Şimdi Ara

Rün bedelleri iadesinde ki oran çok düşük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Riot rünlere harcadığımız IP'nin yaklaşık %18'ini iade edecek. Biliyorum tamamını iade etmesi Riot'un çıkarları için büyük sıkıntı ama %18 inanılmaz düşük bir oran. Bu oran özellikle rünlere fazlaca IP harcamış olanlar açısından oldukça kötü. Bir arkadaş çok doğru bir yorum yazmış: " Riot'un yaptığı sözleşmeye göre yasal ama etik değil. " , tamamen katılıyorum.

Normalde ilk başta bu konuya destek için yeterince İngilizce'si olanlara şu bağlantıyı paylaşmıştım: "https://nexus.leagueoflegends.com/en-us/2017/09/riot-pls-leveling-ip-and-rewards/ " Bu bağlantıya tıkladığınızda doğrudan ilgili konuya gidebiliyordunuz ama şu an tıkladığınızda "https://nexus.leagueoflegends.com/en-us/ " buraya yönlendiriliyorsunuz. Bu sayfadaki diğer konuların bağlantılarını kopyalayıp yapıştırdığınızda böyle bir sorun oluşmuyor. Bu bile bir fikir edinebilmeniz için yeterli bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8148E94E -- 2 Ekim 2017; 11:58:40 >

• Rün bedelleri iadesinde ki oran çok düşük

Oyunun içine eden adam
  • bu eleman aynı bizim rahmetli Kaladin'e benziyor.
  • Böyle olacağını tahmin ettiğim için S3den beri 2 sayfa rünle oynuyorum :d
  • Sen o rünleri belli bir müddet kullandın zaten.

Bir telefonu alıp 3 yıl kullandıktan sonra aynı fiyata satabilir misin?
  • Rün kullanan kolsuzdur
  • Cruella kullanıcısına yanıt
    Telefonun değeri kaybetmesi aldığın zamanki ile aynı performansı gösteremeyecek olmasıdır. Buradaki duruma denk değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sen herhangi bir eşya alıp, istersen paketinden hiç çıkartma.
    Onu satmaya kalktığın an her türlü düşük fiyata satarsın, satmak zorunda kalırsın.

O zaman şöyle düşün:
    Ip sini harcamayıp biriktirenler;
    Ip sini rünlere harcayıp ondan yararlanıp bir de üstüne tam fiyatı ile geri iade edebilecekler, diğer tarafta haksızlık olunca neden hiç bunu vurgulamıyorsunuz?

Kaldı ki, insanların cebine bir anda büyük bir meblada Ip gelirse, ticari açıdan riot zararlı çıkacak bundan.

Şu anlattığın şeylerin hiç birinin emek ile ilgisi yok, sen oyunu Ip kasmak için oynamıyorsun nihayetinde.

Olur da birisi sorarsa diye şimdiden yazıyorum:
    Bütün rünleri tek tek satın aldım, ve belli bir miktarın geri gelmesinin gayet makbul olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cruella -- 10 Eylül 2017; 21:49:3 >
  • Yazdıklarını mantıklı bulmuyorum. Eğer IP bedelleri düşürülmeden önce bütün rünleri aldıysan benden çok daha fazla IP harcamışsın demektir. Sana yapılan haksızlık bana yapılandan da fazla olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cruella

Sen herhangi bir eşya alıp, istersen paketinden hiç çıkartma.
    Onu satmaya kalktığın an her türlü düşük fiyata satarsın, satmak zorunda kalırsın.

O zaman şöyle düşün:
    Ip sini harcamayıp biriktirenler;
    Ip sini rünlere harcayıp ondan yararlanıp bir de üstüne tam fiyatı ile geri iade edebilecekler, diğer tarafta haksızlık olunca neden hiç bunu vurgulamıyorsunuz?

Kaldı ki, insanların cebine bir anda büyük bir meblada Ip gelirse, ticari açıdan riot zararlı çıkacak bundan.

