Şimdi Ara

RTX 3050 Dusuk fps Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
3.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar sistemimde RTX3050 Ekran kartı var normalde testlere bakıyorum CS GO DA 300 400 fps alınması gerekirken 100 80 hatta 60 fps alıyorum format attım düzelmedi hala sorun ne olabilir Eskıden GTX1060 3GB VARDI ONDA DAHI 200 FPS ALIYORDUM

------------------------------------------------

CPU:RYZEN 5 2600

GPU: ASUS TUF PHOENİX RTX 3050

RAM : XPG 24 GB 2666 MHZ

ANAKART: ASUS TUF B450 PRO GAMİNG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coox1907 -- 13 Mart 2022; 4:19:57 >

• Temiz ekran kartı sürücü kurulumu yaptınız mı?
    3050 de olsa cs go için o sistem ortalama 200-250 fps civarı verecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2600 vasat bir işlemci. 3600 Cl 16 ram ve 4000 MHz de adam olur. İşlemcin darboğaz yapıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3050 1060 dan öyle iki kat daha güçlü performansı olan bir kart değil. Yani 2600 işlemcinin o kart takılınca performansı yerlere düşecek bir durum yok aslında. Çünkü takılan kart 3080 değil.

Yeni kartı takınca sürücü güncellemesi ddu gibi programlarla yapıldımı diyecektim ama format atılmış deniyor. Ramler 2666 onlar ryzen için düşük ama daha önceki 1060 la iyi performans verdi deniliyor.

Şu anda ram frekans hızından da o kadar 200 fps düşecek kadar bir durum yok gerçi. Ama ryzen de ram mhz nin 3200 ün üstü olması her zaman iyidir avantajdır. Özeliikle 3600 mhz.

Format ve sürücü güncellemesinden sonra ( windows kurulunca driver otomatik güncellenmesin onu kaldırın ddu ile, kendiniz en son sürümü kurun ) Başka oyunlarda da bir deneyin. Psunuz güç kaynağı nedir acaba ? marka model ve watt değeri ?

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Kurulu hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu oyuna girerken kullanıyorsan güvenlik yazılımını kapatırsın. Deffender açıksa ve kullanıyorsan onuda kapatırsın, nette nasıl yapacağın ile ilgili birsürü konuya rastlarsın ancak uğraşamam/beceremem dersen şunuda kullanabilirsin :

RTX 3050 Dusuk fps Sorunuprogram İndirme sitesi
    Defender Control - Windows Defender Kapatma Programı
    https://www.yazilimara.com/defender-control.html

Nvidia sürücüleri işlemcinn 1. çekirdeğini biraz dürtüyo ve bu bahsettiğin oyunda tek çekirdek kullanan bir oyun, o sebeple nvidia kontrol panelinde resimdeki bağlantı optimizasyonu ayarını her ihtimale karşın oto dan manuel olrk seçip açık konuma getirrsin, ve aygıt yöneticisinde yine resimdeki yüksek d.o. süreölçere sağ tıklayıp devredışı bırak seçersin.

Aklıma ilk gelenlerden.

hizmetleri açıp.

windows update.

orcherster.

Akıllı arkaplan aktarımı.

ActiveX.

Ana bilgisayarı eşitle.

Gibi açıkta olan hizmetlere sağ tıklayıp durdurrsun, dilersen bunları tamemn de regeditten kapatabilirsin, nette nasıl yapacağın videolarla mevcuttur.

Windows ayarlarına girip kullanmadığın birsürü ayarlarıda kapatabilirsin, oyun için windowsu iyi duruma getirme gibi nette videolarda aratırsan, bu bahsettiğim ayarlar ile ilgili yine birşeyler çıkar izler uygularsın.

İşlemci ve Bellek o.c yapabilirsin, keza o bellek hızı, o işlemci için biraz düşük kalıyor, onunlada ilgili hem forumda hem yine nette videolarla bişeyler bulup uygulayabilirsin.

• eğer laptop kullanıyorsan laptoplarda iş için ayrı oyun için ayrı ekran kartı oluyo özellikler rtxlerde oyuna girerken sağ tık yapıp o ekran kartıyla çalıştırmayı dene

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşlemci darboğazı. Ben 2600 işlemci 3000 ram ile yaşadım. Hemde çok daha vasat bir e.kartı ile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En fazla 165hz monitörün var neden 200 fps i sorun yapıyorsun ki.

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

Konu sahibini, açtğı 2 aynı konu başlığı ile 1-1 ine çarpmışsın. RTX 3050 Dusuk fps Sorunu 

• Formattan sonra temiz driver kurulumu ilede olmadıysa , yük altında iken işlemcinin ısılarınıda kontrol edin çok yükseklerde ise ısı frekans hız düşürür işlemci. Çok ısınmıyorsa işelmciye hız aşırtma yapın biliyorsanız iyi bir soğutucu varsa, kendi stok soğutucu ile olmaz. Birde ryzenler de pek 2666 mhz ram olmaz . En az 3200 ve üstü 3600 olmalı ancak öyle toparlanır.

Birde cs go gibi o tarz eski oyunlar biraz da tek çekirdek gücüne bakar. Ryzen 3600 falan olsa bir nebze daha iyi olur veya intel tarafında en az 10400 ler gibi . Yukarda yaptığım ilk yorum biraz ben single player oyunları düşünerek demiştim işlemci çok aşırı güçsüz olmadığı için. Ramler o frekansta ( 2666) ve oyunlar hep o tarz oyunlarsa biraz sıkntı olur tek çekirdek performansı yüzünden. Hep o tarz oyunlar oynanıyorsa hiç bir şekilde çözülmezse 2600 elden çıkarılıp 3600 veya biraz daha üstü bir şeye geçilebilir , anakart değişimi olmadan. 3600 işlemci ve 3600 mhz ramlerle baya bir toparlanır.

Ama bu en son çare olmalı. Birde bütçe olursa tabi. Güç kaynağınıznda çok uyduruk bir şey olmadığını farz ederek yazdım bunları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 14 Mart 2022; 13:10:25 >

• 24 Gb ram?

Dual çalışmadığından olabilir mi? 16+8 kullanıyorsanız bundan kaynaklı olabilir.

• ram sıkıntısı gıbı duruyor.

• Ben 24 gb belleği denedim kısa süre, sıkıntı çıkarmıştı. Ya bi' tanesini çıkarın ya da bir 8 gb daha ekleyin bence. Bunu yaptıktan sonra bellek frekansını artırmayı da deneyebilirsiniz bios'tan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.