Şimdi Ara

RPC SUNUCUSU KULLANILAMIYOR .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
19.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sorun dün birden ortaya cıktı bilgisayarımı actıgımda bilgisayar saatinde bi sorun ile ilgili birtakım yazılar vardı dvm etmek icin f1 e basınız falan diyordu bastıgımda bios ayarlarında bilgisayar saatiyle ilgili bölüme yönlendirdi beni.neyse menüden cıkıp pc yi acmayı basardım fakat internet saati ve tarihi degismisti simdi güncellestir secenegini tıkladıgımda aynen su hatayı alıyorum.

-Son eşitlemenin durumunu alırken bir hata oluştu.RPC sunucusu kullanılamıyor.

Ve bilgisayar saati güncellenmiyor elle ayarlamak zorunda kalıyorum ve pc yi he acıp kapadıgım da aynı seyleri tekrar tekrar yapmak zorunda kalıyorum nasıl cözebilirim bu sorunu yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beymen_ksk -- 25 Mart 2008; 9:28:24 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

RPC Sunucusu Kullanılamıyor

Bir uzaktan yordam çağrısı (RPC) sunucusu, uygulamaların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan bir bileşendir. "RPC sunucusu kullanılamıyor" hatası, sunucuda bir sorun olduğunda ortaya çıkar ve istemci uygulamasının sunucuyla iletişim kurmasını engeller.

Bu hata mesajının birkaç olası nedeni vardır:

• Sunucu Çalışmıyor: Sunucu kapatılmış veya bakım nedeniyle kullanılamıyor olabilir.
    • Ağ Sorunları: İstemci ile sunucu arasındaki ağ bağlantısı zayıf veya kopuk olabilir.
    • Güvenlik Duvarı Engellemeleri: Güvenlik duvarı ayarları, istemcinin sunucuya erişmesini engelleyebilir.
    • Sunucu Aşırı Yükü: Sunucu, çok sayıda istekle aşırı yüklenmiş ve yeni istekleri kabul edemiyor olabilir.
    • Uygulama Hataları: Sunucuda bir yazılım hatası veya yapılandırma sorunu olabilir.

Bu hatayı gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• Sunucunun Durumunu Kontrol Et: Sunucunun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için sunucu durumunu izleyen bir araç kullan.
    • Ağ Bağlantısını Kontrol Et: İstemci ve sunucu arasındaki ağ bağlantısını kontrol et. İnternet bağlantın olduğundan ve yönlendiricinin veya modemin düzgün çalıştığından emin ol.
    • Güvenlik Duvarı Ayarlarını Kontrol Et: İstemci uygulamasının sunucuya erişmek için gereken portların güvenlik duvarında açık olduğundan emin ol.
    • Günlükleri Kontrol Et: Sunucu günlüklerini kontrol ederek hataya neden olan olası hataları belirle.
    • Sunucu Yöneticisine Başvur: Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala sorun yaşıyorsan, sunucu yöneticisine başvurup destek iste.

"RPC sunucusu kullanılamıyor" hatası, birkaç olası nedeni olan can sıkıcı bir sorundur. Yukarıdaki adımları takip ederek hatayı gidermeyi deneyebilir ve istemci uygulaman ile sunucu arasındaki iletişimi tekrar sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hicbir fikri olan yok mu acaba delirticek bu sorun beni neden bu hatayı veriyor olabilir ve neden aniden böyle bi sorun cıktı anlam veremiyorum
  • Yardımcı olabilecek kimse yok mu?
  • bios pilin bitiyor olmasın?
    Sistem saatinin geri kalması ya da sen düzeltsen bile bozulması 2 sebepten olur diye biliyorum.
    birincisi bios bilin bitiyordur,yenisi ile değiştirip çözebilirsin ya da
    işletim sisteminde virüs vardır o yapıyordur.

ama daha ilk açılışta bios ile ilgili hata veriyorsa bios pili olması kuvvetle muhtemel
    biosa girdiğinde saati düzenleyip mi çıktın yoksa ellemedin mi?
  • Hicbirsey yapmadım sorun durup dururken dün pc yi actıgımda cıktı ortaya saati düzelttikten sonra pc acık kaldıgı sürece sorun yasamıyorum fakat internet üzerinden güncelestirme yapmama izin vermiyor pc rpc sunucusu kulanılamıyor diyor.sadece manuel ayar yapabiliyorum.
  • Pil bitmis olabilir mi diye düsünmedim değil ama neden pc acıkken güncellestirme yapmıyor ona anlam veremiyorum.Pilin bitmesi buna sebep olur mu ki?
  • belki işine yarayabilir Bu sorun, bilgisayar adının RPC hizmetinin beklediği adla eşleşmemesi nedeniyle oluşur. Bilgisayar adı aşağıdaki yöntemlerden biri kullanılarak değiştirildiğinde, yanlış eşleşme gerçekleşebilir: • Bilgisayarı başlatmak için kullandığınız Windows XP görüntüsünü oluşturmada Microsoft Sistem Hazırlama (Sysprep) aracı kullanılmış.
    • Windows XP İlk Çalıştırma Deneyimi sırasında bilgisayar adını değiştirdiniz.
    • Aşağıdaki koşullardan bir veya daha fazlası doğru:• Windows XP İlk Çalıştırma Deneyimi sırasında ağ kablosunu çıkardınız.
    • Windows XP İlk Çalıştırma Deneyimi tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmadınız.
    • Disk Yönetimi'ni açtınız.

çözüm: Bu sorunu geçici olarak çözmek için, Windows XP İlk Çalıştırma Deneyimi tamamlandıktan sonra, Disk Yönetimi'ni açmadan önce bilgisayarı en az bir kez yeniden başlatın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RPC sunucusu kullanılamıyor ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayarıma sağ tık + yönet + hizmetlerden uzaktan yordam çağrısı (rpc) konumlandırıcı açıkmı değil mi ona bi bak
    açık değil ise onu aç.
    eğer yine sorun yaşıyorsan bilgisayarında bir virüs+spy taraması yaptırmalısın.
    nod32+superantispyware programları ile pcde zararlılar var mı bir bakmalısın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

bilgisayarıma sağ tık + yönet + hizmetlerden uzaktan yordam çağrısı (rpc) konumlandırıcı açıkmı değil mi ona bi bak
    açık değil ise onu aç.
    eğer yine sorun yaşıyorsan bilgisayarında bir virüs+spy taraması yaptırmalısın.
    nod32+superantispyware programları ile pcde zararlılar var mı bir bakmalısın.

Windows saatini ve uzaktan yordam cagrısını iki üc kez yeniden baslatınca sorun kalktı ve güncelleme yaptı pc yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar
  • rpc sunucusu hatası cogunlukla yazıcıdan kaynaklı hatalardan meydana geliyor diyebiliyorum yazıcı varmı bilg. tanımlı?
  • Bide bana çözüm bulun
    başlat açılmıyor o yüzden masaüstündeki uygulamalara girebiliyorum
    masaüstündekiler:2 txt dosyası ,6 klasör ,google c. , antivirüs, ccleaner,bluestacks 2 oyun geri d. kutusu,bilgisayarım,paint
    girebildiklerim:google c., txt dosyaları, paint, iki oyundan biri, ccleaner, blue stacks
    NOT:ccleaner ve blue stacks a girerken bilgisayara değişiklik yapasına izin istiyor.
    başlat açılmadığından kapatıp yeniden başlatamıyorum ayrıca sorun ortaya çıkınca masaüstündeki resim de gitmişti
    ya rpc sunucusu kullanılmıyor diyor ya da sınıf kaydedilmemiş diyor yardıım edin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.