Şimdi Ara

Rubik Küpler Hakkında Her Sorunuzu Cevaplıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guhong01

quote:

Orijinalden alıntı: Senceroo

başlangıç için önerebileceğin güzel 3x3 küp?

başlangıç için Türkiye' den bulabileceğiniz ji yang wa güzel bir üründür, ebayden alacaksanız shengshou en iyi f/p küpüdür her kademe için. ilerleyen kademeler için tercihe bağlı olarak dayan guhong v2 ya da dayan zhanchi v5 öneririm

internetten rübik küp alabileceğim bir Türk site var mı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WINXPERROR

Kesinlikle zekayı geliştiren bişey değil.Ama şu var ki , bunla uğraşırken durmadan kendi kendine düşünüyorsun.Sonuç +zihin zeka bilinç.Aynı yere çıkıyor.

zekayı geliştirme kısmı zamanla oluyor, bir süre sonra algoritma öğrenmektense kafanızdan bir şeyler yapmaya başlıyorsunuz, 3x3 %98 algoritmalara bağlı çözülüyor, her kademede bu oran azalıyor, 7x7 te %5 civarı algoritmalara dayanıyor, geri kalan %95 lik kısım geçmiş küplerden gelen zihin genişlemesine bağlı. masraflı bir hobi, eğer yeterli param olursa birgün 11x11 e kadar çıkmayı planlıyorum

Zeka geliştirmez.Buna eminim.Ama böyle şeylerle uğraşırken bir konu üzerine durmadan düşünürüz.Buda faydalı olur.Ama işin kendisinde yarar yok bence.Ben 5x5 çözmüştüm birkeresinde.11x11'den fazlası satılmıyor diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aerys II Targaryen

lazım olan bi kaç tane algoritma varmış onları nerden öğrenebilirim

evde bi tane var ama sadece 1 yüzünü yapabiliyorum

3x3 ü çözebilmek için 7 algoritma bilmek yeterli, fakat bu 7 algoritma ile en fazla 60 saniyeye kadar düşebilirsiniz, asıl zorluk burdan sonra başlıyor, youtube da rubik küp nasıl çözülür diyerek bu 7 algoritmaya ulaşabilirsiniz

Sondan 2. yada 3. algoritma yani en sondaki 4 kosenin dogru yerlere yerlesmesini saglayan algoritmayi uygulayinca bazen hepsi yerine gelmiyor. Tekrar tekrar ayni seyi yapmak zorunda kaliyoruz. Bunun taktigi varmidir?

şahsen ben OLL PLL ile çözdüğüm için o algoritma benim için çok geride aldı fazla hatırlamıyorum ama hatırladığım kadarıyla sağ üstteki taşın tam yerinde olması gerekiyordu, eğer doğru hatırlıyorsam bunu yaptıktan sonra olmadıysa aynı şekilde tekrar sağ üstteki taşı tam yerine oturtup yapmanız gerekiyor, yanılıyorda olabilirim çünkü 3-4 senedir o algoritmayı uygulamıyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

3x3 ü çözebilmek için 7 algoritma bilmek yeterli, fakat bu 7 algoritma ile en fazla 60 saniyeye kadar düşebilirsiniz, asıl zorluk burdan sonra başlıyor, youtube da rubik küp nasıl çözülür diyerek bu 7 algoritmaya ulaşabilirsiniz

Sondan 2. yada 3. algoritma yani en sondaki 4 kosenin dogru yerlere yerlesmesini saglayan algoritmayi uygulayinca bazen hepsi yerine gelmiyor. Tekrar tekrar ayni seyi yapmak zorunda kaliyoruz. Bunun taktigi varmidir?

şahsen ben OLL PLL ile çözdüğüm için o algoritma benim için çok geride aldı fazla hatırlamıyorum ama hatırladığım kadarıyla sağ üstteki taşın tam yerinde olması gerekiyordu, eğer doğru hatırlıyorsam bunu yaptıktan sonra olmadıysa aynı şekilde tekrar sağ üstteki taşı tam yerine oturtup yapmanız gerekiyor, yanılıyorda olabilirim çünkü 3-4 senedir o algoritmayı uygulamıyorum

Sag ustteki tasi yerine koyuyorun tabiki ama yinede bazen olmuyordu. Tekrarlamaktan baska caresi yok sanirim. Senin yeni yontemi arastirayim ben bi

Edit: Link verebilirmisin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 6 Eylül 2015; 1:09:42 >

• quote:

quote:

quote:

başlangıç için Türkiye' den bulabileceğiniz ji yang wa güzel bir üründür, ebayden alacaksanız shengshou en iyi f/p küpüdür her kademe için. ilerleyen kademeler için tercihe bağlı olarak dayan guhong v2 ya da dayan zhanchi v5 öneririm

internetten rübik küp alabileceğim bir Türk site var mı?

