Merhabalar doğru yere mi açtım tam emin değilim ancak sizlere bir sorum olacaktı Asus Rog Strix 2060 OC ekran kartım var ve ray tracing açtığım her oyunda güç kullanımı sabit 170 wattlardan 110 100 wattlara kadar düşüyor ve fps'im sabit 20 25 lerde dolaşıyor normal şartlar altında fps düşmesi normal evet ancak ben dlss i kapatsamda ultra performans'a çeksemde ray tracing'i en düşüktede tutsam en yükseğede çeksem güç kullanımı her zaman sabit ve fps 25 küsürlerde bununla alakalı asus'a başvurdum hatta youtube'a videolar çektim yolladım ve bana verdikleri cevap şaka yapar gibi ray tracing açtığınızda fpsinizin düşmesi normaldir. 3D Mark Ta Port Royal benchmarkını yaptım benchmarkta güç kullanımı sabit 80W ve fps sabit 2'ydi evet doğru duydunuz sabit 2 fps veriyordu ve hala ne yaparsam yapayım sorunu çözemedim format attım sürücüleri baştan kurdum hatta windows 11'e bile geçtim eskiden böyle bir sorun yokken bir anda gerçekleşti bu durum ne yapabilirim internet üzerinde 1 allahın kulu böyle bir sorunla karşılaşmamış ve bazende ne kerametse kendi kendine düzelip tekrar bozuluyor. Youtube Linkleri: https://www.youtube.com/watch?v=FyG6oE5yGWo Bu Normalde stress testinde güç kullanımı.
https://www.youtube.com/watch?v=7Ha-x0bajJE&t=1s Buda Ray tracing açıldığındaki hali Artık lütfen birileri yardımcı olsun bana. |
Rtx 2060 Ray Tracing Düşük Güç Kullanımı
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
-
Benzer bir yorum buldum nvidia power setting seçeneği performance modundayken bu sorun olmuyormuş.
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/geforce-graphics-cards/5/235452/low-gpu-power-not-gpu-usage/
Üstte vram dolmasından demiş arkadaş ama bana pek öyle gelmedi gpu yüke girince birşey gücü düşürüyor vrm sıcaklıkları ne durumda hwinfo dan görülebilir bellek değil vram ile karışmasın vrm yani mosfetler mesela şu olabilir mosfetlerden biri max sıcaklığa ulaşıp kontrolcüye abi ben yanıyorum beni kullanma der ve kontrolcüde o mosfeti kullanmayı bırakır bu durumda çekirdeğe giden güç düşer.
Kartı çıkarıp bakın soğutucuda vidalarında bir gevşeme varmı pcb esneyip mosfetleri soğutucudan uzaklaştırabilir.
Mosfet dediğimiz parça yeşil rengin içindeki siyah kareler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 21 Ekim 2021; 4:54:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
allah senden razı olsun dostum 15 20 dakika girip denedim cyberpunk'ı sorun düzeldi normalde girdiğimde 5 dk içinde verirdi hatayı internette hiç bir yerde bulamamıştım çok teşekkür ederim bu kadar erken görüp cevap verdiğin için <3
Vram'den kaynaklıymış sorun doku kalitesini medium'a düşürdüm 2k'da bile oynayabiliyorum artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaciaow -- 21 Ekim 2021; 10:9:6 > -
-
Evet bu dediğiniz de işe yaradı açıkçası nasıl teşekkür ederim bilemiyorum şuan hem grafik kısmadan kullanabiliyorum hemde ray tracing çalışırken fps düşmüyor cidden çok teşekkürler.
-
Cok basit ray tracing açmayacaksın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X