Şimdi Ara

Rte : Suriyelileri yollamaya gucunuz yetmez (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
5.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • C.b.nin ne araplari ne zamaninda vatanda konuslanacak jhonnyleri nede benzer ne menem oldugu afgan ve turevleriini gondermeye hicbir zaman niyeti olmadi Bop esli pistisi olarak.Basa getirlisinin nedeni bu zaten.Ataturkun kurup emperyal gucleri malup edip milyarlara ilham verip ozgurlesilmesini saglayan bir T.c.yi ancak bu sekilde malup edip dejenere edebilirdi,basardida.Oy verenler sevinsin,cennetemi gidecekler yoksa Allah'ın verdigi akli kullanmayip milyonlari sefalete surukleyen kararlari sonucunda kul hakki yedikleri icin oduu olacaklar icin ap aciktir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rte : Suriyelileri yollamaya gucunuz yetmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2023 e az kaldı hepsinden kurtulucaz biraz daha sabır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Mancınık abartı olmuş, otobüsle göndeririz.Rte : Suriyelileri yollamaya gucunuz yetmez 

  • Akp secmeninin mülteciler ile ilgili bir sorunu bulunmuyor.

    Erdoğan saha araştırması yaptı ve bu araştırmada tek sorunun ekonomi olduğunu gordü. Kendi seçmeni - tabanı mültecilerden rahatsız olmuyor bazı kişilerin yoğun kiskirtmasina karşın

    Ekonomiyi toparlarsa mültecilere karşı olan bu cılız tepkide sönüp gidecek.

    Ayrıca Erdoğan'ın ekonomik dönüşüm planında mülteciler önemli yer tutuyor imalat sanayisinde ucuz maliyetle çalıştırmak açısından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Mayıs 2022; 22:7:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • küçük şehirlerde büyük şehirlere kıyasla çok suri yok (hatay, osmaniye gibi şanssız şehirleri saymıyorum) o yüzden köylerde yaşayan çoğu Anadolu yobazı daha olayın farkında değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Altındağ,Esenyurt,Fatih,Bağcılar bu yerler malum partinin birinci çıktığı yerler ve Türkiye'de son yıllarda sığınmacılarla/kaçaklarla en çok gerilimin yaşandığı yerler yine bu yerler.Kendi tabanında sığınmacılara/mültecilere karşı tepkinin az olduğunu iddia etmek pek gerçekçi değil.Böyle bir saha çalışması yapıldıysa bile muhtemelen kendisi yanlış bilgilendirilmiştir.Benzer yanlış bilgilendirmeleri İstanbul ve Ankara Belediye seçimlerinde de yaşamıştı.Şuan malum kişinin çevresinde gerçekleri ona söyleyebilecek tek bir kişinin dahi bulunduğunu düşünmüyorum.Zaten bu durum geçen aylarda ve yıllarda malum parti içindeki bazı kişilerce de dile getirilmişti.


    İş adamları için sığınmacılar ve kaçaklar evet bulunmaz ucuz bir iş gücü ancak bu iş gücü malum partiye oy verenlerin işsiz kalmasına da neden oluyor.Eskiden inşaatlarda Türk işçiler çalışırken artık inşaatlarda tamamen sığınmacılar ve kaçaklar çalıştırılıyor.Daha önce inşaatlarda çalışan Türk işçiler peki şimdi ne yapıyor hiç fikriniz var mı?


    Ekonomiyi ise toparlamasına imkan yok zira buna yeltenmiyor bile...Ekonomiyi toparlamak isteyen birisi çevresinde kendisin fantazi ekonomi programları fısıldayan ve tavsiye eden tipleri değil gerçekten 'realist' düşünen ekonomi uzmanlarınını görevlendirirdi.Mesela Özgür Demirtaş yıllardır bugünlerin geleceğini öngören açıklamalar yaparken malum zatın etrafındaki sözde ekonomi uzmanları ''çaat bir beş milyon dolar bozdururum ne uğradıklarını şaşırırlar'' diyordu.


    Kısacası 2023 yılına kadar hem ekonomik sıkıntılar hem de sığınmacı sorunu katlanarak artacak zira bunları çözmek gibi bir niyetleri yok.Tabanlarıyla ve milletle zıtlaşmanın nelere yol açtığını yerel seçimlerde görmeleri gerekirken bunu yapmıyorlar ve bu onların yenilgisine neden olacak diye düşünüyorum.





  • Demek ki kendi gücü de yetmiyor oradan biliyor. Nasıl anlaşmalar dayatmalar varsa bize bu konuda artık arka planda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Kılıçdaroğlu: Kaçaklar ve sığınmacılar konusunda netim, gidecekler"

    https://t24.com.tr/haber/kilicdaroglu-kacaklar-ve-siginmacilar-konusunda-netim-gidecekler,1033274

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seni bi yollayalım, gerisi kendiliğinden düzelecek zaten. Bir sene kaldı. Zaman doluyor.

  • Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarına bakmayın.
    Bugüne kadar neredeydi?
    Avrupa ve abdyi üzmemek için gündemine getirmiyordu. Hâlbuki bas bas bağırarak karşı çıkması gerekiyordu. O zaman Ümit Özdağ parti kurmaya gerek duymazdı zaten.

    Kılıçdaroğlu sırf oy kaybetmemek için konuşuyor, Avrupa'ya da bak oy kaybediyom ondan böyle diyom diyor, yoksa yollamicam dert yapma diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimsenin bir yere gittiği kimsenin de birilerini zorla göndereceği gibi bir durum yok. Herkes havaya kurşun sıkıyor.


    Biri para babalarından aldığı emir doğrultusunda mültecilere kucak açıp duruyor, diğeri konuyu sürekli başaramayacağı yerlere çekip milletin algısını yönetiyor.


