Şimdi Ara

rubenis mi beko mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 7000 btu bir klima arıyorum odam çok güneş alıyor ve 12 metrekare koçtaşta rubenis ve beko nun 7000 ve 9000 btuluk klimaları var ikisinin fiyatıda 399 tl hangisini önerirsiniz ? bekonun btusu 7000 rubenisin ise 9000 btu özelikleri ise şöyle ;
    RUBENİS
    • C Enerji sınıfı
    • Nem kontrolü
    • 24 saat zamanlayıcı
    • Ekonomi modunda çalışabilme
    • Dijital uzaktan kumanda
    • 3 kademeli otomatik fan
    • Rubenis - Toshiba teknolojisi
    • BIO hava temizleme sistemi
    • Jet Cool sistemiyle bir dokunuşla anında serinlik
    • Fiyatlara montaj dahildir.
    • Klima montajının yapılacağı yer ile yetkili servis arasındaki 15 km ve üzerindeki mesafeler için, yetkili servisler tarafından km başına 0,50 TL ekstra ücret alınmaktadır.
    • Ürün ile birlikte 3 metre bakır boru sağlanmaktadır. Montaj sırasında daha fazla miktarda bakır boru kullanılması gerektiğinde yetkili servis tarafından ayrıca ücretlendirilir.
    • 3 Yıl Garantili.
    • Garanti, ürün montajı yetkili servis tarafından yapıldığı taktirde geçerlidir.
    BEKO

• Tipi: Mono Split
    • Soğutma Kapasitesi: 7000 Btu/h
    • Isıtma Kapasitesi: 7800Btu/h
    • İç Ünite: Yükseklik: 26,2 cm. Genişlik: 80 cm. Derinlik: 16,5 cm.
    • Dış Ünite: Yükseklik: 57,5 cm. Genişlik: 67,5 cm. Derinlik: 35 cm.
    • Plasma Özelliği: Yok
    • Uyku Modu (Sleep Mode): Yok
    • Akıllı Çalışma Sistemi: Yok
    • Çoklu Programlama Özelliği (Timer): 7 Saat
    • Elektrik tasarrufu sağlayan doğa dostu A enerji sınıfı
    • Doğal rüzgar etkili hava sirkülasyonu (Chaos Swing TM)
    • Otomatik sıcaklık kontrolü, sağlıklı nem alma fonksiyonu
    • Yıkanabilir antibakteriyel filtre
    • LCD uzaktan kumanda
    • 3 yıl cihaz ve kompresör garantilidir
    • Garanti, ürün montajı yetkili servis tarafından yapıldığı taktirde geçerlidir.

• birde vestel var oda böyle;

Yüksek standartları, Eco Plus’la yaşayın.
    Klimanızı yakından tanıyın!
    Uyku Modu
    Ortam sıcaklığını ve hava akımını, uyku esnasında otomatik olarak rahatsız etmeyecek seviyeye ayarlar. Klimanız, uyku keyfinizi bölmeden 6 saat sonra kendi kendine kapanır.

Re-start
    Elektrik kesilmelerinde klimanızın, kapanmadan önceki ayarlarıyla yeniden çalışmaya başlamasını sağlar. Böylece ortamdaki ideal sıcaklığı hiç kaybetmezsiniz.

Turbo Fan
    Ani ısınmaya ve serinlemeye ihtiyaç duyduğunuz anlarda, hava akımını artırarak ortamı hızla soğutup ısıtır.
    Vestel Klimaların Püf Noktaları

* Soğutma modunu kullanıyorsanız, sıcaklığını 23C ile 26C arasında ayarlayınız. Böylelikle hem tasarruf yapmış, hem de ortamın aşırı soğumasını engelleyerek sağlığınızı korumuş olursunuz. Aşırı sıcaklık farkları insan vücudu üzerinde olumsuz etki yaratır.
    * İç ünitede bulunan toz filtrelerini, ortamın kirlilik durumuna göre ayda en az iki defa soğuk suyla yıkayınız. Böylelikle hem enerji tasarrufu yapmış, hem klimanızın performansını yüksek tutmuş, hem de kompresörün ömrünü uzatmış olursunuz.
    * Iısıtma modunu kullanıyorsanız, sıcaklığı 23C ile 28C arasında ayarlayınız. Böylelikle hem tasarruf yapmış, hem de ortamın aşırı ısınmasını engellemiş olursunuz. Aşırı sıcaklık farkları insan vücudu üzerinde olumsuz etkiye neden olur.
    * İç üniteden kurutma cihazı gibi faydalanmaya çalışmayın. Böyle bir durumda klimanızın otomatik kontrol sistemleri devreye girecek ve iç ünite asıl işlevini yerine getiremez olacaktır.
    * Isıtma yaparken, üflenen soğuk havanın daha çok tavana doğru yönlendirilmesini sağlayın. Böylelikle sıcak havanın doğrudan yukarıya çıkmasını engellemiş olursunuz. Çünkü sıcak hava, soğuk havaya göre daha hafif olduğundan tavana doğru hareket edecektir.
    * Zaman zaman evinizin ya da işyerinizin enerji beslemesini kontrol ettirin. Enerji değerindeki eksilmeler ya da dalgalanmalar klimanızın yüksek performansla çalışmasını engeller ve kompresörün ömrünü kısaltır, daha fazla enerji sarfiyatına neden olur.
    * Yılda bir kez, Vestel yetkili servislerine müraacat ederek klimanızın periyodrik bakımını yaptırın. Böylelikle klimanızın çalışma performansını uzun yıllar yüksek tutmuş, kompresörün ömrünü uzatmış ve enerji sarfiyatını da azaltmış olursunuz.

