Şimdi Ara

DemirDöküm Flores 12.000 BTU Klima Termostat Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Teknosa'dan yeni almış olduğum Flores marka 12.000 BTU luk klimada termostatla ilgili bir sorun var gibi. Klimayı ısıtma için kullanıyorum ve kumandadan 29 dereceye getirip beklediğimde klima çalısıyor fakat odadaki termometre henüz 21 derecedeyken kendini kapatıyor ve biraz uzun bi süre tekrar açılmıyor. Klimanın sensörünün hissettiği derece ile odanın gerçek derecesinin tam olarak birbirini tutmayacağını biliyorum. Fakat bu kadar büyük bir fark, akla bir arıza getiriyor gibi. Klima 25 - 26 veya 27 derecelere ayarlanınca ise hiç verim alamıyorum diyebilirim. Sadece odanın üst kısmı ısınmasın ve klima erkenden termostat yapıp kapanmasın diye klimanın hava tayin kanadını en aşağıda tutuyorum. Buna rağmen dediğim gibi 29 dereceye ayarlı haldeyken oda sıcaklığı 21 derece olunca kapanıyor.

Oda hakkındaki bilgiler ise şöyle;
    Beşiktaş / Merkez
    15 m2
    Zayıf yalıtım (tek cam, eski ahşap kasa pencereler)
    Odaya göre oldukça büyük ve geniş cam alanı
    Zaman zaman açık olan kapı

Şüphelendiğim nokta ise, klimanın oda için fazla büyük olması.

Yardımlarınızı bekliyorum... Teşekkürler...

• lenova 1 hocam demirdöküm tarzı klimalar ne yazıkki genelde yazın serinlemek için idealdir, kışın hava 8-10 olduğu zaman verim alamassınız hele hele derece eksilere düştüğünde tamamen iş biter. size satıcı ne dedi bilmiyorum ama kışın ısınma için demirdöküm alınmaz ve alana dert olur. bizim ülkemizde satıcılar malını satmak için her türlü yalanı söylüyor ne yazıkki.bence fırsatınız varsa hemen klimanızı degiştirin ve geri verin.............
  • Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
    Klimanın kullanma kılavuzunda şöyle yazıyor:

UYGUN SICAKLIK ARALIĞI SEÇİMİ:
    Ayar sıcaklığı ısıtma konumunda 20-24 derece aralığında seçilmelidir.

Ben 20-24 derece aralığında çalıştırırsam eğer, bu klima hiç çalışmaz. Çünkü klima, odanın sıcaklığını olduğunda çok daha yüksek hissediyor nedense. Eğer ki servis bana, "Bu klimalar böyle, durum normal, en yüksek konumda (32 derecede) çalıştırın, bunalınca kapatırsınız." gibi bir savunma yaparsa, bu durumda klimayı iade etme gibi bi hakkım doğuyor sanırım. Çünkü kullanma kılavuzund, ısıtma için 20-24 arası tavsiye ediliyor. Kullanma kılavuzu ile cihazın kendisi uyuşmuyorsa, benim de söz hakkım oluyor sanırım.

Teşekkürler tekrar.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_28172799/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#28172799

yukarıdaki linki okumanızı tavsiye ederim oradaki arkadaşta demirdöküm klima ısıtmıyor demişti ve servisi ısrarla çağırdı en sonunda servis bu bahar kliması kışın ısıtmaz demişti

anlayacağınız demirdöküm klimalar ısıtma için pek önerilmiyor zaten formda eğer siz bu formu araştırarak gene de demidöküm klima aldıysanız demek ki siz bu formu yanlış anlamışsınız zaten kendi kullanma kılavuzlarında bile yazarlar ısıtma ek fonksiyondur diye size ısıtma garantisi vermezler yani siz bu klimayı ısıtmıyor diye geri verme şansınız az gibi

o 20-24 derece arasını soğutma olarakta düşünebilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.