Şimdi Ara

Rubenis RB-AC 18S Split Klima 18000 BTU Klima Aldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
6.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Rubenis RB-AC 18S Split Klima 18000 BTU Klima Aldım.

1249 TL Bonus'a 10 taksit

• A Enerji sınıfı
    • Doğa dostu R410A gazlı
    • Havadaki kötü kokulara karşı aktif karbon filtre
    • Ekonomik mod ayarı
    Dijital ekran
    Elektrik kesintilerinden sonra otomatik olarak tekrar çalışma
    • Güç Kaynağı: 220-240/50 V/ HZ
    • Kapasite: Soğutma 18000 Btu/h
    • Kapasite: Soğutma 6275 W
    • Kapasite: Isıtma 19000 Btu/h
    • Kapasite: Isıtma 5569 W
    • Güç Tüketimi Soğutma: 1640 W
    • Güç Tüketimi Isıtma: 1540 W
    • Nem Alma Kapasitesi: 1.8 L/h
    • Soğutucu Akışkan: R410A
    • Enerji Sınıfı: A
    • Verimlilik Oranı (EER): Soğutma 3.22 W/W
    • Verimlilik Oranı (COP): Isıtma 3.62 W/W
    • Ses Seviyesi: İç Ünite < 43 (dBA)
    • Ses Seviyesi: Dış Ünite < 59 (dBA)
    • Boyutlar: İç Ünite (GxYxD) 940x198x275 mm
    • Boyutlar: Dış Ünite (GxYxD) 780x285x590 mm
    • Ağırlık (Net): İç Ünite 10 kg
    • Ağırlık (Net): Dış Ünite 39 kg
    • Fiyatlara montaj dahildir.
    • Klima montajının yapılacağı yer ile yetkili servis arasındaki 15 km ve üzerindeki mesafeler için, yetkili servisler tarafından km başına 0,50 TL ekstra ücret alınmaktadır.
    • Ürün ile birlikte 3 metre bakır boru sağlanmaktadır. Montaj sırasında daha fazla miktarda bakır boru kullanılması gerektiğinde yetkili servis tarafından ayrıca ücretlendirilir.
    • 3 Yıl Garantili.
    • Garanti, ürün montajı yetkili servis tarafından yapıldığı taktirde geçerlidir.
    • Ürün montajı için Rubenis Müşteri Hizmetleri'ne 444 4 414 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

24 M2 odaya aldım akdeniz de mersine oturuyorum güneyden full güneş alıyor üstü açık dam dediğimiz şekilde çok sıcak oluyor yazın.
    Yarın gelip kuracaklar, dış unitesini koçtaşta açmışlardı kompresörü toshiba markaydı fiyatı uygun geldi.
    Size yarın takıldıktan sonra gelişmeleri aktarırım.

• Ürün geldi takıldı çok güzel soğutuyo üşüyorum resmen, nem alma modunda içerisi çok güzel oluyor.
    yalnız dış unite biraz sesli çalışıyor o kadar.
  • ürünü nerden aldınız iç sesi nasıl ve vakumla yapıldımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: satanpist

ürünü nerden aldınız iç sesi nasıl ve vakumla yapıldımı

Koçtaştan aldım ürünü, iç sesi hiç yok, dış unite biraz sesli o kadar, vakumlamanın gerektiğinde yapılacağını belirtti teknik servis, yeni cihaz olduğu için yapmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scream505

quote:

Koçtaştan aldım ürünü, iç sesi hiç yok, dış unite biraz sesli o kadar, vakumlamanın gerektiğinde yapılacağını belirtti teknik servis, yeni cihaz olduğu için yapmadı.