eğer hızlı bir başlangıç yapmak istiyorsanız hepsiburadada vcube var, premium küptür ama fiyatı tuzludur. onun dışında ben hep ebay gibi çin sitelerinden edindim, çünkü pahalı bir hobi ve ne yazık ki Türkiye' de kaliteli küpler bulunmuyor vcube dışında. gg, sahibinden gibi sitelerde bazen dayan ürünleri satanlar oluyor ama ederinden çok pahalıya satıyorlar ne yazık ki

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: knosy

quote:

quote:

Skipsiz 38 saniyede yaptım soruları alabilirim

güzel skor, ama daha çok çalışmalısınız/çalışmalıyım daha iyiye ulaşmak için, hayatımda 1 kere skip denk geldi ondada 2x2 yi 2 saniye civarında çözdüm

Hocam bi ara f2l ve adını unuttuğum diğer algoritmaları öğrenmeye niyetlendim de hiç biri çömez metodundaki uzun algoritmaları düşünmeden uygularken aldığım hazzı vermedi bende pek üstüne gitmedim daha sonra.

• quote:

quote:

quote:

Kesinlikle zekayı geliştiren bişey değil.Ama şu var ki , bunla uğraşırken durmadan kendi kendine düşünüyorsun.Sonuç +zihin zeka bilinç.Aynı yere çıkıyor.

zekayı geliştirme kısmı zamanla oluyor, bir süre sonra algoritma öğrenmektense kafanızdan bir şeyler yapmaya başlıyorsunuz, 3x3 %98 algoritmalara bağlı çözülüyor, her kademede bu oran azalıyor, 7x7 te %5 civarı algoritmalara dayanıyor, geri kalan %95 lik kısım geçmiş küplerden gelen zihin genişlemesine bağlı. masraflı bir hobi, eğer yeterli param olursa birgün 11x11 e kadar çıkmayı planlıyorum

Zeka geliştirmez.Buna eminim.Ama böyle şeylerle uğraşırken bir konu üzerine durmadan düşünürüz.Buda faydalı olur.Ama işin kendisinde yarar yok bence.Ben 5x5 çözmüştüm birkeresinde.11x11'den fazlası satılmıyor diye biliyorum.

11x11 ne yazık ki çok fahiş fiyatlarda ve özel üretim satılıyor, onun dışında evinde 13x13 yapmış olan bir dayı vardı bir ara

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sag ustteki tasi yerine koyuyorun tabiki ama yinede bazen olmuyordu. Tekrarlamaktan baska caresi yok sanirim. Senin yeni yontemi arastirayim ben bi

Edit: Link verebilirmisin?

OLL PLL komple yeni bir yöntemdir. OLL PLL 3.katmanı hızlandırmayı amaçlar, OLL dediğimiz olay(altta beyaz var ise) 2.katmandan sonra üstü komple sarı yapmayı sağlar, PLL dediğimiz olay ise üstü komple sarı yaptıktan sonra 3.katmandaki taşları üstteki sarı tabakayı bozmadan (her algoritma sonunda) doğru yere yerleştirmeyi amaçlar. link vermeyi doğru bulmuyorum, çünkü eğer link verirsem bu konuda çalışma yapmış diğer arkadaşlara saygısızlık yapmış olurum, anlayışınız için teşekkür ederim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Skipsiz 38 saniyede yaptım soruları alabilirim

güzel skor, ama daha çok çalışmalısınız/çalışmalıyım daha iyiye ulaşmak için, hayatımda 1 kere skip denk geldi ondada 2x2 yi 2 saniye civarında çözdüm

Hocam bi ara f2l ve adını unuttuğum diğer algoritmaları öğrenmeye niyetlendim de hiç biri çömez metodundaki uzun algoritmaları düşünmeden uygularken aldığım hazzı vermedi bende pek üstüne gitmedim daha sonra.

F2L öğrenmeden önce OLL PLL öğrenmek daha mantıklı bir metod. eğer OLL PLL biliyorsanız evet F2L öğrenmek sancılı bir süreçtir, başta süreleriniz uzar ama zamanla kısalır, F2L öğrenmek bu nedenle sıkıntılıdır ama meyvesini elbet yersiniz. şahsen ben F2L algoritmalarını ezberlemektense kendim yaratmayı uygun gördüm, ben F2L uygularken ezberden gitmem, bakarım ve mantıken yaparım, bu süremi uzatır tabi ki fakat bu sayede zihnim gelişti, üsttede belirttiğim gibi çözümsel olaylara bakış açım değişti, o yüzden bir yerden sonra ezbere karşıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 6 Eylül 2015; 1:23:28 >

• quote:

quote:

başlangıç için Türkiye' den bulabileceğiniz ji yang wa güzel bir üründür, ebayden alacaksanız shengshou en iyi f/p küpüdür her kademe için. ilerleyen kademeler için tercihe bağlı olarak dayan guhong v2 ya da dayan zhanchi v5 öneririm. asla orjinal rubik's markasını önermiyorum!

