa Rusya'ya gidip öğrenmek. Yani dili duyup bol bol konuşacaksın kulak aşinalığı olacak.

birde sondan eklemeli demek ne demek? Açıklar mısın?
  • Zaten bolca bilinen bir dil, ülkemizde bir sürü bulga göçmeni var dolayısıyla ne işine yaracak ki zaten her köşede bir bilen var.
  • antalya'ya gel öğreteyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rusça Öğrenmek
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RæmireZ

antalya'ya gel öğreteyim

bu tür için değil.
    gerçekten öğrenip konuşabilmek için
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATOMKARINCAKARARINCA

quote:

antalya'ya gel öğreteyim

bu tür için değil.

Gerçekten öğrenip konuşabilmen için Rusyaya gitmen gerekiyor
    Bence burdaki rusça konuşuyorum diyenlerin çoğu Rusyaya gitse iletişimde zorluk çeker

• sen istiyor duj verecek 100 dolar daha
  • quote:

quote:

Harfleri öğrenme basit iş önüne alıp 1-2 saat vakit ayır rahat öğrenirsin. Kitaptan çalışılmıyor haklısın çünkü sondan eklemeli bir dil. Kursa gitmek iyi bir fikir olabilir fakat bence Rusça sondan eklemeli bir dil olduğu için en iyi fikir imkan varsa Rusya'ya gidip öğrenmek. Yani dili duyup bol bol konuşacaksın kulak aşinalığı olacak.

Şimdi İnglizce'de "I am going" diyorsun ya bunun Türkçesi "Ben Gidiyorum" oluyor. Yani Git- fillinin sonuna zaman kipini ve kişi ekini koyuyorsun "gidiyorum" oluyor. Dikkat edersen bu İnglizce'de yok, sadece şimdiki zaman (present cont.) dan dolayım I'dan sonra am ve go fiiline -ing ekliyorsun.
    Umarım açıklayıcıdır.

• dil dile değmeden dil öğrenilmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

Zaten bolca bilinen bir dil, ülkemizde bir sürü bulga göçmeni var dolayısıyla ne işine yaracak ki zaten her köşede bir bilen var.

Bulgar göçmeni değil Bulgaristan göçmeni.Ayrıca her bulgaristan göçmeni rusça bilecek diye birşey yok.Bulgarca bilmeyen bile göçmenler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAF8922F7 -- 27 Ağustos 2011; 22:19:20 >
  • quote:

quote:

quote:

Şimdi İnglizce'de "I am going" diyorsun ya bunun Türkçesi "Ben Gidiyorum" oluyor. Yani Git- fillinin sonuna zaman kipini ve kişi ekini koyuyorsun "gidiyorum" oluyor. Dikkat edersen bu İnglizce'de yok, sadece şimdiki zaman (present cont.) dan dolayım I'dan sonra am ve go fiiline -ing ekliyorsun.
    Umarım açıklayıcıdır.

peki ya rusçada ne oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nirback

quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

Zaten bolca bilinen bir dil, ülkemizde bir sürü bulga göçmeni var dolayısıyla ne işine yaracak ki zaten her köşede bir bilen var.

Bulgar göçmeni değil Bulgaristan göçmeni.Ayrıca her bulgaristan göçmeni rusça bilecek diye birşey yok.Bulgarca bilmeyen bile göçmenler var.

bulgar yazmadım ki ben kelimeyi klavye eksik yazmış

• quote:

quote:

quote:

Umarım açıklayıcıdır.

Hocam sorumu resimle anlatacaktım ama paintte uğraşması zor geldi şu an.

• privet
    kak dila
    nazdrovya

bu 3 ünü bil yeter..
  • quote:

quote:

antalya'ya gel öğreteyim

bu tür için değil.

göçmen olduğum için doğuştan rusça biliyorum bir işime yaradığı söylenemez

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.