özür dileyerek söylüyorum ama sizi kandırmışlar eski yeni farketmeden vakum yapılmalıdır.

edit:hayırlı olsun

edit 2 : vakum , klimanın tesisatının içindeki hava , nem ve toz gibi maddelerin alınma işlemidir ve şarttır. sistemde akışkan gazdan başka hiçbir madde dolaşım yapmamalıdır. ve vakumlama yapılmadığı için maalesef klimadan tam randıman alamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 18 Haziran 2012; 15:25:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

quote:

özür dileyerek söylüyorum ama sizi kandırmışlar eski yeni farketmeden vakum yapılmalıdır.

edit 2 : vakum , klimanın tesisatının içindeki hava , nem ve toz gibi maddelerin alınma işlemidir ve şarttır. sistemde akışkan gazdan başka hiçbir madde dolaşım yapmamalıdır. ve vakumlama yapılmadığı için maalesef klimadan tam randıman alamazsınız.

Cihaz randımanlı sorun olursa, çağırırım servisini yaptırırım merak etme, kandırma değil biliyodum burda okuduğum kadarıyla adamlar burdayken söylemek öyle kolay olmuyor işte , her neyse şuan sorunsuz kullanıyorum klimayı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Cihaz randımanlı sorun olursa, çağırırım servisini yaptırırım merak etme, kandırma değil biliyodum burda okuduğum kadarıyla adamlar burdayken söylemek öyle kolay olmuyor işte , her neyse şuan sorunsuz kullanıyorum klimayı.

hayırlı olsun

• Teşekkür ederim dostum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam onu bunu bırakalımda klimanın altındaki saat çok hoş

• quote:

Orijinalden alıntı: Perfect Blue

Hocam onu bunu bırakalımda klimanın altındaki saat çok hoş

Teşekkürler hocam kendim yaptım onları daha bir çok ahşaptan böyle şeyler yapmışlığım var :)
  • Hayırlı olsun hemşehrim.Ben de bugün aldım.2 gün sonra cmt kuracaklar.Yalnız vakum olayını bilmiyordum,öğrendiğim iyi oldu.servise söyleyim bari,Söylemesen yapacaklarını sanmıyorum,sorun çıksın da bizi çağırsınlar mantığı var,gerçi söylesen de bu niyet olduktan sonra ne olacak bakalım göreceğiz.Allah hayırlı kimselerle karşılaştırsın
  • hayırlı olsun.. rubenisin servislerinin nerede olurlarsa olsunlar genelinde vakum yapma allerjileri var :(
  • Hayırlı olsun.

Vakum yapmak vakit kaybı onlar icin. Halbuki cok onemli. Bende vakum sırasında gonullerini hos tutmak icin surekli ikramlarda bulundum. Ne kadar oyalarsam avantajdı. Ancak 15 dakika sürdü. Yarım saat oyalamak imkansızdı. Bir an once yapalım kacalım derdindeler servisler. Kendi evlerine eminim cok daha farklı montaj yaparlar. Belki 1 saat vakum bile yaparlar fazla fazla. Bizdede hata var tam yogun zamanı aklımız basımıza geliyor. Halbuki kıs mevsimi cıkısı gidip alsak rahat rahat montaj yapacaklar herseyi geregi gibi yapacaklar. Simdi zamanla yarısıyorlar resmen, hemde yorgunluktan kolları kalkmıyor. Naslı saglıklı is bekleyeceksinizki. Vakumda kısa vadede sorun olma ihtimali dusuk oldugundan onemsemiyorlar. Uzun vadede zaten tuketici cekiyor ceremesini onlarada ekstra is cıkıyor. Bir tasla iki kus meselesi. Dikkat etmeleri gereken bir cok seyi pas geciyorlar. Tecrubeli biri belki bir dunya montaj hatası bulur soyler ama bizler malesef pek cok seyi gormuyoruz. Soguk geldigi anda bayrakları indiriyoruz bir cok seyden habersiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 24 Temmuz 2012; 9:14:56 >

