Şimdi Ara

Rtx 2080ti nin 2k kartina donusmesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ben anlamadim bu isten, Ac odysseyde 4k 42 fps aliyor ustune ustluk atlas diye bir oyun geldi tam facia 2kda 55 fps aliyor (4kda 37) Ustune ustluk 4kda rtx acinca fps ciddi anlamda dusuyor.
    4k bagimlilari kolay gelsin simdiden rtx 3080ti almaya zorlaniyorsunuz.
    4K ray tracing on resolution scale %100 25 fps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madnessisme -- 3 Ocak 2019; 0:45:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu GPU'ları "X çözünürlüğün kartıdır" diye mimleyen çakma editörler yüzünden hep bu.

Her şey beklenti/getiri üzerine kuruludur. Bu 10xx çıktığı zamanda çok mevzu oluyordu, yok efendim 1070 2K kartıymış da 1080P olmazmış. Alakası bile yok, asıl 1080Ti 1080P kartıdır. Tabii bu 60 cap oyuncular için geçerli değil. Benim gibi +120 hedefleyenler için. RTX 2070 bile 1080P full ultra 144 cap olmuyor. Keşke az daha imkan olsa da 2080Ti kullansak.

Ray tracing de bu şekilde, kime göre neye göre kabul edilebilir oyun seviyesi?
  • Şu GPU'ları "X çözünürlüğün kartıdır" diye mimleyen çakma editörler yüzünden hep bu.

Her şey beklenti/getiri üzerine kuruludur. Bu 10xx çıktığı zamanda çok mevzu oluyordu, yok efendim 1070 2K kartıymış da 1080P olmazmış. Alakası bile yok, asıl 1080Ti 1080P kartıdır. Tabii bu 60 cap oyuncular için geçerli değil. Benim gibi +120 hedefleyenler için. RTX 2070 bile 1080P full ultra 144 cap olmuyor. Keşke az daha imkan olsa da 2080Ti kullansak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Şu GPU'ları "X çözünürlüğün kartıdır" diye mimleyen çakma editörler yüzünden hep bu.

Fps yerine neden cap dediniz hocam

• İlginçtir gtx 1070ti 4k da hemen hemen gtx 1080 ile eşitlenir(1 - 2 fps ya oynar ya oynamaz) Ama bu nedense yok sayılır. rtx 2070 ise gtx 1080 ile hemen hemen aynıdır fakat 4k da bariz 2070 daha iyidir.

Kısaca bir önceki nesil neydi ki şimdi ki nesil ne olsun? Yine de bence rtx 2070 ile 4k da ultra ayarlarda gayet akıcı oynanabilir kareler sunuyor.

Diğer iki kartla ise ultra yerine yüksek ve bir iki gereksiz ama performanstan fazlasıyla yiyen ayar kapatılırsa da (ki bu rtx 2070 içinde geçerli) yine gayet akıcı kabul edilebilir değerlerin üzerinde kare hızlarına ulaşılabilinir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madnessisme

Fps yerine neden cap dediniz hocam

Alıntıları Göster
    FPS yerine yazmadım hocam, cap (capped) örn 60 fps cap yani 60 sabit oyuncuları için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spinata

İlginçtir gtx 1070ti 4k da hemen hemen gtx 1080 ile eşitlenir(1 - 2 fps ya oynar ya oynamaz) Ama bu nedense yok sayılır. rtx 2070 ise gtx 1080 ile hemen hemen aynıdır fakat 4k da bariz 2070 daha iyidir.

Kısaca bir önceki nesil neydi ki şimdi ki nesil ne olsun? Yine de bence rtx 2070 ile 4k da ultra ayarlarda gayet akıcı oynanabilir kareler sunuyor.

Diğer iki kartla ise ultra yerine yüksek ve bir iki gereksiz ama performanstan fazlasıyla yiyen ayar kapatılırsa da (ki bu rtx 2070 içinde geçerli) yine gayet akıcı kabul edilebilir değerlerin üzerinde kare hızlarına ulaşılabilinir.
    Adam 4k cozunurlukte resolution scalei %50 yapiyor goruntu 2k oluyor. Ben olsam bundan zevk almam sahsen. Kart 4k killer diye pazarlaniyor ordan atlas diye oyun cikiyor 30 fps veriyor ki bunun daha beterini sonraki ac'lerde gorecegiz. Rtx 2070 2019 yili icin herseyi ultrada ve devamli 60 üstü fps isteyenler icin 1080p karti diyorum ve yanilmayacagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madnessisme -- 3 Ocak 2019; 1:59:27 >

• ee bu işler böyle. 4k'da 60 fps alabilmek henüz endüstrinin verebileceği bir standart değil bunu anlamanız lazım

ama dlss ve upscaling gibi sahte 4klarla göz boyayacaklar, o zaman 4k 60 fps veren bi kartım var diye sevinirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bütün oyuncular ekran kartını aslen daha yüksek FPS için alır. Ray Tracing için ekran kartı alan çok çok sayılı insan vardır. Ray Tracing açınca performans kaybı oluyorsa ne diye RTX adında yeni bir teknoloji çıkarıyorsunuz ben anlamıyorum. Bu sistemi hiçbir performans kaybı olmadan yapabilseydi o zaman derdim adamlar invoasyon yapmış ama şu haliyle RTX 2080ti bana göre Gtx 2080ti dir. Mevcut fiyatını hiçbir şekilde haketmeyen bir kart, dünyanın en hızlı GPU su olmasının ekmeğini yiyor sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

Bütün oyuncular ekran kartını aslen daha yüksek FPS için alır. Ray Tracing için ekran kartı alan çok çok sayılı insan vardır. Ray Tracing açınca performans kaybı oluyorsa ne diye RTX adında yeni bir teknoloji çıkarıyorsunuz ben anlamıyorum. Bu sistemi hiçbir performans kaybı olmadan yapabilseydi o zaman derdim adamlar invoasyon yapmış ama şu haliyle RTX 2080ti bana göre Gtx 2080ti dir. Mevcut fiyatını hiçbir şekilde haketmeyen bir kart, dünyanın en hızlı GPU su olmasının ekmeğini yiyor sadece.
    Hocam bunlar raytracing ile gaza gelen kobay kartlari

• Ekran kartlarinin performanslarini dusurmek icin bir sey cikmasi lazimdi. Yoksa 2000 serisi kartlar kartlar satmayacakti cunku 1000 serisi hala güçlüydü. Onlar da nasil daha cok zorlayabiliriz de sattirabiliriz diyerek bu yolu seçtiler.

• Ray tracing bence müthiş bir olay. Rtx serisi güzel ancak ray tracing için yeterli değil. Düşük fps de oyun oynamayı hiç sevmem. 8000 tl de ekran kartına veriyorsam herşey açık fps içinde boğulmak isterim. 2080ti alsam mı diye çok düşündüm açıkçası vazgeçtim sonra. O kadar para verip 100 fps altı oyun oynamak istemem. Ya da rt ultra açıp 1080p de oynarım. Rt li oyun yaygınlaşana kadar daha ne kartlar çıkar. 1080ti ile devam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.