Şu anlattığın şeylerin hiç birinin emek ile ilgisi yok, sen oyunu Ip kasmak için oynamıyorsun nihayetinde.

Olur da birisi sorarsa diye şimdiden yazıyorum:
    Bütün rünleri tek tek satın aldım, ve belli bir miktarın geri gelmesinin gayet makbul olduğunu düşünüyorum.

ip nin mavi öze dönüşmesinin bir diğer sebebi de insanların her şeyi aldıktan sonra iplerinin birikmesi idi
    bu yüzden mavi öze dönüştürdüler

• Yeni oyuncular hiç yorum yapması.Rünlerin oyuna etkisi çok olduğu için şampiyon almaktansa sürekli rün aldım s2 den beri.Çoğu rüne sahibim ama şampiyonların hepsi açık değil ağır haksızlık bu yapılan.
  • xyakamozx kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle
  • Hiç bir rünü indirimden almadım, ve bunun haksızlık olmadığını söylüyorum. Sen sadece çok bencilce düşünüyorsun.

Az önce nedenlerini tek tek açıkladım zaten, eğer mantıklı bulamıyor isen daha anlatacağım bir şey yok zaten. Neyse ki işi bilen birileri bunu oranlıyor.

Ha eğer dersen ki " %30 idae çok/az" bu gayet tartışılabilir bir konu. Ancak tamamıyla iade hiç bir şekilde söz konusu olamaz.
  • quote:

Hiç bir rünü indirimden almadım, ve bunun haksızlık olmadığını söylüyorum. Sen sadece çok bencilce düşünüyorsun.

Az önce nedenlerini tek tek açıkladım zaten, eğer mantıklı bulamıyor isen daha anlatacağım bir şey yok zaten. Neyse ki işi bilen birileri bunu oranlıyor.

Ha eğer dersen ki " %30 idae çok/az" bu gayet tartışılabilir bir konu. Ancak tamamıyla iade hiç bir şekilde söz konusu olamaz.

Yaw hehe ortada bariz bir haksızlık var ve sen sırf farklı fikir belirtmiş olmak için farklı fikir belirtiyorsun. Utanmadan birde 'ikinci el ürünü tam fiyatına mı satacaqtın xdxd'' tarzı yorumlar atıyorsunuz İkinci el ürünün fiyatının düşme nedeni önceki kullanıcısının o ürünle ne halt yediğini bilmemendir. Rünlerle yapabileceğin tek bir şey olduğuna göre düşmesi mantıksız, kaldı ki ortada dönen bir takas olayı da yok, zorla gaspedilen ve tam iadesi yapılmayan Rünler var. Riotta dayınız amcanız mı çalışıyor anlamıyorum, ne bu savunma merakı Şu olaydan en az etkilecek kişilerden biri benim, gerçekten de 4 sezondur iki sayfa rün ile oynuyorum oyunu, sana bana girdiğinden 3-4 kat daha fazla IP giriyor ve hala Riotu savunuyorsun, gerçekten anlamıyorum

Birde bencillik falan demişsin, muhattabımız dünyanın en çok kar getiren oyunu, iki odalı evde zorluklarla oyun geliştirmeye çalışan Indie bir ekip değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jungian_Shadow -- 10 Eylül 2017; 23:44:12 >

• Daha çok kendilerine giren çıkan bir şey olduğunda bunu ciyak ciyak savunuyorlar

Öteki taraftan başka birine bir haksızlık söz konusu olduğunda kıllarını dahi kıpırdatmıyorlar. İşlerine gelince "EMEK HIRSIZLIĞI - HAKSIZLIK - NERDE ADALETİN RİTO" diyorlar. Benim takıldığım nokta bu.

Aynı mantıkla o zaman bir şampiyona rework geldiğinde o şampiyona sahip olanların Ip si de iade edilme hakkı olsun, nihayetinde başka bir şampiyon oluyor? Bak zamanında böyle bir şey vardı, yanlış hatırlamıyorsam kassadin değiştiğinde kaldırmışlardı bunu, ve oyunun gelişmeye başladığı zamanlardı.