* 7.000 btu kapasite
    * Elektrostatik toz filtre
    * Re-start özelliği
    * Turbo soğutma/ısıtma
    * Uyku modu
    * Otomatik mod
    * LCD uzaktan kumanda
    * Bakımı kolay panel

• Bende klima araştırıyorum koçtaştaki iki klima arasında kaldım. Bakalım uzmanlar ne diyecek.
  • vestel koçtaşta satılmıyor fakat rubenis ve bekoya göre daha iyi özeliklere sahip gibi bende uzmanların görüşlerini bekliyorum
  • Rubenis gibi klimalar sakın almayın.Kasadan geçtikten sonra bir daha muhattap bulamazsınız.Cihaz çalışmaz servisi gelmez.Gelsede abi bunun kapasitesi bu diyip çıkar işin içinden.Bunların arasından en azından Arçelik beko serilerini alın servis yönünden sıkıntı çekmezsiniz.Bozulsa bile muhattabınız olur.
  • arcelik/beko tabiki. pesin alacaksaniz spot daha ucuz bulabilirsiniz. 2 sene once 300 tl ye almistim ben.
  • ben anlayamadım 12m2 odaya nasıl 7000btu klimanın yetecegini? benim 6m2 odama 9500btu ferroli smile 9000c klima 2yıldır yetmedi ne hikmetse. benim oda da çok güneş alır, yazın durulmaz da uyumak da zordur odamda. ferroliyi alırken 450 euro liste fiyatı vardı ve o dönem 900TL üstündeydi. ben kapalı kutu sıfır olarak 450TL ye sırf ısıtma sogutma sistemleriyle ugrasan ferroli diye spot aldım. almakla da hata ettim. spotcu anlasmalı oldugu elemanlara montajı yaptırdı. 2yıl gectikten sonra nasıl adam ederim bu klimayı bilmiyorum. odam da lcdsi hala jelatinli olarak duruyor sıfır gibi. ama dıştan bakır boruları saran bantlar sökülmüş rüzagar, kuşlar ve yagmurla birlikte. bakır borular biraz paslanmış. kuşlar 2senedir dış ünite ile duvar arasında yuva yapıyor ilk kurulduktan sonra 1hafta içinde odaya tuğla tozu ve toprak üfledi. beceriksizler deldikleri duvarı dışarıdan kapatmamışlar. evde başka tadilatlar oldugu için farketmedik bizde. üstelik klima paketinden çıkan delik kapatıcı macunu da kullanmadan bırakmıslardı. sonraki gelişlerinde o macunla kapattılar. dua ettim ki garantisi boyunca arızalanmasın da ben de o elemanlara muhtac olmayayım. klima agzı çıkısını ölçünce analog temometrem 50 dereceyi en fazla gosterdigi icin 50 dereceye yaklasabiliyor agız sıcaklıgı ama oda sıcaklıgı 23ü gecmiyor klima 30dereceye ayarlı olsa da. bir de sürekli duruyor, ısıtttıgı da faydasız kalıyor. artık ısıtma amaçlı sadece mobil klima dusunuyorum. zibro mobil 12000btu var sadece piyasada en kapsamlı olan. odam aluminyum, çift camsız 3.katta arakat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lacinalper -- 10 Haziran 2010; 1:18:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bosch mu?Arçelik mi?
    10 yıl önce açıldı
    arcelik mi vestel mi tavsiyeniz
    10 yıl önce açıldı
    Arçelik mi Vestel Klima mı?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • camlarin hepsine aynali film cekerseniz yazin klimanizin odaniza yanlis montaja ragmen yettigini goreceksiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.