Şimdi Ara

RTX 3090 vs GTX 1650 tam performans farkı ne kadar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • GTX 1650 notebook versiyonudur. Notebook versiyonu biraz daha iyi nedense, en azından benim notebookumda böyle. Kıyaslamayı da bendekine göre yapacağım. Notebook'um 22 Mayıs 2019'da 7320 TL'ye alındı. i7 9750h, GTX 1650, 16 GB 2666 MHz RAM ve 512 GB 3000/1800 MB/s SSD'ye sahip. Full HD Mat ekran.

Elbette GTX 1650 4 GB hafızasıyla 4k testlere fazla verimli giremiyor. Buna göre testler 1440p ve 1080p ağırlıklı yapılmıştır. Tüm benchmark ve oyun testlerinin ortalaması bir tam sayıya denk geliyor. 6. Evet, RTX 3090 %500 daha iyi. 6 kat iyi. Güzel bir denk gelme durumu. Şahsım elbette sadece Full HD'de oyun oynuyor. Kaldı ki fazla oyun oynayan biri de değilim. Hatta günde yarım saat bile oynamıyorum. Steam'de 4 oyun var. Cyberpunk 2077 ile beraber 5. (Satın aldım) Düşündüm ki RTX 3090'ın amacı 4k oyunculukda stabil olmak. Bu durumda GTX 1650 de Full HD'de yeterince stabil olabilir. Cyberpunk 2077'yi Medium ayarlarda (@1080p) 60 fps oynayabilirim gibi. Zaten oyunda downgradeler olmuş.

Hayatımın kalanında masa üstü bilgisayar toplayacağımı sanmam. İstediği kadar performanslı olsun. Grafik takıntılı değilim, olmam da. İlerleyen zamanlarda ise elbette Macbook Pro'ya geçiş yapabilirim. O saatten sonra da bir daha oyun oynamam. Dinsiz bir İslam filozofu olarak ilgi alanımı çeken çok daha farklı şeyler var. Felsefe ve çeşitli güç sporları gibi. Bunlara ilgim kaybolmaz. Asla demek mümkün ama oyun oynamaya neredeyse en ufak ilgi duymuyorum. (Cyberpunk 2077'yi de bitirdikten sonra bir daha oyun oynamam gibi, onu da özel olarak bekliyorum) Ekran kartına sırf oyun için deli paralar verenleri de eğer milyoner değillerse çılgın kişiler olarak görüyorum. Paylaşmak istedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam sen çok başka sularda yüzüyorsun. Acaba bir şeyler içip mi konu açtın anlamadım.  

• Gtx 1650 li notebook aldıktan sonra benzer şeyi bende düşündüm, ps5 in ekran kartı gtx 1650 den çok daha güçlü ama bu kartın oyunları 4k 30fps de oynatması gerekiyor, hadi upscale olsun en az 3k da oynatması gerekiyor. Optimizasyon sıkıntısı vs hesaba katarak gtx 1650 nin gelecek nesil oyunların büyük çoğunluğunu en kötü ihtimal 768p-900p de oynatacağını düşünüyorum.

• 6 katı diyebiliriz

• Tam olarak çok fazla.

• Evet duygu ve düşüncelerini bizimle dürüstçe paylaştığı için Jumper Kid'i alkışlıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Dinsiz bir islam filozofu olarak” ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Başta yeni hesap gibi görünüyor ama profilini gizlediğine göre yüksek ihtimal birinn yan çarı.

Dini yokmuş ama okadar din arasında kendini islam filozofu ilan eden bir gariban, çünkü diğer dinlerin filozofluk gerektirecek bir tarafı olmadığını farketmiş, neyse, açtığı konu da aslında bunu ilan etmek istemesiyle alakalı görünüyor, yani konu aslında ne 1650 nede 3090, ben kendimi islam filozofu ilan ettim, peygamber ilan edicektim ama islama göre başkası gelmiycek o biliniyo ve birsürü denemeleride oldu/oluyorda ama tutmuyor, rezillik oluyor fln, mesih ilan etsem, henüz ne deccal nede mehdi ortalıkta yok, onlardan biri olduğumu ilan etmek için bile erken, çünkü henüz ortada kıyametlik bir durum yok, bende caner taslamanın yolundan gitmeyi deniyorum, becerebileceğimi düşünüyorum, buralarda varsa tartışacak kimse ben burdayım demek istemiş, yani beyaz kuşağa niyet etmiş filozofcuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 13 Ekim 2020; 4:44:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

Başta yeni hesap gibi görünüyor ama profilini gizlediğine göre yüksek ihtimal birinn yan çarı.

Dini yokmuş ama okadar din arasında kendini islam filozofu ilan eden bir gariban, çünkü diğer dinlerin filozofluk gerektirecek bir tarafı olmadığını farketmiş, neyse, açtığı konu da aslında bunu ilan etmek istemesiyle alakalı görünüyor, yani konu aslında ne 1650 nede 3090, ben kendimi islam filozofu ilan ettim, peygamber ilan edicektim ama islama göre başkası gelmiycek o biliniyo ve birsürü denemeleride oldu/oluyorda ama tutmuyor, rezillik oluyor fln, mesih ilan etsem, henüz ne deccal nede mehdi ortalıkta yok, onlardan biri olduğumu ilan etmek için bile erken, çünkü henüz ortada kıyametlik bir durum yok, bende caner taslamanın yolundan gitmeyi deniyorum, becerebileceğimi düşünüyorum, buralarda varsa tartışacak kimse ben burdayım demek istemiş, yani beyaz kuşağa niyet etmiş filozofcuk.

Caner Taslaman'ı hiç sevmem, agnostiğim diyebiliriz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Jumper Kid J kullanıcısına yanıt

Senin ne olduğun bizi pek âlâkadar etmiyor fakat belki birgün hiç ummadığın birşey ile karşılaştığında, ne kadar agnos, nekadar tik/y sin, bir daha gözden geçirmen gerekebilir, neyse.

Forumda felsefe bölümü fln mevcut/aşağıda, dilersen orada keyfine göre takılabilirsin.

https://forum.donanimhaber.com/felsefe--f2080

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.