< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ruhsat Tarihi 2001 yılı öncesi binada oturuyorsanız geçmiş olsun (2. sayfa)

-
-
1998 2007 ve 2018 de yönetmelikler çıktı.
-
Karot alma işi aptallık gidipte test yapıyoruz ayağına binanın kolonlarını deldirmeyin. Yıkılmayacağı varsada delindikten sonra yıkılabilir. Komşularınızın hakkkınada girmeyin. FArklı test yöntemleri var ,ultrasonic frekans ile veya başka yöntemler.
Kolon delip karot almak en ilkel ve en zararlı eylemdir.
-
Bu akp li troller benı engellemiş forumda mesajlarını alıntılayamıyorum. E tabı sureklı yalanlarını ortya cıkarttıgım için artık benı engelleyıp milleti enayı yerıne koyup kandırmaya çalışmaya devam edecekler kendılerıne cevap yazan biri olmayınca. Bu forum malesef bunların yuvası halıne geldi admınlerın buna onlem almaları lazım bunlar paralel bir terör grubu çunku
-
Gençler bilmez, 99 depreminden sonra avcılar'da depremden sonra daireler, villalar yok parasına satıldı. Adamlar sıvadı boyadılar, 6 ay geçmeden en az 5 katı fiyata sattılar ve buna hiçbir yönetici ne yapıyorsunuz demedi.
Kısacası ucunda masumların canı olmasa bunlara müstahak, oh olsun diyesim geliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ben Osmaniyede oturuyorum, oturduğum ev 99 yılında yapıldı 10 ton demir kullandık, o zamanlar çok kullanıyorsunuz denildi ama iyiki kullanmışız, kolanlarda 10 demir var bu depremden sadece sıva çatlakları ile çıktı çok şükür, bu yüzden ruhsat tarihi değil eksik malzeme ile yapılan binalar öldürüyor
-
Bizim bina 1990 senesinde yapıldı
Radyel temel tünel kalıp sistemi kullanıldı ayrıca zemini sağlam ?
Nasıl geçmiş olsun anlamadım
-
kartal da 2 dairem var aileden kalma. Bu apartmanların yapılışını hatırlıyorum. Her şey elle. Binalar dökülüyor. kartal belediyesinin yaptığı kentsel dönüşüm Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmedi dendi. 10 sene sürdü. Dükkanlar kapandi hastane kapandı. Şehir ölü durumuna geçti. Deprem olsa bütün binalar yıkılır. Hepsi 70 li yıllardan yapılmış. Hatta daha eskileri var. Benim anlayamadığım neden kentsel dönüşüm için Cumhurbaşkanının imzası gerekli bilemedim. Deprem olsa binlerce insan ölecek. Bunun vebali ne olacak? Chp li bir dönem önceki belediye başkanı Cumhurbaşkanı çok büyük bir vami yapılmasını istedi kültürel yerler için ayrılan yerlere dedi. Bu yüzden kabul görmedi dedi. Sonradan Chp li belediye başkanı cami yapılmasını kabul ettiklerini ama bir daha projeye cevap verilmediğini ağlayarak anlattı.
Bilmiyorum bu kartal kentsel dönüşümü ile bilgisi olan var mı?
-
Merhaba.
Binanın yapımına ait raporlar, belgeler, kullanılan malzemeler gibi detaylar belediyenin Fen İşleri Müdürlüğünde dosya halinde saklanıyormuş. Bunu müteahhitten temin edemediğimiz durumda belediyeden temin edebiliyormuşuz.
Bu doğrumu?
Birde diyelim ki belediyenin fen işleri müdürlüğüne gittik. Ne diyeceğiz, nasıl isteyeceğiz?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız cevap verirse memnun olurum.
Teşekkür ederim.
-
Kağıttakıyle yerındekı birbirini tutmayabiliyor zaten sorun orada
-
Hatırlıyorum o dönemi. 99 depreminden sonra Avcılar'da daire fiyatları acayip düşmüştü.
-
Hazır beton, radye temel, nervürlü demir, deniz kumu harici kullanım 90 larda başladı. Her 2000 öncesi binaya çürük muamelesi yapmamak lazım. 90 larda düzgün yapılan, toplu konut tarzı, büyük kurumların yaptığı ve isimli yerler genelde belli bir standarda uyuyor. Uymaları gereken yönetmeliğe uydularsa da depreme karşı gayet dayanıklı sayılırlar.
Üstelik o dönem daha az kat yapılması da ekstra güvenlik sağlıyor. Kahramanmaraş depreminde de gördük ki aslında herşey düzgün olsa bile çok basit hatalar bile yıkabiliyor ki yüksek katlı binalar ufak hataları tolere edemiyor.
-
Bizim bina sakinleri kafayı üşütmüş bunadılar ne yapcaklarını şaşırdılar. Kalıp tunel binaya karot felan sağlamlık testi yaptırmak istiyorlarmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mosaat -- 26 Şubat 2023; 22:45:38 > -
Kolondan değil ara döşemeden örnek almalarını söyle. Döşeme betonu ile kolonun betonu aynıdır , aynı anda dökülür.
Döşemeden alınan örnek binanın statiğini etkilemez , ama kolonu delersen o bina çöp olur.
-
saglamda yapsan teknık acıdan eskı bınalarda depreme uygun degıl. İstersen 2 katı kolon koy yıne uygun degıl. Cunku o znlar bellı esneme payları statık hesaplar dusunulmemıs
-
haberlerde 2012 dedi kafam karıstı
-
Ben bundan sonra ev ararken evin yeni olmasına dikkat edeceğim. Yeni, yenidir.
-
Depremde hiç yeni bına yıkılmadı değil mi...
-
Bakan Kurum: Yıkılan binaların %96,7'si 1999 öncesi binalar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bakan bu açıklamayı yaptığı zaman daha Hatay'da ekip yoktu. Tamamen suçu üstünden atma amaçlı bir açıklama.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X