    Olan ekonomik bunalımdaki halka oluyor.


    Amaç muhalefeti bölmek ve şu ana kadar da 10 numara başarılı ilerliyor. Muhalefetin bir an önce ağız birliği edip netleşmesi lazım. Yoksa bu berbat mülteci politikası sayesinde kaybettiği oyları geri toplayacak iktidar partisi.

  • Evini mülteciye kiraya veren, iş yerinde mülteci çalıştıran türk vatandaşlarına hesabını çok ağır sorarız desin devlet bak bakıyım barınabiliyor mu mülteciler. Kralına gerek yok belediye başkanlarına devret bu yetkiyi bak bakalım 2-3 yıl içinde vatandaşlık alanlar dışında mülteci kalıyor mu. En kolayı da vatandaşlık alanları göndermek bu arada. Tespit etmesi çok kolay. Kaçak dolaşan adamı tespit etmek daha zor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 11 Mayıs 2022; 10:27:4 >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    "Yoo yeter...Yeter ki başa ümmetçi ve arapçı bir anlayış değil milliyetçi bir anlayış geçsin" derken?

    Bu ülkenin milliyetçi partisinin desteğiyle bu siyaset yürütülüyor. Bahçeli 1 saat sonra desteğini çekse hükümet düşer, bundan haberiniz yok galiba. Milliyetçilikle, ümmetçilikle ilgili bir konu değil bu olan.

    Olan şudur: Türkiye'de iktidar sahipleri ya da iktidara talip olanlar mutlak surette batının desteğine muhtaçtırlar. Çünkü bu ülke batıdan aldığı borç para, yatırım, müttefiklik faydaları ile ayakta durur. Şu an mülteci konusu Türkiyenin Batıya karşı kullandığı bir havuçtur, batı birçok olumsuzluğa bu sayede göz yumar. Mega proje sevdalısı milletimizin bu sevdası nasıl finanse edilecek Batıdan gelecek finansman olmasa?

    Günün sonunda Hans, Kostas rahat etsin, Maria, Judith ülkelerinde tacize uğramasın diye bizler burada bu sığınmacılarla yaşamaya mecbur ediliyoruz. Primini ödediğimiz sağlık sisteminden randevu alamazken sığınmacılar bedavaya hizmet alacak, onların Türkçe bilmeyen çocuklarına öğretmenlerimiz laf anlatayım derken bizim çocuklarımız ders işleyemeyecek, vergilerimizle finanse edilen otobüste-metroda bizim yaşlılarımız-hamilelerimiz ayakta seyahat ederken onlar oturup etrafı seyredecekler...... Bizim vergilerimizle inşa edilen yol, köprü, kamu kurumlarından bedava yararlanacak, işyeri açıp para kazanacak ancak asla vergi vermeyecekler.

    En ağırı da ne biliyormusunuz, bu ülkede Türkçe bilmeyen TC vatandaşı vergisini ödeyen Kürt, Laz, Zaza yaşlılarımız için pek çok devlet kurumunda onların ana dilinde kamu hizmeti verilmezken, vergi ödemeyen Suriyelilere Arapça hizmet verilecek, TC vatandaşlarından toplanan vergilerle Arapça tercümanların maaşları ödenecek.... Neresinden tutsan elinde kalacak bir politikalar silsilesi, neresinden tutsan kendi vatanında parya edilme hikayesi, esef duyuyor üzülüyoruz ancak öyle bir ensarlık propagandası yürütülüyor ki milletimiz gözünü bile açamıyor!

    Tüm bunlar AB vatandaşlarının rahatı bozulmasın, ABD işbirlikçisi Afgan ve Pakistanlılara da yaşam alanı sağlansın diye!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Seçimden sonra Zafer Partisi Türk Devleti ile herkesi kendi vatanlarına gönderecek. Rahat olun.

  • Ülke vatandaşlarının çoğunluğu mültecileri istemiyor, ama bir kişi de çıkıp "Mülteciler gitmek istiyor mu; istemiyorlarsa zorla gönderilmeleri mümkün mü? Zorla göndermeye kalkarsak nasıl uluslararası tepkilerle karşılaşırız? İç savaş çıkar mı?" diye düşünmüyor. Bence RTE bu konuda noktayı koymuştur.

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    ülkende demokrasinin d'si yok, adalet'in sadece adı kalmış, uluslararası tepkiden çekiniyorsun? tek kelime ile komik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

    "Uluslararası tepki" dediğim kınama, demokrasi ve özgürlük sıralamasında düşüş filan değil; yaptırım ve ambargo; hatta belki askeri müdahale. Mültecilerin kalıcı olarak Türkiye'ye yerleşip Avrupa'ya geçmeyi düşünmemesi Avrupa Birliği açısından hayati önem taşıyor; mültecilerin Türkiye'de kalması ABD'nin BOP'u çervevesinde Ortadoğu'da yeni kurulacak devletler için önemli bir basamak. Bu kadar Arap boşuna Suriye'den silah zoruyla kovulmadı. Kontrollü nüfus hareketleri sayesinde PYD/YPG ile Büyük Kürdistan'ın Suriye ayağı oluşturuldu. ABD ve AB'nin bizi mülteciler konusunda kafamıza göre davranmamıza göz yumacaklarını sanıyorsan çok yanılıyorsun. TSK, YPG'ye her operasyon düzenlemeye kalktığında ABD, "şahsım"ın gizli hesaplarını açıklamakla tehdit etti; YPG'yi bitireceğiz diye girdiğimiz Suriye'ye Mehter marşıyla gidip 10 günde İzmir marşıyla geri döndük. Gerçekler acıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 11 Mayıs 2022; 14:31:13 >




  • Ukrayna'lılar gibi direnmeyen kaçanlara kardeş demem.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.