Şimdi Ara

Rubik Küpler Hakkında Her Sorunuzu Cevaplıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu konuda rubik küpler hakkında sorularınızı yanıtlamak istiyorum. 7x7 dahil her küpü çözebiliyorum, her türlü soruyu sorabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 11 Eylül 2015; 10:10:16 >

• Zeka geliştiriyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazım olan bi kaç tane algoritma varmış onları nerden öğrenebilirim

evde bi tane var ama sadece 1 yüzünü yapabiliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pandoora

Zeka geliştiriyor mu?

zekayı ciddi düzeyde geliştiriyor, başladığım zamana göre çözümsel olaylara bakış açım çok genişledi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerys II Targaryen

lazım olan bi kaç tane algoritma varmış onları nerden öğrenebilirim

3x3 ü çözebilmek için 7 algoritma bilmek yeterli, fakat bu 7 algoritma ile en fazla 60 saniyeye kadar düşebilirsiniz, asıl zorluk burdan sonra başlıyor, youtube da rubik küp nasıl çözülür diyerek bu 7 algoritmaya ulaşabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 6 Eylül 2015; 0:10:42 >
  • o zaman insanlar nasıl 20-30 saniyede çözüyor?
  • Yetenek sizsinizde ikinci olmustu zeka kupuyle arkadas bu forumdandi katakof muydu oyle bi seydi nicki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: c0mpeng

o zaman insanlar nasıl 20-30 saniyede çözüyor?

110-120 algoritma var sanırım aşağı yukarı, ne kadar çok bilirseniz o kadar hızlanırsınız
  • sizin rekorunuz kaç?

ve bu 110 120 algoritma, dediğiniz 7 temel algoritmadan mı türetildi yoksa çok farklı hareketler de varmi içinde?

ya da şöyle söyliyeyim;

mesela bu 7 temel algoritmanın birinde yaptığımız alt taşı yukarı getirmek için sürekli aynı hareketi yapıyoruz ya(alt çevir sağ çevir alt ters çevir sağ ters çeivr gibi bişeydi) o taş yerine oturana kadar, bu 100 küsür algoritmanın içinde alttaki taşı tek seferde yerine koyan bir algoritma mı var diyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guhong01

quote:

3x3 ü çözebilmek için 7 algoritma bilmek yeterli, fakat bu 7 algoritma ile en fazla 60 saniyeye kadar düşebilirsiniz, asıl zorluk burdan sonra başlıyor, youtube da rubik küp nasıl çözülür diyerek bu 7 algoritmaya ulaşabilirsiniz

Skipsiz 38 saniyede yaptım soruları alabilirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yetenek sizsiniz de 2. olan arkadaşda burdaydı bir aralar o aklıma geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: Faıthful

Yetenek sizsinizde ikinci olmustu zeka kupuyle arkadas bu forumdandi katakof muydu oyle bi seydi nicki

hızlı bir arkadaşmış kendisini tebrik ediyorum
  • Kesinlikle zekayı geliştiren bişey değil.Ama şu var ki , bunla uğraşırken durmadan kendi kendine düşünüyorsun.Sonuç +zihin zeka bilinç.Aynı yere çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winxperror -- 6 Eylül 2015; 0:43:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: c0mpeng

sizin rekorunuz kaç?

ve bu 110 120 algoritma, dediğiniz 7 temel algoritmadan mı türetildi yoksa çok farklı hareketler de varmi içinde?

ya da şöyle söyliyeyim;

mesela bu 7 temel algoritmanın birinde yaptığımız alt taşı yukarı getirmek için sürekli aynı hareketi yapıyoruz ya(alt çevir sağ çevir alt ters çevir sağ ters çeivr gibi bişeydi) o taş yerine oturana kadar, bu 100 küsür algoritmanın içinde alttaki taşı tek seferde yerine koyan bir algoritma mı var diyorsunuz?

her algoritma özgün, birbirinden türeyen algoritmalar var tabi ki, belli hareketler birbirinin tam zıttı oluyor duruma göre. (alt çevir sağ çevir alt ters çevir sağ ters çevir gibi bişeydi) diye tabir ettiğiniz algoritma zaman ilerledikçe sizin için bir algoritma olmuyor, zamanla bazı algoritmaların çok gereksiz olduğunu anlayıp kendiniz algoritma türetir hale geliyorsunuz. benim rekorum 29 saniye, aslında iyi değil, ben kendimi 3x3 te hızlandırmaktansa daha büyük küplere odaklanmayı tercih ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: WINXPERROR

Kesinlikle zekayı geliştiren bişey değil.Ama şu var ki , bunla uğraşırken durmadan kendi kendine düşünüyorsun.Sonuç +zihin zeka bilinç.Aynı yere çıkıyor.

zekayı geliştirme kısmı zamanla oluyor, bir süre sonra algoritma öğrenmektense kafanızdan bir şeyler yapmaya başlıyorsunuz, 3x3 %98 algoritmalara bağlı çözülüyor, her kademede bu oran azalıyor, 7x7 te %5 civarı algoritmalara dayanıyor, geri kalan %95 lik kısım geçmiş küplerden gelen zihin genişlemesine bağlı. masraflı bir hobi, eğer yeterli param olursa birgün 11x11 e kadar çıkmayı planlıyorum
  • merak edilen bir soru olabileceğinden sorulmadan yanıtlayayım, rubik küpte kendinizi ne yönde geliştirmek istediğiniz tamamen bir tercih. örneğin bir arkadaşım 3x3 ü 15 saniye civarında çözüyor, ama en fazla 4x4 e kadar çıkabiliyor ki her kademe ciddi çalışma gerektiriyor, 3x3 ten 4x4 e çıkmak ne kadar zorsa 4x4 ten 5x5 e çıkmakta öyle zor, kendinizi ne konuda geliştirmek istiyorsanız o konuda çalışmalısınız, 3x3 ü çok çok hızlı( örneğin 10 saniye) çözmek 4x4 ün yapılabileceği anlamına gelmiyor
  • başlangıç için önerebileceğin güzel 3x3 küp?
  • quote:

Orijinalden alıntı: knosy

quote:

quote:

Skipsiz 38 saniyede yaptım soruları alabilirim

güzel skor, ama daha çok çalışmalısınız/çalışmalıyım daha iyiye ulaşmak için, hayatımda 1 kere skip denk geldi ondada 2x2 yi 2 saniye civarında çözdüm

• quote:

Orijinalden alıntı: Senceroo

başlangıç için önerebileceğin güzel 3x3 küp?

başlangıç için Türkiye' den bulabileceğiniz ji yang wa güzel bir üründür, ebayden alacaksanız shengshou en iyi f/p küpüdür her kademe için. ilerleyen kademeler için tercihe bağlı olarak dayan guhong v2 ya da dayan zhanchi v5 öneririm. asla orjinal rubik's markasını önermiyorum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 6 Eylül 2015; 1:05:28 >
  • quote:

quote:

Sondan 2. yada 3. algoritma yani en sondaki 4 kosenin dogru yerlere yerlesmesini saglayan algoritmayi uygulayinca bazen hepsi yerine gelmiyor. Tekrar tekrar ayni seyi yapmak zorunda kaliyoruz. Bunun taktigi varmidir?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.