• Hepiniz bu klima hakkında bir şeyler yazmışsınız. Teşekkür ediyorum bilgilendirmeleriniz için ama bende bu klimadan 1,5 yıl önce aldım ve aldığımdan beri kabus yaşıyorum. Paramı direkt olarak çöpe atsaydım bu kadar üzülmezdim. Bir defa rubenis kesinlikle ne soğutuyor nede ısıtıyor. 12 m2 odam için, koçtaş tan 9000 lik klima aldım. Keşke almaz olsaydım. Hele servis tamamen kara düzen. Hele hele müşteri hizmetlerini bi arayın görün, ben müşteri hizmetlerini arayınca ne zannettim biliyormusunuz karşıma pala bıyıklı bir kabadayı çıktı zannettim. Onuda bırakın zaten Türkiye geneli müşteri hizmelerine sadece mesai saatleri içinde ulaşabiliyorsunuz. İstersen arayın deneyin. Cumartesi pazar külliyen hizmet yok ve müşteri hizmetleri çalışmıyor. Akşam beşten sonra ona keza yine çalışmıyor...Yavvv siz bakkal dükanasınız galiba, hiç ülke geneli müşteri hizmetleri gündüz mesaisi ile çalışırmı. Siz devlet memurumusunuz. Tam bir fiyasko. Gelelim ısıtmaya. Çok üşüdünüz geldiniz eve demi. Oh dediniz ve klimayı hemen açtınız çalıştırdınız. Yooook asla hemen açılmıyor uzun bir süre bekliyorsunuz ondan sonra açılıyor ve yine bir uzun süre ılıman bir hava üflüyor dahada üşüyorsunuz. Ondan sonra oh çalıştı ne güzel ısınayım diyeceksiniz, yine yanlış asla ısınamıyorsunuz. Soğutma derseniz ona keza. Kalite ayne böyle, velhasıl aldığımdan beri hiç bir şeyinden memnun değilim. Tüm arkadaşlarım bu konuda dikkatli olsun.

• Arkadaşım zaman zaman yazdık.Ucuz klima isteyen gitsin rubenis alsın diye.Ama uyatdıkta servis hizmeti beklemeyin.Ne kadar para okadar köfte bu işler.Siz niye gidip rubenis aldığınızı hiç sorguladınız mı.Niye 200-300TL daha fazla veripte karşınızda muhatab olabileceğiniz bir bayiden almadınız acaba?
    Yanlış anlamayın size derken tüm ucuz mal alma peşinde olanlara seslendim aslında.Siz belki yandınız başkaları ders çıkarıp yanmasın.Bu durumlar marka ilede ilgili değil.Ne baba markalar var,fiyatı uygun msrkalı mal diye alıpta mahkemelerde sürünenlerin sayısı oldukça fazla.

Gelelim ısınma konusuna.Klimanızda eğerki arıza yoksa,eve gelmeden 2 saat öncesine çalışmak üzere timer ayarını yapıp çıkarsanız evden ,eve gelince daha komforlu bir ortamla karşılaşırsınız. Bu söylediğimiz her marka klima için geçerli.

Siz gelir gelmez makinaya yükleniyorsunuz ,zaten ev soğuk.Tam makine kendine geliyorken defrosta geçebilir.Buda konforu bozar.Onun için 2 saat öncesinde 21-22 derecede çalışırsa daha iyi verim alırsınız.

İnşallah sıkıntı yoktur makinada..O zaman yırttınız demektir.Servise kalırsa işiniz vay halinize.Başınız derde girmiş se yapacak 2 şey var.Ya tüketici mahkemeleri ki min 1 yıl uyraşırsınız.Yada akıllı uslu bir klima servisi bulup sıkıntı varsa vereceksin parayı çözeceksin işini.Son bir şık daha var,atacaksın başından kurtulacaksın..

UCUZ MALI ZENGİN OLAN ALIR....UNUTMAYIM..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yalıkavaktaki evime geçen yıl 12000 BTu Rubenis klima almıştım.Geçen sene hiç kullanmadım ancak bu günlerde yalıkavak ço sıcaktı ve 2 gecedir kullanıyorum.Çok güzel soğutuyor resmen üşüyecek duruma geliyorum.Buradaki servisten de çok memnunum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.