Azıcık geniş düşünseniz, sonuçta kalan %70 ip riot'un banka hesabına geçirilmiyor, sizin mantığınızla olsaydı zaten oyuncularını memnun etmek için hepsini iade ederlerdi. Buna "neden böyle yapıyorlar" diye sorduğunda da bir önceki yorumumda anlattığım temel şeyler dönüyor. Ayrıntısında illa başka hesaplamalar da vardır, ben o kadar geniş çaplı düşünemiyorum.

Kaldı ki riotta amcam olunca ve onu savununca bana "eferim lan iyi savundun bizi al sana pulsefire soraka" demiyorlar. Benim savunduğum şey zaten böyle olması gerektiği. Fikrimi sorarsan iade edilen Ip %40-50 olmalıydı bence, oranı düşük tutmuşlar.

• quote:

Daha çok kendilerine giren çıkan bir şey olduğunda bunu ciyak ciyak savunuyorlar

Öteki taraftan başka birine bir haksızlık söz konusu olduğunda kıllarını dahi kıpırdatmıyorlar. İşlerine gelince "EMEK HIRSIZLIĞI - HAKSIZLIK - NERDE ADALETİN RİTO" diyorlar. Benim takıldığım nokta bu.

Aynı mantıkla o zaman bir şampiyona rework geldiğinde o şampiyona sahip olanların Ip si de iade edilme hakkı olsun, nihayetinde başka bir şampiyon oluyor? Bak zamanında böyle bir şey vardı, yanlış hatırlamıyorsam kassadin değiştiğinde kaldırmışlardı bunu, ve oyunun gelişmeye başladığı zamanlardı.

Azıcık geniş düşünseniz, sonuçta kalan %70 ip riot'un banka hesabına geçirilmiyor, sizin mantığınızla olsaydı zaten oyuncularını memnun etmek için hepsini iade ederlerdi. Buna "neden böyle yapıyorlar" diye sorduğunda da bir önceki yorumumda anlattığım temel şeyler dönüyor. Ayrıntısında illa başka hesaplamalar da vardır, ben o kadar geniş çaplı düşünemiyorum.

Kaldı ki riotta amcam olunca ve onu savununca bana "eferim lan iyi savundun bizi al sana pulsefire soraka" demiyorlar. Benim savunduğum şey zaten böyle olması gerektiği. Fikrimi sorarsan iade edilen Ip %40-50 olmalıydı bence, oranı düşük tutmuşlar.

İade olayı Rengar reworkü sırasında exploit ediliyor bahanesiyle kaldırıldı. Yapmaları gereken tek şey Exploit edenlerin iade işlemlerini bir daha yapmamaktı, bu olduğunda da demiştim zaten bunu.

• Oran az yüzde 30 40 ideal.

Ama belli bi haksızlık yok.

Sen aldigin rün sayfalarini runleri kullandin satin aldiklarindan saglayacagin faydayi sağladın zaten az rün sayfasi olanla yeri geldi arana fark attin.

Oyunun gecim kaynağı champlar ve kostümler hepsini iade etseler belli bi süre belki rpyle hero satamayacaklar.

Zaten kostüm cikaricaklari herolari buffliyorlar bide tam rün iadesi yaparlarsa her kostumde god tier yaparlar artik hangi champsa.

• O zaman 6300'lük bir şampiyonu 100 oyunluk alabilelim, 100 oyun oynadıktan sonra Riot bedelsiz geri alsın. Bu fikri beğenmişsindir -_-

Size katıldığım tek bir nokta var; iade oranının tartışılabilirliği. Ama o da yüzde 30'larda değil, Yüzde 70, 80 olmalı.
  • verecekleri miktara bağlı olarak konuşmak daha doğru olur.
  • abi rün kullanan kaldı mı ya

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.