Rubik küpünün markası o kadar önemli mi? Yani bir milyoncudan aldığımız küp aynı şey, pahalı markalar alsak aynı şey değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Swelterangel

quote:

quote:

başlangıç için Türkiye' den bulabileceğiniz ji yang wa güzel bir üründür, ebayden alacaksanız shengshou en iyi f/p küpüdür her kademe için. ilerleyen kademeler için tercihe bağlı olarak dayan guhong v2 ya da dayan zhanchi v5 öneririm. asla orjinal rubik's markasını önermiyorum!

Rubik küpünün markası o kadar önemli mi? Yani bir milyoncudan aldığımız küp aynı şey, pahalı markalar alsak aynı şey değil mi?

tabi ki farklı. 1tl lik küp ile vcube marka bir küp yada dayan marka bir küp alsanız arada dağlar kadar fark var. mesela alıntıladığınız mesajda bahsettiğim aynı marka zhanchi v5 ile guhong v2 arasında bile fark var, birisi kontrol küpü birisi hız küpüdür, bu tamamen kişisel bir tercih mouse padin speed yada kontrolünü almak gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 6 Eylül 2015; 1:39:30 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Swelterangel

quote:

quote:

tabi ki farklı. 1tl lik küp ile vcube marka bir küp yada dayan marka bir küp alsanız arada dağlar kadar fark var. mesela alıntıladığınız mesajda bahsettiğim aynı marka zhanchi v5 ile guhong v2 arasında bile fark var, birisi kontrol küpü birisi hız küpüdür, bu tamamen kişisel bir tercih mouse padin speed yada kontrolünü almak gibi

Anlıyorum, ben çok daha acemiyim yani benim derdim küpü çözmek iken sizin gibi artık olayı çözenler hızlanmaya çalışıyor. Teşekkür ederim cevabınız için

• Algoritma ezberleyerek zeka geliştiriyormuş.

Bırakın bu işi arkadaşlarım asıl mesela o kübü 30 saniye de 2 dk çözmek algoritma ezberlemek değil o puzzle ı çözebilmek.

İlk iki katmanını kendim çözdüm düşüne düşüne son katmanı gerçekten çok zor eğer bür rubik kübün son katmanını düşünerek çözebiliyor iseniz gerçekten iyi düşünüyorsunuz derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

Algoritma ezberleyerek zeka geliştiriyormuş.

Bırakın bu işi arkadaşlarım asıl mesela o kübü 30 saniye de 2 dk çözmek algoritma ezberlemek değil o puzzle ı çözebilmek.

İlk iki katmanını kendim çözdüm düşüne düşüne son katmanı gerçekten çok zor eğer bür rubik kübün son katmanını düşünerek çözebiliyor iseniz gerçekten iyi düşünüyorsunuz derim.

algoritma ezberleyerek zeka gelişiyor demedim, her yazdığımı okursanız anlarsınız
  • Herkese elimden geldiğince yardım etmek isterim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 7x7ye kadar tüm küpleri çözebiliyorum. 3lük için rekorum tam 1 dk

bide şu elimdeki 7liği çözermisin bi zahmet
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeinzWilhelmGuderian

bende 7x7ye kadar tüm küpleri çözebiliyorum. 3lük için rekorum tam 1 dk

7x7 yi çözebiliyorsan neden ben çözeyim istiyorsun?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HeinzWilhelmGuderian

bende 7x7ye kadar tüm küpleri çözebiliyorum. 3lük için rekorum tam 1 dk

7x7 yi çözebiliyorsan neden ben çözeyim istiyorsun?

sarkazım yapıyordum
    (sarcasm) internete bak türkçe karşılığı yok

• Dayan marka 3x3 küp vardı, balkondan düştü ve parçalara ayrıldı, topladım hepsini ve çözülmüş şekilde birleştirdim.Sonra bozdum ve çözemiyorum bir taraf sürekli bozuluyor, Küpü yanlış birleştirmiş olma olasılığım var mi yoksa hamlelerim mi yanlıştır

• quote:

quote:

38-39 civarına kadar duşebildim ben tabi bazı yerlerin şansına cuk diye oturması gerekiyor bu arada hiç 11 li denedinizmi

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.